Zaanstad wil European Blues challenge 2020 binnenhalen

Gepubliceerd: 21-07-2017 10:07

Zaanstad wil European Blues challenge 2020 binnenhalen

ZAANSTAD - De Dutch Blues Foundation zet zich met steun van Gemeente Zaanstad in om de jubileumeditie van de European Blues Challenge in 2020 te organiseren in Zaanstad, in het Zaantheater. De European Blues Challenge is een internationaal blues festival dat jaarlijks plaatsvindt op wisselende locaties in Europa. Aan het European Blues Challenge nemen jaarlijks 20 tot 22 blues bands (circa 120 muzikanten) uit evenveel Europese landen deel. Verspreid over 2 dagen verzorgt elke band een mini-concert van ongeveer 20 minuten.

Wethouder Dick Emmer: ‘De European Blues Challenge 2020 is een uniek evenement met internationale uitstraling. De organisatie van dit evenement in het Zaantheater biedt een unieke gelegenheid om Zaanstad op de kaart van Europa te zetten. Daarnaast is de Dutch Blues Foundation van plan om in overleg met poppodium De FluX ook lokale blues-activiteiten te organiseren. Door de internationale uitstraling van dit blues festival én het stimuleren van lokale activiteiten sluit het festival nauw aan bij de uitgangspunten van het evenementenbeleid van Zaanstad’

De overkoepelende organisatie, de European Blues Union beslist in 2018 over de locatie van de European Blues Challenge 2020. Om de voordracht van Zaanstad door de Dutch Blues Foundation mogelijk te maken is financiële steun door gemeente Zaanstad gevraagd. Besluitvorming via de subsidieregeling evenementen vindt pas in 2019 plaats en daarmee is het te laat is om in aanmerking te komen voor organisatie in Zaanstad. Daarom heeft het college nu al besloten het blues festival te ondersteunen met een bedrag van € 18.000 onder voorbehoud dat de European Blues Union besluit de European Blues Festival 2020 te organiseren in Zaanstad.

Op de laatste avond wordt de winnaar van de European Challenge bekend gemaakt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl