Zig zaggen in het Koogerpark

Gepubliceerd: 25-06-2021 9:06

Zig zaggen in het Koogerpark

KOOG AAN DE ZAAN - In het prachtige Koogerpark, oorspronkelijk het "Kooger Wandelpark", waren de beelden 'de dame met de stola' en 'het veulentje' al opvallende kunstwerken. Sinds donderdag is daar een derde kunstwerk aan toegevoegd. Het Zig Zag is even fraai als onopvallend. Het is maar net hoe je er voor staat.

Het park werd ooit in 1926 aangelegd op de plek van de in 1855 gesloopte papiermolen "De Jonge Zwaan". Na de plaatsing van de eerdere twee kunstwerken is nu ook het Zig Zag beeld toegevoegd. Dat beeld van kunstenaar Lidy Blaauw (1947) werd in 1990 in Zaandam ter gelegenheid van de dertigduizendste elektriciteitsaansluiting van het Energiebedrijf Zaanstreek Waterland onthuld langs het Olieslagerspad, aan de Papenpadsloot bij de Papenpadsluis.

Van die plek werd het verwijderd en grondig opgeknapt op de gemeentewerf. Nu is het in volle glorie terug in beeld in het Koogerpark. Wethouder Annette Baerveldt viel de eer te beurt het kunstwerk officieel te mogen onthullen. Het op een bliksemflits gelijkende beeld heeft zo geschreven zijn definitieve plek gevonden.


Op de foto's niet alleen de Zig Zag, maar ook de andere kunstwerken. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl