ZV De Zaan start overtuigend in Play Offs

01-05-2021 09:23

ZV De Zaan start overtuigend in Play Offs

STREEK - De Heren 1 ZV De Zaan wisten zich overtuigend te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland. De eerste kwartfinale wedstrijd tegen AZC (de Alphense Zwem Club) werd - geheel passend bij de competitie- met een alleszeggende 11-5 overwinning afgesloten.

Al eerder memoreerde coach Johan Aantjes dat het in zijn optiek opmerkelijk was dat in de kwartfinale alle acht ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ook AZC draaide dit korte seizoen aanvankelijk goed, maar zakte in de laatste fase van de competitie van positie 3 naar 7 op de ranglijst.

In het Alphense team zat het deze vrijdagavond in zwembad De Slag vooral mentaal niet goed. Trainer Szeles miste de wilskracht om te winnen. Het gemis van de Griekse international Andreas Miralis in de spits speelde een rol, maar dat was niet de oorzaak van het krachtsverschil.

De Zaanse ploeg kwam eigenlijk geen moment in de problemen. De eerste drie periodes eindigden in het voordeel van De Zaan (4-1, 3-0 en 2-1) waar door de bezoekers slechts de vierde winnend kon worden afgesloten met 2-3. Dat bleek ruim onvoldoende en valt er op de 11-5 zege niets af te dingen. De doelpunten aan Zaanse zijde kwamen van Janssen (4), Van den Bree (3), Snoek, Brantjes, Lucas en Ketelaars.

Vanavond volgt de tweede kwartfinale in het Alphense bad waar AZC haar domicilie heeft. De club werd opgericht op 17 maart 1926 en is Koninklijk goedgekeurd. Mocht de ploeg van ZV De Zaan deze partij verliezen is er zondag een herkansing in De Slag.

De eindrangschikking van de korte competitie was meteen de ‘loting’ voor de Kwartfinale waarin het systeem ‘Best of 3’ gehanteerd zal worden. 1 tegen 8 (UZSC- Schuurman BZC 9-6) / 2 tegen 7 (ZV De Zaan-AZC 11-5) / 3 tegen 6 (Het Ravijn-Polar Bears 11-9) en 4 tegen 5 (ZPC Amersfoort-Widex GZC Donk 11-12).

De winnaars gaan door naar de halve finale. Daarin spelen dan (ook weer in Best of 3) de winnaar 1-8 tegen de winnaar 4-5 / de winnaar 2-7 (ZV De Zaan?) tegen de winnaar 3-6 (Het Ravijn of Polar Bears). Ook hier start het hoogst geëindigde team in de reguliere competitie thuis. De winnaars gaan door naar de finale. De winnaar daarvan is dan kampioen van Nederland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl