ZaanTV en Zaanradio op Zaanse Folkloredag

Gepubliceerd: 07-08-2018 9:08

ZaanTV en Zaanradio op Zaanse Folkloredag

ZAANSTREEK – Voor de vijftigste keer wordt de Zaanse Folkloredag gehouden op de Zaanse Schans. Op zaterdag 18 augustus is het zover. Vanaf 10.00 uur geeft Zaanradio live verslag van de gebeurtenissen. In de ether te horen op 107,1 FM. Een team van ZaanTV maakt opnamen die op een later moment te zien zijn op ZIGGO kanaal 36 (Zaanstad), kanaal 45 (Wormerland) en kanaal 1418 (KPN).

Tijdens de Folkloredag staat ons mooie Zaanse buurtje tot 17.00 uur bol van de activiteiten. Zo zijn er traditiegetrouw vele ambachten uit vroeger tijden te zien. Zo komen beroepen van weleer als pottenbakker, spinster en (uiteraard) klompen maken letterlijk tot leven. De ambachtslieden nemen bezoekers mee in demonstraties als touwslaan, kuipen of kantklossen. Bij Imkerij Polderbijen is het mogelijk echt verse honing te proeven terwijl kinderen een bijenkaars kunnen rollen.

Koren op de Molen
Een van de hoogtepunten is het korenfestival ‘Koren op de Molen’. RTV Zaanstreek is prominent aanwezig bij dit muzikale spektakel waarbij drie koren, waaronder het organiserende Kapiteinskoor, hun beste muzikale beentje voorzetten. Molen De Gekroonde Poelenburg dient als sfeervol decor. De koren brengen zeeman- en vissersliederen ten gehore. Tip: wie rond 13.45 uur bij de molen aanwezig is, zal een bijzondere activiteit meemaken.

Zaanse Trekzakkers
Nieuw is de mobiele zeefdrukkerij. Wie een T-shirt of theedoek meeneemt, kan het ter plekke laten bedrukken met een ontwerp. Ook zijn er de hele dag diverse optredens van dans- en zanggroepen, allen in historische kledij. Zo treden onder meer de Enkhuizer Sjappetouwtjes op, Onderling Genoegen en de Zaanse Trekzakkers.

Activiteiten RTV Zaanstreek
Het team van RTV Zaanstreek (Zaanradio en ZaanTV) houdt zelf ook een aantal leuke publieksacties. Mediamannen Hans en Giovanni, herkenbaar aan hun bijzondere ‘testbeeldpakken’, gaan onder meer bezoekers interviewen. Wie zich bij hoofdredacteur Bert van Galen laat fotograferen in de Zaanradiofotolijst, maakt bovendien kans op een leuke attentie. De mobiele Zaanradio studio is te vinden bij molen De Gekroonde Poelenburg.

ZaanTV en Zaanradio zijn ook via de livestream te volgen op www.rtvzaanstreek.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl