Zaanstad in teken ZaanPride

03-06-2021 17:10

Zaanstad in teken ZaanPride

ZAANSTAD - Met de slogan Out Loud & Proud staat Zaanstad van 4 tot en met 12 juni in het teken van het motto dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is daarmee een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie en laat zien dat Zaanstad een tolerante stad is, een mooie stad van NU die iedereen omarmt! Het volledige programma is te vinden op de website van ZaanPride.

In aanwezigheid van de burgemeester van Wormer Judith Michel-de Jong en wethouder Rita Noordzij van Zaanstad zal zaterdag 4 juni de door crowdfunding verkregen Zaanse Regenboogvlag onthult worden. Dit zal rond 14.00 uur geschieden bij Molen De Bonte Hen Kalverringdijk 39,1509 BT Zaandam.

Het Zaans Museum (Schansend 7, 1509 AW, Zaandam) opent op donderdag 10 juni rond 14.00 uur de foto expositie De Toekomst Is Paars. Helemaal jezelf zijn en houden van wie je wilt, moet kunnen toch? Paars is de kleur waarmee jongeren elk jaar op Paarse Vrijdag laten zien dat iedereen mag zijn wie ze zijn.
Vijftien jongeren vanuit de Zaanse LHBTIQ+ gemeenschap zijn speciaal voor deze editie van ZaanPride geportretteerd door fotograaf Jasper Groen en vertellen hun eigen verhaal.

De Zaanse Regenboogweek zal zaterdag 12 juni afgesloten worden met een Mini Pride Walk door het centrum van Zaandam. Vanaf 11.00 uur kan de pride wandeling geheel op eigen gelegenheid volgens de actuele Corona regelgeving gelopen worden. Locatie en tijd info: Zaanstore VVV Stadhuisplein 96, 1506 MZ Zaandam

Vanaf het Stadhuis wappert fier de Zaanse Regenboogvlag, het startpunt van de wandeling. De digitale routebeschrijving is die dag op de site van ZaanPride te vinden met allerlei interessante ‘regenboog’ weetjes en tips voor onderweg

Onderweg zijn er maar liefst vijf Zaanse Regenboogterrassen, bij Teasers en Burger Cartel op de Dam, Café Het Pand op de Zuiddijk, Filmtheater De Fabriek aan de Zaan en eindigt bij Cultureel Centrum de Bullekerk aan de Westzijde. Hier is ook de photo-booth van De Zaanse Regenboog om deze dag feestelijk vast te leggen.

Info en programma staan op https://www.zaanpride.nl/programma

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl