Zaanstreek verliest van IJmond

21-10-2021 12:43

Zaanstreek verliest van IJmond

STREEK -- Als direct uitvloeisel van de eerder dit jaar gespeelde strijd om de Zaanstad Cup op het complex van WSV'30 speelde woensdagavond de Zaanse Vrouwen Selectie haar wedstrijd tegen het Telstar Beloften team.

De Zaanse vrouwen traden voor het eerst in deze samenstelling aan waar de tegenstander beschikte over een ingespeeld geheel. Het leek op voorhand al een schier onmogelijke taak om de Witte Leeuwinnen te verslaan, maar ook in dit soort wedstrijden blijft een bal rond en je weet maar nooit hoe deze rolt.

De wedstrijd in het BUKO Stadion van Telstar op Sportpark Schoonenberg was voor veel supporters aanleiding zich langs de lijn op te stellen. En zij werden op hun wenken bediend. Na een aantrekkelijke eerste helft werd de kleedkamer opgezocht met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust paste coach René Oomen flink wat wissels toe. Liefst acht nieuwe speelsters betraden namens de Zaanse Selectie het veld. Net als in de eerste helft was het Telstar - geheel zoals viel te verwachten - dat het spel domineerde. Dat de wedstrijd in 5-0 eindigde was slechts van belang voor de statistieken.

Alle betrokkenen uit de Zaanstreek gingen met een goed gevoel huiswaarts. 'Het smaakt naar meer' zo was de algemene conclusie. 


Met dank aan Marco Langelaar van de website Voetbalvaria de opsomming van de Zaanse afgevaardigden deze avond. De begeleiding was in handen van Rene Oomen (trainer), Dirk Jongens (keeperstrainer), Erik Frits (trainer), Alber Veldt (teammanager) en Maaike Hein (fysiotherapeut).

De opstelling van de Zaanse selectie in de eerste helft: Nolita van Nieuwpoort (WSV); Maaike Buntsma (WSV) ; Iris Dokter (WSV); Sophie Duijn (WSV); Jameyra Axwijk (KFC); Nomi Veldt (WSV); Britt van Splunteren (KFC); Damla Burak (Zaandijk); Constance Pieters (Blauw Wit); Amber Tania (Zaandijk) enNina Kuiper (Zaandijk)

De opstelling van de Zaanse selectie in de tweede helft: Wieske Jongens (KFC); Constance Pieters; Iris Dokter (Sophie Duijn); Lisa Klinkenberg (KFC); Eathon Brouwer (KFC); Lana Olij (WSV) (Jameyra Axwijk); Britt van Splunteren; Betül Kurt (Zaandijk); Yndy Hoekstra (KFC); Phyllis Nieman (WSV) en Jaden Thijm (WSV).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl