Zaanstreek Vandaag met gevarieerd palet aan onderwerpen

18-11-2020 12:04

Zaanstreek Vandaag met gevarieerd palet aan onderwerpen

STREEK - Vandaag zal presentatrice Annemieke Goudsmit, technisch ondersteunt door Pooja Kumar, tussen 12 en 13 uur op Zaanradio weer diverse onderwerpen aansnijden.

  • Lokale media heeft het moeilijk, terwijl ze een hele belangrijke taak hebben; het leveren van nieuws uit je eigen stad en wijk. Leuk opbeurend nieuws maar ook problemen belichten en misstanden aan de kaak stellen. De waakhondfunctie van lokale journalistiek komt te weinig uit de verf, volgens een rapport. Een kritische volger van de lokale media in de Zaanstreek is Anna de Groot. Afgelopen maand is ze beëdigd als Duo-Commissielid, ze was Statenlid, wethouder in Wormerland, steunfractielid in de Gemeente Zaanstad en voorzitter van de SP-afdeling Zaanstreek. We spreken haar zo over haar inzet voor lokale media.

  • Hoe kun je onze lokale ondernemers steunen in deze lastige periode? Nou dat kan door Zaans te shoppen! Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek gaat vertellen over de campagne ‘Shop Zaans’ Door je december-inkopen lokaal te doen, steun je de Zaanse winkeliers en verzeker je jezelf eigenlijk van een gezellig stadshart en sfeervolle dorpskernen. En je kunt een uur privé-shoppen winnen!

  • Mensen die slechtziend of blind zijn moeten kunnen stemmen, dat is best lastig. Vorig jaar februari heeft de POV kiesgerechtigden met een visuele beperking in Zaanstad én Wormerland gehaald en gebracht naar het stemlokaal in het OMC aan de Gerhardstraat 10 te Zaandam. Nu wil de POV dat het gemeentehuis wordt aangewezen als de locatie met stemcomputers voor deze doelgroep. Waarom, dat vertelt Harrie van der Laan.

  • En we spreken met David Kooi, wijkmanager Assendelft, over wat er speelt in Assendelft. Onder andere het spreekuur wethouder Slegers vandaag komt aan bod en de overlast van de trillingen in de Dorpsstraat.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl