Koken met Mischa Faverey Kitchen Zero.


16-2-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag:
 
Roodbaarsfilet

Nodig:
Een roodbaarsfilet. (Je visboer fileert een hele vis, genoeg voor 2 personen.)
Tarwebloem op een plat bord.

50 gram roomboter
zout
zwarte peper

1 teen knoflook gewreven
1 banaansjalot klein gesnipperd
1 takje peterselie fijn gehakt.
2 el Crème Fraiche
1/2 dl witte wijn.
1/2 dl visbouillon of maggiblokje

Bereiding:
Was de vis en dep deze goed droog.
Wrijf de vis in met zout en zwarte peper.
Wentel de filets door de tarwebloem voor een mooie gelijkmatige coating.

Verhit de boter.
Bak de vis in de hete boter gelijkmatig goudbruin in ca 7 á 8 minuten.
Leg de vis op de borden.

Fruit banaansjalot en knoflook een minuut in de boter.
blus af met de wijn en laat deze indampen.
Voeg de Crème fraiche toe en meng deze goed tot een sausje.
Breng op smaak met de bouillon. Eventueel in koud water opgeloste maizena voor wat meer binding.
Meng hier de peterselie doorheen.

Lepel wat van de saus om de vis heen op de borden.

Opdienen met gebakken aardappeltjes, gebakken krieltjes, gekookte krieltjes met zeezout en olijfolie en wat groenten, zoals worteltjes, spruitjes of sperziebonen.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


9-2-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Bietensalade

Nodig:
Een klein potje rode bieten,
Een blikje Corned beef, 
Een blik artisjokharten,
4 Eieren, die kook ik samen met de aardappelen…
Zwarte Peper

Zout,
1 tomaat,
twee el Zilveruitjes,
2 el dobbelsteentjes zoetzure augurk,
1 ui,

1 teen knoflook,
1 lenteui,
2 eetlepels uit een blikje gezoete mais,
Een stuk rode puntpaprika,
Een paar rolmopsen,
twee handenvol grote wokgarnalen,
Wat jonge blaadjes romanosla
Een rode ui,
Een klein beetje bakolie,
4 tl milde paprikapoeder.
4 grote aardappelen 

Een punt geroosterde paprika uit pot

1 rode ui in ringen gesneden

Mayonaise naar behoefte

Eerst de aardappelen koken.

Die verwerk je doorgaans koud als je een salade maakt. Omdat ze dus tijd nodig hebben om af te koelen is dat het eerste dat ik voorbereid. Schillen, wassen, koken en afkoelen.

Het is een slimme gewoonte om de eieren bij de aardappelen in de pan mee te laten koken. Haal ze er dan wel op tijd weer uit!
Als de aardappelen een paar minuten later ook gaar zijn, druk ik ze met een vork stuk en plaats ze dan op een koele, tochtige plek om ze zo snel mogelijk te koelen.

De garnalen zijn nog rauw. Ik kruid ze na ze gepeld te hebben, met wat zwarte peper en knoflookpoeder.
Dan bak ik ze een minuut in een beetje olie.
Ze beginnen snel rood te worden. Ik keer ze ook vrij snel om en om in de pan.
en dan voeg ik er nog een paar theelepels milde paprikapoeder aan toe.
Ook deze mogen vervolgens even afkoelen.

De bieten hak ik klein. 

In deze salade is corned beef onmisbaar! 
Ik roer en prak het graag goed los! 

Ik meng de knoflook eerst even met de uitjes en de mais. Dat bevordert het gelijkmatig verdelen van de kleinere hoeveelheid knoflook.

Eerst meng ik de bietjes en de aardappelen.
De bietjes gaan als eerste in de mengkom. 
Daar voeg ik dan de aardappelen bij. Niet andersom.  
Dan kan ik namelijk de mengverhouding en de kleur beter bepalen. Omdat ik veel op gevoel doe.
Dan meng ik er twee eetlepels Mayonaise, bij voorkeur van een A-merk, doorheen.

Vervolgens gaat het vlees erin.

Dan een mengsel van ui, knoflook, mais, lente-ui, steentjes augurk, een ei, Zout en peper.
Proef altijd even , want een laffe salade gaat ‘m niet worden op je fuif!

Ik maakte ter decoratie bootjes gevuld met slamix. De gewassen en droog gedepte slablaadjes lenen zich uitstekend om als bootjes te vullen met wat van het bietenmengsel, een zilveruitje, en een dun reepje geroosterde paprika erop.
Leuk toch? Je pakt ze bij het eten gewoon op en zet je tanden erin!

De salade kan verder opgemaakt worden!
Ik maak er een mooi bedje van op een serveerschaal.
Dat smeer ik in met een laagje mayonaise.
En dan is het een kwestie van een beetje decoratief omgaan met de slablaadjes, de gevulde bootjes, de garnalen, en de rolmops.

De rolmopsen heb ik in schijfjes gesneden en een plekje gegeven op de salade. Haal wel de houten prikkertjes die er in de fabriek zijn ingeprikt uit.

Er waren ook eieren en ook die plaats ik ergens op of om de salade heen.

Net als de artisjokharten. Een verrijking van de salade!

Gebruik rode uiringen om de salade te decoreren.

En de tomaat die ik in partjes sneed, maakt het niet alleen mooier maar ook lekkerder.
Laat de salade koelen.

Het is een heerlijke salade die er goed in gaat met een stokbroodje, Turks brood of op een boterham in je broodtrommeltje voor je op werk.
En je kunt je eigen feestelijke combinaties maken en variëren zoveel als je wilt!
Want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


2-2-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Geroosterde beenham met courgette en paprika.

Nodig:
Een beenham van ca. een kg
Een paar tenen knoflook
Zout en peper
Suikerwater
1 el honing

Bereiding:
Courgette in vingerlange stroken gesneden.
Paprika in vingerlange stukken gesneden
Gesnipperde ui.

Prik gaten met een slank mes in de beenham.
Snij de tenen knoflook in de lengte doormidden en prop deze in de gaten in de beenham.
Wrijf de beenham goed in met peper en zout!
Verhit de oven voor op 180 graden
Rooster de beenham op een bakplaat en keer deze regelmatig om. Na ca. 45 minuten tot een uur zou hij gaar moeten zijn.

Los 3 eetlepels suiker en een el honing op in 3 eetlepels water. Smeer deze met een kwast over de beenham een kwartier voordat je deze uit de oven haalt.

Wacht tot de beenham geroosterd is. Verhit dan wat roomboter en bak de groenten snel al omscheppend knapperig gaar.

Laat de beenham even rusten. Snij dunne plakken af en dien deze op met de gebakken groenten.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


26-1-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Stamppotje doperwtjes met Prei.

Nodig:

100-250 gr. gram prei. Harde delen rigoreus verwijderd

2 takjes selderie fijngehakt

½ pond gehakt

1½ ui gesnipperd

1 hardgekookt ei

250 gr doperwten Bonduelle diepvries

Roomboter

1 maggiblokje (cubes) Proef om er zeker van te zijn dat het geen slappe hap wordt.

Nootmuskaat

Zwarte peper

Een pond kruimig gekookte aardappelen. Kook en pureer deze als laatste. Dan heb je lekker zachte en luchtige aardappelpuree.

Bereiding:

Verhit 25 gr roomboter

Bak het gehakt met een uitjes rul.

Voeg de prei toe en laat dit 5 minuten sudderen met deksel op de pan

Voeg de bevroren doperwten toe en laat alles onder af en toe omscheppen 10 minuten garen.

Voeg het verpulverde maggiblokje toe.

Peper en nootmuskaat toevoegen

Kook het ei in 10 minuten hard.

Kook de aardappelen in ca 25 minuten zacht.

Verhit 200 ml volle melk

Voeg hier 25 graam roomboter aan toe.

Stamp de gare en nog warme aardappelen fijn en voeg de helft van de melk toe.

Mix met een elektrische garde tot en er luchtige puree ontstaat. Voeg melk toe tot de puree de juiste consistentie heeft.

 

Hak selderie fijn.

Hak een half uitje fijn.

Voeg dit met het gehaktmengsel toe aan de aardappelpuree.

Meng de massa luchtig tot stamppot.

Garneer met het gekookte ei.

Serveren met gehaktballetjes en smeuïge jus, biefstuk, spekkies varkenshaas of en andere lekker stukje vlees van je keuze! Belangrijk is de beschikbaarheid van voldoende jus.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


19-1-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Zalm met Teriyaki-Honing woksaus.

Nodig:

4 zalmsteaks

40 gr Boter

Grof gemalen zwarte peper

2 tenen Knoflook geperst

Rode peper in ringetjes gesneden

½ ui gesnipperd

4 el Teriyaki-honing Woksaus (conimex)

4 el crème fraiche

4 el water

Bereiding:

Bak de zalmsteaks in de boter.

Bestrooi de zalm met grof gemalen zwarte peper.

Haal de zalm uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord.

Hou de zalm warm.

Voeg onmiddellijk de ui en knoflook toe aan de bakboter in de pan.

Fruit de ui en knoflook kort tot de ui glazig is.

Voeg de woksaus toe en roer alles door elkaar.

Voeg de rode peper toe.

Laat alles een minuutje bakken.

Blus af met een paar eetlepels water.

Voeg de crème fraiche toe en breng de saus op dikte door meer water toe te voegen of te binden met wat allesbinder of maizena.

 

Giet wat saus over de zalm. Opdienen met aardappelen, rijst of pasta en groenten.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


11-1-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Hamburgers Zaanstyle.

Nodig:
500 gr rundergehakt
En daar doorheen meng je:
1 tl uipoeder
1 tl zwarte peper
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl milde paprikpoeder
3 of 4 takjes selderij
1 banaansjalot of gewoon een klein uitje.

Voeg de genoemde bestanddelen bij elkaar in

een mengkom en meng alles goed door elkaar.


Je kunt de hamburger gewoon met de hand vormen
en platdrukken waarna je 'm grilt of bakt.
Je kunt ook een hamburgerpers gebruiken.
Ik leg er altijd een vel huishoudfolie overheen.
Daar bovenop de geknede gehaktbal.
Een tweede velletje folie leg ik daar weer overheen.
Tenslotte pers ik de hamburger tussen de twee
helften van de pers.
Een perfect gevormde hamburger! Meteen verpakt in folie. Voor later gebruik of
zelfs om in te vriezen. En...Je hamburgerpers blijft schoon en je kunt dus vlot
doorwerken om je gezelschap te kunnen voeden.

Kneed de gehaktbal wel goed. Doe je dat niet, dan
kunnen er zich scheuren in de randen van de zo
fraai bedoelde hamburgerschijf vormen.

Grill de hamburgers in een grillpan of bak ze
desnoods in de hete boter.

Over de topping op de hamburger hoef ik je niets te vertellen.
Uiringen, tomaat, mayo, ketchup, gebakken bacon,
sla... kaaaassss...

Ik zeg: GENIET...MET MATE!

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


5-1-2025

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: 
Runderspiesje paprika.

Nodig:
300 gr biefstuk. In dobbelstenen gesneden.
een rode puntpaprika grof gesneden.
1 tl zout.
Zwarte peper.
1 tl Hongaarse paprikapoeder.
1 tl mosterdpoeder.
1 tl braad- en grillkruiden.
2 tl knoflook geperst.

Bereiding:
Wrijf de stukjes biefstuk in met de specerijen.
Laat het vlees een half uurtje afgedekt marineren.
Rijg het vlees aan satéprikkers.
Wissel de stukjes vlees af met rode paprika. Ui of courgette kunnen er ook bij geregen worden.
Verhit een grillpan.
Grill de spiesjes in 2 of 3 minuten.

Serveer met knoflooksaus, smokey bbq-sauce en Chiabatta.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


29-12-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag:
 
Aubergine met balletjes lamsgehakt.

Nodig voor de balletjes:

300 gr lamsgehakt

2 tl knoflook

1 fijngehakt uitje

1 el köftekruiden

Verder nodig:

1 aubergine

1 ui

1 teen knoflook

Stukje rode paprika

1 kippenbouillonblokje

Zout

Zwarte peper

Boter

Bereiding:

Draai kleine balletjes van het mengsel gehakt, knoflook, gehakt uitje en de köftekruiden.

Snijd de aubergine in grote blokken.

Snij de ui grof.

Wrijf de knoflook fijn.

Snij de paprika grof.

Verhit de boter.

Bak de balletjes hierin rondom bruin.

Voeg ui, knoflook en paprika toe. Bak ze glazig.

Voeg de aubergine toe.

Verpulver het bouillonblokje in het gerecht.

Schep alles lekker om zodat de aubergine in de jus gewenteld is.

Voeg een paar eetlepels water toe en breng het op temperatuur.

Voeg zwarte peper toe.

Doe een deksel op de pan en laat de aubergine en de balletjes garen. Als de schil van de aubergine zacht genoeg is kan er opgediend worden.

Bepaal zelf de zout-behoefte.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


22-12-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Po-Ku Noodles

Nodig:4 nestjes noodles100 gr varkensvlees (beetje vet)1 ui gesnipperd2 teen knoflook geperst1 maggiblokjeZwarte peper150 gr Chinese Champignons (Po-Ku) grof gesneden25 gram pickled ginger klein gesneden1 el ketjap asin1 el ketjap manisSnufje ve-tsin4 takken selderie klein gehaktOlie

Bereiding:Kook de noodles volgens voorschrift, giet ze af en koel ze met koud water. Uit laten lekken.Bak het varkensvlees in boter gaar of gebruik restjes vlees van de vorige dag.Snij het vlees klein.Verhit de olie in een wok op hoog vuur.Bak hierin ui en knoflook een minuut.Voeg de champignons en de pickled ginger toe.Bak het geheel al roerende op hoog vuurVoeg de uitgelekte noodles nu toe en roerbak ze mee.Voeg de 2 soorten ketjap toe.Voeg zwarte peper, ve-tsin, maggiblokje en selderie toe.Roerbak de noodles goed met de rest van de ingrediënten.

Opdienen bij vlees of vis.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


15-12-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Kipspiesjes met gegrillde Paksoy en Taugé

Nodig:
250 gr kippendijenfilet in dobbelstenen gesneden.
Snufje zout
Snufje Zwarte peper
1 teen knoflook geperst.
Halve el sojasaus.

Verwerking:
Meng de kruiden en marineer het vlees hierin.
Rijg het vlees na een paar uur aan satéprikkers

Verder:
Blaadjes paksoy, gewassen.
1 el olie
1 Halve teen knoflook
zout

Zw peper
Maak een dressing van olie, knoflook, zout en peper.
Een hand taugé van de velletjes ontdaan.
Smeer de paksoyblaadjes in met een kwastje gedoopt in de dressing.

Een grillpan.


Verhit de grillpan.
Grill de spiesjes gaar.
Hou ze apart warm.

Grill de blaadjes paksoy een minuut in de grillpan.
Leg ze op een bordje.
Gooi een hand taugé in de vettige grillpan. Schud de taugé een minuut flink door de hete grillpan.
Verdeel de taugé over het bordje
Leg daar een aantal spiesjes bovenop.
Verdeel de rest van de taugé er overheen.

Smakelijk snacken!

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


8-12-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Masoesrijst met Sechuan roerbakkip

Sechuan pepper is een buitengewone toevoeging aan je Oosterse schotels.

Het heeft overigens niets van doen met pittigheid of de agressievere vormen van pepers of peperkorrels die we doorgaans kennen.

Integendeel, Sechuan peperkorrels hebben een wat citrusachtige smaak.

Maar wat nog veel meer naar voren springt, is de tinteling op de tong en lippen waarbij andere smaken van toegevoegde ingrediënten nóg beter tot hun recht komen.

Daarbij ontstaat er ook een ziltig effect.

En de sensatie van die tinteling lijkt wel eindeloos te duren.

De verleiding om royaal te doseren is groot, maar pas op. Het kan te gek ook! Sechuan kan snel overheersen! Houd het op een of twee theelepels per gerecht.

Toepassing

De voorbereiding bestaat uit het scheiden van de schilletjes en de zaden. Die zwarte zaden hebben een onaangenaam zanderig effect tijdens het kauwen en die wil je er dus niet in hebben.

Dat scheiden van de bruikbare delen is een kort maar noodzakelijk klusje.

Ikzelf gebruik daarbij een vijzel en een schoteltje.

In de vijzel kneus ik de peperkorrels net genoeg om ze open te breken en de inwendige zaden vrij te geven.

Daarna leg ik de gekneusde Sechuan op een schoteltje en tik met mijn vinger op de rand terwijl ik het schoteltje iets schuin hou.

Natuurlijke wetten zorgen ervoor dat de zware ongewenste delen omlaag rollen of schuiven terwijl de lichtere eetbare delen zich in tegenovergestelde richting naar de bovenrand van de schotel bewegen.

Alles bij elkaar was ik nog geen 4 minuten kwijt aan dit werkje.

Daarna kun je de Sechuan licht roosteren waarna ze in hun geheel, maar ook veelal gestampt of vermalen kunnen worden toegepast.

Vooraf 15  minuten weken in water is aanbevelenswaardig.

Om de aromatische eigenschappen ervan maximaal te benutten, voeg je Sechuan als een van de allerlaatste ingrediënten toe aan je gerecht.

Sazón of Masoes rijst bakken

Deze keer combineer ik roergebakken kip met gebakken rijst. De sechuan verrijkt er een sausje bij.

Nodig

 

  • Garnalen,
  • Brown Shimeji oftewel bruine beukenzwammen,
  • Een sjalotje fijngesneden,
  • een teentje verse gember en 
  • een paar tenen knoflook die ik fijnperste. Dat mag dan gewoon bij elkaar.
  • Een paar lepels doperwten, uit blik of uit de diepvriezer,
  • Gezoete mais.
  • En om de rijst te kruiden een zakje Masoes, maar Sazon met saffraan kan ook heel goed.
  • KayChoy. Andere krachtig smakende groenten kunnen er ook in. Denk dan aan Pakchoy, Choy sum of zelfs andijvie.
  • Rijst
  • Eieren waar je een omelet van bakt

De rijst kook ik bij voorkeur uren van te voren. Het liefst daarna nog een nachtje in de koelkast laten staan. Goed gekoelde rijst is belangrijk. Het roert ook veel prettiger los hetgeen het roerbakken vergemakkelijkt.

De kip!

Om dat wat malser te maken mep ik met een deegroller op de filets waardoor ze wat platter worden en de vezelstructuur wat losser wordt.

Dan nog in bakklare repen snijden en kruiden met

 

  • Kipfilet
  • een flinke ui en een rode paprika in groffe delen.
  • zout
  • zwarte peper,
  • een beetje geperste gember,
  • een paar geperste tenen knoflook
  • twee tl laos,
  • een tl citroengras of sereh,
  • en 2 tl mosterdpoeder,
  • Voor een wat fluwelen karakter volstaan 2 lepels maizena.

De saus waarin de kip straks afgebakken wordt bestaat uit

  • een lepel Rijstwijn,
  • een paar lepels lichte sojasaus,
  • en een flinke lepel zwarte bonenpasta.
  • Maizena met water
  • 2 theelepels Sechuan peperkorrels. 

En als dit allemaal voorbereid is gaan we roerbakken! 

Als de rijst gebakken is reinig ik de wok en ga dan verder met de kip. 

Week de Sechhuan peper wel eerst even in water.

Voeg een paar theelepels toe.

De groenten die ik in de gebakken rijst gebruik heb ik ook deels gereserveerd voor de kip. Het ligt aan je eigen smaak welke je wel en niet gebruiken wilt.

Dan nog mijn eigen woksausje er doorheen.

Voor de smeuigheid gaat daar een lepel maizena met water in.

Aansluitend maak ik de saus vd kip en bind het met wat water en maizena.

Ik voeg er wat sojasaus aantoe en ook…. JA DAAR IS IE WEER!!!, de Sechuanpepertjes!

Dan roer ik de aanzetsels los van de pan en de saus is gereed.

Die saus is eigenlijk een bijkomend gelukje. De kip heeft genoeg smaken. Maar je kunt de aanzetsels van de pan dus benutten door af te blussen met wat water en een beetje maizena, en wat van de woksaus, of elke andere smaakmaker die je zelf waardeert.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


1-12-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Pizza Kaas-Salami

Nodig:
1 kant en klare pizzabodem.
Potje Pepperoncinosaus van Grand Italia.
6 handjes geraspte mozarella.
3 handjes geraspte 48+ kaas.
1 ui. in ringen gesneden
1 el meditteraanse kruiden.
Reepjes uitgebakken ontbijtspek.
Reepjes Salami.

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C
Rol 1 kant en klare pizzabodem met bijbehorend bakpapier op een passende bakplaat uit.
Breng op de pizzabodem een laagje aan van ca. 2 el Pepperoncinosaus van Grand Italia. Het gaat het makkelijkst met de achterkant van een lepel.
Verdeel tot 1 cm van de rand 3 handjes geraspte mozarella.
Verdeel 1 handje uiringen over de pizzabodem.
Strooi er 1 el meditteraanse kruiden overheen.
Verdeel reepjes uitgebakken ontbijtspek over de pizza.

Verdeel daartussen reepjes Salami.
Sprenkel voorzichtig en gelijkmatig nog 1 el saus over de pizza.
Strooi opnieuw 3 handjes geraspte mozarella over de pizza.
Verdeel daar overheen 3 handjes geraspte 48+ kaas.

Plaats de bakplaat met de pizza ca. 15 minuten in de oven.

Bepaal zelf of je een zachte smeuïge of een knapperige pizza wilt.

Je voelt 'm al aankomen... het staat je vrij om allerlei combinaties van topping op je pizza te gebruiken. Soorten saus, eigengemaakte saus, soorten kaas, soorten vleeswaren, vis of groenten, olijven of pepperoni... Leef je uit!

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Kip Mixed Pickles

Nodig:
4 kippendij filets kun je heel laten maar ik sneed ze deze maal elk in tweeën.
Een grote ui snipperen. Je kunt kiezen voor grove stukken of juist erg fijn.
2 of 3 tenen knoflook fijnpersen of -wrijven.
Twee handen vol Shiitake snij ik je een keer door.
Een halve stengel prei goed te wassen.
Een klein blikje Mee Chun mixed pickles. Ook het vocht in het blikje is belangrijk! Giet ze dus niet af!
1 ajuma of habanero peper. Deze gebruik ik vrijwel nooit om mijn gerecht pittig te maken maar wel voor het heerlijke aroma dat er vanaf komt. Dat ruik je vooral als je het deksel van de pan opendoet.
Zout en peper. Veel is het niet maar wel noodzakelijk voor dit gerecht. Ik wrijf er het vlees mee in voordat het de pan in gaat.
Een el Knorr Chickenpowder van de toko

De smaakmakers zijn
een el ketjap.
een el oestersaus en
een el sojasaus.
Ik meng deze drie in een schaaltje voor gebruik tijdens het bereiden.

Om de saus te maken zet ik een half kopje water met een theelepel maizena gereed.
Aan die saus voeg ik ook nog 3 theelepels suiker toe.

En om te bakken een paar eetlepels olie.

Bereiding:
Als je de voorbereidingen op de rails hebt, kan het snel gaan!
Maar eerst vertel ik erbij dat ik voor dit gerecht een kopje rijst liet droog koken.
En de snijbonen die je ziet kookte ik ook heel eenvoudig in water.
De mogelijkheden zijn buiten deze suggestie natuurlijk legio!
Of je nu gaat voor aardappelen, Mie, Europese of exotische groenten, het maakt niet uit.
Jouw smaak bepaalt!

Je hebt geen kolossale zware stalen wok nodig voor deze lekkernij.
Mijn antiaanbak wokje uit de aanbiedingenbak van de buurtwinkel voldoet prima.
Daar verhit je wat olie in.

Als eerste bak je daarin de helft van de uitjes en de helft van de knoflook een minuut.
De prei gaat daar al snel bij.
Dan voeg je de paddestoelen toe in de pan.
Ik laat ze toch wel zo’n twee minuten bakken voordat ik er wat chickenpowder bij voeg.
En direct erna lepel ik er de mixed pickles bij, maar het vocht ervan bewaar ik zorgvuldig!
Als de Shiitake bruine randjes krijgen haal je de wok leeg en hou je vervolgens de groenten warm op een plaat.

Opnieuw een paar lepels olie in de wok.
Zo’n aluminium pan is snel weer heet. De kip kan er al binnen de minuut in.
Bak de kip aan beide zijden tot deze bruin begint te worden.
Daar ben je toch al gauw een paar minuten mee bezig!

Daarna kunnen de uitjes er bij.
Even omschudden of omscheppen en dan kun je de rest van de knoflook erbij voegen.
Wentel de kip er even lekker doorheen maar laat de knoflook niet verbranden.

Dan schenk je het schaaltje met de donkere marine van ketjap en oestersaus er helemaal in leeg.
Even doormengen en op temperatuur laten komen.

En vervolgens voeg je het kostbare vocht van de mixed Pickles toe aan je gerecht in wording.

De saus maak je af met het water waar je wat maizena in hebt vermengd.

En zodra dat op temperatuur is leg je de peper tussen de stukjes vlees in de pan.

Plaats de pan met een deksel erop, op een sudderplaatje en laat de kip nog een kwartiertje garen in al die heerlijke smaken en aroma’s.

Keer de stukken kip een keer in de inmiddels gebonden saus maar pas op voor de peper. Hou ‘m heel!

Voeg dan de gebakken groenten er weer aantoe, en meng het nog even goed door.

Gereed om op te dienen.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


17-11-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Varkenshaas met ananas

Nodig:
500 g varkenshaas (varkensfilet, of ander vlees van eigen voorkeur kan ook.)
2 el maizena vermengd met wat zout
250 g verse ananas, goed schoongesneden en in grote dobbelstenen verdeeld
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gewreven
1 rode paprika in groffe stukken gesneden
2 tl sambal oelek
2 tl tomatenpuree
2 el sweet chilisauce
2 el palmsuiker
1 el sap van opgeloste tamarinde

1 el suiker
2 el Shaoxing rijstwijn
water
maizena opgelost in koud water
Olie

Bereiding:
Snij het vlees in dunne plakjes.
Wentel het vlees door een mengsel van maizena, water en zout. Een kwartiertje laten staan.

Verhit wat olie in een hete wok.
Bak op hoog vuur de ui 30 seconden.
Bak de knoflook 30 sec mee.
Roerbak vervolgens het vlees mee.
Voeg tomatenpuree en sambal Oelek toe en bak 15 seconden mee.
Voeg paprika en ananas toe en roerbak op nog altijd hoog vuur mee.
Voeg Sweet chilisauce, alle suikers en tamarindesap toe en schep alles terdege door de massa!
Voeg de Shaoxing rijstwijn toe.
Blus af met een beetje water en bind dat indien nodig meteen met wat maizenaoplossing. Regel de dikte vd saus met meer water of laat het wat inkoken.
Voor een mooiere kleur heel weinig sojasaus toevoegen. Hou de saus bij voorkeur rood.

Bij de bami, of witte rijst is dit het lekkerst. Maar ook bij een kruimige aardappel.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


10-11-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Mushroom Chicken.

Nodig:
500 gr kippendijen filet gewassen, drooggedept.
1 blikje Po-Ku Mushrooms gehalveerd.
4 ruime eetlepels mixed Pickles (Mee Chun)
1 ui grof gesneden
3 tenen knoflook fijn gehakt.
1 tak sereh gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen kunir gekneusd
3 el Mushroom

vegetarian sauce
1 el soy sauce
1 Madame Jeanette
Zout
Zwarte peper
olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip snel rondom dicht.
Verwijder de kip.
Bak de ui en knoflook.
Voeg de sereh, gember, laos en kunir toe.
Voeg de Mushrooms toe.
Voeg de kip weer toe in de pan.
Schep alles een paar keer goed om.
Voeg de Mushroom sauce toe.
Voeg de soy sauce toe.
Voeg de Mixed Pickles toe.
Voeg een half glas water toe. Zorg dat de jus voldoende is.
Leg de madame jeanette bovenop het gerecht.
Laat de kip ca 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak af in dien nodig met zout en peper.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Garnalenwrap.

Nodig:
500 gr grote garnalen
halve puntpaprika grof gesneden
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 aardappel in blokjes gevierendeeld
1 el oestersaus.
halve el tomatenpuree
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
romano slablaadjes
Gehakte verse koriander
Gehakte verse selderie
grote Tex Mex wraps

Bereiding:
Bak bovenstaande in een beetje olie in een antiaanbakpan. Eerst de garnalen 2 minuten en dan de rest van de bestanddelen erbij. Vloeibare ingrediënten er als laatste bij.
Leg slablaadjes met daarin of overheen de uitgelekte garnalenmix dwars over de wrap.
garneer met gehakte koriander en selderie. Schep een klein beetje van de bijbehorende jus over de vulling.

Rol alles strak in de wrap. Oefening baart kunst. Prik een cocktailprikker of satéstokje door de wrap om hem dicht te houden.

Een lepeltje garnalensambal voor de pittigheid.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


27-10-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Sechuan Kippendij filets roergebakken.

Nodig:

750 gram Kippendij filet in hapklare stukken gesneden


Meng door de gesneden kip:3 theelepels knoflookpoeder3 theelepels gemberpoeder/Djahé4 theelepels komijnpoeder/Djintan1 theelepel grof gekneusde Sechuan peperkorrels. Verwijder de harde kern! (Zie video!)2 theelepels chilivlokken1 eetlepel maizena2 eetlepels sojasaus1 eetlepel Vegetarian Mushroom sauce2 theelepels zout Goed mengen en een uurtje gekoeld laten staan.

 

De roerbakgroenten bestaan uit:

1 grof gesneden ui

geblancheerde sperziebonen

spitskool grof gesneden

Champignons gevierendeeld

Rode puntpaprika

gesneden wortel

Voor de saus:

Water

Maizena

suiker

sojasaus

Bereiding:

Verhit olie in een hete wok.

Roerbak hierin alle groenten tegelijk een paar minuten.

Verwijder ze uit de pan en zet ze apart.

Voeg de kip toe in de pan.

Indien nodig voeg je wat olie toe.

Roerbak hierin op hoog vuur de kip.

Als de kip gaat bruinen voeg je de groenten terug in de pan en roerbak je alles nog een minuut met elkaar.

Wil je ook saus erbij dan kun je een mengsel maken van een beetje water met een lepel suiker, maizena en sojasaus.

Je kunt ervoor kiezen om dit rustig bij de inhoud van de pan te voegen. Niet teveel, want de kip en groenten hoeven er niet in te zwemmen!

Je kunt er ook voor kiezen om eerst de wok leeg te halen en dan de aanzetsels met  behulp van de vloeistof los te weken, goed te roeren en dan te laten inkoken tot de juiste dikte. Dien dan de saus apart op.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


19-10-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Avocadosalade met gerookte kip.

Het geheel bestaat uit de Avocadopuree, de salade erbij en een lekkere honingdressing.

Voor de avocadopuree:

2 avocado's geschild en ontpit.

Een eetlepel citroensap
Een half uitje zeer fijn gehakt. Een teen knoflook fijn geperst Een stukje geroosterde paprika fijn gehakt3 of 4 theelepels tabasco Een eetlepel olijfolie Zout Grof gemalen peper
Pureer de avocado's. Meng Citroensap, Olijfolie, gehakt uitje, knoflook paprika, tabasco zout en peper er doorheen.

Plaats in de koeling totdat je dit weer nodig hebt om de salade compleet te maken.

Voor de salade:

Een paar mooie frisse bladen IJsbergsla of Hollandse sla

Half uitje in ringen gesneden

Een tomaat in partjes gesneden

Een paar plakjes komkommer

Een filetje gerookte kip (ik haal dat bij de Aldi) In dunne plakjes gesneden

Een ons Hollandse garnalen gewassen en uitgelekt

Een ons uitgebakken spek.

Fijn gehakte peterselie

Peper

Zout

Plaats een portie avocadopuree in het midden van de slakom

Garneer hier de sla en overige groenten omheen

Doe daar de gerookte kipplakjes bij.

Meng de garnaaltjes met wat peper en zout en garneer deze rondom de Avocadopuree.

Doe er een paar reepjes uitgebakken spek bij. 

De uiringen er overheen leggen

Bestrooi met peterselie.

De dressing:

Voor deze dressing meng ik:

Een eetlepel geroosterde sesamolie

4 eetlepels olijfolie

een eetlepel Worchestershiresaus

een eetlepel witte azijn

twee eetlepels honing

een half geperst teentje knoflook

zout

gemalen zw peper

De dressing is voornamelijk bedoeld voor de gerookte kip maar misstaan zeker niet bij de rest van de salade. Het staat de kok natuurlijk vrij om voor een andere dressing te kiezen of anderszins te variëren met componenten van de groenten.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


13-10-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Geroosterde beenham.

Nodig:

1 beenham van ca 1000 gr. Ik bedoel hier de verpakte naturel beenham die regelmatig in de koeling van de supermarkt ligt. Maar laat niets je weerhouden om ook eens een echte ham met bot bij de slager te scoren voor dit recept. Vanzelfsprekend worden de hoeveelheden in de receptuur dan ook wel wat groter.

4 tenen knoflook

1 ui

2 tl korianderzaad

2 tl komijnzaad

50 gr roomboter

4 el slaolie

1 dl suikerwater

Voorbereiding:

Verhit de oven voor op 180 á 190 graden.

Kneus de ontvelde knoflook.

Hak de ui grof.

Rooster de koriander en de komijn kort in een droge pan tot deze lekker gaan geuren.

Bereiding:

Verhit de boter en de olie niet te heet in een hoge braadpan. Temper de vlam naar matig.

Voeg de kruiden, ui en knoflook toe.

Fruit een minuut of 2 zachtjes. De bedoeling is dat de

ingrediënten hun smaak en flavour aan het vet afgeven maar niet verbranden.

Verhoog het vuur naar half hoog.

Voeg de beenham toe en schroei deze helemaal rondom tot ie net niet bruin begint te worden. Wentel de beenham hierbij lekker door het bakvet en de kruiderij.

Zet het vuur uit. Verwijder de beenham ui de braadpan en plaats deze in een passende ovenschaal of braadslee.

Plaats deze halfhoog in de oven. Gebruik geen hete lucht maar gas of elektrisch.

Sluit de oven en laat de beenham gedurende 45 tot 60 minuten roosteren. Het is een spel tussen jou en de oven hoe snel het roosterproces verloopt. Te hoge temperatuur en je ham is bruin voordat ie gaar is en te lage temperatuur maakt de ham langzaam gaar maar het korstje wordt niet echt lekker smakelijk en knapperig.

Zet het bakvet uit de braadpan in een schaaltje gereed voor verder gebruik.

Keer de beenham om de 10 á 15 minuten en bedruip deze dan ook gelijkmatig met het bakvet.

Zet gedurende het laatste kwartier de ovenstand over op grillstand en grill op vol vermogen de buitenzijde van de beenham bruin en knapperig. Keer de ham herhaaldelijk. Smeer intussen wat suikerwater over de bovenzijde en let op dat dat niet te ver carameliseert. Als het goed is krijg je zo een knapperig korstje.

Haal de beenham uit de oven en verpak deze direct strak in een dubbel gevouwen vel aluminiumfolie. Laat de beenham 20 minuten rusten.

Opdienen:

Open daarna het folie, giet evt uitgelopen vleessap in een schaaltje en meng een beetje van het bakvet uit de ovenschaal hierbij.

Snij de beenham in zeer dunne plakjes en serveer in z’n simpelste vorm met een stokbroodje, een paar hardgekookte eieren en eventueel een paar lepels van de jus. Sommigen geven de voorkeur aan geroosterd brood of een warm Surinaams puntje met als saus mosterdsaus of honing-mosterdsaus… Zie maar…

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


6-10-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Spaghetti met Spinazie

Nodig:
1 pak Spaghetti
50 gram roomboter
1 ui klein gesnipperd
1 tomaat grof gesneden

Bereiding:
Kook de Spaghetti volgens voorschrift op de verpakking.
Giet de Spaghetti af en laat deze onder een deksel staan.


Smelt intussen de boter in een ruime pan.
Fruit de ui in de hete boter.
Voeg de tomaat er aan toe.
Na een minuut kan de gekookte spaghetti erbij.
De spaghetti mengen met de gebakken ui en tomaat, op laag vuur.
2 tot 4 flinke handen verse gewassen spinazie door de spaghetti mengen.

Eventueel afmaken met zout.

Hou de spaghetti gereed voor gebruik met vlees, saus en groenten van je eigen keus.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


29-9-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Gehaktballetjes outdoor.

Nodig:
500 gr rundergehakt.
1 ui gesnipperd.
3 of 4 tenen knoflook geperst.
Een flinke teen Laos gemalen.
Een stukje gember, gemalen.
Olie.
2 el Sojasaus.

Heb je een blendertje dan kunnen laos en gember daarin tezamen met de olie en de sojasaus snel en efficiënt vermalen worden. Om het blendertje te helpen is het soms raadzaam om de bestanddelen voor te snijden.

Nodig voor de groenten:
Gesnipperde ui.
Gehakte of geperste knoflook.
Een paar handjes voorgekookte sperziebonen.
Gesneden puntpaprika.
Grof gesneden Chinese kool.
Een handje gesneden lenteui.
Verse taogé

Nodig voor de groentensaus: 
een gesnipperde banaansjalot,
een teen knoflook,
een el tomatenpuree,
2 tl mosterdpoeder,
1 tl chilivlokken,
een el sojasaus,
een el ketjap,
zout en zwarte peper.
Bak het in deze volgorde en breng het op dikte met een beetje water waarin wat maizena is vermengd.

En ook voor de rijst is er niks smakelijkers dan een lekkere satésaus. Meestal gebruik ik een saus van mijn toko. Een milde satésaus of als je van pittig houdt, een beetje Petjilsaus.

Bereiding balletjes:
De uien en het gemalen kruidenmengsel meng je door het gehakt.
En dan ga je er mooie balletjes van draaien.
Kies bij voorkeur voor balletjes die 40 tot 50 gram wegen.

Uit een pond gehakt draai je een mooi bordje vol balletjes.


Ik grill de balletjes op een kolenbbq aan tafel gaar.
Let er wel op dat je ze regelmatig keert. Vooral in het begin als de kolen nog vers zijn kan het allemaal wat snel verlopen met alle verkoolde teleurstellingen tot gevolg.
Maar met wat aandacht, zal het resultaat je niet tegenvallen.

Vaak wordt er een bijbehorende pan of wok bij geleverd, maar als je zelf een passende pan hebt kun je al heel goed aan de gang met wat roerbakgerechten.
In dit geval bakte ik wat voorgesneden groenten in een paar lepels maiskiemolie.

Kies voor mijn groentenrecept of voor een eigen samenstelling van groenten.
Bak de hardste groenten als eerste of kook ze voor.
Na enige tijd roerbakken gaat pas als laatste de verse taogé erin.
Haal de groenten er vrij vlot weer uit om de knapperigheid te bewaren.

En deze keer serveerde ik het gerechtje met koude kleefrijst. Die kleefrijst haalde ik als rijstbuiltjes bij de toko. Het heet ook wel Lontongrijst.

Ketanrijst is ook lekker, maar wel iets (niet veel) bewerkelijker. Zie daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.

Al met al heb je dan een mooi bordje van een van de eerste voorjaarsbarbecues.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


22-9-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Uiensoep met kip en Noodles (4 pers)

5 uien kleingesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1 bosje Choy sum grof gehakt
1 spaanse peper ontpit en in dunne ringetjes gesneden
2 el oestersaus
4 el bloem
3 el Olijfolie

Fruit ui en knoflook in de hete olie glazig.
Voeg de choy sum toe
Voeg de spaanse peper toe
Voeg de bloem langzaam onder roeren toe.

Voeg de oestersaus toe
Goed roeren en de massa een half uurtje zachtjes laten pruttelen. Indien het aanbakt kun je een paar eetlepels water of van onderstaande bouillon toevoegen.

Trek in een minuut of 40 bouillon van:
1,5 liter water
4 kipfilets
een flinke hand gehakte selderie
1 doosje Maggi smaakmaker kipsmaak.
kruidenbuiltje of thee-ei gevuld met:
5 pimentkorrels,
5 kruidnagels
4 salamblaadjes

Als de bouillon op smaak is verwijder je het kruidenbuiltje en de kip.
Voeg de zachtgepruttelde uitjes aan de bouillon toe. Laat het geheel nog even 5 minuten zachtjes verhitten.
Kijk of de soep goed op dikte is. Te waterig is niet ok. Het mag best een dikke gebonden soep worden. Desnoods met een paar lepels allesbinder of in koud water opgeloste maizena op dikte brengen.

Optioneel:
Snij 2 flinke stronken baby paksoy in de lengte in vieren.
Snij een halve ui grof
Verhit wat olie
strooi wat zout in de olie
Bak de ui snel in 15 sec hierin
Voeg hier de baby paksoy aan toe
Bak de paksoy in ca. 1 of 2 minuten rondom.
Ik heb hier ook wat winterpeen bij gebakken.
Je kunt evt. ook taugé hier bij doen als je het vuur hebt uitgedraaid. schep de taogé door de nog hete inhoud van de wok.

Kook 4 plakken noodles in 3 of 4 minuten gaar.
Laat uitlekken en verdeel in een hoopje over 4 soepkommen.
Schep de soep hier overheen. Zorg dat er wat noodles bovenuit steken
Leg een partje Baby Paksoy bovenop de noodles
Snij de kip in dunne plakjes en verdeel deze over de soepkommen bij de Paksoy.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


15-9-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Eenvoudige gebakken rijst.

Echt een eenvoudig gerecht om wat kliekjes mee om te toveren tot een lekker hapje. Onderstaand de basis zoals ik die ooit gebruikte. Het staat een ieder vrij om daar van alles aan toe te voegen zoals stukjes prei, selderie, garnaaltjes, stukjes kiprestjes, gesneden varkensvlees of gesneden ham. Altijd als laatste de rijst toevoegen.

Nodig:
2 á 3 volle borden gekookte afgekoelde rijst. Goed los geroerd.
Een ui klein gesneden.
een teentje knoflook geperst.
Een stukje rode paprika, klein gesneden.
5 eieren.
3 el olie

Een goed hete wok.
Zout
Zwarte peper

Bereiding:
Zorg in ieder geval dat de rijst goed los geroerd is. Dat lukt het beste als de rijst al is afgekoeld en bij voorkeur een nacht in de koelkast heeft gezeten.

Verhit de wok zo heet mogelijk! Als dat niet lukt, dan bij voorkeur een goede anti-aanbakpan gebruiken.

Verhit de olie.
Bak de gesneden ui en knoflook gedurende een minuut in de hete olie.
Voeg de paprika toe en bak deze ook even mee.
Voeg de eieren toe en roer deze in de pan tot brokken roerei.
Als de eieren halverwege gestold zijn, de rijst toevoegen.
Goed roerbakken. Je moet de rijst horen knetteren in de pan! Maar dan wel goed blijven omscheppen.
Zout en zwarte peper toevoegen.

Serveren met groenten, saté, spareribs of balletjes gehakt. Ook lekker met vis of gewoon in een schaaltje als tussendoortje.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


1-9-2024

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Gamba's in Hoisinsaus

Nodig:
6 Black Tiger Gamba's maat 8/12 Gepeld en de darm verwijderd.
1 klein uitje gesnipperd
1 teen knoflook fijngewreven
1 kleine tomaat klein gehakt
2 tl vegetarian mushroomsauce
2 tl hoisinsauce
1 el Shaoxin rijstwijn
olie
1 el roomboter
half glaasje water met een tl maizena erin opgelost

Bereiding:
Verhit de olie en de boter.
Fruit de ui en de knoflook.
Bak de tomaat mee.
Als de tomaat enigszins gaat indrogen voeg je de gamba's toe.
Roerbak alles in 1 minuut.
Voeg de Mushroomsauce en de hoisinsauce toe en roerbak nog eens een minuut goed.
Breng de jus op dikte met het water en wat maizena.

Direct opdienen.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 25 Augustus.

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Spekpizza broodjes.

250 gr tarwebloem gezeefd

kopje lauw water

2 tl suiker

2 tl gedroogde gist

200 gram zuurkoolspek

Bak de spekblokjes bijna gaar in een beetje vet.

Zeef het vet hierna goed af.

150 cc melk

zout

1 ui in ringen gesneden

tomato frito

Geraspte kaas

zeezout

zwarte peper

Oven op 200 graden voorverwarmen

Suiker en gist in het kopje water mengen en 10 tot 15 minuten wachten.

Maak een kuiltje in de bloem en voeg al knedend gist en melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed 10 minuten lang.

Laat het deeg een half uurtje rijzen.

Maak balletjes ter grootte van een ei.

Rol deze uit, langwerpig of rond, naar behoefte.

Leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat.

maak een topping bestaande uit achtereenvolgens: tomato frito, ui, gebakken zuurkoolspek, geraspte kaas, zeezout en zwarte peper.

Plaats de bakplaat met de pizza's in de oven en bak ze in 20 minuten tot er een goudbruine rand deeg ontstaat.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 18 Augustus

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Stamppotje doperwtjes met Prei.

Nodig:

100-250 gr. gram prei. Harde delen rigoreus verwijderd

2 takjes selderie fijngehakt

½ pond gehakt

1½ ui gesnipperd

1 hardgekookt ei

250 gr doperwten Bonduelle diepvries

Roomboter

1 maggiblokje (cubes) Proef om er zeker van te zijn dat het geen slappe hap wordt.

Nootmuskaat

Zwarte peper

Een pond kruimig gekookte aardappelen. Kook en pureer deze als laatste. Dan heb je lekker zachte en luchtige aardappelpuree.

Bereiding:

Verhit 25 gr roomboter

Bak het gehakt met een uitjes rul.

Voeg de prei toe en laat dit 5 minuten sudderen met deksel op de pan

Voeg de bevroren doperwten toe en laat alles onder af en toe omscheppen 10 minuten garen.

Voeg het verpulverde maggiblokje toe.

Peper en nootmuskaat toevoegen

 

Kook het ei in 10 minuten hard.

Kook de aardappelen in ca 25 minuten zacht.

Verhit 200 ml volle melk

Voeg hier 25 graam roomboter aan toe.

Stamp de gare en nog warme aardappelen fijn en voeg de helft van de melk toe.

Mix met een elektrische garde tot en er luchtige puree ontstaat. Voeg melk toe tot de puree de juiste consistentie heeft.

 

Hak selderie fijn.

Hak een half uitje fijn.

Voeg dit met het gehaktmengsel toe aan de aardappelpuree.

Meng de massa luchtig tot stamppot.

 

Garneer met het gekookte ei.

Serveren met gehaktballetjes en smeuïge jus, biefstuk, spekkies varkenshaas of en andere lekker stukje vlees van je keuze! Belangrijk is de beschikbaarheid van voldoende jus.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 11 Augustus

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Tjauw min.

Miegerechten zijn meestal bijgerechten net zoals rijst, aardappelen, cassave of pasta. Vaak maakt men mie, maar ook nasi van kliekjes vlees van de vorige dag. Maar voor een vers hoofdgerecht, en zeker voor een feestmaal kies je natuurlijk voor verse ingrediënten. Tjauw min kennen we ook als Chow Mein of Chow Min.

Ingredienten:

500 gr. Chinese mie

Geroosterd varkensvlees en/of geroosterd kippenvlees. De kliekjes van gisteren zijn ook goed. (receptuur zie elders in

 

Makkelijk Koken)

3 tenen knoflook

200 gr. Fachong (Chinees worstje van kip of liever nog varkensvlees,)

1 bosje kaisoi, paksoy, Choy sum of een andere stevige groente. (In noodgevallen gebruik ik zelfs andijvie!)

1 ui

fijngesneden selderie

kippenbouillonblokje

zout

1 tl 5-spices powder

mespunt Ve-tsin/Monosodium Glutamaat/adji-no-moto (De wildste verhalen doen hierover de ronde. Bedenk dat je overal ziek van kunt worden als je er teveel van gebruikt. Bij twijfel gewoon niet gebruiken)

1 theel. suiker

 

ABC Salty Soy Sauce Keçap asin

4 el ABC Salty Soy Sauce Keçap asin Deze sauce is dunner en lichter en smaakt wat minder zwaar maar kan vervangen worden door 2 el van de bekende dikkere Ketjap asin vermengd met 2 el soy sauce van Yellow Label. De Tjauw Min wordt dan wel wat donkerder van kleur.

Olie

 

Bereiding:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.

Spoel ze goed af met koud water en laat ze uitlekken. Als je de mie te warm verwerkt kan de tjauw min zuur gaan ruiken/smaken.

Was de groente en snij deze in grove stukken

Gebruik een deel van het vlees om in kleine stukjes te snijden. Hou de rest apart en snij deze later in hapklare brokken of plakken om bij de mie te serveren.

Ui en knoflook fijn snijden.

 

Bakken:

Verhit een wok en voeg een paar eetlepels olie toe.

Bak de ui en knoflook in de hete olie.

Voeg het kleinste gedeelte van het vlees toe.

Voeg de in plakjes gesneden fachong toe.

Voeg verpulverde maggiblokjes, 5-spices powder, suiker, ve-tsin, ABC soy sauce toe.

Doe er dan de mie bij en roer het geheel voortdurend goed om zodat de mie wordt gebakken.

Op het laatst vlak voor het vuur uit kan schep je de groenten er doorheen, zodat de groenten knapperig blijven.

 

Serveer met de rest van het geroosterde vlees in dunne plakjes gesneden en tafelzuur van bv. Gesneden komkommer.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 4 Augustus

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Gesneden varkensvlees met laos en groenten

Nodig:
500 g varkensvlees. Varkenshaas, Schnitzel, filet, procureur, afhankelijk van je voorkeur voor vet.
4 el olie
1 ui grof gesneden

Voorbereiding:
Snij de ui grof
Snij het vlees in zeer dunne schuine plakjes.

Pureer in een blendertje of met een rasp: 2 tenen knoflook samen met
1 teen gember, 1 teen verse laos, 2 el sojasaus en 2 el suiker

Snij in hapklare stukken:
2 lente uitjes
1 bos paksoy of 6 stronken babypaksoy
1 bakje taogé
8 shitake paddestoelen
3 takken selderie

(Voor een pittige twist bak je een stukje Adjuma peper of sambal oelek mee.)

Voor de saus een kopje water
1 el maizena opgelost in een beetje koud water
1 el suiker

Bereiding:
Verhit wat olie in een zeer hete wok.
bak de uien in 30 seconden.
Voeg er de gepureerde specerijen bij en roerbak 30 seconden goed heet!
Voeg het vlees toe en bak alles onder flink door scheppen tot het vlees overal is dichtgeschroeid.
Voeg dan meteen de groenten erbij Begin met de Shitake en voeg de taogé als laatste toe. Die roer je hooguit 15 seconden door de hete massa. Hou je groenten knapperig. Laat ze niet slap worden!
Schep het gerecht grotendeels uit de wok op een schaal.
Blus de rest in de pan af met wat water.
Roer alles aanzetsels goed los.
Los de suiker erin op
Voeg wat opgeloste maizena toe om de saus te binden.
Om donkerder te maken kun je wat sojasaus toevoegen.
Giet een beetje van de dikke saus over het gerecht.
Het gerecht hoeft niet te 'zwemmen' in saus.

Serveren met Mie of witte rijst.

 


Zondag 28 Juli 

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Vissoep Suzuka.

Benodigdheden en voorbewerking:
3 liter water
2 of 3 kg kop en graat visafval
1 grote teen laos kneuzen
1 grote teen gember kneuzen
1 grote teen kunir kneuzen
1 tak sereh kneuzen
1 grote ui grof gesneden
3 grote tenen knoflook kneuzen
3 maggi blokjes
1 el zeezout
3 el vissauce
6 takken selderie

Bovenstaande in een pan tegen de kook aan brengen en dan zachtjes 45 minuten laten trekken.
Je kunt ervoor kiezen om de hete bouillon later via een zeef in de soepkom over de ingrediënten te lepelen of eerst de bouillon te zeven door een schone doek of fijne zeef en dan pas op te dienen. De bouillon die je overhoudt kun je invriezen voor een volgende keer.

Verder nodig:
100 gr prei gesneden
50 gram winterpeen geschrapt en gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
1 rode ui klein gesnipperd

Bovenstaande groenten 2 minuten op hoog vuur roerbakken en apart warm houden.

Onderstaande groenten snijden en ook apart houden.

100 gr Paksoy gesneden
4 lenteuitjes gesneden
Je kunt hier ook doperwten en taogé bij doen.
Apart gereed zetten.

Verder nodig:
100 gr Victoriabaarsfilet
100 gr zalmfilet
100 gr Pangafilet
Overigens voldoet elke andere stevige vis.
12 gamba's size 13/15 De rug opengesneden en de darm verwijderd
4 el bloem

4 el olie
4 el oestersaus
1 tl zwarte peper
1 el vegetarian mushroomsauce
1 blikje Po-Ku Mushroom uitgelekt en gesneden
1 rood pepertje klein gehakt
4 nesten gekookte noodles

De vis in grote hapklare blokken snijden.
Vis wentelen in de bloem met wat zwarte peper.
Een beetje olie verhitten in een koekepan.
De vis hierin snel op hoog vuur bakken.
De Po-Ku mushrooms toevoegen en een minuut meebakken.
Na 1 minuut de oestersaus, mushroomsauce en het pepertje toevoegen.
1 el water of iets meer toevoegen om de jus te maken en aanzetsels los te weken.
De vis met bijbehorende jus apart in een schaal warm houden.

Bak de gamba's in de nog hete pan in wat extra toegevoegde olie een paar minuten gaar. Maak ook nu met een paar el water wat bijbehorende jus, zet ze apart gereed en hou ze warm.

Plaats het benodigd aantal soepkommen op je aanrecht of op tafel.
Doe van de gebakken groenten, gekookte noodles, rauwe groenten, gamba's en de vis de gewenste hoeveelheid in een soepkom. Giet hier de hete bouillon overheen. Garneer met gehakte peterselie, bieslook of lenteui.

Proef hoe de verschillende smaken van noodles, groenten, vis, gamba's en champignons een heerlijke combinatie vormen.

Eet smakelijk!

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 21 Juli 

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.

Deze zondag: Gehaktballetjes outdoor.

 

Nodig:

500 gr rundergehakt.

1 ui gesnipperd.

3 of 4 tenen knoflook geperst.

Een flinke teen Laos gemalen.

Een stukje gember, gemalen.

Olie.

2 el Sojasaus.

 

Heb je een blendertje dan kunnen laos en gember daarin tezamen met de olie en de sojasaus snel en efficiënt vermalen worden. Om het blendertje te helpen is het soms raadzaam om de bestanddelen voor te snijden.

 

Nodig voor de groenten:

Gesnipperde ui.

Gehakte of geperste knoflook.

Een paar handjes voorgekookte sperziebonen.

Gesneden puntpaprika.

Grof gesneden Chinese kool.

Een handje gesneden lenteui.

Verse taogé

 

Nodig voor de groentensaus:

een gesnipperde banaansjalot,

een teen knoflook,

een el tomatenpuree,

2 tl mosterdpoeder,

1 tl chilivlokken,

een el sojasaus,

een el ketjap,

zout en zwarte peper.

Bak het in deze volgorde en breng het op dikte met een beetje water waarin wat maizena is vermengd.

 

En ook voor de rijst is er niks smakelijkers dan een lekkere satésaus. Meestal gebruik ik een saus van mijn toko. Een milde satésaus of als je van pittig houdt, een beetje Petjilsaus.

 

Bereiding balletjes:

De uien en het gemalen kruidenmengsel meng je door het gehakt.

En dan ga je er mooie balletjes van draaien.

Kies bij voorkeur voor balletjes die 40 tot 50 gram wegen.

 

Uit een pond gehakt draai je een mooi bordje vol balletjes.

 

Ik grill de balletjes op een kolenbbq aan tafel gaar.

Let er wel op dat je ze regelmatig keert. Vooral in het begin als de kolen nog vers zijn kan het allemaal wat snel verlopen met alle verkoolde teleurstellingen tot gevolg.

Maar met wat aandacht, zal het resultaat je niet tegenvallen.

 

Vaak wordt er een bijbehorende pan of wok bij geleverd, maar als je zelf een passende pan hebt kun je al heel goed aan de gang met wat roerbakgerechten.

In dit geval bakte ik wat voorgesneden groenten in een paar lepels maiskiemolie.

 

Kies voor mijn groentenrecept of voor een eigen samenstelling van groenten.

Bak de hardste groenten als eerste of kook ze voor.

Na enige tijd roerbakken gaat pas als laatste de verse taogé erin.

Haal de groenten er vrij vlot weer uit om de knapperigheid te bewaren.

 

En deze keer serveerde ik het gerechtje met koude kleefrijst. Die kleefrijst haalde ik als rijstbuiltjes bij de toko. Het heet ook wel Lontongrijst.

Ketanrijst is ook lekker, maar wel iets (niet veel) bewerkelijker. Zie daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 14 Juli 

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.
Deze zondag: Kipballetjes in Currysaus.

Nodig:

6 grote Kippendijenfilets

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

 

Meng een kruidenmengsel van:

1 theelepel knoflookpoeder,

1 theelepel uipoeder

1 theelepel gemalen komijn,

1 theelepel gemalen korianderzaad,

en 1 theelepel kaneel

5 of 6 eetlepels Engelse kerrie

 

2 uien die ik snipper

1 flinke handvol gehakte selderij

2 eetlepels maizena

4 tenen knoflook

1 vinger verse curcumawortel

1 teen verse gember

1 of twee rode pepers in ringetjes

 

2 tomaten in groffe blokjes

een paar takjes platte peterselie

1 lepel limoensap

1 eetlepel tomatenpuree

1 dl kookroom

4 eetlepels geraspte cocos.

1 eetlepel gula djawa die ik zelf raspte. Dat haal je bij de toko. Het zit in ronde schijven in plastic verpakking.

En 1 eetlepel kippenbouillonpoeder in water opgelost.

Roomboter of olie

Bereiding:

 

In een molen maal ik het vlees tot kipgehakt. Dat meng ik in een kom met een theelepel zout en een theelepel zwarte peper

De helft van het kruidenmengsel en voeg ik toe aan het kipgehakt en meng dat er goed doorheen.

De helft van het kruidenmengsel voeg ik toe aan het kipgehakt en meng dat er goed doorheen.

 

De verse toevoegingen bestaan uit

Een ui die ik snipper.

een flinke handvol gehakte selderij, en dat is verse selderij waar nog een stukje wortelstronk aan zit. Dat blijft langer goed dan de gesneden selderij uit het koelvak.

Ik mengde ook nog 2 eetlepels maizena door het kipgehakt.

Daarna liet ik het gehakt een kwartiertje staan.

Het wordt dan wat steviger en makkelijker verwerkbaar tot gehaktballen.

Dat verwerken doe ik met bevochtigde handen. Dat scheelt een heleboel plakkerij en kleverigheid!

 

Nu de kipballetjes gerold zijn ga je naar het bakken in de pan toewerken.

Meestal met verse ingrediënten, en dat betekent nog wat meer voorbewerking!

Pers voor het bakken, 4 tenen knoflook, Ik gebruik deze keer Chinese knoflook.

Schraap een vinger verse curcumawortel schoon en doe hetzelfde met een teen verse gember; zeg maar gerust een grote teen!

Deze maal je tot pulp! Ik doe daar vaak wat water of olie bij om de rondgang in het molentje te bevorderen.

Dan snij je een of twee rode pepers in

ringetjes.

Snij ook 2 tomaten in groffe blokjes

Hou een  ui apart om te snipperen en door de saus te bakken.

Dat geldt ook voor een paar takjes platte peterselie.

 

Als deze voorbereidingen volbracht zijn, zijn we toe aan het bakken van vlees en saus.

Dat kan gewoon in een hapjespan met boter.

Eerst de kipballetjes. 

 

Als de balletjes zijn voorgebakken, vervolg je met de verse specerijen.

In hetzelfde bakvet bak je de ui en knoflook.

Voeg je ook curcuma en gember toe.

 

Geef het een paar minuten om te bakken waarna de tomatenpuree erbij kan.

Al na 30 seconden voeg je de rest van de droge poederkruiden toe.

Voeg de Engelse kerrie bij de hete massa.

Enige ogenblikken later voeg je de tomaat toe.

 

Als de tomaat uit elkaar begint te vallen gaan de ringetjes rode peper erbij.

En niet lang daarna 4 eetlepels geraspte cocos.

Die roer je door de hete massa en voegt dan het limoensap en de gula djawa (palmsuiker) toe.

 

Voeg de kookroom toe.

Even goed mengen en laten doorwarmen.

Voeg de kippenbouillon toe aan de massa.

Dat is dan het smeuïge sausje voor de kipballetjes.

Bepaal zelf hoe dik je de saus wilt hebben door er meer of minder van de bouillon bij te voegen.

Heb je een beetje teveel bouillon toegevoegd, dan kun je nog altijd wat maizena gebruiken om de saus weer wat in te binden. Maar vaak is gewoon inkoken van de saus al genoeg.

 

Het staat je vrij om gewoon lekker je eigen kippenbouillon hiervoor te gebruiken. Ook dáár hebben we een recept voor bij hobbyrecepten.nl

 

Vergeet niet de platte peterselie aan de saus toe te voegen.

 

Nu de saus gereed is kunnen de voorgebakken kipballetjes er in gaan meesudderen.

Schep ze daarbij af en toe om voor een gelijkmatige garing en opname van de specerijen uit de saus.

 

Ook aan de bijgerechten wordt er gedacht!

Bij dit gerecht wordt er deze keer gebakken spitskool en kerrie eieren geserveerd.

Gebakken in ui, knoflook en tomatenpuree, vormt spitskool een lekker toevoeging aan de kipballetjes die met Aardappelen, rijst of een verse roti gegeten kunnen worden.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


Zondag 7 Juli.

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.
Deze zondag: Pittige kabeljauw.

Nodig:
500 gr verse kabaljauw
Een flinke dot verse koriander.
Een uitje klein gehakt.
Een flinke teen knoflook.
twee theelepels Tomatenpuree
1 teentje verse geperste gember.
2 rode pepers waar de zaden uit zijn geklopt. Gesneden.
Het zou ook met gedroogde chilivlokken of een Adjuma peper kunnen. Net wat je zelf wilt.
1 theelepel vissaus.
3 of 4 el Kokosmelk!
1 eetlepel ketjap manis,
1 theelepel citroensap,
1 eetlepel palmsuiker,
zout
zwarte peper.
Bloem

De bereiding:
De vis zout en peperen.
Door een paar eetlepels bloem wentelen
De stukken vis mogen dan nog even rusten.

Olie in de pan. Daarin bak je de voorgesneden specerijen voor de saus.
Ui knoflook en gember tegelijkertijd,
de tomatenpuree, kort verhitten.
Dan de pepers, de vissaus, citroensap, de ketjap en de kokosmelk!
De palmsuiker mag er dan ook bij.

En dan zorg je dat de saus op dikte komt met een beetje water met een vissbouillonblokje of verse visbouillon.
Tenslotte roer je er nog de koriander doorheen!

De saus is gereed en kan even apart gezet worden!

De vis:
Voordat de vis de pan in gaat haal je de stukken nog even door de bloem.
Dan wat olie of boter in de pan verhitten.
Bak hierin de stukken vis aan beide zijden.
Op matig vuur en met een keer omdraaien in de pan, ondergaat de vis het garingsproces.
Je kunt een deksel op de pan doen om de vis gelijkmatiger en wat sneller te garen.
Na een minuut of 4 giet je de pittige saus om de vis heen en blijft de vis nog een paar minuten daarin nagaren.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero


 

Elke zondag Koken met Mischa Faverey met Kitchen Zero.
Deze zondag: Kipballetjes in Currysaus.

Nodig:
6 grote Kippendijenfilets
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
Meng een kruidenmengsel van:
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel uipoeder
1 theelepel gemalen komijn,
1 theelepel gemalen korianderzaad,
en 1 theelepel kaneel

5 of 6 eetlepels Engelse kerrie
2 uien die ik snipper
1 flinke handvol gehakte selderij
2 eetlepels maizena
4 tenen knoflook
1 vinger verse curcumawortel
1 teen verse gember
1 of twee rode pepers in ringetjes
2 tomaten in groffe blokjes
een paar takjes platte peterselie
1 lepel limoensap
1 eetlepel tomatenpuree
1 dl kookroom
4 eetlepels geraspte cocos.
1 eetlepel gula djawa die ik zelf raspte. Dat haal je bij de toko. Het zit in ronde schijven in plastic verpakking.
En 1 eetlepel kippenbouillonpoeder in water opgelost.
Roomboter of olie

Bereiding:
In een molen maal ik het vlees tot kipgehakt. Dat meng ik in een kom met een theelepel zout en een theelepel zwarte peper
De helft van het kruidenmengsel en voeg ik toe aan het kipgehakt en meng dat er goed doorheen.
De helft van het kruidenmengsel voeg ik toe aan het kipgehakt en meng dat er goed doorheen.
De verse toevoegingen bestaan uit
Een ui die ik snipper.
een flinke handvol gehakte selderij, en dat is verse selderij waar nog een stukje wortelstronk aan zit. Dat blijft langer goed dan de gesneden selderij uit het koelvak.
Ik mengde ook nog 2 eetlepels maizena door het kipgehakt.
Daarna liet ik het gehakt een kwartiertje staan.
Het wordt dan wat steviger en makkelijker verwerkbaar tot gehaktballen. Dat verwerken doe ik met bevochtigde handen. Dat scheelt een heleboel plakkerij en kleverigheid! Nu de kipballetjes gerold zijn ga je naar het bakken in de pan toewerken. Meestal met verse ingrediënten, en dat betekent nog wat meer voorbewerking!

Pers voor het bakken, 4 tenen knoflook, Ik gebruik deze keer Chinese knoflook. Schraap een vinger verse curcumawortel schoon en doe hetzelfde met een teen verse gember; zeg maar gerust een grote teen!

Deze maal je tot pulp! Ik doe daar vaak wat water of olie bij om de rondgang in het molentje te bevorderen.

Dan snij je een of twee rode pepers in ringetjes.
Snij ook 2 tomaten in groffe blokjes
Hou een ui apart om te snipperen en door de saus te bakken.
Dat geldt ook voor een paar takjes platte peterselie.
Als deze voorbereidingen volbracht zijn, zijn we toe aan het bakken van vlees en saus. Dat kan gewoon in een hapjespan met boter.
Eerst de kipballetjes. Als de balletjes zijn voorgebakken, vervolg je met de verse specerijen. In hetzelfde bakvet bak je de ui en knoflook. Voeg je ook curcuma en gember toe.
Geef het een paar minuten om te bakken waarna de tomatenpuree erbij kan. Al na 30 seconden voeg je de rest van de droge poederkruiden toe. Voeg de Engelse kerrie bij de hete massa.

Enige ogenblikken later voeg je de tomaat toe.

Als de tomaat uit elkaar begint te vallen gaan de ringetjes rode peper erbij. En niet lang daarna 4 eetlepels geraspte cocos.
Die roer je door de hete massa en voegt dan het limoensap en de gula djawa (palmsuiker) toe.Voeg de kookroom toe. Even goed mengen en laten doorwarmen. Voeg de kippenbouillon toe aan de massa. Dat is dan het smeuïge sausje voor de kipballetjes.
Bepaal zelf hoe dik je de saus wilt hebben door er meer of minder van de bouillon bij te voegen. Heb je een beetje teveel bouillon toegevoegd, dan kun je nog altijd wat maizena gebruiken om de saus weer wat in te binden. Maar vaak is gewoon inkoken van de saus al genoeg. Het staat je vrij om gewoon lekker je eigen kippenbouillon hiervoor te gebruiken. Ook dáár hebben we een recept voor bij hobbyrecepten.nl Vergeet niet de platte peterselie aan de saus toe te voegen. Nu de saus gereed is kunnen de voorgebakken kipballetjes er in gaan meesudderen.
Schep ze daarbij af en toe om voor een gelijkmatige garing en opname van de specerijen uit de saus. Ook aan de bijgerechten wordt er gedacht!

Bij dit gerecht wordt er deze keer gebakken spitskool en kerrie eieren geserveerd.

Gebakken in ui, knoflook en tomatenpuree, vormt spitskool een lekker toevoeging aan de kipballetjes die met Aardappelen, rijst of een verse roti gegeten kunnen worden.

Bron en foto's: RTV Zaanstreek / Kitchen Zero