Zaanstad krijgt animatiefilm-festival: #FAFF

Gepubliceerd: 17-12-2018 19:12

Zaanstad krijgt animatiefilm-festival:  #FAFF

ZAANSTAD - ,,We hebben zo ontzettend veel mooie, bijzondere en grappige animatiefilms gezien. Het lijkt ons gaaf om zelf een programma te maken van de allermooiste, grappigste en meest bijzondere films. Maar dan in onze eigen stad. Zodat mensen meer waardering krijgen voor animatie”, aldus motiveren illustratrice en kunstdocente Myra Emmen Riedel en animator Jorn Leeuwerink hun beweegredenen voor het eerste animatiefilm-festival in Zaanstad. 

Myra en Jorn zagen zoveel bijzondere films dat het idee ontstond voor een eigen filmfestival. Doordat Myra sinds vorig jaar als docent illustratie via FluXus werkt was al snel de plek en ondersteuning die ze zochten gevonden. Zo werd het FluXus Animatiefilm Festival #FAFF een feit.

Festival voor jong en oud
Het FluXus Animatiefilm Festival wordt zaterdag 16 februari bij Fluxus, Westzijde 148 gehouden. Bezoekers van jong tot oud zijn welkom. Het festival begint om 11.00 uur met een programma voor kinderen. Die kunnen daarna deelnemen aan een animatieworkshop. De gemaakte films zijn 's avonds te zien tijdens de Awards Ceremonie.

Awards Ceremonie
Als kijker maakt de bezoeker deel uit van de publieksjury en is het mogelijk te stemmen op de film die het mooist, meest bijzonder, gekst, leukst of meest interessant werd gevonden. De prijsuitreiking is tijdens de Awards Ceremonie. Het FluXus Animatiefilm Festival wordt om 19.30 uur afgesloten met een inspiratielezing door fotografe Sanja Marusic.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl