Zaanse vragen na oproep Vluchtelingenwerk

Gepubliceerd: 11-03-2020 10:03

Zaanse vragen na oproep Vluchtelingenwerk

ZAANSTAD - Vluchtelingenwerk heeft het kabinet opgeroepen om verweesde kinderen uit vluchtelingenkampen naar Nederland te halen. D66 vraagt, bij monde van Jan de Vries, het college van Zaanstad aan de oproep gehoor te geven en hiermee het voorbeeld van Amsterdam en Leiden te volgen. De motie wordt ingediend samen met de SP, Denk en PvdD

In reactie op de vraag van D66 vraagt de POV om deze vraag niet positief te beantwoorden aangezien het niet gaat om verweesde kinderen maar om minderjarigen die vooruit worden geschoven door hun ouders waarna deze kunnen volgen in het kader van de familie hereniging. De toonzetting van de POV is zeer stevig van aard.

Burgemeester Hamming geeft in antwoord op de vragen aan dat de oproep van Vluchtelingenwerk moet worden beantwoord door het kabinet en niet door de individuele gemeenten. De oproep van andere gemeenten is steun voor het verzoek van Vluchtelingenwerk. Niet meer dan dat.

De vragen van de POV zijn aan het eind van de middag ontvangen en de burgemeester heeft geen gelegenheid gehad om dit ambtelijk af te stemmen. Hij is dan ook niet op de details van de vragen van de POV ingegaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl