Zegetocht band WIES kan losbarsten

Gepubliceerd: 15-09-2021 12:09

Zegetocht band WIES kan losbarsten

STREEK - Het uitbrengen van een debuutalbum zorgt ook bij de band WIES voor de nodige spanning. De zangeres/gitariste van WIES, Jeanne Rouwendaal uit Krommenie, is de eerste om dat te bevestigen. Op vrijdag 17 september brengt haar band het debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ uit. Op het album staat de nieuwe single ‘Leef’ en naast bekende popsongs ‘Soms Is Het Te Laat’, ‘Barman’ en ‘Radiostilte’ nog veel meer tracks.

Over de achtergond van het album vertelt de voormalige student aan het Conservatorium van Amsterdam bevlogen. 'Het album is tekstueel een mengelmoes van mijn mooiste en donkerste ervaringen. De dingen waar ik mee worstel of met een bepaalde blik op terugkijk, zijn de dingen waar anderen zich in herkennen en iets bij voelen. Dat vind ik het grootste compliment, wanneer iemand na een show naar ons toe komt en vertelt dat een nummer iets met diegene heeft gedaan. We hopen dat het album dat voor meer mensen kan zijn.'

Ondanks dat de band het geen corona-plaat noemt, zijn de nummers dankzij Corona wel in een ander daglicht komen te staan. ‘Barman’ is bijvoorbeeld een ode geworden aan het barpersoneel in de gesloten kroegen; ‘Maar Ik Doe Het Toch’ is de titeltrack van de documentaire over het corona-jaar geworden en de nieuwe single ‘Leef’ voelt als een post-corona anthem waarin de wereld weer opengaat.

De band beleefde al eerder een vliegende start met het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2018 en de Grote Prijs van Nederland in 2019. Dat jaar tourden ze ook mee met de Popronde als 3VOOR12 en OOR Talent. In 2020 gingen ze mee op tour met Roxeanne Hazes, wonnen ze de 3FM Talent Award, werden ze derde in de jaarlijkse Talentenverkiezing van De Volkskrant en werd de band één van de 12van3voor12 van 2020. Het debuutalbum werd door 3voor12 genoemd als een van de meest veelbelovende releases van het najaar.

Het debuutalbum is al te beluisteren via alle streamingdiensten. Liefhebbers kunnen het album op vinyl of cd per direct vooruitbestellen via www.hetiseenwies.nl.

Op de agenda van de band staan al talrijke optredens (22 oktober Simplon Groningen, 29 oktober Metropool Hengelo, 30 oktober Victorie Alkmaar, 5 november Ekko Utrecht - Uitverkocht, 6 november Eureka Zwolle - Uitverkocht, 11 november Rotown Rotterdam - Uitverkocht, 14 november Bitterzoet Amsterdam - Uitverkocht en 25 november Merleyn Nijmegen ook al uitverkocht

Ticket voor de nog niet uitverkochte shows zijn verkrijgbaar via de zalen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl