Zaanweg tijdelijk extra krap

07-12-2021 14:46

Zaanweg tijdelijk extra krap

WORMERVEER - De borden geven het duidelijk aan. In de Zaanbocht parkeren aan de Zaanzijde is van 9 december (06.00 uur) tot en met 10 december (16.00 uur) verboden. Er is dan een wegsleepregeling van kracht. De weg is zelfs helemaal afgesloten op 8 en 9 december van 20.00 tot 06.00 uur. 

Het opknappen van de - volgens de Gladoren mooiste winkelstraat van Nederland - weg is hard nodig. ‘Als je naar de hoge aantallen vervoersbewegingen in dit gebied kijkt, kan 30 kilometer eigenlijk niet,’ stond er niet geheel onlogisch eerder al in een raadsbrief van het college over de voorgestelde verbeteringen.

De gemeente heeft zogezegd eieren voor haar geld gekozen en past de verkeerssituatie bij de Zaanbocht andermaal aan om het winkelgebied aantrekkelijker en veiliger te maken voor bezoekers en terrassen aan de Zaan mogelijk te houden. In de loop der jaren hebben al diverse mensen en instanties zich gebogen over de problematiek rond een van de mooiste winkelgebieden die ons land rijk is.


De komende dagen gaat e.e.a. zijn beslag krijgen. De eerste werkzaamheden zijn al gaande. Dat maakt dat de doorgang op dit moment nog lastiger is dan deze al was. Gelukkig staan er nu verkeersregelaars die het verkeer in goede banen mogen leiden. 

Voor de ondernemers is het even lastig. Want waar laat je je kerstboom die je anders voor je winkel neer zet. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl