Zaanstormend digitaal minstens zo intens als live

Gepubliceerd: 11-06-2021 11:06

Zaanstormend digitaal minstens zo intens als live

STREEK - In samenwerking met het Zaantheater organiseert FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, al jaren het talententraject Zaanstormend. Dankzij dit, inmiddels welbekende, evenement krijgen jongeren een prachtige kans om op een groot podium te staan van een theater. Verrast worden door het talent van Zaanstormend gebeurt dit jaar niet live in het Zaantheater, maar op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad.

De deelnemers 'grepen' hun kans om met hun act een zo groot mogelijk publiek te bereiken en namen daartoe begin juni videoclips op in het theater. Deze zullen vrijdag 18 juni om 19.00 uur in première gaan. De acts variëren van hiphopdans tot zang en spoken word

Persoonlijk en intens
Producer Sander Buckers: “Zaanstormend is begonnen als talentenjacht, maar groeide in de jaren uit tot een podium voor veelbelovend Zaans talent. In nauw contact met de vele culturele kweekvijvers in de regio hebben we ook dit jaar weer een fantastisch programma weten samen te stellen. Meer dan ooit hebben de jongeren dit jaar hebben zelf hun acts gecreëerd. Het werk is daardoor persoonlijk en intens. Afgelopen corona jaar heeft in het leven van jongeren zoveel stilgezet en gevoelens onderdrukt. Tijdens de opnames barstte dat regelmatig naar buiten. Ze hebben veel te geven en ze willen gezien worden.”

Van dans tot film
Vrijdagavond 18 juni om 19.00 uur gaan in totaal elf videoclips live. De dansgroep van choreograaf Cagdas ‘CAGGIE’ Gulum presenteert ‘Dance Your Life’. Muziektrio 3:AM nam een akoestische versie van hun hit ‘Alles’ op. Leerlingen van Dansstudio Jemisquare lieten zich inspireren door Martin Luther King in hun act ‘We are going to be a great generation’. Namens Balletstudio DanZin brengen Guus en Linda het intense duet ‘Beautiful Rhythms’. De Zaanse Theaterschool brengt het zelfgeschreven ‘Ik zeg het je’. ‘A little more homework’ uit de musical ‘13’ wordt ten gehore gebracht door het Musical Madness Koor. Solution Dance Centre danst ‘On Stage’. Sam en Lieke zingen en spelen ‘Valentine’s Day’. En tenslotte zijn er drie korte film van Zaanse makers uit het FluXus Productieteam.


Tijdens de repetitie van Guus en Linda (DanZin) – Foto Ron Koffeman

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl