Zaanstreek Vandaag op Zaanradio

14-01-2021 12:00

Zaanstreek Vandaag op Zaanradio

STREEK - In het programma Zaanstreek Vandaag, gepresenteerd door Annemieke Goudsmit die op haar beurt geassisteerd wordt door technicus Pascal Zandbergen, vandaag weer gevarieerde onderwerpen.

In elke wijk in Zaanstad is er, juist in deze coronatijd, sportbuurtwerk opgestart. Docenten voor sport- en spelactiviteiten staan dan op gezette tijden buiten bij pleintjes klaar om dit te begeleiden. Via scholen en ouders worden jongeren van 6 tot 17 jaar uitgenodigd, maar komen deze jongeren wel? Zijn ze achter hun computer weg te krijgen? En veel ouders krijgen deze informatie niet te horen van hun kroost, hoe kun je dan jongeren in actie krijgen? Daarover spreken we met Mirjam Preusterink, manager Sportstimulering Sportbedrijf Zaanstad.

Juist in deze coronatijd zoeken kunstenaars een andere manier om creatief zijn. Allerlei Zaanse kunstenaars hebben zich verenigt in een kunstenaarscollectief dat floreert in rafelranden, slooppanden en zwarte nagelranden. Van daaruit bestoken zij de wereld met woorden, geluid, kleuren en licht. Jacob Passander is onder andere bekend als verhalenverteller en dichter. Hij is ook betrokken in dit initiatief en we vragen hem of hij zijn liefdesbrieven verwerkt in de voorstellingen.

Zou er niet een buitenbad de hele winter open moeten zijn? Veel mensen zouden dat heerlijk vinden. In Amsterdam is het een groot succes, De Mirandabad is nu open, waar mensen in een bijzondere sfeer baantjes trekken en zich ongegeneerd in badjas langs de kant wachten op hun tijdslot. David Sluis is ook een liefhebber van zwemmen in de openlucht en pleit ervoor in Zaanstad een buitenbad het hele jaar open krijgen. En dat zou misschien ook wel eens kunnen lukken!

In Westzaan is de pinautomaat in de Kerkbuurt nu weggehaald, maar dat was nog de enige pinautomaat in Westzaan! Mensen daar moeten voortaan in Assendelft, Koog aan de Zaan, Zaandijk of Zaandam op zoek naar een pinautomaat. De partner die dit voor de Rabobank regelt zoekt nu naar een andere geschikte locatie in Westzaan, volgens een RABO-bank woordvoerder. De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil weten of de gemeente stappen gaat ondernemen om inwoners te steunen bij hun pogingen om een pinautomaat terug te krijgen in het dorp. We spreken erover met fractievoorzitter Harrie van der Laan.


Uitzending tussen 12.00 en 13.00 uur en ook van 18.00 tot 19.00 uur

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl