WORMERLAND NIEUWS

Wormerland: 1-4-2023

Kort: The Chicken House Wormer is op zoek naar een nieuw pand ! 

Ze zitten nu op een fijne locatie aan de Faunastraat in Wormer, maar helaas moeten ze op zoek naar een nieuw pand in de omgeving Wormer, Wormerveer, Krommenie, Assendelft ivm de sloop van ons huidige pand in juli.

Ze doen alleen bezorgen en afhalen dus dit kan ook een bedrijfsunit zijn waar lichte horeca werkzaamheden mogen worden uitgevoerd. 

50 - 80 m2, en huurprijs tot €1000.


Gemeente Wormerland: 29-3-2023

Plaatsing woonunits Poelweg tijdelijk stilgelegd

Gemeente Wormerland is bezig met het realiseren van noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Vandaag is begonnen met het plaatsen van tijdelijke woonunits aan de Poelweg te Wormer. Naar aanleiding daarvan is er een handhavingsverzoek ingediend bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, die hiervoor namens provincie Noord-Holland het bevoegd gezag is.

De Omgevingsdienst heeft bij de gemeente aangegeven dat er aanvullende informatie nodig is om de beoordeling van de handhavingsverzoek te kunnen afronden. Deze aanvullende informatie heeft betrekking op de stikstofberekening en de belasting van flora en fauna. 

Gemeente Wormerland zal de komende week de gevraagde informatie uitwisselen met de Omgevingsdienst en heeft besloten om de werkzaamheden gedurende de beoordeling stil te leggen, zodat de Omgevingsdienst haar beoordeling kan afronden. Het hervatten van de werkzaamheden wordt door het college volgende week afgewogen.


Gemeenten Wormerland: 29 -3-2023

Oproep aan jongeren: draag je gedicht voor op 4 mei.

Oproep aan jongeren: draag je gedicht voor op 4 mei.

Burgemeester Judith Michel vraagt alle jonge inwoners tussen de 10 en 15 jaar om gedichten te schrijven rondom het thema ‘Leven met oorlog’. De mooiste gedichten worden tijdens

de 4 mei herdenkingsbijeenkomst door de kinderen zelf voorgedragen.

Het thema van de herdenking is dit jaar 'Leven met oorlog'. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.
Burgemeester Michel: ”Het is goed om te zien dat er elk jaar kinderen en jongeren aanwezig zijn bij de 4 mei herdenking, maar we willen ze er graag nog meer bij betrekken. Daarom doen we een oproep aan alle kinderen tussen de 10 en 15 jaar om een gedicht te schrijven. De mooiste gedichten worden tijdens de herdenking door hen zelf voorgedragen”. Het college van Wormerland maakt uit alle inzendingen een keuze.

De gedichten kunnen tot 15 april worden gemaild naar burgemeester@over-gemeenten.nl Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer. De schrijvers van de gekozen gedichten krijgen uiterlijk 19 april bericht

📷 Gemeenten Wormerland 


Gemeenten Wormerland: 29-3-2023

Hulp bij geldzaken tijdens de 'Week van het geld'


Gemeente Wormerland doet mee met de 'Week van het geld' van 27 t/m 31 maart 2023. Voor de gemeente, de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) en Humanitas Zaanstreek-Waterland een goed moment om inwoners van Wormerland te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt. Voor mensen die krap bij kas zitten. Maar ook voor mensen die voldoende geld hebben en financieel orde op zaken willen stellen.

 

Hoe                  :           Geldmarkt

Wanneer           :           Vrijdag 31 maart 2023

Tijdstip             :           Van 09.00 tot 12.00 uur

Tussen 10.30 en 12.00 uur is wethouder Pietersma aanwezig bij de geldmarkt

Waar                :           Op de markt in Wormer, bij de Vomar

 

Voorkomen is beter dan genezen

Boodschappen en energie zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden. Steeds meer huishoudens komen hierdoor in de knel. Gemeente Wormerland wil graag voorkomen dat mensen schulden krijgen. En in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren of mensen schulden hebben. Dit voorkomt dat schulden onnodig oplopen. Met deze geldmarkt wil de gemeente, samen met de SMD en Humanitas, inwoners van Wormerland informeren over de manieren die er zijn om hen financieel te ondersteunen. Ook willen we mensen helpen met het op orde krijgen en houden van hun financiële zaken. Door de gesprekken krijgen we meer zicht op welke ondersteuning zij nodig hebben.

 

Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties bundelen hun krachten om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.

📷 Gemeenten Wormerland 


Gemeente Wormerland: 22-3-2023

Sluiting toneelzaal MFA Neck.
Afgelopen week heeft gemeente Wormerland de resultaten gekregen van een aanvullend onderzoek naar de draagconstructie van de toneelzaal van MFA in Neck. Dit onderzoek volgde op een eerder gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Lengkeek, waaruit bleek dat de draagkracht van de dakconstructie op lange termijn zou afnemen. Uit het aanvullende onderzoek blijkt dat de dakconstructie van de toneelzaal onveilig is. Daarom heeft het college uit veiligheidsoverwegingen moeten besluiten de toneelzaal per 22 maart 2023 te sluiten. Het café/restaurant en de gymzaal van 1456 hebben een andere, veilige dakconstructie en blijven daarom wel open.

Op 22 maart hebben wethouders Jeroen Schalkwijk en Rick Ossendorp de Stichting Wijdewormer Gemeenschap en 1456 geïnformeerd over de sluiting en de consequenties. Daarnaast zullen gemeente Wormerland, 1456 en de Stichting gezamenlijk de gebruikers van de toneelzaal op de hoogte stellen van de sluiting en de gevolgen hiervan.


Op dit moment is nog niet te zeggen op welke termijn de dakconstructie hersteld wordt.

Gemeente Wormerland is samen met 1456 en de Stichting Wijdewormer Gemeenschap op zoek naar oplossingen om zoveel mogelijk activiteiten door te kunnen laten gaan. De betrokken partijen trekken hierin samen op.


Kort: Gemeente Wormerland: 22-3-2023

 

Gemeenten Wormerland: 22-3-2023

Voorjaar is begonnen dus tijd om de tuin weer op orde te maken.

Vanaf vandaag en morgen kun je  compost komen scheppen om je tuin te verwennen. Als inwoner van Wormerland mag je tussen 13:00 en 15:30 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf, Papiermakerstraat 6 in Wormer dit kan tussen woensdag 22 en donderdag 23 maart.
Kom je compost ophalen met een aanhanger, dan is het verplicht om de aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete.Gemeenten Wormerland: 20-3-2023

En ook Wormerland weer schoon na Landelijke Opschoondag 👌

Na de schoonmaakactie in Neck/Wijdewormer van vorige week trokken nu mensen in Wormer de wijk in om zwerfafval te rapen tijdens de Landelijke Opschoondag.

Ron Nadort van ‘Over Met Zwerfafval’ en Anneke Wams van ‘Wormerland Duurzaam’ hebben met een aantal vrijwilligers in de dagen vooraf gekeken welke plekken het meest vervuild waren.

Afgelopen Zaterdagochtend hadden zich 35 vrijwilligers aangediend om de boel op te schonen. Zij werden in ploegen verdeeld en op pad gestuurd om het afval op de meest vervuilde locaties op te ruimen. Veel afval is weer langs en uit het water gevist.

Na afloop was er koffie met gebak in de Poelboerderij.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en een pluim voor Ron en Anneke voor hun inzet om deze dag voor te bereiden zegt Wormerland. Nu maar hopen dat ook in Wormer alle inwoners vanaf nu de prullenbakken gaan gebruiken in plaats van het afval op straat, in het water of in de bosjes te gooien.

📷 Gemeenten Wormerland 


Wormerland: 16:-3-2023

Opruimmatties gezocht voor Landelijke Opschoondag op 18 maart in Wormer.

Kom je ook? We verzamelen om 9:00 uur bij de Gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6

Zwerfkattie moedigt inwoners van Wormerland aan een opruim-ommetje te maken tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Zwerfkattie stelt afvalgrijpers beschikbaar voor alle vrijwilligers die een ochtend de handen uit de mouwen willen steken.

Opruimploegen ‘Wormerland Duurzaam’ en ‘Over Met Zwerfafval’ zijn ook present. We starten om 9:00 uur bij de Gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6 en eindigen uiterlijk om 11:00 uur bij de Poelboerderij. Daar staat vanaf 10:30 uur koffie, thee en iets lekkers klaar voor iedereen die heeft geholpen.

📷Gemeente Wormerland


Wormerland: 15-3-2023

Stremming Engewormer  20 t/m 23 maart van 9:00- 16:00 uur

De verkeerslichten bij de Bartelsluisbrug worden vervangen en krijgen een vaste aansluiting op het spanningsnet. Daarvoor is een gestuurde boring nodig die bovenkomt bij de Engewormer.

Voor autoverkeer is de weg gestremd van 20 t/m 23 maart van 9:00 in de ochtend tot 16:00 uur in de middag. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

De kosten bedragen 75.000 euro van dit alles.

📷RTV Zaanstreek


Gemeente Wormerland:15-3-2023

Kort: Verkiezingen!

De stemming zit er goed in bij het stembureau in Jisp zegt Burgermeester Judith Michel de Jong.

Tijdens haar ronde langs alle stembureaus bedankte  de burgermeester vrijwilligers met gevulde koeken. Vandaag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen op een van de 9 stembureaus in Wormerland.

📷 Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland: 15-3-2023

Wegafsluiting Dorpsstraat Oostknollendam 17 t/m 21 april 2023

 

In de periode 17 t/m 21 april legt de firma Van der Veekens op de Dorpsstraat in Oostknollendam vier verkeersdrempels aan. Tijdens deze werkzaamheden is de Dorpsstraat tussen 9:00 - 17:00 uur afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.


Gemeente Wormerland: 13-4-2023

Het startsein was gegeven afgelopen zaterdagmiddag op de zonnige 11 maart plakte wethouder Rick Ossendorp van Wormerland samen met zwerfafvalmascotte Zwerkkattie, de eerste sticker op de prullenbak bij het dorpshuis in Wijdewormer. Het is niet zomaar een sticker. Wie goed kijkt, ziet al snel dat onze eigen Zwerfkattie erop staat.

Met deze bestickerde prullenbank, de eerste van een reeks in Wormerland, begint de ludieke actie van de gemeente. Deze actie is erop gericht iedereen alert te houden dat afval in de afvalbak hoort.

Een schone omgeving is belangrijk voor mens en dier en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maar hier stopt deze actie niet. De wethouder liep ook een stukje mee met de clean-up die hierop volgde. Deze schoonmaakactie in Neck Wijdewormer wordt elk jaar weer georganiseerd door Dirk Kwantes. Dankzij zijn tomeloze inzet ging ook dit jaar weer een groep vrijwilligers uit de buurt op pad om Neck op te schonen.

Na een high-five van Zwerfkattie ging jong en oud met grijper en afvalzak de buurt in om zwerfafval op te ruimen.

We zoeken nog opruimmatties voor de Landelijke Opschoondag op 18 maart in Wormer.Zwerfkattie moedigt inwoners van Wormerland aan een opruim-ommetje te maken tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Zwerfkattie stelt afvalgrijpers beschikbaar voor alle vrijwilligers die een ochtend de handen uit de mouwen willen steken.

Opruimploegen ‘Wormerland Duurzaam’ en ‘Over Met Zwerfafval’ zijn ook present. We starten om 9:00 uur bij de Gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6 en eindigen uiterlijk om 11:00 uur bij de Poelboerderij. Daar staat vanaf 10:30 uur koffie, thee en iets lekkers klaar voor iedereen die heeft geholpen.

📷Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland 10-3-2023

Mevrouw Vlaar-Koster 100 jaar.

Mevrouw Vlaar vierde afgelopen weekend haar verjaardag. Een bijzonder moment, want zij werd maar liefst 100 jaar! Familie uit het hele land kwam langs en ook de buren hebben haar in het zonnetje gezet. En nu is het tijd voor een bezoek van burgemeester Michel.

Mevrouw vertelte.  over het verjaardagsbezoek: “Het was afgelopen week erg gezellig en druk.” En dat is te zien: de hele kamer staat vol bloemen!💐💐💐 Met behulp van haar dochter, schoonzoon en de thuiszorg woont mevrouw zelfstandig in Wormer. Mevrouw Vlaar komt uit Amsterdam en leerde haar man kennen in de oorlog (“dat was een rottijd”). Ze woonde lange tijd in de Staatsliedenbuurt, waar haar werden 2 kinderen werden geboren. “Het was ons kent ons. Veel kinderen uit de buurt en ook onze kinderen werden lid van de accordeonclub.” De accordeonclub is nog altijd een belangrijk onderdeel in het leven van deze familie. Haar dochter speelt al meer dan 60 jaar mee.🪗
En hoe is het nu om 100 jaar te worden? “Ik had het eigenlijk nooit verwacht, vertelt mevrouw. Positief blijven en humor zijn belangrijk. Maar vooral, gewoon blijven ademhalen.”
Mevrouw Vlaar geniet erg van de warme contacten met haar familie en dat was mooi om te zien.

Namens RTV Zaanstreek Gefeliciteerd 🎉

📷 Gemeenten Wormerland


Gemeente Wormerland: 7-3-2023

Zou mijn oma trots zijn geweest?”In gesprek met Saskia van den Broek, directeur en commandant van veiligheidsregio Zaanstreek Waterland:

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom ging burgemeester Judith Michel in gesprek met Saskia van den Broek. Zij staat sinds 1 augustus 2021 aan het roer van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Deze organisatie zet zich in voor de veiligheid van inwoners en bezoekers in onze regio en is samen met alle partners verantwoordelijk voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding.

Wie is Saskia?Ik kom uit een familie van kleine ondernemers, waar studeren niet gebruikelijk was.Ik was een zogenaamde eerste generatie student. Ik ben erg gestimuleerd door mijn oma, een zeer geëmancipeerde vrouw. Zij was altijd bezig om zichzelf te ontwikkelen. Het huis schoonmaken was haar laagste prioriteit.... Ik ben afgestudeerd in de communicatiekunde en vervolgens gaan werken als intercedent en leidinggevende bij Randstad. Daar merkte ik dat leidinggeven bij mij past.

Mensen helpenDaarna ben ik bij de overheid terecht gekomen, als hoofd sociale zaken bij een gemeente en als gemeentesecretaris (hoogste ambtenaar van een gemeente) van Harlingen. De overgang van bedrijfsleven naar gemeente ging eigenlijk heel soepel. Ik vind het leuk om mensen een beetje verder te helpen. In mijn werk bij Randstad kon ik dat ook doen, door mensen te koppelen aan een baan die bij hen past. En in mijn werk bij de overheid staat dat ook centraal.

MannencultuurIn 2014 ben ik bij de veiligheidsregio terecht gekomen. Bij Randstad en ook bij sociale zaken is er voornamelijk vrouwelijk leiderschap, dat is bij de veiligheidsregio heel anders. Er is sprake van een mannencultuur. De meeste brandweermensen zijn man. En je bent als leidinggevende heel vaak de enige vrouw. Ik krijg vaak te maken met de aanname dat ik de brandweercultuur niet begrijp, omdat ik een vrouw bent. Mensen zeiden het ook tegen me: dat begrijp je niet.

Hoe ga je daar mee om?Het drukt niet op me hoor, maar ik ben er wel fel op. Ik heb me er ook in verdiept en eigenlijk is het heel logisch. Als het spannend wordt, dan zijn mensen geneigd om hun eigen groep op te zoeken, de mensen waar we het meest op lijken. Dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. In discussies kan er dan ook iets ontstaan van: wij weten waar we over praten en anderen niet. Als ik dat merk dan benoem ik het en maak er ook een grapje over. Laatst was ik bij een bijeenkomst met de top van alle veiligheidsregio’s in Nederland, bijna allemaal mannen. Daar werd ik samen met een collega aangesproken als ‘de meisjes’. Ja, dan laat ik wel even van me horen…

Zaanstreek-WaterlandEn binnen onze eigen veiligheidsregio ben ik ook met dit onderwerp bezig. Ik vind het belangrijk om de brandweer diverser te maken. Ook het leidinggevende kader, want hoe diverser de top is, hoe toegankelijker de organisatie wordt en hoe beter onze resultaten. Want hoe je ook wendt of keert: diversiteit loont. Laatst hadden wij voor het eerst een brandweervrouw in de 24 uursdienst die zwanger is, het kan dan voor haar makkelijker zijn om met mij te bespreken hoe hiermee om te gaan. Hoe wij met diversiteit omgaan binnen onze organisatie is onderwerp van gesprek, want het levert ook lastige dilemma’s op.

TrotsJa, ik denk regelmatig aan mijn oma, die zo’n belangrijk voorbeeld voor mij is geweest. Dan vraag ik me af: wat zou zij hiervan gevonden hebben? Zou zij zich hier iets van aangetrokken hebben? Zou zij vandaag trots op me zijn? En wat ook erg leuk is: met mijn eigen dochter heb ik hier ook het gesprek over. Zij geeft het mij ook terug als ik in haar ogen te traditioneel ben. “Doe even normaal” zegt ze dan.

📷Gemeente Wormerland


Wormer:7-3-2023

Het nieuwe bestuur van WSV'30 Wormer.

Algemene zaken Ferry Veneklaas Slots, VTZ Senioren Evert Hoveling, VTZ Jeugd Rob Luttik en Shareska Wijngaard, VTZ Vrouwen/Meisjes Petra Duijn, Secretariaat Mirjam Dijkstra, Penningmeester Wouter Aalsma en de Voorzitter Anouk Vogelaar.

Ze gaan de dagelijkse bestuurlijke gang van zaken (weer) oppakken. Daarnaast zijn ze bijeenkomen om te verifiëren waar ze zaken kunnen afhandelen en waar werkgroepen voor nodig zijn.

Schroom niet om contact met ze op te nemen en hulp aan te bieden. Ze kunnen hun dan gaan buigen over de te vormen werkgroepen en wie eventueel waar inzetbaar is.

De website: 👉 klik hier

📷WSV'30


Wormer: 5-3-2023

Zwembad het Zwet in wormer is op zoek naar nieuwe toezichthouders (17 t/m …… jaar), die komend seizoen (27 april t/m 10 september) hun team komen versterken en flexibel inzetbaar willen zijn.

Lijkt het jou leuk om bij mooi weer hun badgasten en fijne dag te bezorgen, twijfel dan niet en neem contact met ze op hun nodigen je graag uit voor een gesprek en wie weet ben jij binnenkort hun nieuwe collega!

Neem contact op:

+31 75 642 3760

zwembadhetzwet@sportfondsen.nl

www.zwembadhetzwet.nl

Eerder item met zaan tv met zwembad het Zwet Wormer


Gemeenten Wormerland: 1-3-2023

Gratis menstruatieproducten voor laagste inkomens
Maandverband en tampons, het zijn onmisbare producten tijdens de menstruatie.

Helaas zijn ze niet altijd even goedkoop. Hierdoor kunnen inwoners met een laag inkomen deze producten niet altijd betalen. De gemeente heeft daarom samen met Stichting Armoedefonds een uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten gerealiseerd in Wormerland. Jonge meiden en dames kunnen de producten vanaf 28 februari gratis komen ophalen bij de apotheek in Wormer. ‘Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw toegankelijk zijn. En hygiëne moet geen luxe zijn, aldus wethouder Pietersma. Daarom ben ik blij met dit uitgiftepunt. Met gratis menstruatieproducten zorgen we ervoor dat meisjes en dames gewoon mee kunnen blijven doen.’

‘Helaas heeft één op de tien vrouwen of meisjes geen geld om maandverband of tampons te kopen’, vult Karen Schoonheim aan. Zij is raadslid namens Groen Links bij de gemeente Wormerland. ‘Dat kunnen we niet negeren. Daarom ben ik blij dat er nu ook bij de apotheek in Wormer gratis menstruatieproducten te krijgen zijn. Er zijn overigens meerdere initiatieven, waaronder particuliere initiatieven. Ik hoop van harte dat er nog meer locaties bijkomen, zoals bij sportverenigingen en scholen. Zo kunnen alle vrouwen en meisjes gewoon de hele maand meedoen aan het dagelijks leven.’
Apotheker Arend Jan Pasman voegt daaraan toe: ‘Apotheek Wormer draagt graag haar steentje bij aan dit mooie initiatief. Als apotheek kunnen wij er op deze manier voor zorgen dat menstruatieproducten laagdrempelig te verkrijgen zijn.’

Extra uitgiftepunten
Om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken, wil de gemeente graag meer uitgiftepunten realiseren. Bijvoorbeeld bij scholen en sportverenigingen. Als u graag een menstruatieproducten uitgiftepunt wilt worden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Armoedefonds. Telefoonnummer: 073-3690193 (ma t/m do tussen 09:00 – 16:00 uur). E-mail: actie@armoedefonds.nl


Gemeenten Wormerland: 1-3-2023

Deze week verstuurt de gemeente de stempassen voor de verkiezingen voor de provincie en het waterschap. Heb jij aan het einde van de week jouw stempas nog niet ontvangen? Neem contact met ons op via burgerzaken@wormerland.nl of bel 075 651 2100.

Op 15 maart kun je stemmen voor Provinciale Staten van Noord-Holland en het Hoogheemraadschap van Hollands Noorderkwartier. Wil je meer weten wat de provincie en het waterschap doen, kijk dan voor meer informatie op deze websites: website

Een overzicht van de locaties van de stembureaus in Wormerland vind je hier 👉 website

Vergeet je bij het stemmen niet uw stempas en een ID bewijs mee te nemen? Je ontvangt in de week van 1 maart jouw stempas. De kandidatenlijst wordt uiterlijk 11 maart bij je thuisbezorgd.

📷 Gemeenten Wormerland 


Gemeente Wormerland: 28-2-2023

Scwo organiseerde vandaag een high tea in Westertil in wormer.

En met veel Succes zegt de Gemeente Wormerland.
Het was 'volle bak', heel gezellig en alles heeft heerlijk gesmaakt.

Maar ze zoeken ook nog vrijwilligers
Scwo wil graag nieuwe activiteiten toevoegen aan het programma van Westertil. Heb je ideeën? Of wil je graag helpen om van Westertil weer een gezellig en bruisend centrum te maken? Neem dan contact op met Scwo via 075-6423247. Je kunt vragen naar Lonneke van Soest

📷Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland: 27-2-2023

De Gemeente Wormerland zet de samenwerking met Stichting Marketing Zaanstreek voort om Wormerland mooi op de kaart te houden.

Zowel wethouder Jeroen Schalkwijk als directeur citymarketing Anneke Wijdogen-Vis zijn heel tevreden over de samenwerking.

Zo is bijvoorbeeld de website www.bezoekwormerland.nl opgezet waarmee inwoners en bezoekers kennis kunnen maken met al het moois dat Wormerland toeristisch en recreatief te bieden heeft zegt de Gemeente Wormerland.

📷Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland: 27-2-2023

Update restauratie kunstwerk Ketelhuisterrein Wormer
De restauratie van het verzetsmonument in het plantsoen van de Jan Houtmanhof, bij de Kees Jongensstraat in Wormer is in volle gang zegt de Gemeente Wormerland. De zuil is inmiddels afgebroken en wordt opnieuw gemetseld.
Vorig jaar was door betrokken en zorgzame buurtbewoners geconstateerd dat het kunstwerk beschadigd was.
Bij inspectie door specialisten bleek dat, door jarenlange toevoer van regenwater keramische delen keramiek los kwamen van de bakstenen kern. Deze kern wordt daarom vervangen. De keramische delen zijn inmiddels schoongemaakt gerestaureerd, en worden teruggeplaatst op de nieuwe basis.
Bovenop de nieuwe zuil wordt een vrijwel onzichtbaar afdakje geplaatst om de inloop van regenwater in de toekomst te voorkomen. Ook worden de acht elementen rondom gereinigd.
Als alles volgens planning verloopt, dan is het herstel van het kunstwerk vóór 4 mei dit jaar voltooid.
Wethouder Rick Ossendorp: “Goed om te zien dat de herstelwerkzaamheden van het verzetsmonument voortvarend gaan. Met dit herstel is een start gemaakt voor structureel onderhoud van openbare kunstwerken, zoals in het collegeprogramma staat”.


📷 Werkzaamheden afgelopen vrijdag Gemeente Wormerland


Gemeenten Wormerland: 27-2-2023

De Gemeente Wormerland  ontving het bericht dat oud-burgemeester Cock Kerling-Simons op 19 februari is overleden.

Zij trad aan als burgemeester van Wormer in 1982.
Burgemeester Kerling-Simons was zeer sociaal bewogen en werd landelijk bekend toen zij in 1988 aan alle 15- en 16-jarige meisjes in Wormer ‘de meisjesbrief brief’ stuurde. Dit was een brief over de mogelijke gevolgen van in te voeren 1990-maatregel. Met deze maatregel wilde de overheid meiden stimuleren te streven naar economische zelfstandigheid. Kerling-Simons vond dat meiden die verplicht werden om te werken in een gezamenlijk huishouden niet in hun eentje met huishoudelijke taken opgescheept moesten worden. Wegens het, toen nog, ontbreken van landelijke voorlichting hierover besloot zij om deze brief op te stellen en te versturen. Zie ook het artikel uit het Algemeen Dagblad.

Tijdens haar ambtsperiode zorgde zij ervoor dat er meer vrouwen een positie kregen bij de gemeente. Er kwam een vrouwelijke gemeentesecretaris, maar ook de eerste vrouwelijke marktmeester werd een feit.
Bij de gemeentelijke herindeling in 1991 ging Kerling-Simons met vervroegd pensioen.

De Gemeente Wormerland is dankbaar voor wat mevrouw Kerling-Simons voor Wormer heeft betekend.

Ook wij van RTV Zaanstreek wensen haar naasten veel sterkte toe.

📷foto: centrum voor Lokaal Bestuur 2013


Gemeente Wormerland: 24-2-2023

Doorstart ontmoetingscentrum Westertil in Wormer


Ontmoetingscentrum Westertil in de Kemphaanstraat in Wormer blijft in 2023 open. Dit heeft de gemeenteraad van Wormerland besloten. Scwo, het sociaal cultureel centrum Wormerland, wordt beheerder en organiseert al sinds januari diverse activiteiten in Westertil. Ruimere openingstijden en meer activiteiten moeten het aantal bezoekers doen toenemen. Gemeente en Scwo evalueren na de zomer hoe het gaat. Bij een voldoende resultaat krijgen alle tijdelijke oplossingen een meer blijvend karakter.

 

“We zien dat de behoefte aan ontmoeting en samen dingen doen toeneemt, aldus wethouder Ossendorp. En de doorstart van Westertil is een gouden kans om daar een antwoord op te geven. Scwo is een prima organisatie om dit onder haar hoede te hebben. Ik hoop van harte dat meer activiteiten hun plek gaan vinden in Westertil en dat veel nieuwe deelnemers zich melden, zodat deze ontmoetingsplek open kan blijven. Ik moedig initiatiefnemers en toekomstige deelnemers dan ook aan om contact te zoeken met Scwo. Samen zorgen we voor een prachtige invulling van het ontmoetingscentrum”.

 

Al volop activiteiten
“We zijn heel blij met de vrijwilligers die zich al hebben gemeld, vult Harry Jonker, manager bij Scwo, aan. Zij willen graag gastvrouw of gastheer zijn bij Westertil en meedenken over de activiteiten die we gaan aanbieden. Er staan al een aantal zaken op stapel. Op 28 februari organiseren we een (al bijna uitverkochte) High Tea. Vanaf 1 maart nemen we de buurtboekenkast weer in gebruik. Verder starten we in maart met een koffie inloop en er zijn plannen voor een lunch café. De vaste activiteiten staan natuurlijk ook op de agenda. Op dinsdagmiddag sjoelen, donderdagochtend koersbal en vrijdagmiddag biljarten.”

 

Gezocht: vrijwilligers

Scwo wil graag nieuwe activiteiten toevoegen aan het programma van Westertil. Als u ideeën heeft of u wilt graag helpen om van Westertil weer een gezellig en bruisend centrum te maken, dan kunt u contact met hen opnemen via 075-6423247. U kunt vragen naar Lonneke van Soest.

 

Op de Foto:

De heer Harry Jonker, manager bij Scwo en wethouder Rick Ossendorp geven elkaar de hand in de ontmoetingsruimte van Westertil. Beiden zijn blij met de doorstart.

📷 Gemeente Wormerland 


Gemeente Wormerland: 24-2-2023 

Kaasboer Adriaan Kastelein neemt na 35 jaar afscheid van zijn klanten op de markt in Wormer.

Er zijn klanten die al vanaf het begin elke week hun stukje lekkere kaas bij hem kopen. 🧀👌

Hij was echt altijd in voor een praatje en zijn vaste klanten zullen hem vast erg gaan missen.

De verkoop van kaas gaat overigens gewoon door, want het kaasmes wordt overgedragen aan een volgende generatie.

Adriaan was lid van de marktcommissie en de gemeente heeft altijd fijn met deze gedreven marktkoopman samengewerkt

📷 Gemeente Wormerland 


Gemeente Wormerland 22-2-2023

Staking streekvervoer.

Let op! Voor vandaag woensdag 22 en vrijdag 24 februari zijn er stakingen aangekondigd in het regionaal vervoer. Dit kan gevolgen hebben voor je reis. We raden je aan om de website van de vervoerder in de gaten te houden voor meer informatie.

De NS-treinen blijven volgens dienstregeling rijden.

www.ns.nl

 


Gemeente Wormerland: 16-2-2023

Wandelen in Wormer

Loopt u ook gezellig mee? Bent u woonachtig in de Gemeente Wormerland en vindt u het ook fijn om lekker buiten te zijn?

Elke eerste dinsdag van de maand samen wandelen om 10.00 uur. Aansluitend een kopje koffie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het servicepunt van WelzijnWonenPlus Wormerland, T 075-6419668 of via de e-mail Wormerland@welzijnwonenplus.nl


Gemeenten Wormerland: 16-2-2023

Gistermiddag hebben kinderen van OBS Wijdewormer bollen geplant. Op verzoek van de contactcommissie heeft de gemeente een aantal zakken bollen beschikbaar gesteld, een aannemer heeft een sleuf gegraven en de kindertjes van groep 1 en 2 mochten onder het toeziend oog van de kinderen van groep 7 en 8 de bollen in de grond stoppen.

Tot slot plantte wethouder Rolf van Wanrooij de laatste bol. De aannemer heeft de bollenslinger weer toegedekt en binnenkort zullen de eerste groene sprietjes hun kopje wel boven de grond uitsteken. Het eerste jaar levert dat een bescheiden kleurenpalet op, maar volgend voorjaar wordt het een kleurexplosie van tulpen, blauwe druifjes, narcissen, sneeuwklokjes en allium.

📷 Gemeenten Wormerland 


Gemeenten Wormerland: 15-2-2023

Een gezonde leefstijl is op dit moment belangrijker dan ooit. Met de campagne 30dagengezonder helpt GGD Zaanstreek-Waterland inwoners in maart in actie te komen voor hun eigen gezondheid. Je kiest zelf een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang volhoudt. Je kunt alleen meedoen of samen met je collega’s, vrienden of familie!

Op de website www.30dagengezonder.nl staan verschillende ideeën voor uitdagingen. Want gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, buiten zijn, op tijd naar bed of 30 dagen zonder alcohol.

Iedereen kan zich t/m 1 maart 2023 aanmelden.

Deelnemers ontvangen de hele maand maart inspirerende adviezen via een wekelijkse nieuwsbrief en een Facebook-pagina vol met tips. Wie zich aanmeldt, maakt kans op een Fitbit.

Positieve noot: maar liefst 85% van de deelnemers heeft het vorig jaar volgehouden! Ga je ook de uitdaging aan?

📷 30dagengezonder


Gemeenten Wormerland: 15-2-2023

Wijkbusteam Wormerland zoekt versterking op vrijdagochtend!

De wijkbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur in de regio. De wijkbus is bedoeld voor de inwoners die door hun gevorderde leeftijd of lichamelijke beperkingen zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Wil jij deel uitmaken van het leuke team van chauffeurs en bijrijders van de wijkbus? Ben je in het bezit van rijbewijs B en op vrijdagochtend beschikbaar? Mail dan naar Wormerland@welzijnwonenplus.nl of bel 075-6419668 en vraag naar Ruud Zijp.

 

📷Welzijnwonenplus


Gemeenten Wormerland: 15-2-2023

Over precies een maand kun je stemmen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Bij de onderstaande locaties kun je op woensdag 15 maart tussen 07:30 en 21:00 uur je stem uitbrengen:

Gemeentehuis, Koetserstraat 3 Wormer
met stemmal en soundbox voor kiezers met een visuele beperking
Batavia 1894, Veerdijk 39 Wormer
KV Groen/Geel, De Drie Morgen 2 Wormer
M.F.A. De Omslag, Faunastraat 62 Wormer
Torenerf, Prins van Oranjestraat 1 Wormer
WSV’30, De Middenlijn 1 Wormer
OBS De Harpoen, Weiver 2 Jisp
1456, Wijdewormerplein 3 Wijdewormer
Dorpshuis Oostknollendam, Dorpsstraat 95 Oostknollendam

Denk aan je stempas en ID bewijs om deze mee te nemen. 👌

 

📷Gemeente  Wormerland


Gemeenten Wormerland: 13-2-2023

Op 1 april kunnen 320 inwoners van Zaanstreek-Waterland meedenken om de wooncrisis op te lossen.

Hiervoor gaan zij in een burgerberaad op zoek naar nieuwe inzichten en oplossingen.

De deelnemers worden bepaald door loting. Hiervoor ontvangen 14.000 inwoners een brief met een uitnodiging om zich aan te melden.

De brieven voor de selectie van inwoners van Wormerland is afgelopen vrijdag verzonden en wij hopen op een mooie opkomst zegt de Gemeente Wormerland. Wethouder Rolf van Wanrooij van Wormerland is enthousiast over dit initiatief: “Ik hoop dat veel inwoners zich aanmelden om mee te praten over de toekomst van het woonbeleid in onze regio. Juist door inwoners aan het woord te laten kom je soms tot verrassende nieuwe inzichten.”

 

📷 Gemeenten Wormerland


Gemeente Wormerland: 12-2-2023

Benefiet inloop concert voor slachtoffers van de  aardbeving in Turkije en Syrië

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en
Syrië wordt er op zaterdag 18 februari 2023 van 12.00 – 17.00 uur in de Noorderkerk aan
de Heijermansstraat 127 te Zaandam een groot benefietconcert gehouden waarbij een
groot aantal koren onder leiding van Jolanda van Boxtel, in elk geval The Golden Pennies,
Country- en Westernkoor Rumberley en Love to Sing, zullen optreden.
Een groot inloop-concert met o.a. songs van muzikale legendes van Elvis Presley tot André
Hazes.
Bezoekers, koorleden en iedereen die komt luisteren en kijken betalen € 5.00 bij de ingang.
Op het einde van de concertmiddag wordt het totaal ontvangen bedrag bekend gemaakt
en overgemaakt naar het bekende gironummer 555.
Natuurlijk hopen we op een zo’n hoog mogelijke opbrengst welke volledig naar het goede
doel gaan!
Aanmelden om mee te zingen kan via e-mail: a.boxtel13@gmail.com


Gemeente Wormerland: 10-2-2023

Vakbonden FNV en CNV stellen werkgevers in het streekvervoer een nieuw ultimatum. Daarin krijgen werkgevers tot en met 20 februari de tijd om te reageren op hun cao-eisen. Blijft een reactie uit, dan volgen nieuwe stakingen vanaf 22 februari.

 


Gemeente Wormerland: 9-2-2023

Vanmorgen vroeg waren enkele groepen van De Eigenwijs en De Harpoen op bezoek in het Mobiele Media Lab van de politie in Wormerland.

Burgemeester Judith Polak en wethouder Rick Ossendorp kwamen ook een kijkje nemen en speelden mee met de Kahoot quiz.

Gesproken werd over o.a. cybercriminaliteit.

Leerlingen vertelden dat ze soms een mail krijgen waarin staat dat ze iets gewonnen hebben en alleen maar 2 euro hoeven over te maken om de prijs te krijgen. Niet alleen via de e-mail, maar ook via videogame Roblox en natuurlijk WhatsApp worden leerlingen benaderd door mensen die op zijn zachts gezegd geen goede bedoelingen hebben.

Verder ging het ook over online pesten. Een leerling merkte op: “ Een gebroken arm gaat wel weer over, maar als je gepest wordt raak je dat niet snel kwijt.

📷Gemeente  Wormerland


Gemeente Wormerland: 9-2-2023

Het Mobiel Media Lab staat klaar! Vanmiddag tussen 13 en 15 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Maak kennis met de wijk- en de jeugdagent, krijg tips over preventie of vraag wat je altijd al had willen vragen. De truck staat op het evenemententerrein naast De Wormerwieken.

📷Gemeente  Wormerland


Gemeenten Wormerland: 6-2-2023

In het kader van de verkiezingen op 15 maart voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer
organiseren de PvdA Zaanstreek samen met het PvdA-gewest Noord-Holland de manifestatie
Rood aan de Zaan VI op 11 februari vanaf 15.00 u in het congrescentrum De Stoomhal in Wormer.

De organisatie van Rood aan de Zaan VI heeft een aantal prominente en bijzondere sprekers
weten te vinden:
Keynote spreker is Jeroen Olthof, lijsttrekker van de PvdA Noord-Holland en gedeputeerde
van de provincie. Hij zal het vooral hebben over hoe hij er alles aan zal doen om in Noord-
Holland een beter en socialer milieu kan realiseren. Hij wil daarbij nadrukkelijk optrekken met GroenLinks.

De vroegere partijvoorzitter Hans Spekman zal aantonen hoe het ontwrichtende beleid van het
kabinet Rutte IV in de praktijk voor de mensen uitwerkt.

Vervolgens is Monika Sie Dhian Ho, de directeur van het Instituut Clingendael, gevraagd te
spreken over Nederland en Europa tussen de drie wereldmachten Amerika, Rusland en China.
Monika pleit voor een versterking van Europa op op het gebied van defensie.
Daarna zal het jonge Noord-Hollandse statenlid Tim Wagelaar hartstochtelijk pleiten voor meer
geld voor culturele voorzieningen in de Noord-Hollandse dorpen
Frank de Wolde, de jonge animator van de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks
reageert op Mark Rutte’s waarschuwing voor het gevaar van een sterke Rood-Groene fractie in
de Eerste Kamer.
Ter afsluiting is er een interview met de voormalige leider van PROVO, Roel van Duijn, die net
80 is geworden. Roel kijkt terug naar alles wat hij teweeg heeft gebracht in de jaren 60 en wat
daarvan geworden is. Ook zal hij het hebben over de oorlog in de Oekraïne, waar hij
gezaghebbende artikelen over heeft geschreven met een vooruitziende blik.
De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.

 


Gemeenten Wormerland: 6-2-2023

Denk eraan...

Het streekvervoer legt opnieuw vandaag het werk neer. Van 6 tot en met 10 februari gaat personeel weer staken voor een beter cao, nadat de onderhandelingen daarover zijn stukgelopen. “De chauffeurs kunnen nu niks anders meer, dan staken om van zich te laten horen.

Denk eraan...

Het streekvervoer legt opnieuw vandaag het werk neer. Van 6 tot en met 10 februari gaat personeel weer staken voor een beter cao, nadat de onderhandelingen daarover zijn stukgelopen. “De chauffeurs kunnen nu niks anders meer, dan staken om van zich te laten horen.

Denk eraan...

Het streekvervoer legt opnieuw vandaag het werk neer. Van 6 tot en met 10 februari gaat personeel weer staken voor een beter cao, nadat de onderhandelingen daarover zijn stukgelopen. “De chauffeurs kunnen nu niks anders meer, dan staken om van zich te laten horen.


Gemeente Wormerland: 4-2-2023

Even u aandacht.

De afgelopen maanden is het aantal klachten over hondenpoep op de begraafplaatsen in Wormer en Jisp behoorlijk toegenomen.

Dat is de reden waarom vorige week aandacht is gevraagd voor het feit dat honden eigenlijk niet op de begraafplaatsen mogen komen, met uitzondering van hulphonden.

De Gemeente begrijpt de teleurstelling van inwoners die te goeder trouw zijn en samen met hun viervoeter voor een moment van rust komen ter nagedachtenis aan een dierbare. Maar blijkbaar zijn er ook inwoners die de begraafplaats zien als een mooie uitlaatplek en dan niet de moeite nemen om de behoefte mee te nemen.

De Gemeente hoopt op begrip en medewerking van alle eigenaren van honden om respectvol met de begraafplaats om te gaan. En dat hierdoor nabestaanden niet rond de laatste rustplaats geconfronteerd worden met uitwerpselen van honden.

De afdeling handhaving zal hierop controleren.


Gemeenten Wormerland: 1-2-2023

Op donderdag 9 februari van 13.00-15.00 uur, staat het Mobiel Media Lab van de politie op het evenemententerrein tegenover het gemeentehuis in Wormerland.

Wijk- en jeugdagenten geven tips en informatie over bijvoorbeeld digitale veiligheid.

Maar je kunt ook langskomen om andere onderwerpen te bespreken, kennis te maken met de wijkagent of gewoon om te kijken hoe zo’n Mobiel Media Lab er nu precies uitziet.

Wat is het Mobiel Media Lab?

Het Mobiel Media Lab is een truck die is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. De truck wordt onder andere ingezet voor publiekscontacten op evenementen en voor meet and greets met lokale politieteams en wijkbewoners. Maar ook als er een ernstig delict moet worden opgelost.

Voorlichting

In de ochtend krijgen leerlingen van De Harpoen en De Eigenwijs voorlichting van de wijk- en Jeugd agenten in het Mobiel Media Lab. Onder andere hoe zij online gevaar kunnen herkennen en zich daartegen kunnen beschermen.

📷Gemeente  Wormerland


Gemeenten Wormerland: 30-1-2023

Provincie verleent ontheffing Wormerland voor bouw 165 woningen en sportpark

Gedeputeerde Staten hebben de gemeente Wormerland ontheffing verleend voor de bouw van een sportpark op de locatie van de huidige natuurijsbaan. Het betreft een ontheffing voor provinciaal landschap en landelijk gebied op de locatie van de huidige natuurijsbaan.
 
Sportpark aan rand van het dorp
Het nieuwe sportpark past in het ruimtelijk plan van de gemeente Wormerland om de verouderde sportlocaties in Wormer te verplaatsen naar de rand van het dorp en tegelijkertijd het sportpark duurzaam te ontwikkelen. Op de locatie komt een nieuw tennispark en een nieuwe kantine en kleedkamers. De huidige natuurijsbaan wordt onderdeel van het nieuwe sportpark.
 
Ruimte voor 165 binnenstedelijke woningen
Met de verplaatsing van de natuurijsbaan en de bouw van het sportpark komt op verschillende locaties grond vrij voor binnenstedelijke woningbouw. De nieuwe woningen worden gebouwd in de segmenten sociale huur, middeldure huur, goedkopere koopwoningen en seniorenwoningen.
 
Landschappelijke inpassing
Aan de ontheffing stelt de provincie voorwaarden. Het gaat om landschappelijke inpassing die voldoet aan de kernkwaliteiten van het landschap in het Wormer- en Jisperveld. Voorwaarden zijn onder andere: open ruimte en vergezichten, habitat voor weidevogels, tegengaan van geluidoverlast en rekening houden met de regels ten aanzien van stiltegebieden.

📷 Noord-Holland Aangeleverd 


Wormerland: 25-1-2023

Wormerland krijgt eigen Local Heroes

Een nieuwe groep Local Heroes start donderdag 26 januari. Deze keer bij de Poelboerderij in Wormer. Het maatschappelijke diensttijdprogramma geeft jongeren tussen de 14 en 28 jaar de kans hun talenten te ontdekken en in te zetten. ‘Het mooie van Local Heroes vind ik dat jongeren op een positieve manier benaderd worden op hun eigen interesses en mogelijkheden. Zo krijgen ze ruimte om hun identiteit te ontdekken en te laten bloeien. Het is fijn dat dit in een veilige omgeving kan’, aldus wethouder Rick Ossendorp. Er zijn nog een paar plekken over in de groep. Jongeren die willen meedoen, kunnen zich nog tot eind januari 2023 aanmelden.

De afgelopen 3 jaar hebben in de Zaanstreek ongeveer 240 jongeren verdeeld over 18 groepen deelgenomen aan Local Heroes. Het programma is breed opgezet op basis van de ontwikkelbehoeften en interesses van de jongeren. Trainingen die ze volgen, zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en omgaan met groepsdruk. Maar ze doen bijvoorbeeld ook activiteiten zoals een boksclinic van een Nederlands kampioen boksen en een graffiti workshop. Verder bezoeken ze bedrijven om inspiratie op te doen voor later. En om iets te betekenen voor de omgeving delen ze bijvoorbeeld ook verrassingspakketjes uit aan Oekraïense kinderen. Of ze organiseren een activiteit voor de buurt.

Wat is Local Heroes?

Local Heroes is het maatschappelijke diensttijdprogramma voor jongeren uit de Zaanstreek van 14 t/m 27 jaar die op zoek zijn naar nieuwe kansen. Het programma is ontwikkeld vanuit Platform ’t Lokaal waarin de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad samenwerken met het bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties. Local Heroes biedt een mooie kans voor jongeren om stappen te zetten in hun ontwikkeling. Jongeren die om wat voor reden dan ook ‘het even niet meer weten’. Door mee te doen aan Local Heroes ontdekken ze dat zij het verschil kunnen maken. Ze leren wat ze wél kunnen, waar hun talenten liggen en waar hun hart sneller van gaat kloppen. Als ze Local Heroes hebben afgerond, krijgen ze een certificaat maatschappelijke diensttijd dat goed staat op hun CV.

Hoe meld ik me aan voor Local Heroes?

Wil jij ook impact maken, jezelf ontwikkelen en een Local Hero worden? Dan kun je je aanmelden via: https://localheroes-mdt.nl

 


Gemeenten Wormerland: 24-1-2023

Knotploeg neemt wilgen Wormerland onder handen

Vanaf afgelopen maandag is de knotploeg van Werkom, samen met Ruud Meijer boomverzorging, losgelaten op 550 wilgen die nodig geknot moesten worden. Er was sprake van achterstallig onderhoud, dus de hoogste tijd om nu alle bomen tegelijk onder handen te nemen. Bij sommige bomen begonnen al flinke stammen op de knot te groeien. Om te voorkomen dat de bomen zou bezwijken hebben we dit jaar gekozen voor radicaal knotten van alle wilgen op het dorp.

Inmiddels zijn de geleerden het erover eens dat gefaseerd, dus bijvoorbeeld om en om knotten beter is. Zo houden we variatie in de natuur en behouden allerlei dieren hun voedsel-, leef-, schuil- en nestgelegenheid. Na jaren achterstallig onderhoud is dat dit jaar helaas niet mogelijk, maar het staat wel in de planning om de wilgen vanaf 2025 om het jaar gefaseerd te knotten.

Deze knotronde geeft hier en daar geluidsoverlast en er liggen tijdelijk takken op straat, maar die ruimen we ook weer op. Voor nu worden de wilgen van hun te zware takkenlast verlost en knapt het dorp er ook weer van op.

📷 Gemeenten Wormerland 

 

 


Gemeente Wormerland: 21-1-2023 

Na een geslaagde kerstevenement met de levende kerststal op 18 december 2022 vorig jaar was Kinderboerderij 't Weidje heel trots op wat ze met elkaar hadden neergezet.

De dag daarna was helaas daarom ook extra zuur dat de partytent compleet omvergeblazen was.

Hun eerst gedachten was een crowdfunding op te zetten.

Dit idee hadden ze ook al in een krant laten zetten.

Maar een lid van het Gerrit Blaauwfonds belde ze na het lezen van het artikel op met de verrassende mededeling dat zij graag een nieuwe tent wilden doneren.

Daar was Kinderboerderij 't Weidje natuurlijk superblij mee.

Nu kunnen ze weer leuke evenementen blijven organiseren. Ze Bedanken het Gerrit Blaauw Fonds nogmaals heel erg met deze mooie donatie.

📷Kinderboerderij 't Weidje


Gemeenten Wormerland:19-1-2023

Werk in uitvoering Gemeente Wormerland.👷‍♂️

Vanwege herstelwerkzaamheden aan het gemeentelijk riool zijn de parkeervakken aan de Merckenrif en Pietersrif tijdelijk afgesloten.

De Merckenrif blijft bereikbaar.

Voor het realiseren van de oversteek wordt de Pietersrif tijdelijk afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats van tot en met eind januari. Let daar dus op ❗

 


Wormerland:19-1-2023

Vandaag en komende vrijdag  staking streekvervoer na het mislukt cao-overleg.😌

Duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen vandaag donderdag 19 januari en komende vrijdag 20 Januari het werk neer.

Dat meldde vakbond FNV afgelopen woensdag na een cao-overleg waarin de bonden en werkgevers niet tot een akkoord konden komen.

Ook touringcarchauffeurs sluiten zich aan bij de staking, maakten ze afgelopen woensdag bekend.

Mogelijk drukte op de weg verwacht.🚘


Wormerland 13-1-2024

 

Vanwege graafwerkzaamheden voor Liander zijn de Neck en Ringdijk gestremd van 16 t/m 27 januari 2023. De afsluiting gaat in op die maandag van 7:00 uur t/m vrijdag 16:00 uur.

In het weekend is de Neck wel open voor verkeer.🚘 🚴 🛵

De Ringdijk is gestremd vanaf woensdag 18 januari van 7:00 uur t/m vrijdag 20 januari 16:00 uur.

Verkeer van en ook naar Purmerend wordt omgeleid via de Zuiderweg/Oosterdwarsweg/Noorderweg👌🚘⬇️

📷 Gemeenten Wormerland. 

 


Gemeenten Wormerland 11-1-2023

Afgelopen Dinsdagavond ontving het bestuur van gemeente Wormerland i.s.m. het bestuur van de bedrijvenvereniging inwoners en ondernemers in het gemeentehuis voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.👌 Er was ook een mooie toespraak van burgemeester Judith Michel, die zij begint met te benoemen dat zij zich er extra van bewust is dat samenzijn een hele tijd echt niet mogelijk was en hier nu een beetje extra van aan genieten is.😀

Haar toespraak kunt u hier terugvinden op de gemeente pagina van Wormerland. bit.ly/3XdKQZ4

📷Gemeente Wormerland.

 


Gemeente Wormerland 10-1-2023

Afgedankte kerstbomen zijn geld waard!
Medewerkers van de gemeente staan morgen op woensdag 11 januari 2023 in Wormerland van 8:00 tot 9:00 uur bij de basisscholen om de oude kerstbomen in te zamelen. Voor iedere ingeleverde boom krijg je € 0,50.🫰🌲

Als u kind meer bomen heeft verzameld is het echt lastig om ze allemaal mee naar school te nemen. Daarom kun je ook die woensdag middag van 13:00-15:00 uur terecht op de gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6 om die in te leveren. Hoe meer bomen, hoe meer het opbrengt. Zo'n extra zakcentje is toch maar mooi meegenomen weer👌 🌲☺️

 


Gemeente Wormerland: 7-1-2023

 

Fietsverlichting

Het is een groot besproken punt in de Gemeentes.

Goede zichtbaarheid bevordert de veiligheid van de fietser maar ook van de auto. Aan de voorzijde van de fiets moet de verlichting wit of geel zijn, het mag niet knipperen en andere weggebruikers vooral niet verblinden. Aan de achterzijde van de fiets moet het licht rood zijn en voortdurend branden of knipperen.

Zo voorkom je boetes en nog veel belangrijker ongelukken in het verkeer.


Gemeente Wormerland: 5-1-2023  RTV Zaanstreek vertoont teken van leven.

📷 Noordhollands Dagblad 


Gemeente Wormerland: 3-1-2023

 

De Gemeente Wormerland en Bedrijvenvereniging Wormerland nodigen u van harte uit voor de gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie.

Ze hopen met u op het nieuwe jaar te toosten.Heeft u interesse?Meld u zich dan aan via kabinet@over-gemeenten.nl.

Het hele Programma ziet u hier onder.

19.30 uur Inloop gemeentehuis20.00 uur Nieuwjaarstoespraak burgemeester Michel21.00 uur EindeGemeentehuis, Koetserstraat 3 in Wormer De muziek wordt verzorgd door Ratatouille

📷Gemeente Wormerland

 

 

 

 


HTML

Gemeente Wormerland: 31-12-2022

 

De Medewerkers van de gemeente wormerland staan op woensdag 11 januari 2023 van 8:00 tot 9:00 uur bij de basisscholen in Wormerland om de oude bomen in te zamelen. Voor iedere ingeleverde boom krijgt u € 0,50.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de gemeente pagina.