Zaanstad moet van het gas af

16-11-2020 14:26

Zaanstad moet van het gas af

ZAANSTAD - Iedereen weet ondertussen wel dat we met z'n allen van het gas af gaan dan wel moeten. We snappen allemaal dat zoiets niet kan als we niet op zoek gaan naar alternatieve energiebronnen. Hoe doen we dat eigenlijk in Zaanstad?

Vanavond 16 november zal er een online bijeenkomst over de Zaanse energietransitie worden gehouden. De gemeente zal de concepten presenteren voor de Regionale Energie Strategie én de Transitie Visie Warmte.

Hoe gaat dat in Zaanstad? Waar gaan we onze energie vandaan halen? Waar kunnen we windturbines plaatsen of grote oppervlaktes aan zonnepanelen om elektriciteit op te wekken? En welke alternatieven zijn er voor gas, en wanneer kunnen we daar op over gaan? Met de Regionale Energie Strategie (of de RES) geeft Zaanstad aan in welke gebieden we kansen zien om grootschalig zon- en windenergie in onze regio op te wekken. Ook voor de vraag naar gas moet een antwoord komen. Welke wijk, op welk moment, overgaat op welk systeem heet de Transitie Visie Warmte (TVW). Beide stukken liggen nu in concept klaar. Vandaar dat vanavond van 19 tot 20.30 uur deze twee belangrijke stappen in de energietransitie zullen worden doorgenomen.

Tijdens deze online bijeenkomst praat de gemeente de volgers (bij inschrijving werd hen gelijk een link gestuurd om deel te kunnen nemen) bij waar in Zaanstad kansen liggen. Ook zal bekend worden gemakt hoe de Zaankanter kan meedenken in deze grote stap in de verduurzaming van Zaanstad. Tijdens de bijeenkomst ook diverse sprekers.

De bijeenkomst wordt geleid door een gespreksleider en het programma van ziet er als volgt uit:
• Welkom door wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt
• Introductie Grootschalige zon- en windenergie door Maria Santman (gemeentelijk projectleider RES)
• Introductie aardgasvrij door Rob Geldhof (Bureau Overmorgen) en Maria Santman (gemeentelijk projectleider TVW)
• Mentimeter door Demis Iossifidis (Bureau Overmorgen)Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl