Zaanstad doet weer mee aan WhatsApp

17-10-2021 11:56

Zaanstad doet weer mee aan WhatsApp

ZAANSTAD - Wie een vraag heeft voor de gemeente Zaanstad kan deze sinds kort ook weer via WhatsApp stellen. Dat kan via het telefoonnummer 06 – 10 43 46 93. Berichten worden op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur beantwoord door medewerkers van het klantcontactcentrum. Het streven is om binnen 15 minuten op uw bericht te reageren.

De gemeente Zaanstad maakte sinds 2017 gebruik van WhatsApp. Eind november 2019 moest Zaanstad daarmee stoppen, omdat WhatsApp de voorwaarden voor het gebruik door organisaties had aangepast. Dat leed is geleden en kan er weer optimaal gecommuniceerd worden.

Wethouder Dienstverlening Rita Noordzij vertelt het belangrijk te vinden dat de inwoners op verschillende en laagdrempelige manieren in contact kunnen komen met de gemeente. 'Berichten versturen via WhatsApp hoort daarbij en zorgt voor gemak.'

Privacy
Via WhatsApp kunnen geen vragen beantwoord waar privacygevoelige informatie voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan persoonsgegevens of een burgerservicenummer (BSN). Voor een antwoord op dat soort vragen kunnen inwoners bellen naar 14 075 of online een contactformulier invullen.

Melding openbare ruimte
Voor meldingen in de openbare ruimte zoals afval, kapotte lantaarnpalen of losse stoeptegels kunnen inwoners online een melding doen via de webapplicatie Slim Melden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl