Zaterdag Korfballeague dag

14-01-2022 15:00

Zaterdag Korfballeague dag

STREEK – Afhankelijk van hetgeen Mark Rutte en Ernst Kuipers ons vanavond allemaal gaan vertellen én hoe de coronasituatie binnen de selecties van KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste zal zijn kijken de korfballiefhebbers zaterdag 15 januari uit naar minimaal twee leagueduels.

Voor de Koogers wacht in het eigen Topsportcentrum de return van de wedstrijd die op 28 november j.l. in Friesland bij LDODK/Rinsma Modeplein met 19-25 werd gewonnen. Dat was toen nog met het Zaanse duo Dico Dik/Robert Luttik in LDODK colbert als technische staf langs de lijn. LDODK/Rinsma Modeplein is het korfbaljaar 2022 met een thuiswedstrijd gestart tegen KCC. Dat deden de Friezen met op de bank een nieuwe trainer/coach: Gerald Aukes. Een man die eerder ook actief was in de Koog.

De Zaanse ploeg deed vorige week goede zaken met een overtuigende 21-30 winst bij en op Dalto. Die lijn doorzettend moet er zaterdag om 20.00 uur ook tegen de gasten uit Terwispel een overwinning behaald kunnen en moeten worden.

In Wormer was bij GG/IJskoud de Beste sprake van een valse start het eerste speelweekend waarbij het vlaggenschip helaas niet kon aantreden vanwege coronabesmettingen. Om 19.00 uur is Groen Geel 1 aan de beurt. Ook voor de Wormers is winst op TOP/Litta een absolute noodzaak met het oog op het vervolg van de competitie. Op 27 november verloren de Wormers met 26-23 in Sassenheim.

Deze thuiswedstrijd betekent ook weer dat de keukenploeg van Groen Geel staat opgesteld en graag kookt voor de supporters. Deze week staat er een heerlijke romige champignonsoep op het afhaalmenu.

Helaas kunnen beide wedstrijden nog niet gevolgd worden in de sporthallen, maar wel via de website van Eyecons.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl