ZaanTV-kok Mischa Faverey presenteert Makkelijk Koken met een Twist

08-01-2019 08:13

ZaanTV-kok Mischa Faverey presenteert Makkelijk Koken met een Twist

ZAANSTREEK - ,,Je mag een wok nooit met afwasmiddel schoonmaken. Gewoon heet water en lekker de borstel erdoor”, zegt Mischa Faverey uit Zaandam. Vanaf deze week presenteert de hobbykok op ZaanTV het programma Makkelijk Koken met een Twist. Smaakvolle, makkelijk te maken gerechten. De bereidingswijze wordt stap voor stap in een vlog uitgelegd en ondersteunt met de uitgeschreven recepten en bereidingswijze op https://makkelijkkoken.blogspot.com/

Opa’s bruine bonen, hertenbiefstuk, tam konijn in Zaanse wildsaus: het spreekwoordelijke water loopt de mond in als je de foto’s van de gerechten ziet die Mischa op zijn blog heeft gezet. Zelf is hij bescheiden over zijn kookkunsten.

Geheimen
,,Een uit de hand gelopen hobby”, lacht hij. Een blik in zijn keuken leert dat het wel meer is dan een hobby. Een rij koksmessen om bang van de worden, allerlei potten en pannen, spatels, schuimspanen, verse producten uit alle werelddelen, kruidenpotjes en diverse slimme toevoegingen die straks voor de kijkers ontsluierd worden. ,,En nou heb ik het voordat jullie kwamen filmen nog opgeruimd”, zegt Mischa.

Simpel én lekker
De gerechten van de ZaanTV-kok zijn dusdanig samengesteld dat iedereen ze kan maken. Simpel een kwestie van de film bekijken, de juiste ingrediënten kopen, keukensloof voor en lekker koken maar! De toevoeging ‘met een twist’ aan Makkelijk Koken komt voort uit de Surinaamse achtergrond van Misha. Hij maakt net zo makkelijk een Hollandse stamppot, maar door zijn ‘twist’ brengt hij net dat beetje meer smaak in het gerecht. En voor wie het nog even op z’n gemak wil nalezen: op Misha’s blogspot is alles goed uitgeschreven terug te lezen.

Wekelijkse tips
Vanaf deze week wekelijks een nieuw smaakvol recept (met een twist) op ZaanTV op de donderdag om 20.30 uur. Uitzending gemist en trek gekregen? Dan is het goed te weten dat de uitzending ook te zien is in het weekend. Eet smakelijk!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl