Zonder een kantine............dat kan en mag niet

06-03-2021 12:00

Zonder een kantine............dat kan en mag niet

KOOG AAN DE ZAAN - Wie vanaf de Wezelstraat de 'oprijlaan' richting het Topsportcentrum inslaat ziet de GGD panelen staan. Sporten in de grote hal zit er voorlopig niet in. Daaraan gekoppeld ook meteen het beeld dat de kantine van korfbalvereniging KoogZaandijk buiten bedrijf is. En een amateurclub zonder kantine/clubgebouw en daaraan gekoppelde inkomsten lijkt onmogelijk.

Het inrichten van de sportvelden als vaccinatie-locatie is gedaan door een aantal professionals. De grote zaal is compleet ingericht, de richtingaanwijzers staan klaar en zo is er nog het een en ander geregeld, maar geprikt wordt er nog niet. Het wachten is op de vaccins en men verwacht die over een week of twee. De hele opzet is zodanig ruim gepland, dat er straks zeker 1.000 mensen op een dag geprikt kunnen worden. 'De stroom gaat via de hoofdingang naar binnen en daar ontstond meteen al discussie over hoe dat zou moeten met het gebruik van ons clubhuis, de hal, de toiletten en de anderhalve meter' zo valt te lezen op de website van de Koogers..

De GGD-organisatie heeft met het KZ-bestuur overleg gevoerd, waarbij natuurlijk ook de plaats van Freekids in het benutten van het clubhuis ter sprake kwam. Na wikken en wegen is de conclusie geweest, dat het praktischer is voor KZ en Freekids een tijdelijk clubhuis buiten het gebouw te regelen. Nu is dat makkelijker gezegd dan gerealiseerd. Begin deze week werden al kabels en leidingen aangelegd. Het vervolg laat zich raden. Op het moment dat een grote telekraan verscheen kon er in snel tempo op het beachvolleybalveld een tijdelijk clubhuis geplaatst worden.

Dat tijdelijke onderkomen heeft niet alle voorzieningen waar de blauwzwarten aan gewend zijn. 'Er zijn momenteel nog gesprekken gaande over hoe allerlei details geregeld gaan worden en welke functie ons clubhuis in het geheel gaat krijgen plus wat onze eigen rol daarbij is. Daar komen we later wel op terug.' 

Voor nu is duidelijk, dat iedereen heel graag van de corona-pandemie af wil en dat vaccinatie daar een belangrijke rol bij speelt. Het is eigenlijk net als bij sportwedstrijden: je probeert er onder alle omstandigheden het beste van te maken. En voor verder nieuws blijft steeds gelden...

De foto's op de KZ site en deze pagina komen van Siem Jan Dekker, Erna van Gammeren en Tim Bakker.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl