Zaanstad zoekt bevlogen professionals

Gepubliceerd: 24-12-2018 14:12

Zaanstad zoekt bevlogen professionals

ZAANSTAD - Hoe ziet het Zaanstad van de toekomst er uit? Zijn er glijbanen, zelfrijdende auto’s, tiny houses? Hoe gaat de stad in 2040 om met duurzaamheid, leefbaarheid, bereikbaarheid? En welke creatieve oplossingen zijn er te bedenken als het gaat om groei en vernieuwing en het behouden van identiteit en historie?

De gemeente houdt op 19 januari een inspiratiemiddag 19 januari voor iedereen die nieuwsgierig is naar de stedenbouwkundige uitdagingen van Zaanstad. En een mogelijke collega van de gemeente wil worden als specialist. Thema van deze middag luidt Denk mee, bouw mee, maak mee. Aanmelden is kosteloos maar wel verplicht en kan via: https://werkenbij.zaanstad.nl/inspiratie-evenement.

Inverdan en meer
Zaanstad heeft met de realisatie van het megaproject Inverdan een nieuwe weg ingeslagen. De ontwikkeling, met de in het oog springende architectuur, zette de gemeente (inter)nationaal op de kaart. Maar Zaanstad is nog lang niet af. De komende 25 jaar wordt onophoudelijk doorontwikkeld, gebouwd, vernieuwd, geïnnoveerd en gewerkt. De gemeente zoekt daarbij de hulp van doorzetters met hart voor de stad. Kortom: bevlogen professionals. Zoals stedenbouwkundigen, ingenieurs, professionals op het gebied van duurzame energie, planologen, juristen, zojuist afgestudeerden en andere geïnteresseerden.

Talkshow
Architect Sjoerd Soeters en stedenbouwkundige Riek Bakker gaan op 19 januari in een Zaanstad Draait Door-talkshow in gesprek over de ambities en de dynamiek in het Zaanse. Gemeentelijke professionals presenteren de ambities van Zaanstad en gaan graag met geïnteresseerden en werkzoekenden in gesprek over de arbeidsmogelijkheden bij de gemeente.

Bouwen aan Zaanse toekomst
De gemeente werkt onder de titel MAAK.Zaanstad’ aan de stedelijke ontwikkeling van de stad. De komende jaren moeten er duizenden woningen bij komen. Tegelijkertijd vragen knelpunten in de infrastructuur om slimme oplossingen. Ook moeten er nieuwe manieren gevonden worden om te voldoen aan de eisen van duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. De opgaven zijn ingewikkeld, de projecten zijn talrijk en de ambities zijn groot. Iedereen die benieuwd is naar de gemeentelijke organisatie als werkgever is van harte welkom op de bijeenkomst.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl