Zo groen als gras………dat bij Saenden moet opkomen

19-04-2020 10:30

Zo groen als gras………dat bij Saenden moet opkomen

WORMERVEER - Het zal de achterliggende weken een flink aantal keren besproken zijn. ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ heeft bijvoorbeeld voor de RKVV Saenden een soort van helende werking. Toch zal menige argeloze passant aanvankelijk gedacht hebben dat een fikse mollenfamilie een aanval uitvoerde op het hoofdveld. En dat uitgerekend in het jaar dat de 60e verjaardag gevierd moet worden.

Over het spoor in Wormerveer is al sedert de jaren ’60 van de vorige eeuw een knus sportcomplex gevestigd. Ooit werd er al eerder gevoetbald (WFC startte daar) en door De Kraaien hockey gespeeld. Nadien vond Saenden er haar plek.

Juist in dit seizoen leek de club rechtstreeks af te stevenen op een volgend succes. De hoofdmacht, getraind door Rene Reijinga, stond na 16 wedstrijden fier bovenaan in de derde klasse B. Weliswaar waren Hercules Zaandam, Meervogels’ 31 en FC Purmerend nog directe belagers, maar iedereen in Wormerveer rekende eigenlijk op die titel en promotie naar de tweede klasse. Totdat corona roet in het eten en meer strooide.

Alles kwam stil te leggen. Gevoetbald werd er niet meer. En juist op dat moment kwam de Cruijffiaanse kreet weer voorbij. Van een nadeel moet je een voordeel maken. Bij Saenden was men er snel uit. Nu kon men eerder starten met de drainage. Daarna moest het hele A veld gefraisd worden tot 35 cm diepte. De grond word dan vermalen met zand totdat er een betere afwatering komt. Er zijn zodoende acht drainage sleuven bij de al bestaande zeven afvoerdrains toegevoegd. Daarna moet het hele A veld opnieuw ingezaaid worden.

De achterliggende gedachte is om op deze wijze met minder afkeuringen geconfronteerd te worden. 


De vereniging werd op 27 mei 1960 opgericht. Dat betekent dat dit een jubileumjaar is. Hoe dat precies vorm zal krijgen is de grote vraag.

Fotograaf Theo van Vlaanderen zorgt voor de fotografische verslaggeving van deze veldoperatie

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl