ZCFC ongekend populair: selectie fors uitgebreid.

24-05-2020 11:41

ZCFC ongekend populair: selectie fors uitgebreid.

ZAANDAM - In deze fase van de competitievoetballoze tijd zijn de clubs al volop bezig met het nieuwe seizoen. Een seizoen waarvan officieel nog niet bekend is wanneer het zal starten. Bij het Zaanse Oranje - ZCFC - geeft men opgewekt aan dat de selectie danig versterkt is voor het nieuwe seizoen.

Als bekend verschuift het amateurvoetbal in rap tempo van de zondag naar de zaterdag. Als echte Zaanse zaterdagclub uitkomend in de 3e klasse, is het bij ZCFC juist nu belangrijk de balans te vinden tussen doorgroei van eigen jeugd en daarnaast een kwalitatieve impuls te geven aan de selectie van buitenaf.

Dat betekent op sportpark Kalverhoek dat er vanaf het seizoen 2020/2021 een selectie zal ontstaan die in ieder geval uitgebreid zal worden met Jeroen de Louw. Een spits die overkomt van SVA, maar al eerder het ZCFC shirt droeg en Zaans topscoorder was. 

De gebroeders Cas en Tijn Meijer keren na een lange uitstap bij Zaanlandia 1 en 2 weer terug bij hun oude club.

Daarnaast sluiten Wouter Zijlmans (Fortuna W’ Veer), Alexander de Vries (KFC), Gian Luca Klunnen (Wherevogels) en Mike Bloemberg (SC Hercules) aan bij de selectie voor de beide topelftallen. 

Vanuit de eigen jeugdopleiding komen ook diverse spelers over zoals Daniel Post, Jeroen Abbenhues, Tom Luckfiel, en Calvin Stolk. Voor menig Zetter goed om te zien dat deze jeugdspelers aansluiten bij de selectie.

Al eerder was bekend gemaakt dat Justin Valk (VVSB), Sebastiaan Ntim (AFC ’34) en Brandon Derie (Wherevogels) aan de selectie zijn toegevoegd.

SCHERPE BLIK
ZCFC groeit en de aansluiting tussen jeugd en senioren is cruciaal in deze nieuwe fase voor de club. Onder leiding van Ron Karreman als Technisch Manager – in samenspraak met Willem Zeijlmans (hoofdtrainer), Maikel de Vries (2e), Damien Prinsen (JO19) en Mitchell Beckmann (JO17)- zullen de selecties van de senioren en de jeugd verder worden vormgegeven en definitief worden gemaakt. Hierbij zal scherp worden gekeken naar de positie van eigen jeugd en de eventuele aanvulling van buitenaf zoals eerder aan de selectie gepresenteerd.


BRON ZCFC website.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl