Zwemmen in buitenbad

Gepubliceerd: 15-04-2021 14:04

Zwemmen in buitenbad

ZAANSTAD - Vanavond zal er tijdens het onderdeel 'Praat met de Raad' dat voorafgaat aan het Zaanstad Beraad gesproken worden door o.a. Nick Hendriks van het CDA. Zijn inbreng handelt over het zwemmen in het Buitenzwembad De Crommenije.

Dat buiten zwemmen is een groot succes zo blijkt. 'Alleen is het zwemmen per keer best prijzig namelijk 5.70 euro' zo signaleert Hendriks. 'Voor gezinnen die het niet heel erg breed hebben is het lastig om zo goed in beweging te blijven. Zwemmen in de buitenlucht is momenteel een van de enige sporten die volwassen kunnen doen?'


Daarnaast zou het CDA Zaanstad graag een speciaal seniorenuurtje in het buitenzwembad De Crommenije willen invoeren zodat ouderen veilig en op hun gemak kunnen zwemmen. Daarom heeft de partij diverse vragen het college. 

'Ziet het college een mogelijkheid om mensen met een kleine portemonnee gratis/korting toegangsbewijzen te geven zodat zij toch kunnen zwemmen? Zo ja, wanneer kan dit ingevoegd worden? Zo nee, waarom ziet het college hierin geen mogelijkheden terwijl wij wel gratis mondkapjes aan mensen hebben gegeven?'

Aansluitend wil het CDA weten of het college in overleg met sportbedrijf speciale seniorenuren in het Buitenzwembad De Crommenije kan invoeren zodat ouderen veilig en op het gemak kunnen zwemmen. Zo ja, wanneer kan dit ingevoerd worden? Zo nee, waarom ziet het college hier geen mogelijkheden in? 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl