ZvE zorgt voor de sociale contacten

18-03-2020 12:10

ZvE zorgt voor de sociale contacten

STREEK – De afkorting ZvE staat voor Zaankanters voor Elkaar. Voortgekomen uit de vroegere Vrijwilligerscentrale en BUUF. Het motto van ZvE is ‘Helpen maakt je Happy’ en dat is dezer dagen zeer toepasselijk. Er zijn enorm veel digitale initiatieven om elkaar te helpen. Het maakt dat computerloze Zaankanters niet bereikt worden. En daar is ZvE ingesprongen!

De online platformen vormen een geweldige aanvulling en zorgen voor veel sociale verbinding. Het gaat om vraag en aanbod. Dat is ook de basis van ZvE. Daar staan profielen, zowel particulier als bedrijfsmatig. De mensen zonder contact met het wereldwijde web worden door ZvE niet vergeten. De medewerkers bellen met de mensen die hulp nodig hebben. Van die reacties maakt ZvE profielen aan om op die manier contact te kunnen leggen. Het matchen - zoals dat in het vakjargon heet - kan dan daadwerkelijk geschieden.

Voor de zekerheid even de achtergrond vanuit ZvE toegelicht:

CORONAHULP: KOM IN ACTIE!
In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee? Je kunt twee dingen doen:

VRAAG OM HULP
Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!

HELP EEN ANDER
Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Bij ZvE geloven we dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langs brengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

Contact zoeken kan per mail naar info@zaankantersvoorelkaar.nl of bellen naar 075 20 600 10.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl