Zoet ‘Dromen over Feest’

Gepubliceerd: 08-12-2016 17:12

Zoet ‘Dromen over Feest’

ZAANDIJK – Voor de twaalfde keer organiseert de Stichting Zaandijk Leeft het culturele huiskamerfestival Dromen over Feest. Op zondag 18 december wordt onder het thema zoet een boeiend festival gehouden.

Zoet is er van chocola, oliebollen, poffertjes en glühwein, een toneelstuk over smaak, maar ook zoete klanken van uiteenlopende optredens en zoete woorden van Poëzie staat de bezoekers te wachten. Met muziek en vermaak wordt een sfeervolle opmaat gemaakt naar de feestdagen.
Nieuw dit jaar is een wandeling onder leiding van Babel en de historische vereniging. Om 12.00 uur is de start met een korte wandeling en bijpassend verhaal. Eindpunt is in zoete stijl bij het Zaanse Bakkertje waar de optredens om 13.00 uur starten. Er zijn uiteenlopende concerten van klassiek tot jazz, moderne smartlappen, Ierse folk, clogdance en sweet sixties muziek. Maar ook met bijzondere instrumenten zoals een antieke fortepiano en muzikale klompen.

Toneel en gedichten
Daarnaast is er toneel, voor kinderen een workshop waarin ze leren acteren, een goochelaar doet trucs terwijl Rick van der Made en Friends gedichten voordragen in de huiskamer aan het Weefhuispad. De paardentram brengt bezoekers naar het einde. Tot 19.00 uur nazit in het Kreatief Pakhuis met vrolijke Ierse klanken. Het festival is gratis te bezoeken. Meer info: www.dromenoverfeest.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl