ZV de Zaan heeft geen kind aan ZV de Ham

02-02-2020 11:48

ZV de Zaan heeft geen kind aan ZV de Ham

ZAANDAM - In zwembad De Slag 2 werd de return gespeeld tussen de waterpolodames van ZV de Zaan en ZV de Ham. Het leek een echte derby te worden waar nogal wat strafworpen werden uitgedeeld en ook een gele kaart voor trainer Arjan Vos van ZV de Zaan maar al met al toch een vrij eenvoudige overwinning voor de thuisploeg.

Ook een speelster van ZV de Ham (keepster ZV de Ham2 - Minke Jansma) maakte het volgende verslag:

Na de eerste 20sec was het meteen een strafworp tegen de Ham. Na 3 minuten stond het al 3-0 voor de Zaan, maar...... Maakte daar verandering in, het is 3-1. De Zaan heeft een sterkte verdediging en is snel weer omgeschakeld in de aanval. Amy maakt een mooi doelpunt van een boogbal, de stand is 5-2. Eindstand periode 6-3 voor de Zaan.

Mooi doelpunt van Marije! Stand is 7-4 na twee minuten van de 2e periode. Een mooi geplaatste boogbal door Lieke, de stand is 8-5. Mooie redding van de keepster Alyssa West! Goed doelpunt van Merel, vanuit de korte hoek. Stand is 9-6. De Ham heeft weer een strafworp tegen,...... Schiet hem er netjes in. Eindstand periode 10-6 voor de Zaan.

De derde periode is een aardige zwemwedstrijd. Het gaat heen en weer. Een mooie uitpass door Alyssa en Regina maakt het af met een mooie boogbal! Een mooi doelpunt van Lotus, stand is 13-7. Strafworp tegen de Zaan, Britt houdt het netjes tegen en laat de stand op 13-7 staan. Strafworp tegen de Ham. Maar Alyssa houdt hem kom top tegen! Helaas via een rebound is er toch een doelpunt gevallen voor de Zaan, stand 14-7.

Einde periode kreeg Arjan Vos (ZV De Zaan) een gele kaart.

Eindstand periode 14-7 voor de Zaan.

Mooi stootbal van Lisanne na 10 sec, stand 15-7.

Strafworp tegen de Zaan, Merel schiet hem er netjes in, stand is 16-8. Goed doelpunt van Lola in de lange hoek. Goede bal gehouden door Britt. Regina maakt een mooie actie voor een manmeer, en Amy maakt hem mooi af!

Eindstand 20-9

Periodestanden: 6-3, 4-3, 4-1, 6-2
Doelpuntenmakers De Zaan: Maxine Schaap 8, Lieke Rogge 2, Lisanne Soffner 2, Lotus Plugge 2, Emma Soffner, Yara Galjé, Sigrid Vleeshakker, Takyiwa Sam, Lola vd Velde, Anouk Bergsma.
Doelpuntenmakers De Ham: Amy Rozemeijer 5, Merel de Jong 2, Marije Hekhuis, Regina van 't Veer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl