Zaterdag Korfballeaguedag

05-03-2021 14:59

Zaterdag Korfballeaguedag

STREEK - In de voorbereiding op komend korfbalweekeinde waren het vooral de trainersperikelen in onze streek die opvielen. Of deze schermutselingen invloed zullen hebben op de wedstrijden van zaterdag 6 maart valt lastig in te schatten. Het kan in ieder geval een prima bron van inspiratie zijn.

In het Topsportcentrum De Koog ontvangt KZ/Thermo4U het Friese LDODK. Eind januari nog waren de Koogers net iets beter dan de ploeg uit Terwispel. Daar hebben diverse spelers nu al aangegeven volgend seizoen hun heil elders te willen zoeken. Bij die eerste wedstrijd werden de toeschouwers niet getrakteerd op een doelpuntenregen. Uiteindelijk wist de bezoekende ploeg een 16-18 winst in de tas mee naar Zaanstad terug te nemen. In de rust stond er een League onwaardige tussenstand van 9-12 op het scorebord. In het verdere verloop van de competitie merkte LDODK-trainer Henk Jan Mulder na de 26-15 nederlaag bij Groen Geel als eens op dat zijn ploeg “met z’n allen compleet gefaald had.” Dat doet vermoeden dat er zaterdag een gemotiveerde tegenstander de vloer van de breedtesporthal zal betreden.

In haar hal op sportpark Trickelsoord ontvangt GG/IJskoud de Beste het Amsterdamse Blauw Wit. In korfbalkringen wordt dit treffen aangemerkt als derby. Op 30 januari speelden beide teams voor het eerst tegen elkaar. Na een 15-10 ruststand eindigde partij in een nipte Mokumse winst (26-25). Het zal voor de Groengelers zaak zijn de scoringsdrift van Randell van der Steen (22) , Mommo Stavenuiter (19) en Kenny Lauff (17) te beteugelen om de altijd fysiek spelende Amsterdammers te kunnen weerstaan.


Op de foto een beeld uit de wedstrijd tussen Groen Geel en Blauw Wit van afgelopen seizoen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl