Evenementen

 

Op Zaterdag 28 januari is het Zaanse Regenboog Café

met een leuke kennismaking met mensen die je nog niet zo goed kent (speeddating) en daarna de muzikale klanken van DJ OZZI.

Gratis entree.

Zaanse Regenboog Café is bij Café Zaanzicht, Oostzijde 209, 1502 BD Zaandam.
Van 14.30 – 17.30 uur.
Info: info@dezaanseregenboog.nl

 


Zondag 29 januari aanstaande wordt tijdens een bijeenkomst in Cultureel Centrum Bullekerk de Holocaust herdacht.

De Holocaust Memorial Day-lezing wordt dit jaar verzorgd door Job Cohen. Daarnaast dragen onder meer burgemeester Jan Hamming, de kinderen van de Zaanse Theaterschool en topvioliste Maria Milstein (Muziekhaven) met Ruud Luttikhuizen (piano) bij.👌

Het thema van de herdenking is dit jaar: Sta op als een kind.

Aanvang 14.00 uur. De toegang is vrij.

 

  t/m 28 januari 2023 IJzigkoud Experimenteren leuk voor de kinderen 

Hoe koud kan jij het in het Hemlab maken? Probeer het zelf met water, ijs, zout, roeren en zwaaien of met chemie. Waarom wordt er zout gestrooid in de winter? Hoe smelt ijs in zoet of zout water? Maak een thermometer en nog veel meer. Je ontdekt het allemaal in het Hemlab!

www.hemlab.nl


27 januari 2023 leuk voor de kinderen Laat je voorlezen in het museum

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Daar doen wij dit jaar aan mee! Kom gezellig op vrijdag 27 januari met je kinderen naar het Natuurmuseum. Bezoek de leuke tentoonstelling Kletsnat én laat je voorlezen, lekker lui hangend onder onze museumboom. Het is zo leuk als je wordt voorgelezen! En het is bovendien supergoed voor je taalgevoel om nieuwe woorden aan te leren.

Wij hebben boekjes uitgekozen die goed passen bij de tentoonstelling: Floddertje van Annie M.G. Schmidt, de avonturen van de kikkers Erk en Ork en leuke boekjes over bevers en andere waterdieren.

meer informatie op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl/


28 januari 2023 Culturele Raad presenteert Judith Koelemeijer

Zaterdag 28 januari presenteert de Culturele Raad de schrijfster Judith Koelemeijer.

Judith Koelemeijer is schrijfster van literaire non-fictie. Ze debuteerde in 2001 met de familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea, gevolgd door Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart – op zoek naar een verloren vriendin (2013).

In september 2022 is Judiths biografie van Etty Hillesum verschenen, de wereldberoemde Joodse schrijfster van dagboeken en brieven.

Wat er verder nog komt bij de Culturele Raad is nog een verrassing!

meer informatie www.bullekerk.nl


t/m 12 februari 2023 De Zaanse Connectie

Artzaanstad geeft 6 steengoede kunstenaars van eigen bodem een podium met de expositie ‘De Zaanse Connectie’: Sabin Kech, Jarik Jongman, Peter de Lange, Aron Kroes, Ed Oosterhoorn en Studio Uiterwaal Kroes.

‘Zaans’ is de rode draad in deze expositie, een thema dat Artzaanstad als stichting doortrekt in haar samenwerkingen met o.a. onderwijsinstellingen. Zo zullen er, in samenwerking met FluXus, 35 hoogbegaafde kinderen van het St. Michaël College in Zaandam een zelfportret ophangen in deze expositieruimte. Daarnaast zijn er meubels van gerecycled materiaal te bewonderen, die zijn ontworpen door studenten van 3 verschillende scholen uit de Zaanstreek, als deel van de lokale Circular Challenge van de Green Business Club.

meer info op www.artzaanstad.nl


KUNST UIT DE ZAANSTREEK Dagelijks.

In de presentatie Kunst uit de Zaanstreek zie je historische, moderne en eigentijdse werken, gemaakt door kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de Zaanstreek. Oude en nieuwe kunst hangt zij aan zij, wat verrassende contrasten en nieuwe inzichten teweegbrengt.

Het schilderij De Voorzaan en de Westerhem van de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet is het pronkstuk van de collectiepresentatie Kunst uit de Zaanstreek. In de collectiepresentatie bevinden zich onder andere twee werken van voormalig fotograaf des vaderland Robin de Puy en een landschap van fotograaf Judith Jockel.

Regelmatig vind je hier een nieuwe selectie van werken uit de collectie van het Zaans Museum. Ook aanwinsten, met name van die hedendaagse kunstenaars, worden hier gepresenteerd.

www.zaansmuseum.n


Geen Woorden

Tot 4 februari 2023

De rebelse galerie in het centrum van Zaandam start het nieuwe jaar meteen met een knaller.  ´Geen Woorden´ is een internationale tentoonstelling; een ode aan diversiteit, maar vooral een ode aan de zeggenschap van beeldende kunst.

Meer informatie op www.playroom-zaandam.nl


Kletsnat

t/m 26 maart 2023

Vanaf zondag 8 januari is de expositie Kletsnat te bezoeken in het Natuurmuseum. De expositieruimte is hiervoor omgetoverd tot een zoete-onderwaterwereld. De jongste bezoekers krijgen een toverstafje waarmee ze op onderzoek uit kunnen gaan. Wat zwemt daar tussen het riet? Wat doet die ooievaar daar met zijn kop onder het water? Hoe lang kan een paling eigenlijk worden? Kletsnat is een spannende en leerzame onderwaterexcursie voor jong en oud.

Meer informatie www.zaansnatuurmilieucentrum.nl


Winter in het Veld

t/m 19 februari 2023

De nadruk van de vaarexcursies van de Poelboerderij ligt op het voorjaar wanneer de weidevogels er zijn. Maar we varen het hele jaar rond omdat elk seizoen zijn bekoring heeft. In deze periode kun je wintervogels spotten. In het veld overwinteren in deze periode tienduizenden vogels: smienten, wulpen, watersnippen, goudplevieren, kieviten, futen, meeuwen- en ganzensoorten. Maar ook de grote zilverreiger en blauwe kiekendief. Het landschap is kaal de winter ingegaan en in afwachting van ijs of een vroeg voorjaar. 

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.

Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl


ComedyNight

Op zaterdag 28 januari 2023
Om 19:30 uur 

In het Nationaal Theaterweekend kun je op zaterdagavond een avond komen lachen tijdens de ComedyNight. Laat je verrassen door de cabaretiers en stand-up comedians die deze avond vullen en loop met een grote lach de zaal uit. De line-up bestaat uit: Kim Schuddeboom, , Fuad Hassen, Valentina Tóth en Luan Buleshkaj zorgt voor een te gekke afsluiter. De MC van de avond is Thijs Kemperink. 

Meer informatie op www.zaantheater.nl


PADDENSTOELEN tot  29 januari 2023

Te zien in de schatkamer van de Verkade Experience: de originele kunstwerken uit Verkade-album ‘Paddenstoelen’ uit 1929.

De manier waarop auteur Jac. P. Thijsse zijn publiek meeneemt in het in 1929 verschenen plaatjesalbum Paddenstoelen, is onnavolgbaar. De informatie over de groeiwijze, de verschillen tussen de soorten en de moeilijke Latijnse namen, wisselt Thijsse af met grappige of opmerkelijke verhalen uit zijn eigen herinnering.
Rond het onderwerp ‘paddenstoelen’ hing in de jaren twintig van de vorige eeuw een zweem van mysterie. Thijsse zag het als zijn taak te wijzen op de interessante, nuttige en dikwijls eetbare kant van de paddenstoelen in Nederland. De giftige paddenstoelen zijn in het album aangeduid met †.
Het album verkocht goed en er was waardering vanuit het onderwijs, waarvoor Verkade voor een klein bedrag gevulde albums ter beschikking stelde.
Jac. J. Koeman stelde het album samen. Het illustratiewerk is verzorgd door Jan Voerman jr. en Cornelis Rol, waarbij de laatste hulp kreeg van zijn zoon Henricus Rol.

meer informatie www.zaansmuseum.nl

 


Jos van Beest ontvangt …. Edwin Rutten

Op zondag 22 januari 2023
Om 15:00 uur 

 

Een swingende jazz-middag met Jos van Beest, Edwin Rutten en het kwartet van Vincent Koning in de Wormerveerse Vermaning!

Muziek en met name Jazzmuziek betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band en publiek. Het vertellen van kleine verhaaltjes in de vorm van songs. Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo en treedt als 17 jarige op met het Metropole Orkest en de Skymasters. Hij is jazz docent aan het Conservatorium van Amsterdam, Utrecht en Groningen, en produceerde radio jaarprogramma’s met o.a. Chet Baker, Clark Terry, Stan Getz, Mel Lewis, Lee Konitz, Barney Kessel en vele Nederlandse jazzprominenten.

Voor de trouwe ” Ome Willem Rakkers” zingt hij op verzoek een swingende jazz versie van “Deze vuist op deze vuist”!

Meer informatie op www.wormerveersevermaning.com

 


Cursus schilderen voor jeugd van 7 tot 12 jaar

Wil jij ook lekker schilderen met acrylverf en hier meer over leren? In deze leuke cursus van 10 lessen werk je iedere les aan een nieuw schilderij. Je leert bijvoorbeeld over het mengen van kleuren of het maken van een portret. Je krijgt iedere week een nieuwe opdracht. Ik vind het belangrijk dat je lekker in je eigen stijl kan werken of deze kan ontdekken. Jouw eigen creatieve werk neem je uiteraard mee naar huis.

De Cursus is Woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur de start is op 1 februari 2023 meer info www.indehogehoed.nl


Ben jij ook bijna altijd blij? Kleur dan eens een mooie kei!
Aanstaande zondag 22 januari  maken we er een feestelijke boel van in het natuurmuseum: we gaan stenen schilderen en maken er op die manier blije keien van! Zeker in deze donkere (regenachtige) tijden is dat leuk om te doen. Onze Annemieke helpt je er graag bij.
We hebben stenen in alle soorten en maten en prima stiften om te gebruiken.
Natuurlijk mag je jouw eigen kei na afloop meenemen. Hopelijk leg je de kei op een leuk plekje neer zodat hij weer door iemand anders wordt meegenomen. De activiteit begint om 13.00 uur. Kinderen vanaf 3 jaar betalen entree voor het museum. Deelname aan de activiteit is verder gratis.

voor meer info kijk op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl


Het Zaanse Regenboog Café is op zaterdag 28 januari in Café Zaanzicht, Oostzijde 209, 1502 BD Zaandam. Het wordt een gezellige middag met speeddating en daarna plezier en dansen op muziek van dj Ozzi. Daar wil je gewoon bij zijn. De middag is voor en door LHBTIQ+ Zaanstad maar iedereen is welkom, dus kom gezellig langs! We zijn er van 14.30 – 17.30 uur.

Info:  info@dezaanseregenboog.nl


luchtige lezing op de luie zondagmorgen Op zondag 29 januari.

 is er weer een luchtige lezing op de luie zondagmorgen in buurtcentrum De Vuister De lezing wordt gegeven door Hans Luiten en gaat over  Indonesië.
                                              

Mag de term Bersiap nog worden gebruikt? Moet er niet meer aandacht komen voor de Molukkers? Moet de Coentunnel niet worden vernoemd? Allemaal vragen die te maken hebben met ons koloniaal verleden.
In deze lezing geeft Hans een overzicht van de koloniale geschiedenis waarbij hij inzoomt op de periode in en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Een lezing over Jappenkampen, Soekarno, de Birma-spoorlijn, het katholieke verzet tegen de dekolonisatie, de rol van de Molukkers, kapitein Westerling, Luns en Nieuw-Guinea. En uiteraard de vraag: wat doen we nou met dat beeld van Coen?
De lezing is van 11.00 tot 12.45 uur Vanwege de grote belangstelling voor de lezingen van Hans Luiten adviseren wij om u van te voren aan te melden via: info@devuister.nl

meer info op www.devuister.nl 


( Leuk voor de kinderen )

Gratis proefles voor de wetenschapscursus De planeet Aarde! Kinderen van 7 tot 12 jaar onderzoeken in 10 weken de Oerknal, Melkweg, Zonnestelsel, Aarde, Maan, aardmagnetisme, eb en vloed, aardbevingen en vulkanen. 

Na de proefles beslis je samen met je kind om de hele cursus wil volgen. Zo ja, dan betaal je voor de hele cursus.

Mogelijke tijdstippen voor een proefles:

Za 21 of 28 jan 10.15-11.30 u
Wo 18, 25 jan of 1 feb 10.00-11.15 u
Do 19, 26 jan of 2 feb 15.45-17.00 u

meer info op www.hemlab.nl


Mea Stoeltjes & Sacha Ofman – Organisch

Op 28 en op 29 Januari 2023

Geïnspireerd door vormen uit de natuur en Art Nouveau-elementen maakt Sacha Ofman onalledaagse sieraden: organisch gevormde kunststukjes die uit een sprookjesachtige wereld lijken te komen. Alle sieraden zijn handgemaakte unica van zilver, goud en/of koper met parels en soms een bijzondere edelstenen. Mea Stoeltjes werkt vooral met aquarel en acrylverf op papier en op canvas. Ze gebruikt daarbij witte of zwarte inkt voor tekeningen op of in de schildering. Het kleurgebruik is afhankelijk van hoe ze zich op dat moment voelt, de vormen vloeien vrijwel altijd organisch.

meer info op www.zaansgroen.nl


( Leuk voor de kinderen ) Op zondagochtend wordt er gebakken bij Bind. En iedereen is welkom.

Vuur, meel, gist, zout, water. De basis van brood is eenvoud. En toch zijn er maar weinig dingen die zoveel waarde kunnen vertegenwoordigen. De geur van vers brood prikkelt  geluk, heimwee, honger, genot en weemoed. Het type brood verteld rijke verhalen over culturen, tradities en rituelen. En samen brood bakken verbindt, want brood bakken kost tijd, rust en aandacht. Dat is nodig om de oven op temperatuur te laten komen, het deeg te laten rijzen en het brood te laten garen. Maar ook ontmoetingen, gesprekken en verbindingen gedijen goed onder deze omstandigheden. Bakkerij de Eenvoud bij Bind is de plek waar zowel het brood als de ontmoetingen ontstaan.

Op zondagochtenden kun je samen de buurtoven komen opstoken. Je kunt deeg maken of  je eigen deeg meenemen. Tijdens het bakken en onder het genot van een kop koffie of thee is er ruimte voor ontmoetingen en gesprek. Het bakken bij Bind is geen workshop maar altijd leerzaam. Uiteraard genieten we samen van het resultaat en het overgebleven brood kan worden meegenomen of uitgedeeld.

Dus hou je van brood, bakken en mooie ontmoetingen? Stuur een mailtje naar bakken@bijbind.nl en kom dan op zondagochtend 9:00 naar Bakkerij de Eenvoud bij Bind, middenweg 107, Zaandam.


Vanaf zondag 8 januari is de expositie Kletsnat te bezoeken in het Natuurmuseum. ( doorlopend )

 

De expositieruimte is hiervoor omgetoverd tot een zoete-onderwaterwereld. De jongste bezoekers krijgen een toverstafje waarmee ze op onderzoek uit kunnen gaan. Wat zwemt daar tussen het riet? Wat doet die ooievaar daar met zijn kop onder het water? Hoe lang kan een paling eigenlijk worden? Kletsnat is een spannende en leerzame onderwaterexcursie voor jong en oud.

meer info op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl


WSV “De Laatste Loodjes” uit Zaandam organiseert dinsdag 14 februari a.s. weer een gezellige wandeling.


Het is de tweede wandeling van een hele reeks van wandelingen die georganiseerd worden op
verschillende dagen van de week.
Deze wandeling is ongeveer 10 Km en start vanuit RKVV Saenden.
Wandelweg 16, 1521 AG Wormerveer

U kunt inschrijven vanaf 09:15
De individuele start is tussen 09:30-10:00,
Er is een groepsstart om 10:00u., maar iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Kosten € 4,50 bondsleden € 3,50 DLL leden € 2,50.
Hiervoor ontvangt men een kop koffie of thee en een parkoersbeschrijving  
Na afloop ontvangt iedere deelnemer nog een kleine attentie.

Voor aanmelden via www.wsvdelaatsteloodjes.nl verplicht U tot niets, maar wordt zeer op prijs gesteld,
Het versnelt de inschrijving bij de starttafel en geeft de organisatie een schatting van het aantal deelnemers.


Op donderdagavond 2 februari komt Piet Kempenaar, gepensioneerd molenaar van verfmolen De Kat, naar FluXus voor een inspiratielezing. Hij neemt je mee in de wereld van pigmenten: de kleurstoffen die worden gebruikt voor het kleuren van allerlei materialen zoals verf.

Piet Kempenaar (geboren op 24 mei 1950) woont in Westzaan. Tot 1981 is hij werkzaam als professioneel hovenier in de aanleg en onderhoud van tuinen. Vanaf 1975 wordt hij lid van ‘Vereniging De Zaansche Molen’, waar hij een paar jaar een bestuursfunctie vervult. In 1981 begint hij als zelfstandig ondernemer in Verfmolen De Kat op de Zaanse Schans.

meer info op www.fluxus.nl


(Voor de Kinderen) 'De toren van geluid | Superjuffie

Op 22 JANUARI 2023

 

Na de Pluim van de Kinderjury en een eigen bioscoopfilm komt Superjuffie naar de theaters gevlogen!

Dit is juf Josje.

Een heel gewone juf.

Maar kunnen jullie een geheim bewaren? Nee? Stop dan met lezen!

Ja? Luister dan goed!

Josje is namelijk een heel bijzondere juf. Ze is Superjuffie!

Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Zo redt ze alle dieren net op tijd! Al snel ontdekken haar leerlingen en Hakim, de conciërge, haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen.

Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin….Komt Superjuffies hulp op tijd?

meer info op www.theateroostzaan.nl


Krommenieer schilderskring

In januari en februari exposeren de leden van KSK ’80 uit Krommenie (alléén tijdens de concerten).  

De Krommenieër Schilderskring – KsK’80 – bestaat al meer dan 40 jaar. Het ledental van de vereniging ligt al jaren tussen de 80 en 100 leden. De KsK’80 is daarmee veruit de grootste
Amateurschilders en Keramiek – Vereniging van de Zaanstreek.
Leden van KsK’80 – exposeren op
de meest uiteenlopende locaties in de Zaanstreek. Uiteraard in het eigen Atelier in Huize Barkeloo aan de Vlusch 8 in Krommenie, de thuisbasis van de vereniging. Maar ook in wachtkamers van zorgverleners, buurthuizen, bibliotheek of verenigingsgebouwen en deze 2 maanden dus in ons kerkje.
De exposanten zijn allemaal lid van de Krommenieër Schilderskring. 

 

meer info op www.ksk80.nl


Jong doch gevestigd piano- en viooltalent in Jisp

Zaterdag 21 januari treden Merel Vercammen en Dina Ivanova op in het sfeervolle
kerkje in Jisp.

Het programma is een eerbetoon aan de zussen Lili en Nadia Boulanger. Twee pioniers in de Franse muziekwereld. Lili was de eerste vrouwelijke componiste ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs “Prix de Rome” ontving. Nadia was een van de eerste vrouwelijke dirigenten, en ze had een onuitwisbare invloed op de muziek van de 20e eeuw als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Aaron Copland, Elliott Carter, Quincy Jones (vooral bekend als de producer van Michael Jackson’s album Thriller), Philip Glass en Astor Piazzolla.

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten reserveert u via reserveren@concertjisp.nl

Dorpsstraat 46 Jisp


MAAK JE EIGEN CHOCOLADE­WIKKEL! Dagelijks

Maak je eigen ontwerp voor een wikkel en wikkel met de miniatuur wikkelmachine in de Verkade Experience een chocoladereep in.

Wikkel inclusief Verkadereep naar keuze is in de MuseumShop te koop.

meer info op www.zaansmuseum.nl

 


 

Fotojaaroverzicht Erik Esteie. 

Vanaf 15 JAN 2023 te zien.

Vanaf 2012 plaatst Erik Esteie dagelijks foto’s van de dingen die hij onderweg tegenkomt op zijn website. Dat kan de ene keer een foto van een boom zijn en de andere keer een foto van de poes. De onderwerpen lopen uiteen van bouwprojecten tot evenementen. “Zijn website is uitgegroeid tot een waardevolle bron van informatie over wat er in de Zaanstreek is gepasseerd. Mooi en scherp verbeeldt hij van modelspoor tot de Slag om de Zaan.

meer info op www.zaansgroen.nl


( Leuk voor de kinderen ) De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Zondag 29 jan 2023 om 13.30 en Zondag 29 jan 2023 om 15.30

Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken, een vliegende gebakken-ei-auto en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur.

meer info op www.zaantheater.nl

 

 


Zondag 29 Januari  2023 om13.30 en Zondag 29 januari  2023 om 15.30

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen (vanaf 7 jaar) in het Zaantheater.

Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken, een vliegende gebakken-ei-auto en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur.

En dat is maar goed ook want Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen - Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen!! Zo belanden de idioten in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk, een 100 jaar durende Ninja-slakken-reis en ontmoeten ze hun grootste vijanden: Groentes.

meer info op www.zaantheater.nl

 


Meer uitgebreide Zaanse agenda kijk hier onder en klik op de tekst. 


Op zaterdag 21 januari 2023 om 20:00 uur bij Roots aan de Zaan

Kort voor corona alles lamlegde, op 8 februari 2020, speelde Blowzabella bij Roots aan de Zaan. Het was een onvergetelijk en uitverkocht concert, dat – als het destijds ons laatste concert ooit zou zijn geweest – uiteindelijk toch een hele fraaie kers op onze spreekwoordelijke taart was.

meer info op www.rootsaandezaan.nl

Op zaterdag 28 januari 2023 om 21:00 uur in de de Groote Weiver

Jahaaa jullie lezen het goed, de hardheid komt weer terug naar De Groote Weiver!
Tijdens deze reünie mini-tour mogen wij ze als 1e ontvangen in een reeks van maar 4 optredens.  

Nodig je buurman uit, maar laat die klootzak thuis. 
Je beste vriend bestel je natuurlijk gewoon aan onze bar.

meer info op www.degrooteweiver.nl

Op dinsdag 24 januari 2023 om 14:00 uur in het zaantheater

Sopraan Céline Janssen toont in Opera voor Dummies aan dat opera eigenlijk hartstikke hip en toegankelijk is. Niet stoffig, maar sexy, grappig en ontroerend. In cabaretsfeer neemt ze je mee in de wereld van opera. Ze zingt deze middag niet alleen opera, maar ook jazz, pop en rock. “In iedereen schuilt een opera-fan”, aldus Céline.

meer info op www.zaantheater.nl

Horen en zien onder één dak Vanaf zondag 22 januari 2023

Horen en zien onder één dak
Twee kunstvormen komen in maart bijeen onder het dak van het hervormde kerkje in Krommeniedijk. Vanaf zondag 22 januari 2023, staan de wanden daar weer bol van de muziek, terwijl ze vol hangen met kunst. Uitvoerders van deze concerten vindt u op de website van het kerkje www.kerkvankrommeniedijk.nl De kunstuitingen aan de wanden zijn van leden van de Krommenieër Schilderskring KSK'80 www.ksk80.nl/

Opmerkelijk genoeg komt deze combinatie weinig voor. Toch zijn beide kunstvormen zeer geschikt om je gedachten erbij te verzetten en je fantasie de vrije loop te laten. Het initiatief voor deze kunstalliantie komt van de Stichting Beheer Hervormde Kerk te Krommeniedijk. Zij verwachten dat bewoners uit de regio zich, ook in de weekends na de openingsweek, graag zullen laten verleiden tot een bezoekje aan klank- en kleurrijk Krommeniedijk.