ZZP’er vanuit noodfonds gesteund door FluXus

Gepubliceerd: 26-11-2020 12:11

ZZP’er vanuit noodfonds gesteund door FluXus

STREEK - Net als 100 andere kunstinstellingen in Noord-Holland heeft FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad, steun ontvangen vanuit het Provinciaal Noodfonds Cultuur. In dit geval gaat het gaat om een bedrag van € 30.935.

FluXus bestemt deze middelen om de culturele ZZP’ers te steunen, die samen met de stichting werken aan kunst en cultuur voor iedereen in de Zaanstreek. Die steun bestaat onder meer uit de kwijtschelding van een deel van de huur voor ondernemers die zijn getroffen door de coronamaatregelen. Zodra de regels dat toelaten, zullen zij verder worden geholpen met trainingen en workshops.


Directeur Otto Berg: “FluXus ondersteunt creatieve en culturele ondernemers met ruimtes en andere diensten zoals uitvoeringen, publiciteit, advies en ondersteuning. Deze ZZP’ers zijn het grootste slachtoffer van de coronacrisis, omdat zij lange tijd hun lessen niet goed konden geven. Door de huur op deze momenten tijdelijk stop te zetten, konden zij het hoofd boven water houden.” 

Een van die ondernemers die bij FluXus haar lessen geeft is Susanna Kranenburg van balletstudio DanZin. Zij is blij met de support van FluXus: “Zonder de steun van FluXus was ik dit jaar failliet gegaan.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl