Zevende ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 26-02-2019 8:02

Zevende ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTAD – De reacties liepen behoorlijk uiteen. Van ‘lelijk, afschuwelijk ding’ tot ‘ik wist niet dat het kunst was’. De zesde opgave van de Zaanse kunstquiz is in ieder geval een opmerkelijke, want je kunt van het ‘sloishois’ vinden wat je wil, opmerkelijk is het roestige sluishuis bij de sluizen in Zaandam absoluut. Het huis laat de exacte weergave van de kaart uit 1812 zien die is uitgesneden uit de stalen huid.

Jolanda van Geest wist het goede antwoord en wint hiermee de waardecheque van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad. Van harte gefeliciteerd met de prijs.

Eigenlijk is het een beetje raar ding, de zevende opgave. Op een hoge sokkel zie je een bootje met daaruit twee ferme benen die klompen dragen. Een paar vingers klampen zich vast aan de rand, maar we zien geen gezicht en bovenlijf. Wat is er gebeurd? Is degene omgekieperd in de boot na een wilde golfslag? Een ongeluk? Wat wil de maker zeggen? Weet u waar dit kunstobject staat?

Meedingen naar de prijs is simpel: word volger op Facebook van RTV Zaanstreek https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/ en geef het antwoord. Wie niet zijn antwoord wil verraden, kan het ook mailen naar info@rtvzaanstreek.nl Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie.

Wie dit doet vóór zondag 23 maart maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: zoveel meer dan een kunstuitleen

Levensgrote schilderijen met voorstellingen die tot diep in je ziel binnenkomen. Of juist intiem kleine, lieflijke voorstellingen. Kunstwerken die je bij je lurven grijpen en werken die je niets doen… Zoveel mensen, zoveel smaken. Wie z’n huis wil verfraaien met een uniek kunstwerk is bij Artzaanstad aan het goede adres.

Het is tevens dé locatie voor een origineel geschenk. Van catchy clutch tot Piet Mondriaan brillenkoker. Van ‘hebbedingetje’ tot bijzonder kunstobject als pure eyecatcher. Wie op zoek is naar originaliteit en creativiteit kan z’n hart ophalen bij Artzaanstad. De kunstzinnige locatie die veel meer is dan een ’kunstuitleen’.

Inspireren
Rondstruinen en je laten inspireren kan letterlijk in de grote bij Artzaanstad-shop maar ook online op http://artzaanstad.nl/content/

Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl