Zaanstad Cup draait op volle toeren

07-07-2021 07:22

Zaanstad Cup draait op volle toeren

STREEK - Dat de belangstelling voor de Zaanstad Cup editie 2021 groot zou zijn werd door velen al vermoed. De eerste speelavond bracht echter zoveel mensen op de been dat zo ongeveer half Wormer vol stond met auto’s van spelers en toeschouwers. Of zoals het langs de lijn klonk: ‘Man, man, man, wat heb ik hier naar uitgekeken.’

Deze eerste avond was voor veel supporters de eerste keer dat er met vrienden weer ongelimiteerd over voetbal ‘geluld’ kon worden. Mar niet alleen over het favoriete spel. Het sociale karakter van de sport kwam ook volledig tot uiting. Niet alleen ziektes en zeertes, maar gelukkig ook prettige omstandigheden in het privé-leven werden besproken.

Op de velden werd naar hartelust gestreden. Uit Oostzaan kwam OFC met een Onder23 team, in Knollendam wist trainer Andy Huitema nog de nodige spelers te verzamelen zodat de 90 jaar bestaande club ‘gewoon’ aanwezig kon zijn.

Bij de vrouwen viel op dat Koning Ab ten Broek het Blauw Wit W team begeleidde. Opvallend ook de rode krijtlijnen op het speelveld. En dat er hesjes nodig waren om de teams te kunnen onderscheiden, ach ja. Er kon eindelijk gevoetbald worden. En dat was en is het enige dat telt.

Vanzelfsprekend is het lastig om meteen al een kwalificatie aan de wedstrijden toe te kennen. Hoe compleet zijn de selecties? Het biedt de trainers in ieder geval alle ruimte om met de nieuwe samenstelling wat zaken uit te proberen. Al zal Saenden trainer Rene Reijinga niet bedacht hebben dat good old Melvin Bruijn, ooit een meer dan bovenmatig getalenteerd doelman, zijn oude vak zou moeten uitoefenen. In de wedstrijd tussen de Wormerveerders en OFC deelde de arbiter twee rode kaarten uit. Een aan de doelman van Saenden en een aan een Oostzaner veldspeler.

UITSLAGEN POULE A HEREN:
OFC-WSV’30 1-4, Rood Wit Zaanstad-Jisp 1-0, Saenden-OFC 3-1, Jisp-WSV’30 0-4, Rood Wit Zaanstad- Saenden 0-1.

UITSLAGEN POULE B HEREN:
Hercules Zaandam-FC Zaandam 3-0, Fortuna W (zat)-Knollendam 4-1, Blauw Wit W-Hercules Zaandam 0-0, Knollendam-FC Zaandam 2-0 en Fortuna W (zat)-Blauw Wit W 6-0.

UITSLAGEN POULE A VROUWEN:
WSV’30-KFC (zat) 1-0, Zaandijk-Blauw Wit W 2-0, Hercules Zaandam-Zaandijk 3-3, KFC (zat) Blauw Wit W 3-1, WSV’30-Hercules Zaandam 3-1.

Vanavond spelen de teams uit deze drie poules vanaf 18.00 uur het vervolg van hun series. Donderdag en vrijdag komen de andere poules op het veld. Zaterdag 10 juli staat in het teken van de finales. Alle deelnemers zullen dan normaals binnen de lijnen komen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl