Zomer vol Zaanse sport levert gratis jaarabonnement op

14-08-2020 12:59

Zomer vol Zaanse sport levert gratis jaarabonnement op

ZAANSTAD - Het sportieve feest voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 - 12 jaar opende begin juli. Verenigingen, instellingen, de gemeente en vele anderen verzorgden samen de Zaanse Zomer Experience. Goed gevuld met gratis toegankelijke activiteiten gericht op sport, spel, cultuur en lifestyle. Donderdag was de grote finale. Een jaar lang gratis sporten: dat is de prijs die enkele gelukkige winnaars mochten ontvangen tijdens de loterij bij de afsluiting van de Zaanse Zomer Experience.

Organisator Mirjam Preusterink en wethouder Songül Mutluer kijken op het complex van HV Zaanstreek tevreden terug op een geslaagd evenement. “Er deden ruim 2000 kinderen mee", zegt Preusterink. “Daarbij hebben liefst 45 organisaties meegedaan."

Het evenement werd in het leven geroepen omdat door Corona een hoop reguliere activiteiten voor kinderen met een krap budget wegvielen. De experience was voor iedereen. "De basis was dat we ons zouden focussen op een vijftal wijken waar kinderen in armoede leven, maar iedereen die zich aanmeldde, kon meedoen”.

De Zaans Zomer Experience kon worden gehouden op vijf verschillende sportparken (Wormerveer, Jagersveld, AV Zaanland, Hoornseveld en Vijfhoek). Ieder park ontving op een vaste dag in de week kinderen uit de omgeving. Sport, cultuur en lifestyle stonden centraal wanneer de deelnemers een ochtend of middag roulerend langs de activiteiten gingen. 

Het sportbuurtwerk team van Sportbedrijf Zaanstad was de hele zomer ook te vinden op de veldjes in de woonwijken. Vijf dagen in de week, met leuke en uitdagende sportactiviteiten met extra aandacht voor de 12+ doelgroep.

Op de slotdag ontvingen twaalf van de deelnemers een cursus bij FluXus of een jaar lidmaatschap bij een sportclub naar keuze. Tijdens de slotmanifestatie waren ook diverse wethouders aanwezig, maar ook een reportageploeg van RTV Zaanstreek. Op de foto de gelukkige winnaars.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl