Zeer rustige ochtendspits

26-03-2020 08:41

Zeer rustige ochtendspits

ZAANDAM - Waar de bushalte onder het stadhuis normaliter uitpuilt van de wachtenden is het er nu zeer rustig. Ook de treinen die station Zaandam aandoen zijn opvallend leeg.

Het advies van vervoerder Connexxion is helder. De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zijn er wijzigingen in de dienstregeling en serviceverlening. 'We proberen onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te blijven. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates' is het advies van de woordvoerder.

'We verzoeken reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.'

Aanpassingen op het spoor
Tot nader bericht is bij de NS sprake van een speciale basisdienstregeling. Dit betekent dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. 

Let op! De treinen blijven rijden om mensen in vitale functies naar hun werk te brengen. Ga dus niet met de trein als dit niet strikt noodzakelijk is! 
Ga goed voorbereid op pad en plan uw reis kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Houd voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) in de trein en bij het in- en uitstappen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl