Zwaveltrioxide vrijgekomen bij chemisch bedrijf Amsterdam (AT5)

Gepubliceerd: 05-01-2017 13:01

Zwaveltrioxide vrijgekomen bij chemisch bedrijf Amsterdam (AT5)

AMSTERDAM (AT5) De brandweer is rond 12.15 uur massaal uitgerukt nadat er zwaveltrioxide bij een bedrijf in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is vrijgekomen. Het incident is bij het chemische bedrijf Sonneborn Refined Products aan de Mainhavenweg. Er is inmiddels opgeschaald naar Grip 1. Ook is er een ambulance opgeroepen.

Tankwagen
Volgens een woordvoerster van de brandweer is er een kleine hoeveelheid zwaveltrioxide vrijgekomen bij het lossen van een tankwagen. De brandweer en het bedrijf zijn bezig met metingen en het stabiliseren van de situatie. Op het terrein lopen alle brandweermannen en al het bedrijfspersoneel met zuurstofmaskers.

Coentunnelbuis dicht
Het bedrijf ligt vlak naast de A5. Meerdere wegen, waaronder de A5 zijn afgesloten en ook de Coentunnelbuis richting de A5 is dicht. Ook worden de buslijnen 22, 36, 61 en 69 omgeleid.

Ramen en deuren sluiten
De brandweer waarschuwt omwonenden ramen en deuren te sluiten. Ook schippers in de omgeving is gevraagd zo snel mogelijk te vertrekken. "Groot alarm volgens de Havendienst, ze vorderen alle schepen te vertrekken", laat een schipper weten.
Zwaveltrioxide is een bijproduct bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Het is een giftig gas dat in combinatie met waterdamp zwavelzuur vormt. Hoe gevaarlijk het is, hangt af van de concentratie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl