Zwembad Het Zwet weer open voor recreatief zwemmen

17-06-2020 19:16

Zwembad Het Zwet weer open voor recreatief zwemmen

WORMER - Recreatief zwemmen in zwembad Het Zwet zal vanaf zaterdag 20 juni weer mogelijk zijn. De afgelopen week is er, om dat te kunnen realiseren, door velen hard gewerkt en is er zo mogelijk nog meer overleg gevoerd tussen Het Zwet, de gemeente en Sportfondsen. 

Daar bleef het niet bij. De medewerkers van Het Zwet zijn ook druk bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen om het recreatief zwemmen mogelijk te maken. Daarbij is veel aandacht besteed aan het nemen van maatregelen om ervoor te zorgen dat er veilig en verantwoord recreatief kan worden gezwommen. 


 

In fase 1 is het zwembad gestart met banenzwemmen en dat verloopt goed. Zwembadbestuur, medewerkers en gasten zijn daar zeer blij mee. Er wordt gretig gebruik van gemaakt en alle maatregelen worden goed nageleefd door de bezoekers, mede door de goede en grote inzet van alle medewerkers.

Dat betekent dat het nu tijd is geworden voor fase 2. Het voordeel van het Zwet, is de ruimte die daar beschikbaar is: een peuterbad, een groot kinderbad, een vijftigmeterbad en ruime ligweides. Hierdoor kan de 1,5 meter-afstand-maatregel gehandhaafd worden en kunnen er looproutes worden ingesteld.

Het begin van het recreatief zwemmen is voorzichtig, maar als bezoekers zich houden aan de gedragsregels, is verruiming mogelijk.
Alvast enkele regels die gaan gelden:
  • Er wordt gestart met tijdsblokken voor recreatief zwemmen: doordeweeks van 15.00-19.30 uur en in het weekeinde van 10.00-13.30 en 14.30-18.00 uur.

  • In de zomervakantie worden de tijdsblokken verruimd.

  • Er wordt gestart met een maximum aantal bezoeker van 250 per tijdsblok.

  • Het Zwet biedt losse kaarten aan en 14-badenkaarten.

  • Bezoekers moeten vooraf online reserveren, ook voor alle up-to-date informatie kunt u terecht op www.zwembadhetzwet.nl


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl