Zevende editie KunstEiland in de maak

Gepubliceerd: 10-04-2019 12:04

Zevende editie KunstEiland in de maak

ZAANDAM – Achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de zevende editie. Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt voor de zevende keer KunstEiland plaats.

De basis van het kunstevenement, dat om het jaar plaatsvindt op het Zaaneiland in Zaandam, is de ‘open voordeur’. Bewoners toveren hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen.

Informele setting
Bezoekers kunnen in een informele, toegankelijke setting kijken en luisteren naar uiteenlopende vormen van kunst. En kennismaken met de buurtbewoners.

‘Gluren bij de Buren’
KunstEiland combineert het succesvolle concept van ‘Gluren bij de Buren’ met de presentatie van kunst. De persoonlijke betrokkenheid van de bewoners zorgt voor een grote diversiteit aan kunstvormen: beeldende kunst, fotografie, keramiek, muziek en theater.

Activiteiten
Behalve de exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners van het Zaaneiland, zal er buiten van alles te zien en te doen zijn. Onder begeleiding van kunstenaar Robert Roelink wordt er bijvoorbeeld met kinderen uit de buurt gewerkt aan een groot plastic kunstwerk.

Deelnemers gezocht
Het bestuur van KunstEiland nodigt bewoners van harte uit om deel te nemen. Wie op het Zaaneiland woont en het leuk lijkt de eigen woning open te stellen wordt gevraagd contact op te nemen met de organisatie. Ook wie zelf kunstenaar of artiest is, of een kunstzinnig iemand kent en een origineel idee heeft doet er goed aan de organisatie te mailen. Dat kan naar: fons@kunsteiland.nl of fleur@kunsteiland.nl

Dus, beste kunstminnende Zaankanters: zet de data zaterdag 14 en zondag 15 september alvast in de agenda. Of doe zelf mee als u op het Zaaneiland woont. De deuren zijn tijdens KunstEiland geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl