Zorgvilla groeit gestaag: Helmies Droom wordt werkelijkheid

Gepubliceerd: 05-11-2021 8:11

Zorgvilla groeit gestaag: Helmies Droom wordt werkelijkheid

ASSENDELFT - Op de hoek van de Dorpsstraat en Noorderveenweg - het terrein waar eerder eerder bouwbedrijf Van der Gragt gevestigd was - is te zien hoe de bouw vordert van de Zaanse Zorgvilla. De jarenlange lobby om oudere echtparen waarvan een of beiden dementie heeft toch bij elkaar te kunnen laten wonen was en is de missie van Helmie Ammerlaan en haar campagne ‘Helmies Droom’.

Bij de planontwikkeling speelde Bart de Jong (droomt in mogelijkheden, maar blijft realistisch als het om de daadwerkelijke uitvoering gaat) een belangrijke rol, werd de villa ontworpen door FKG architecten uit Zaandijk, is de aannemer Van der Gragt, het grondwerk verricht door Floris, installatie M&O en GVE, stuk voor stuk Zaanse bedrijven. Zij allen volgden de initiatiefnemers Judith en Tom Veldt als Van Hollant.

De zorgvilla ziet er van buiten uit als een grote stolpboerderij met daaraan vast een aaneengeschakelde rij ‘Zaanse’ huisjes. De gehele voorziening is rolstoelvriendelijk en dus ook voor minder validen toegankelijk. Naast de 30 appartementen, beschikt de zorgvilla over een ruime keuze aan faciliteiten. Bijvoorbeeld een woon- en eetkamer met openhaard, serre en bibliotheek, een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen, een zorgpost die 24 uur per dag bemand is, een professionele keuken met chef-kok, een linnenkamer , een filmzaal, een beautysalon, en een sport- en fysioruimte.

Inleveren op comfort wanneer een mens zorgbehoevend gaat worden is in de optiek van de initiatiefnemers Judith en Tom Veldt niet nodig. 'In onze Zaanse zorgvilla wonen de mensen in een comfortabel appartement, dat volledig naar eigen smaak kan worden ingericht. Dat, gecombineerd met de privacy van een eigen appartement, de voordelen van onze voorzieningen en de gemeenschappelijke faciliteiten, maakt de villa tot een gezellig en veilig thuis.'

De oplevering van het geheel staat gepland voor eind 2022.

Meer info is te vinden op https://vanhollant.nl/zorgvilla/bestevaer-assendelft/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl