Zaterdagvoetballers Fortuna W gestart met oefencampagne

27-07-2020 12:20

Zaterdagvoetballers Fortuna W gestart met oefencampagne

STREEK - In deze periode van corona is het allemaal wennen. Ook voor voetballers. Trainingen zijn een redelijk alternatief maar zullen nooit een wedstrijd kunnen vervangen. Er is sprake van andere druk, spanning en wat dies meer zij. Pas in een wedstrijd durf/moet je de duels echt aangaan. Voor de zaterdagvoetballers van Fortuna Wormerveer is de eerste proeve van bekwaamheid afgelegd.

In dit geval was dat op het Sportpark Markgouw aan de Cornelis Dirkszoonlaan in Monnickendam, is de thuisbasis van V.V. Monnickendam. Die vroege start van de oefencampagne heeft trainer Marcel Blank bewust zo vroeg in het seizoen neergezet. Niet voor niets waarschuwt hij voor de blessures die ongetwijfeld massaal zullen optreden als er na een lange periode van mindere belasting ineens weer volop getraind moet gaan worden. ‘Daar gaan we nog heel veel mee te maken krijgen. Dat wil ik voor blijven en daarom trainen we door en spelen we al oefenwedstrijden.’

Het ambitieuze Fortuna Wormerveer Zaterdag zag de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komen ondanks dat de Gladoren ogenschijnlijk sterker waren. Vlak na rust was het Daimy Reimerink die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na het laatste fluitsignaal in deze aantrekkelijke wedstrijd was de stand 3-1 in het voordeel van de Monnickendammers.

Donderdag 30 juli speelt Fortuna W nog een wedstrijd bij KGB waarna er even rust is. Donderdag 13 augustus gaan de mannen op bezoek bij Kwiek’ 78, dinsdag 18 augustus bij ZVV Zaandijk en zaterdag 23 augustus is Velsenoord de tegenstander.

In de competitie (vierde klasse B) is het streven snel op te stomen richting minimaal de tweede klasse. Dat zullen ploegen als Beemster, Blauw Wit (W), Wherevogels, DZS, Jisp, KFC, Purmerland, RCZ, SDOB, Sporting Krommenie, SV Rood-Wit Zaanstad, Westzaan en ook Zaanlandia ongetwijfeld trachten te dwarsbomen. Ieder heeft zo zijn eigen motivatie, maar winnen blijft voor alle clubs nu eenmaal belangrijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl