Zondagvoetbal in teken van periodetitels

Gepubliceerd: 05-11-2021 13:11

Zondagvoetbal in teken van periodetitels

STREEK – In het eerste weekeinde van november staat er flink wat op het spel. Het einde van de eerste periode komt in zicht en dat geeft op de diverse velden toch flinke spanning.

In de derde divisie ligt de eerste periodetitel voor OFC voor het grijpen. Zelf winnen in het Utrechtse land bij USV Hercules is dan een vereiste. Concurrenten UNA en Gemert zullen ongetwijfeld hun wedstrijden ook winnen.

In de eerste klasse moet Assendelft van ROAC winnen om het Fortuna Wormerveer lastig te kunnen blijven maken richting het periodekampioenschap. Verspelen de zwartwitten punten en winnen de Gladoren van het Kampong van trainer Mark Verkuijl zal het ongetwijfeld feest geven op het Wateringcomplex.

Voor KFC is er geen spanning wat betreft de 12 wedstrijden durende periode. Winst op ZAP maakt het verschil tussen beide ploegen vier punten.

De absolute kraker is de strijd tussen Hercules Zaandam (zie artikel met doelman Terry Bosma elders op deze site) en SVA. Winst voor de Zaandammers betekent groot feest bij Hercules.

WSV’30 kan tegen Bergen het winnende pad vast weer vinden en daarmee stuivertje te wisselen op de ranglijst. Sporting Krommenie mag/moet op eigen terrein korte metten maken met De Rijp. In Egmond treft Saenden het op gelijke hoogte staande Egmondia.

Wat betreft de vierde klasse zal RCZ Onze Gezellen graag achter zich houden op de ranglijst. Winst is dan noodzakelijk. Koploper Westzaan moet Olympia Haarlem zonder extreme krachtsinspanningen kunnen weerstaan. De periodetitel is nog even niet aan de orde. De derby tussen Zaandijk en Rood Wit Zaanstad is lastig te voorspellen gezien het geringe krachtsverschil tussen beide teams.

PROGRAMMA 07 november
14.00 uur USV Hercules - OFC
14.00 uur vv Assendelft - ROAC
14.00 uur Fortuna W. - Kampong
14.00 uur ZAP - KFC
14.00 uur Hercules Zaandam - SVA
14.00 uur Bergen - WSV'30
14.00 uur Sporting Krommenie - De Rijp
14.00 uur Egmondia - Saenden
14.00 uur Onze Gezellen - RCZ
14.30 uur Westzaan - Olympia Haarlem
14.30 uur Zaandijk - Rood Wit Zaanstad 


Foto Theo van Vlaanderen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl