Zaanstad werkt aan nieuw parkeerbeleid

Gepubliceerd: 07-02-2020 12:02

Zaanstad werkt aan nieuw parkeerbeleid

ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad werkt aan een nieuw parkeerbeleid dat onderdeel gaat worden van het Zaans Mobiliteits Plan(ZMP). Dit plan omvat veel onderdelen die samen een visie op de mobiliteit vormen. Dit kwam ook tijdens de gisteren gehouden raadsvergadering aan de orde.

Later dit voorjaar komt het ZMP aan de orde in de raad om de koers te bepalen. De uitwerking zelf zal het hele jaar in beslag nemen.

Eén van de suggesties die door de plannenmakers naar voren is gebracht om de parkeernorm af te laten hangen van de afstand ten opzichte van het Openbaar Vervoer én of er sprake is van sociale woningbouw. De ervaring leert dat in wijken met dit soort bouw gemiddeld minder auto’s per huishouden aanwezig zijn dan in wijken met huizen in het duurdere segment.

Daarnaast moet worden gekeken naar andere vormen van vervoer. Zoals het auto delen. Bij het gebruik van deelauto’s hoef je per saldo minder ‘blik’ te parkeren dan als ieder voor zich een auto heeft. Bij de plannen is tot nu toe nog geen rekening gehouden met woningsplitsingen en woning delen dat mogelijk meer auto’s per adres tot gevolg heeft.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl