112 NIEUWS

Gemeente Zaanstad: 30-9-2023

GETUIGEN GEZOCHT AANRANDING

Op woensdagavond 20 september tussen 19.20 en 20.00 uur werd een vrouw aangerand op het Zwaansmeerpad in Krommenie. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de buurt.

Het slachtoffer was aan het hardlopen toen zij tegemoet werd gefietst door twee mannen. Ongeveer ter hoogte van de kruising Markervaart/N246 aan de overkant, werd zij door de mannen vastgegrepen en aangerand. Daarna gingen de mannen er op de fiets vandoor via De Stierop, in de richting van Uitgeest.

De politie is op zoek naar twee verdachten. Beide mannen hadden een lichte huidskleur, waren rond de 40 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Ze droegen allebei een donkerkleurige trui met capuchon, een zwarte zonnebril en een donkerkleurige broek.

Heeft u beelden en/of tips? U kunt op www.politie.nl een tipformulier invullen. U kunt ook bellen met 0900-8844. Vermeld dan registratienummer 2023203776.


Gemeenten Zaanstad: 30-9-2023

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag op een geparkeerde auto gebotst, die vervolgens in het water terecht is gekomen op het Zuideinde in Wormerveer. De automobilist was na zijn actie gevlucht.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 29-9-2023

Meerdere fietsen stonden in de nacht van donderdag op vrijdag in brand in de fietsenstalling van station Zaandijk Zaanse Schans.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 27-9-2023

Een maaltijdbezorger op een scooter is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Westzijde in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 27-9-2023

Vanwege een ongeval met een motorrijder is de A7 richting Hoorn woensdag aan het begin van de avond enige tijd afgesloten geweest. Het gaat om de weg tussen Zaandam en knooppunt Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 26-9-2023

Twee geparkeerde auto’s zijn in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand aan de Pharus in Zaandam. Buurtbewoners zagen twee jongens op een scooter vluchten.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 24-9-2023

Zondagmiddag is een brand ontstaan aan de Industrieweg in Wormerveer. Dit gebeurde rond 12.30 uur bij cultureel centrum de Groote Weiver. Bij aankomst zag de brandweer rook en heeft een deur geforceerd om zich toegang te verschaffen voor het blussen.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 23-9-2023

Eigenaars gezocht.

Vannacht heeft een iemand een ravage achtergelaten op de Westzijde. Deze persoon wilde blijkbaar bot vieren op meerdere fietsen en brommers. De identiteit van de verdachte is bekend zegt de politie.

De politie is op zoek naar de eigenaren van de scooters op de foto. Bent of kent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie voor het inplannen van een aangifte van vernieling, onder vermelding van registratienummer 2023205549.

Foto: Politie


Gemeente Zaanstad: 21-9-2023

Zeven aanhoudingen voor straatroof Koog aan de Zaan.

De politie heeft zeven personen aangehouden voor een gewelddadige straatroof in Koog aan de Zaan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten; de politie gaat door met het onderzoek.

Een 18-jarige man uit Zaandijk werd 18 juli op het Stationsplein mishandeld en beroofd van zijn eigendommen door een groep van ongeveer twintig personen. De Zaandijker werd aangesproken en bedreigd in de trein. Hij stapte uit op station Zaandijk Zaanse Schans en liep een groep van ongeveer dertig personen tegemoet. Verschillende personen hebben de Zaandijker geschopt en geslagen. Ook zijn eigendommen van het slachtoffer afgenomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn nu zeven verdachten buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om jongens van 15 tot 20 jaar uit Assendelft en Krommenie. Zes van hen zijn inmiddels voorgeleid: van drie verdachten heeft de rechter-commissaris besloten dat zij vast blijven zitten. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld, sommige van hen onder bepaalde voorwaarden. De politie doet onderzoek wie welke rol heeft gespeeld bij de beroving.

2023154244


Gemeenten Zaanstad: 21-9-2023

Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag helemaal uitgebrand op de Wilhelminastraat in Krommenie. De brand werd rond 3.00 uur ontdekt.

Bron: NHD


Westzaan: 18-9-2023

Een verkeersregelaar is maandagmiddag op de Overtoom in Westzaan omvergereden door een auto. De bestuurder van de auto reed in eerste instantie door, maar meldde zich later alsnog bij de politie.

Bron: NHD 


Gemeenten Zaanstad: 18-9-2023

De bestuurder van een auto is maandag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de A7. De weg is afgesloten geweest vanuit Zaanstad richting Hoorn, voor Avenhorn. Dat meldt Rijkwaterstaat Verkeersinformatie. Om 12.30 uur is de rechterrijstrook nog gesloten.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-9-2023

Een auto en vrachtwagen zijn zondagmiddag op de Heijermanstraat in Zaandam tegen elkaar aan gebotst.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 14-9-2023

Had jij je fiets op maandag 11 september geparkeerd staan in de oranje fietsenstalling van het NS station te Zaandam? Kwam je terug van werk/school, trof je alleen je slot en bleek jouw fiets weg te zijn? Helaas is deze dan waarschijnlijk gestolen. De politie heeft  een melding ontvangen, waarbij tussen 17.00 en 17.15 een fatbike is weggenomen.

Neem contact op met de politie door middel van het doen van aangifte. De dader hebben ze nog niet, maar ze hebben wel een goed signalement. Als de politie jouw fiets vind, kunnen ze die aan jou linken middels een serienummer uit de aangifte.


Gemeente Zaanstad: 14-9-2023

Twee mannen zijn woensdagmiddag rond 17.50 uur aangehouden in Wormerveer omdat ze werden gezien met een vuurwapen. Het bleek om een alarmpistool te gaan.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 11-9-2023

De bestuurder van een scooter is maandagavond gewond geraakt toen deze in botsing kwam met een DHL-busje op de Westzijde in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 11-9-2023

Twee mannen zijn maandag aan het begin van de avond gewond geraakt toen zij ruzie kregen op het Hanenpad in Zaandam. Eén van de mannen vluchtte na de steekpartij een dak op, de politie heeft hem daar afgehaald.

Bron: NHD


Nauerna: 11-9-2023

Een man op een sportfiets is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing met de bestuurder van een scooter op de Zaandammerweg in Nauerna, vlakbij Assendelft.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 11-9-2023

Twee auto’s zijn in de nacht van zondag op maandag in brand gevlogen op Het Salm in Zaandam. De politie gaat uit van brandstichting.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 10-9-2023

Controle op de controle op de Provincialeweg vanmorgen.

De ochtenddienst van de politie plande vanmorgen een controle op de Provincialeweg te Krommenie. 20 minuten later konden de collega’s alweer inpakken. Het resultaat was namelijk een vijftal rijders onder invloed van alcohol.


Gemeenten Zaanstad: 10-9-2023

Een geparkeerde auto is zondagnacht op de Tuinkade in Zaandijk in brand gestoken.
Bron: NHD

 


Gemeente Oostzaan: 9-9-2023

Drank maakt meer kapot dan je lief is.

Vannacht hoorden de politie van een vernieling in de achtertuin van bewoners in Oostzaan. Er waren bandensporen zichtbaar in het gras en een complete ravage was het gevolg. De bewoners hadden alvast een partytent op gezet voor het feestje van de dag erna. Deze werd door de dronkelap vakkundig afgebroken. Dit gold ook voor de parasol en nog meer zaken.

Op de camerabeelden van de woning was te zien dat de meneer met een verlengsnoer om zijn nek de tuin verliet.  Het duurde dan ook maar enkele minuten voor de politie belletjes binnenkreeg over een verwarde man met een snoer om zijn nek.

De man werd door de politie  aangehouden en zal morgen de schade moeten proberen te overzien. Voor zo ver hij het tafereel nog kan herinneren, uiteraard zegt de politie.


Gemeenten Zaanstad: 8-9-2023

Een vrachtwagen in Zaandam is in de nacht van donderdag op vrijdag helemaal uitgebrand. Buurtbewoners hoorden rond 03.30 uur hele harde klappen, waarna de brand ontstond.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 8-9-2023

De politie is donderdagavond massaal uitgerukt naar Assendelft na een melding van bedreiging met een vuurwapen. Een bewoner zou een groep minderjarigen bedreigd en achtervolgd hebben.
Bron: NHD

 

 


Gemeenten Zaanstad: 8-9-2023

De bestuurder van een auto is donderdagavond tegen een poller gereden bij een bussluis op de Peperstraat in Zaandam.

Bron: NHD 


Gemeenten Zaanstad: 7-9-2023

Bij een botsing tussen twee auto’s op de A8 in Zaandam is donderdagochtend een automobilist gewond geraakt.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 7-9-2023

Gisteren kreeg de politie een melding van een heterdaad winkeldiefstal op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Toen de politie ter plaatse kwam nam één van de twee winkelboeven het hazenpad.

Alleen wist de winkelboef niet dat het Hazepad een doodlopende straat is. In samenwerking met oplettende burgers en handhaving, kon de politie de winkelboef alsnog op heterdaad aanhouden.

 


Gemeenten Zaanstad: 7-9-2023

Zaanstad:

Gisteren ontving de politie wederom een melding van een ongeval met een niet-goedgekeurde elektrische step. Deze step was niet alleen in theorie ongeschikt om op de weg te rijden. De bestuurder sloeg over de kop en landde met zijn hoofd op een stoeprand.

Bovenop het vervelende letsel zal een verzekeraar bij het verkeersongeval niets uitkeren. De e-step is ook inbeslaggenomen zegt de politie.

 

๐Ÿ“ทPolitie


Assendelft: 6-9-2023

De bestuurder van een auto is woensdagavond met zijn wagen in het water beland langs de Zuiderweg in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeenten Oostzaan: 6-9-2023

Een 23-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag aangereden door een bestelbus in de Kerkbuurt in Oostzaan.

Bron: NHD 


Oostzaan: 6-9-2023

Een motor en een auto zijn dinsdagavond rond elf uur met elkaar gebotst op de A8 ter hoogte van de N516 in Oostzaan.
Bron: NHD

 


Wijdewormer: 5-9-2023

Een motorrijdster is dinsdag rond 18.30 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de A7 bij Wijdewormer.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 5-9-2023

Een brommerbestuurder is dinsdag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een botsing met een fietser op de kruising van de Westzijde en de Vinkenstraat in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 4-9-2023

Een auto heeft maandagavond een Canta geramd op het fietspad van de Wandelweg in Wormerveer. Na de aanrijding ging de automobilist ervandoor.

Bron:NHD


Gemeente Zaanstad: 4-9-2023

Getuigen gezocht.

Een minderjarige jongen uit Zaanstad is zaterdagavond 2 september door een onbekende man van zijn scooter beroofd in de Bilderdijkstraat te Wormerveer.

Het slachtoffer werd daarbij met vermoedelijk een hamer geslagen. De scooter werd later die avond in de nabijgelegen Vondelstraat teruggevonden. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

Omstreeks 22.15 uur zit de Zaankanter met vrienden in de speeltuin aan de Bilderdijkstraat als hij door een onbekende man wordt aangesproken. De man vraagt of hij een rondje op zijn scooter mag rijden. De scooter staat op dat moment naast hem. De jongen weigert waarop de onbekende man hem uit het niets met vermoedelijk een hamer meerdere keren slaat. Het slachtoffer wordt hierbij geraakt op zijn schouder en raakt licht gewond. De dader gaat er vervolgens op de scooter van de jongen vandoor. Het slachtoffer en zijn vrienden laat hij geschrokken achter.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

-Man;-Licht getinte huidskleur;-Donker, krullend haar, mogelijk een staartje;-Ongeveer 20 jaar oud;-Rond 1.80 meter lang;-Normaal postuur;-Kort baardje;-Droeg een donkerkleurige pet;-Donkerkleurige kleding;-Droeg een zwarte heuptas met felblauwe hengsels van het kledingmerk ‘Voor Amsterdam’

De politie onderzoekt het incident en komt graag in contact met meer getuigen. Heeft u die zaterdagavond iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Bilderdijkstraat in Wormerveer? De verdachte liep vermoedelijk via de Cor Bruijnweg naar de speeltuin aan de Bilderdijkstraat. Heeft u camerabeelden uit de omgeving van de Cor Bruijnweg omstreeks 22.15 uur waar de verdachte mogelijk op te zien is? Of heeft u andere informatie over deze zaak en nog niet met de politie gesproken? Deel dit dan direct bij de politie via onderstaand tipformulier of via telefoonnummer 0800-6070. Graag met vermelding van zaaknummer: 2023189363. Liever anoniem tippen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem (M) via 0800-7000.


Gemeenten Zaanstad: 4-9-2023

Een kapperszaak aan de Gedempte Gracht in Zaandam is maandag enige tijd ontruimd geweest door een brandende telefoon die voor flinke rookontwikkeling zorgt. Ook werd een deel van de winkelstraat enige tijd afgesloten. Net als de Vinkenstraat.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 3-9-2023

Een jongen is zaterdagavond omstreeks 22.15 uur van zijn scooter beroofd in een speeltuin in de Bilderdijkstraat in Wormerveer. Hij werd daarbij twee keer op zijn rug geslagen met vermoedelijk een hamer. De scooter werd uiteindelijk een straat verderop teruggevonden. Van de dief ontbreekt nog ieder spoor.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 1-9-2023

Zaanstad:

Verkeerscontrole voor het hoofdbureau in Zaandijk.

Gisteren hield de politie een verkeerscontrole. In drie kwartier tijd werden er in totaal twintig voertuigen gecontroleerd.
Van de twintig bestuurders bleken er maar liefst vier te rijden onder invloed van drugs! Tegen al deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Het is en blijft een zorgelijke ontwikkeling dat 1 op de 5 bestuurders overdag onder invloed rijdt van verdovende middelen. De controles zal de politie dan ook blijven uitvoeren.


Gemeente Oostzaan: 31-8-2023

Een man is donderdagavond met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst op de Verlengde Stellingweg bij Oostzaan.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 30-8-2023

Een auto is woensdagmiddag tegen een boom geklapt op De Weer in Zaandam. De bestuurder raakte daarbij zwaargewond.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 30-8-2023

Een brommerrijder is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbus op de Ned Benedictweg (N514) in Wormerveer.
Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 29-8-2023

Getuigen gezocht.

 

Donderdag 24 augustus rond 15.35 uur heeft een nog onbekende man een vrouw in een elektrische rolstoel proberen te beroven aan de Heijermansstraat in Zaandam. De man kwam naast het slachtoffer fietsen en heeft geprobeerd de vrouw te ontdoen van haar tas. Het lukte de man niet de tas te pakken, vervolgens is hij gevlucht richting het Zaans Medisch Centrum.

Het slachtoffer is zeer geschrokken en de politie is op zoek naar de verdachte. Van de verdachte is een summier signalement bekend. We weten dat deze persoon een donkere huidskleur heeft en ongeveer tussen de 35 en 40 jaar oud is.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken is dan horen wij dat ook graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden uit die buurt op dat tijdstip, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier:

Gemeenten Zaanstad: 28-8-2023

Een automobilist en een motorrijder raakten maandagochtend met elkaar in botsing op de A7 vlak voor het Prins Bernhardplein. De motorrijder raakte daarbij gewond en is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 27-8-2023

In een schuur op de Dr. Kuijperkade in Krommenie is zondagavond een brand uitgebroken.

Bron: NHD


Gemeente Oostzaan: 27-8-2023

De hulpdiensten zijn zondagochtend massaal uitgerukt nadat een persoon te water was geraakt in De Noorderlaaik in Oostzaan. De man werd binnen het uur in goede conditie op een nabijgelegen strandje aangetroffen.

Bron: NHD


Gemeenten Oostzaan: 27-8-2023

Bij een botsing tussen een auto en een bestelbus op de A8 bij Oostzaan is zaterdagavond veel schade ontstaan. De twee voertuigen raakten total loss, drie andere auto’s liepen beschadigingen op, maar niemand raakte gewond.

Bron: NHD 


Gemeente Zaanstad: 26-8-2023

Bij het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) aan de Smeet in Westzaan is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Een gedetineerde is verantwoordelijk voor de brand, aldus een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 26-8-2023

Een fietser is vrijdagavond op de Wandelweg in Wormerveer in botsing gekomen met een scooter.

De bestuurder van de scooter is na de botsing hard doorgereden. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad 25-8-2023

Op de Wibautstraat in Zaandam is vrijdagavond een kind aangereden door een auto. Deze is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 23-8-2023

Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn elektrische fiets in een greppel was beland langs de Veldweg in Westzaan. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit de greppel te halen.

Bron: NHD 


Gemeenten Zaanstad: 23-8-2023

Drie aanhoudingen na poging diefstal scooter.

Drie 16-jarige verdachten uit Zaandam (2x) en Koog aan de Zaan (1x) zijn aangehouden nadat zij probeerden een scooter te stelen op de Molenwerf in Koog aan de Zaan.

Rond 02.00 uur hoorde een getuige soort sloopgeluiden. Agenten gingen daarom in het holst van de nacht op onderzoek uit. Agenten zagen al snel drie verdachten rommelen bij een scooter. Toen het drietal de agenten zagen gingen ze er vandoor. Eén persoon kon vrijwel direct worden aangehouden.

Een andere verdachte probeerde te ontkomen door in een sloot te springen. Ver kwam hij niet. Agenten wisten ook deze jongn aan te houden. De derde verdachte had het op een lopen gezet en raakte uit het zicht. Twee hondengeleiders kwamen ter plaatse en volgden het vluchtspoor.

Uiteindelijk werd ook deze derde verdachte gevonden na een zoekactie. Alle drie de verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

 


Gemeenten Zaanstad: 21-8-2023

Porto Fino aan de Rozengracht in Zaandam is opnieuw getroffen door brand. Het Italiaanse restaurant zat nog vol in de verbouwing na de vorige brand op 18 februari dit jaar.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 21-8-2023

Een kat en twee vogels hebben een woningbrand op de Perzikkruidweg in Zaandam niet overleefd. Er waren verder geen inwoners in de woning aanwezig.Op de Perzikkruidweg in Zaandam brak in de nacht van zondag op maandag rond 5.30 uur brand uit.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 20-8-2023

Nog onbekenden hebben zaterdagavond een woning overvallen aan de Stationsstraat in Zaandam. De bewoner werd bedreigd met een steekwapen, maar raakte niet gewond. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 17-8-2023

Deze fiets zoekt de eigenaar.

Op 8 augustus 2023 hield de politie een man staande om een blaas- en speekseltest af te nemen bij een bestuurder. De man bleek te hebben gebruikt en kon worden aangehouden.

De politie trof ook een fiets aan die afkomstig is van heling. Daarom hierbij de vraag van de politie: kent of bent u de eigenaar? Doe dan aangifte en vermeld het framenummer en het registratienummer 2023169667.

๐Ÿ“ท Politie 

 


Gemeenten Zaanstad: 16-8-2023

Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij hard onderuit was gegaan met een elektrische step. Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Rosariumlaan in Krommenie.
Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 16-8-2023

Een busje in Zaandam is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.30 uur afgebrand. Het voertuig stond in de woonwijk ’t Kalf aan de Soerense Beek.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 15-8-2023

Update: gaat hier niet om brandstichting
Maar om een technisch mankement zegt de politie.

Bij de Stormhoek in Zaandam is maandagavond rond half elf een autotransporter uitgebrand.


Gemeente Oostzaan: 14-8-2023

Vier voertuigen zijn maandagmiddag rond half drie betrokken geweest bij een verkeersongeval. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: NHD 


Gemeente Zaanstad: 13-8-2023

Een auto is zondagmiddag langs het Hanenpad in Zaandam het water in gerold. De auto stond vermoedelijk niet op de handrem, waardoor hij zo het water in rolde. Er zat niemand in de auto.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 12-8-2023

Een Hummer is vrijdagavond rond 22.00 uur in brand gestoken op de Rosmolenstraat in Zaandam.

De auto stond geparkeerd op de hoek van de Rosmolenstraat met de Belgischestraat. De middelste ruit aan de rechterzijde van de auto was ingetikt en er is iets brandbaars ingegooid. Volgens getuigen zou er man met donkere kleding zijn weggerend in de richting van de Molenmakersstraat.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 11-8-2023

In het Syrische restaurant Damas in Zaandam is vrijdagavond brand uitgebroken. Twee medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 11-8-2023

Vrijdagochtend rond half twaalf is op het fietspad van de Provincialeweg (N203) in Zaandam een botsing geweest tussen een fietser en een scooterrijder.

Bron: Rodi


Afgelopen dinsdag rond een uur of 22.00 uur vertoonde een man nogal opvallend rijgedrag zegt de politie. Hij besloot  zijn rijafstand te verdubbelen door heftig slingerend over de A8 te rijden. Het teken voor de politie om de man een volgteken te geven.

De man koos het hazenpad en nam het verdrijvingsvlak bij afrit Zaandijk. Hierna probeerde hij via berm, vluchtheuvel en vakkundige schijnbewegingen te ontkomen aan de politie. 

De politie kreeg snel versterking en de man reed zichzelf ook nog eens klem. Nadat de man eerst tot drie keer toe moeite had om het pijpje te vinden, lukte het hem uiteindelijk om te blazen zegt de politie. Hij blies een F  en ook viel zijn drugstest positief uit. Nadat de politie hem mededeelden dat hij was aangehouden verzetten de man zichzelf.

De man greep een politie collega in het geslachtsdeel. De man werd direct vakkundig naar het asfalt gewerkt door de politie. Hierbij liep de man uiteraard geen letsel op, alleen een nat pak.

Uiteindelijk wordt de man het rijden onder invloed van alcohol en drugs ten laste gelegd, evenals het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en fysiek verzet bij zijn aanhouding.

 


Gemeenten Oostzaan: 9-8-2023

Een auto is dinsdagavond laat betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval. De auto reed vanaf Oostzaan in de richting van Purmerend toen de bestuurder in een bocht de macht over het stuur verloor en in een tuin tot stilstand kwam. Dit gebeurde op het Noordeinde ter hoogte van de Heul. Er zijn geen gewonden.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 8-8-2023

Een auto is dinsdagmiddag over de kop geslagen en in een sloot beland langs Zeedijk in Assendelft. De twee inzittenden konden zelf uit het voertuig komen, maar zijn wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 8-8-2023

Een vijftienjarige Amsterdammer is maandagavond in Zaandam aangehouden na een achtervolging waarbij ook een waarschuwingsschot is gelost door de politie. De jongen werd aangehouden omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 8-8-2023

Politie wil weten of u getuigen was.

Afgelopen maandag is een verdachte aangehouden, nadat bij hem een vuurwapen was aangetroffen in zijn tas. Omdat de verdachte op de vlucht sloeg, heeft de agent een waarschuwingsschot gelost. De verdachte had hierna de ernst blijkbaar pas door, omdat hij zich direct overgaf.

De politie schiet nooit zomaar. Hieraan zijn strenge regels gebonden. Elk incident waarbij een agent het vuurwapen al uit zijn holster haalt, wordt onderzocht.

Als je getuige geweest bent van het waarschuwingsschot, kan dat indruk gemaakt hebben. De politie begrijpt het als u met vragen zit. Schroom niet om de politie te bellen via 0900-8844 of hun aan te spreken als ze door de wijk rijden.

 


Gemeente Zaanstad: 7-8-2023

Een bestuurder is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt nadat hij met zijn auto op een verkeersbord is geklapt in Wormerveer. Het ongeval gebeurde op de N246, ter hoogte van de afslag naar de N8.

Bron: NHD

Gemeente Zaanstad: 6-8-2023

Een auto is zaterdagavond uit de bocht gevlogen op de oprit naar de N246 in Wormermeer. De bestuurster bleef ongedeerd, het voertuig kwam er minder goed vanaf.

Bron: NHD


Gemeente Wormerland: 3-8-2023

Een 23-jarige werkneemster van de Hema in Wormer is donderdagmiddag neergestoken in Wormer. Ze raakte daarbij zwaargewond. De verdachte, een 21-jarige vrouw uit dezelfde plaats, is aangehouden.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 2-8-2023

Zet uw fiets goed op slot!

De politie ziet een stijging in het aantal fietsendiefstallen in hun werkgebied in de Zaanstreek. Dit vindt voornamelijk plaats rondom de treinstations zegt de politie.

Zet uw fiets vast met een dubbel slot. Maak gebruik van de fietsenstalling. Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets, waaronder het framenummer. Dit zorgt ervoor dat de politie bij een controle van een gestolen fiets kunnen achterhalen wie de rechtmatige eigenaar is.


Gemeenten Zaanstad:1-8-2023

De bestuurders van twee bestelbussen zijn dinsdagochtend met hun voertuigen in botsing gekomen bij de spoorwegovergang op de N203 bij Zaandam, richting Wormerveer. Één van de busjes belandde half op de overweg, net niet op het spoor van een naderende trein.

Bron: NHD


31-7-2023

Getuigen gezocht.

Op zaterdagochtend 29 juli 2023 zou er tussen 05.50 uur en 07.00 uur een verkeersongeval tussen een 22-jarige fietser en een witte bestelbus zijn geweest. Dit zou hebben plaatsgevonden tussen Buiksloterweg en Zaandam. De fietser zou na het ongeval door twee mannen zijn mishandeld waarna ze zijn fiets zouden hebben meegenomen. Het slachtoffer heeft letsel opgelopen en is behandeld door medewerkers van het ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Getuigenoproep

De recherche komt graag in contact met getuigen en personen die beeldmateriaal hebben over het ongeval. Heeft u die bewuste zaterdagochtend iets verdachts gezien? Heeft u meer informatie over dit ongeval? Dan spreekt de recherche u graag. Via de onderstaande mogelijkheden kunt u beeldmateriaal uploaden en contact opnemen met het onderzoeksteam.

Vergeet u alstublieft niet tijdens het telefonisch delen van informatie om proces-verbaalnummer PL1300_2023171934 door te geven. 


Regio: 30-7-2023

Let op!

De laatste weken ontvangt de politie signalen dat ouderen worden gebeld en/of benaderd door personen die zich voordoen als agent. Zij vragen dan naar informatie over uw sieraden. Hoeveel heeft u er, waar liggen ze, wanneer bent u alleen thuis?

Weet u dat de politie dit soort vragen nooit zal stellen. Het gaat hier om nep agenten die uit zijn op uw dure en vaak dierbare, waardevolle spullen.

Trap er niet in en hang uw telefoon direct op. Hoe meer mensen, en vooral de oudere medemens, weten van deze methode, hoe minder kans van slagen deze criminelen hebben.

 

๐Ÿ“ท Politie


Gemeente Zaanstad: 30-7-2023

Een auto is zondagochtend in het water beland langs de Oostzanerrijweg in Den Ilp. De inzittenden gingen er na het ongeluk vandoor.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 29-7-2023

Overal tankstation, verdachte is gearresteerd.

Vanmorgen vroeg, rond 8.30 uur, vond er een overval plaats op een tankstation in Zaandam. Met bedreiging van een mes werd de kassa buitgemaakt zegt de politie.

Er is door ons massaal ingezet, waarbij de Landelijke Eenheid en onze buren van de basisteams Purmerend, IJmond en Amsterdam ondersteunden. De verdachte werd gevonden en koos er toen voor om het water in te springen bij het Burgemeester In ‘t Veldpark.

Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden. Rondom de aanhouding is onder andere een waarschuwingsschot gelost.

De verdachte is ingesloten en zal worden voorgeleid. Het slachtoffer zal hulp worden aangeboden vanuit slachtofferhulp.

 

๐Ÿ“ท Politie


Gemeente Zaanstad: 27-7-2023

de politie vraagt uw aandacht bent u de eigenaar?

 

Op dinsdag 18 juli 2023 zijn in de omgeving van de Houthavenkade te Zaandam door meerdere jongeren diefstallen gepleegd met geweld. Bij de aanhouding van de jongeren werden tijdens de fouillering meerdere gouden kettingen aangetroffen. Deze zijn door ons inbeslaggenomen.

Meer dan vermoedelijk zijn deze kettingen afkomstig van diefstal. Wij zien graag dat de kettingen terugkomen bij de rechtmatige eigenaren en dat er aangifte gedaan wordt van deze diefstallen. Bent of kent u degene die op dinsdag 18 juli beroofd is van een gouden ketting, in de omgeving van de Houthavenkade te Zaandam? Meldt u zich dan bij de politie en doe aangifte, via 0900-8844. U kunt hierbij registratienummer 2023153711 vermelden. Neemt u bij uw aangifte ook een foto mee, waarmee u kunt aantonen dat u de eigenaar bent van de gouden ketting zegt de politie.


26/7/2023

man uit Krommenie ter hoogte van de Kogerpolderbrug mishandeld na een verkeersruzie getuigen gezocht.

Op zaterdagochtend 15 juli is een 56-jarige man uit Krommenie ter hoogte van de Kogerpolderbrug mishandeld na een verkeersruzie. Hierbij liep hij een snijwond aan zijn arm op. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer reed in zijn vrachtwagen op de N244, toen hij werd afgesneden door een blauwe Hyundai Tucson. Ter hoogte van de Kogerpolderbrug zetten beide bestuurders hun auto stil en stapten uit. Bij de woordenwisseling die ontstond, werd het slachtoffer met een scherp voorwerp in zijn arm gestoken. De verdachte vertrok daarop richting Purmerend. Het slachtoffer reed richting het ziekenhuis, waar de wond moest worden gehecht. Het voorval vond plaats tussen 9.45 en 10.30 uur.

 • Man
 • Blanke huidskleur
 • Rond de 75 jaar oud
 • Rond de 1,75m lang
 • Kaal met een ringbaardje

 

Hij reed in een nieuw model Hyundai Tucson, in de kleur blauw.

 

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over deze mishandeling. Bent u getuige geweest? Meld u dan via 0900-8844. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (dashcam)beelden die tussen 9.45 en 10.30 uur zijn gemaakt in de omgeving van de Kogerpolderbrug. 

2023151417


Gemeenten Zaanstad: 26-7-2023

Een man is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt na een val van zo’n vijf meter hoogte bij een bedrijf op het terrein aan de Hogeweg in Wormerveer. Een traumateam per helikopter kwam ter plaatse.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 25-7-2023

De bestuurders van drie voertuigen zijn dinsdagochtend in botsing gekomen op de A8 bij Koog aan de Zaan, in de richting van Oostzaan. De linkerrijstrook was dicht, waardoor er rond 09.30 uur zo’n 90 vertraging was.

Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 24-7-2023

Bij een kop-staartbotsing op de Provincialeweg (N203) bij Krommenie is maandagavond een automobilist gewond geraakt.

Bron: NHD

Gemeente Zaanstad: 24-7-2023

Een wielrenner en een persoon op een bromscooter zijn maandag rond 17 uur gewond geraakt toen ze op het fietspad langs de Provincialeweg (N203) in Krommenie frontaal met elkaar in botsing kwamen.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 22-7-2023

Beroving - Stadhuisplein - Zaandam.

Een 15-jarige jongen is vrijdagavond beroofd van zijn eigendommen op het Stadhuisplein in Zaandam. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 23.40 uur werd de 15-jarige jongen uit Heerhugowaard aangesproken op station Zaandam door een jongen. De jongen meldde dat hij het gemunt had op zijn geld en eigendommen en zei dat hij een mes op zak had. De Heerhugowaarder heeft onder deze bedreiging en na een klap in zijn gezicht zijn spullen afgegeven.

 

De dader werd vergezeld door een andere jongen die hem tevergeefs de beroving uit zijn hoofd wilde praten en het opnam voor het slachtoffer. De politie is op zoek naar beide jongens. Onderstaand signalement is bekend:

 

Jongen 1:

 • Ongeveer 16 jaar oud
 • Donkergetinte huidskleur
 • Normaal slank postuur
 • Golvend heel kort haar, zwart
 • Donkerblauw trainingspak

 

Jongen 2:

 • Ongeveer 16 jaar oud
 • Lichte huidskleur
 • Donkerbruin/zwart haar
 • Donkere snor
 • Normaal slank postuur
 • Zwarte kleding

 

De politie zoekt getuigen die deze avond in de omgeving van station Zaandam iets gezien of gehoord hebben. Heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844, maak gebruik van het tipformulier of bel anoniem via 0800-7000.

 

2023157167


Gemeente Oostzaan: 22-7-2023

Inwoners uit Oostzaan waarschuwen elkaar voor autodieven. Er zijn recent twee auto’s gestolen en er zouden meldingen zijn van verdachte personen die de buurt verkennen om voertuigen te spotten voor diefstal.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 22-7-2023

Een automobilist is vrijdagavond rond 23.30 uur uit de bocht gevlogen op de A8 bij afrit Koog aan de Zaan.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 21-7-2023

Kort politie:

In januari 2023 is een collega honderden meters meegesleurd aan een auto zegt de politie. De verdachte die hiervoor verantwoordelijk was kon toen niet worden aangehouden.

Vorige maand kreeg de politie goed nieuws. De Engelsman was in Frankrijk aangehouden.

De verdachte is gisteren overgedragen aan Nederland en is inmiddels ingesloten op het politiebureau in Zaandijk.

Foto: politie 


Kort na de aanhouding van een 22-jarige Zaankanter voor het dealen van drugs heeft de politie woensdagavond in een woning in de Zaandamse wijk Poelenburg harddrugs aangetroffen. In een garagebox werden een vuurwapen en munitie gevonden.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 19-7-2023

Getuigen gezocht straatroof station Zaandijk Zaanse Schans.

Een 18-jarige man uit Zaandijk is dinsdagavond op het Stationsplein mishandeld en beroofd van zijn eigendommen door een groep van ongeveer dertig personen. De politie roept getuigen op om contact op te nemen.

Rond 20.40 uur werd een 18-jarige Zaandijker aangesproken en bedreigd in de trein. Hij stapte uit op station Zaandijk Zaanse Schans en liep een groep van ongeveer dertig personen tegemoet. Verschillende personen hebben de Zaandijker geschopt en geslagen. Ook zijn eigendommen van het slachtoffer afgenomen.

Kunt u meer vertellen over deze mishandeling en beroving? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

2023154244


Gemeenten Zaanstad: 18-7-2023

Een auto is dinsdagmiddag te water geraakt bij een school aan de Cypressehout in Zaandam. De eigenaresse was haar diploma aan het ophalen en vergeten de auto op de handrem te zetten.

Bron NHD


Vannacht werd op de Beatrixbrug een voor de politie een bekende fietsendief aangehouden, omdat hij met een slijptol bezig was een fietsslot door te slijpen. Inmiddels zou hij moeten weten dat hij in de gaten gehouden wordt door de politie.

Deze fiets is uiteindelijk niet gestolen, maar evengoed maakte de boef zich schuldig aan diverse strafbare feiten. Om een veroordeling voor poging tot diefstal van de fiets voor elkaar te krijgen, zou een aangifte wenselijk zijn zegt de politie. Is het fietsslot van jouw fiets, geparkeerd bij de Beatrixbrug, vannacht gepoogd door te slijpen? Plan dan bij ons een aangiftegesprek in.

Dit kan via 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2023151931.

Foto: Politie


Gemeente Zaanstad: 15-7-2023

Twee fietsers zijn zaterdagochtend gebotst op het fietspad bij de Provincialeweg in Zaandam, ter hoogte van het station.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 14-7-2023

Twee auto’s zijn vrijdagavond op de Communicatieweg Oost in Assendelft op elkaar gebotst. De bestuurder van de rode auto nam direct de benen en probeerde te vluchten.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 11-7-2023

Kort:

Deze fiets heeft de Politie onder verdachte omstandigheden aangetroffen en is vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Bent u de eigenaar van de fiets? Neem dan contact op met 0900-8844.

 

๐Ÿ“ท Politie


Gemeente Zaanstad: 11-7-2023

Afgelopen weekend heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A8. Een Volkswagen Golf heeft hierbij de formaten van een Smart opgelopen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Drie bestuurders vonden het nodig het rode kruis boven de weg te negeren. Deze bestuurders zijn bedankt met een bekeuring voor hun inzet zegt de politie.

๐Ÿ“ท Politie 


Gemeente Zaanstad: 9-7-2023

Bij een zware botsing tussen twee auto’s op de A8 bij Zaandam zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. Beide voertuigen raakten total loss. De weg lag bezaaid met auto-onderdelen.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad:8-7-2023

Een motorrijder is zaterdagmiddag rond 13.15 uur uit de bocht gevlogen, diverse keren over de kop gegaan en in de berm terecht gekomen op de Provincialeweg N203 in Zaandijk. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 5-7-2023

Na een feest bij een evenementenlocatie aan de Hemkade in Zaandam hebben er in de nacht van zaterdag op zondag zondag een aantal gewelddadige incidenten voorgedaan. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 4-7-2023

Een mobiele hoogweker is dinsdagmiddag geschaard en gekanteld op het begin van de A8, op de oprit van de N46 bij Westzaan. Een rijstrook is afgezet, daardoor loopt het verkeer op de N246 vast.

Bron: NHD


Gemeenten Oostzaan: 4-7-2023

Een auto is dinsdagmiddag verwoest door brand op de A8 richting de Coentunnel. Drie rijbanen zijn afgesloten.
Bron: NHD

 


Gemeenten Oostzaan: 4-7-2023

Vier voertuigen zijn dinsdag aan het begin van de middag betrokken geraakt bij een kettingbotsing op de Kolkweg in Oostzaan. De bestuurder van een bestelbus raakte hierbij gewond.

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 3-7-2023

Een auto is in de nacht van zondag op maandag bijna het water ingereden langs de P.J. Troelstralaan in Zaandam. Van de bestuurder en eventuele inzittenden ontbrak elk spoor.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 2-7-2023

Een fietsende man is zondagavond tegen een rijdende auto gebotst op De Weer in Zaandam. De jonge inzittenden van de auto kregen glas in hun gezicht en moesten naar het ziekenhuis.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 2-7-2023

Afgelopen nacht is er een persoon op heterdaad aangehouden voor diefstal van de op de foto getoonde fiets. De politie is opzoek naar de eigenaar en een aangifte.

De fiets is gestolen in de omgeving Krokusstraat/Westerstraat in Wormerveer.

Ken jij de eigenaar? Attendeer hem of haar dan vooral op deze post. Ben jij de eigenaar? Doe aangifte!

Vermeld hierbij 2023140088

Foto: Politie

Gemeente Zaanstad: 2-7-2023

Getuigen gezocht.

Gisteren, zaterdag 1 juli rond 23.30 uur, vond er een ongeval plaats op de A8, in de richting van Beverwijk zegt de politie.

Twee bestuurders kwamen met elkaar in contact, maar hebben tegenstrijdige verklaringen. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk het ongeluk zagen gebeuren. Heeft u iets gezien? Benader de politie via 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2023139899.


Gemeente Zaanstad: 29-6-2023

Afgelopen week is door twee minderjarigen een fiets gestolen in de Rosmolenbuurt. Zij werden op heterdaad betrapt door de politie. Inmiddels hebben beide al bekend, maar zoekt de politie nog naar de eigenaar van de fiets en een aangifte.
Ken jij de eigenaar? Attendeer hem of haar dan vooral op deze post. Ben jij de eigenaar? Doe aangifte! Vermeld hierbij 2023131497.

Foto: Politie


Gemeenten Zaanstad: 28-6-2023

Afgelopen dinsdag zag de politie een Zaankanter fietsen die in de middag een winkelmedewerker had bedreigd.

De politie stond op dat moment te collecteren voor het CJIB dus de persoon werd gevraagd om even te blijven staan, zodat de politie na afronding van het gesprek met hem aan de slag konden gaan.

Hij liet zien fiets staan en rende als een Olympisch kampioen de Peperstraat over, rechtstreeks een woning in.

Na het afronden van het bekeuringsgesprek heeft de Politie de verdachte uit de woning gehaald.

De verdachte is ingesloten voor verhoor zegt de politie.

 


Gemeente Zaanstad: 27-6-2023

Vandaag was de politie ter plaatste bij een ongeval waarbij een scooterrijder gewond is geraakt.

Hierbij had de politie  het kruispunt voorzien van een tijdelijke afzetting om werkruimte te creëren.

Terwijl ze bezig waren met het slachtoffer en andere betrokkenen, vonden een aantal weggebruikers het nodig om tegen de richting van de rotonde in te rijden.

Hiermee ontstond er een gevaar voor tegenliggende automobilisten, omdat zij dit niet verwachtten en het slecht zichtbaar was. Onze afzetting staat er immers ook niet voor niets.

Van alle bestuurders die tegen de richting in zijn gereden is het kenteken genoteerd en zij zullen binnenkort een bekeuring ontvangen.

De scooterrijder was goed aanspreekbaar en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht zegt de politie.


Gemeenten Zaanstad: 27-6-2023

De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een brand in een woning aan de Vogezen in Assendelft. De brand is niet uitslaand maar wel lastig te blussen. Er is flink wat rook vrijgekomen.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 27-6-2023

De politie heeft dinsdagochtend meerdere bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die spookreden op de rotonde van de Kleine Steng en de Westzanerweg in Westzaan. De rotonde was even daarvoor gedeeltelijk afgezet in verband met een aanrijding.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 26-6-2023

Getuigen Gezocht!

Tussen woensdag 21 juni 2023 16:00 uur en donderdag 22 juni 2023 06:00 uur is er ingebroken in één van de panden gelegen aan de Westerkoogweg 64 in Koog aan de Zaan. Deze panden worden verbouwd.

De politie vraag aan u: heeft u iets gezien of gehoord wat met deze inbraak te maken heeft? Bel dan met 0900-8844 en vraag naar de basisteam recherche van Zaandijk.

2023131611


Gemeente Zaanstad: 25-6-2023

Vanochtend heeft  de politie een fietsendief op heterdaad aangehouden. De fiets op deze foto is daarbij weggenomen. De verdachten zitten momenteel vast.

Ben of ken jij de eigenaar?

Bel met 0900-8844 en vermeld registratienummer 2023134401.

Foto: Politie


Gemeenten Wormerland: 24-6-2023

Oudere vrouw door omstanders uit water gered in Wormer, ambulancepersoneel per boot in actie vanwege defecte brug en sluis

Bron:NHD

 


Gemeente Zaanstad: 24-6-2023

Bij een steekpartij is zaterdagmiddag een gewonde gevallen op de Hildebrandstraat in Wormerveer. De dader is op de vlucht geslagen, er is een Burgernetbericht verstuurd met zijn signalement.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 24-6-2023

Een fietsster is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbusje in de Kerkstraat in Krommenie.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 24-6-2023

Een woning op de Biatlon in Assendelft is in de nacht van vrijdag op zaterdag voorlopig onbewoonbaar verklaard na een keukenbrand. De buren merkten de brand op en wisten een moeder met twee jonge kinderen op tijd te waarschuwen.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 23-6-2023

Een afzakkertje loopt uit de hand.

Afgelopen week werd code oranje afgegeven .

Bewoners van een flat in Zaandijk ondervonden hier vanmorgen de gevolgen van. Hun vloer stond ineens vol met water.

De politie  vergeet daarbij voor het gemak te noemen dat de bovenbuurman stomdronken in slaap was gevallen onder de douche, nadat hij een afzakkertje had gedaan. Hij zat vijf uur lang onder de douche, voor hij wakker schrok van de politie hun  aanwezigheid.

Ze hadden nog hun  best gedaan om de man op hun aanwezigheid en die van de brandweer te attenderen. Het begon zachtjes, maar uiteindelijk klopte de politie na tien minuten zo hard dat de deur er spontaan van brak.

De woning is weer netjes afgedicht zegt de politie en de schade aan de woning van de benedenburen wordt netjes gerepareerd. 


Gemeente Zaanstad: 23-6-2023

Een fietsster is vrijdag aan het begin van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een lijnbus op de Vinkenstraat in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 23-6-2023

De Britse man die werd gezocht voor een poging tot doodslag op een agent in Zaandam is afgelopen donderdag aangehouden in Frankrijk. De 37-jarige Brit zit vast en zal op een later moment worden overgedragen aan de Nederlandse politie.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 21-6-2023

Een man is woensdagochtend gewond geraakt toen hij een auto over het hoofd zag tijdens een watergevecht met zijn collega’s in Krommenie.
Bron: NHD

 


Wormerland: 21-6-2023

De afgelopen dagen heeft de politie informatie binnengekregen dat er meerdere verdachte situaties hebben plaatsgevonden in de gemeente Wormerland.

Kinderen zouden aangesproken zijn door passagiers van een SUV. Dit geeft onrust en dit veroorzaakt een onveilig gevoel.

De politie wil iedereen vragen om vooral de feiten met ze te delen via 0900-8844 of met de wijkagent via www.politie.nl

Krijgt u of uw kind te maken met een soortgelijke situatie. Dan wil de politie dringend verzoeken om direct 112 te bellen.

Een kenteken is hierbij vanzelfsprekend het meest waardevol.

De recherche heeft de zaak in onderzoek en ze zullen in Wormerland zowel opvallend als onopvallend extra besurveilleren.


Gemeenten Zaanstad 20-6-2023

Kort politie:

De politie kreeg een  melding dat een man een dame zag lopen. De dame wist niet meer waar zij woonde. De politie is ter plaatse gegaan en hebben kunnen achterhalen waar de vrouw woonachtig was. Ze hebben de dame weer veilig thuis gebracht!

Maar toch was het een  erg leuk ritje het was voor deze dame op leeftijd namelijk haar eerste keer in een politieauto zegt de politie. ๐Ÿ™‚


Gemeente Zaanstad: 19-6-2023

Vijf voertuigen zijn maandagmiddag op elkaar gebotst op de Albert Heijnweg in Zaandam. Er raakte niemand gewond bij de kettingbotsing.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 19-6-2023

Een man heeft maandag aan het einde van de middag met iets dat lijkt op een handgranaat op het dak van een woning aan de Cronjestraat in Zaandam gestaan. De politie heeft de directe omgeving afgezet.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 19-6-2023

Een automobilist heeft maandagmiddag voor een chaos gezorgd op het parkeertrein Marktplein in Wormerveer. Na een botsing met een rijdende auto raakte in totaal vijf auto’s beschadigd.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 19-6-2023

Een vrouw bleek niet goed bij haar hoofd, aangezien zij haar joint op de arm van een conductrice had gedoofd.

De vrouw werd aangesproken door de medewerkster van de NS, omdat zij aan het roken was in een gebied waar een rookverbod geldt. Hier was de vrouw duidelijk niet van gediend.

De politie was overduidelijk niet van haar gedrag gediend en hebben de vrouw aangehouden ter zake mishandeling van een ambtenaar in functie. De strafeis kan in dit geval met een derde worden verhoogd.

 


Gemeenten Zaanstad: 19-6-2023

Afgelopen week bleek in Zaanstad maar weer eens dat handhaving op verkeer een belangrijk thema moet en zal blijven.

Afgelopen zaterdag heeft de politie tussen de vele meldingen door, weer meerdere voertuigen van de weg gehaald. De bestuurders van deze voertuigen wisten zich niet aan de regels te houden. Een korte opsomming;

- Rijden onder invloed van alcohol;
- Rijden onder invloed van drugs;
- Rijden zonder rijbewijs;
- Rijden met een rijbewijs, maar wel één die door eerdere gedragingen ongeldig is verklaard;
- 167 rijden, na correctie, waar 100 is toegestaan;
- Vasthouden van mobiele telefoontjes;
- Vasthouden van mobiele telefoontjes;
- En nog eens vasthouden van mobiele telefoontjes.

 


Gemeenten zaanstad: 16-6-2023

Een fietsende man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een val nadat hij schrok van een maaltijdbezorger op een scooter die hem inhaalde op de Wormerringdijk in Wormer. Het slachtoffer is enige tijd buiten bewustzijn geweest.

Bron: NHD

Gemeente Zaanstad: 15-6-2023

Het treinverkeer rond Zaandam was donderdagmiddag enige tijd ontregeld toen een man op het station riep dat hij een vuurwapen bij zich had en in een trein stapte.

Bron: NHD


WESTKNOLLENDAM : 15-6-2023

Een scooter met twee personen erop is donderdagmiddag op de N246 bij Westknollendam tegen een auto gebotst.

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 15-6-2023

Vannacht kreeg de politie een melding dat er een oudere mevrouw over straat liep. Al gauw werd duidelijk dat zij vergeetachtig was en niet wist waar zij vandaan kwam. Dankzij het systeem van de politie konden ze de kinderen achterhalen en hebben zij ervoor gezorgd dat hun moeder veilig thuiskwam.

Heeft u een naaste met dementie en loopt hij of zij weg van huis? Neem dan contact op met de politie om door te geven wie ze in dat geval kunnen benaderen. Dit komt naar voren als de politie de vrouw opzoeken in het politie systeem.

 

๐Ÿ“ท Politie Zaanstreek 


Gemeenten Zaanstad:13-6-2023

Vanmorgen was de politie aan het einde van de nachtdienst onderweg naar het bureau. Tot hun schrik zagen ze een bestuurder plots hard remmen en de auto in zijn achteruit zetten.

Reden? Hij had de afslag gemist. Twee minuten omrijden zat er niet in, want meneer was moe en had gewerkt. Dat maakte het logisch om op een snelweg een auto in zijn achteruit te rijden. 

Voor de duidelijkheid een botsing op een snelweg is al levensgevaarlijk zegt de politie. Laat staan wanneer het snelheidsverschil zo groot is!

De man ontvangt waarschijnlijk een hele hoge boete. De hoogte van de boete wordt namelijk bepaald door het openbaar ministerie.


Gemeenten Zaanstad: 12-6-2023

Bij een woningbrand aan de Marktstraat in Wormerveer is maandagmiddag veel schade ontstaan. De brand woedde in een woning boven een winkel.

Bron: NHD 


Gemeenten Zaanstad: 12-6-2023

De bestuurder van een quad is maandagochtend serieus gewond geraakt toen hij van de weg raakte bij een boerenerf op de Krommeniedijk in Krommenie.

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 9-6-2023

Een fietser is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een botsing met een auto op Communicatieweg West in Assendelft. Een traumateam per helikopter kwam ter plaatse, hulp mocht niet meer baten.

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 8-6-2023

 

Afgelopen woensdag hield de politie  een rollenbankcontrole op de Peperstraat in Zaandam.

Hierbij hebben 10 bestuurders een wok melding en een bekeuring gekregen, omdat hun brom- of snorfiets een te hoge constructiesnelheid had.

Mocht je een opgevoerde scooter hebben, fix hem tot een normale snelheid zegt de politie voor je het weet heb je er ook een wok melding op zitten!

๐Ÿ“ท Politie 

Gemeenten Zaanstad: 8-6-2023

Een 82-jarige automobiliste is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de N246 in Westzaan.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 7-6-2023

Een motoragent en een scooterrijder zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing op het fietspad langs de Provincialeweg (N203) in Koog aan de Zaan.

Bron: NHD

Gemeente Zaanstad: 5-6-2023

Een 28-jarige man uit Zaandam is maandagochtend uit zijn bed gelicht door de politie en aangehouden voor drie beschietingen in Waalwijk en Tilburg. De Zaandammer zou een coördinerende rol hebben gehad bij het geven van de opdracht tot de drie schietpartijen in Noord-Brabant. Hij stond ’in nauw contact’ met de uitvoerders van de beschietingen.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 4-6-2023

Een autobrand heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur gewoed op de Rietwijkstraat in Assendelft.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad:  3-6-2023

Er is vrijdagnacht op de Zuiddijk in Zaandam een brand uitgebroken.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 2-6-2023

De bestuurder van een scooter is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij tegen een busje botste op de kruising van de Lindenlaan en de Krommeniërweg in Wormerveer.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 2-6-2023

een 32-jarige man uit de gemeente Wormerland, mishandeld en beroofd door twee personen op een scooter.

De politie zoekt getuigen van een straatroof in het centrum van Haarlem. Hierbij is het slachtoffer, een 32-jarige man uit de gemeente Wormerland, mishandeld en beroofd door twee personen op een scooter.

In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 juni fietste de man rond 02.00 uur door een woonwijk, toen hij door twee mannen op een scooter werd geslagen met vermoedelijk een honkbalknuppel. Vervolgens werd het slachtoffer beroofd van zijn eigendommen. Bij de beroving is de man enige tijd buiten westen geraakt, waardoor hij de verdachten niet goed in zich heeft kunnen opnemen. Na de beroving heeft het slachtoffer een tijd beduusd rondgedwaald, voordat hij de hulp inschakelde van bewoners aan de Vergierdeweg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep

Het slachtoffer is geen bekende in Haarlem en weet niet de precieze locatie waar de beroving plaatsvond. Bent u getuige geweest van de straatroof of hebt u rond 02.00 uur iets verdacht gezien in het centrum van Haarlem? Meld u dan via 0900-8844. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die rond 02.00 uur zijn gemaakt in de omgeving van het centrum en waarop iets verdachts is te zien. Deel uw informatie via het onderstaande tipformulier.

2023114386


Gemeenten Zaanstad: 30-5-2023

Scooterrijder gewond bij botsing met automobiliste op kruising in Zaandam.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 29-5-2023

Een auto is maandagavond twee keer over de kop geslagen bij een botsing met een andere auto op de Guisweg bij Koog aan de Zaan.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 28-5-2023

In een flat aan het Pharus in Zaandam is zondagochtend brand uitgebroken. Een matras in een woning op de zevende verdieping had vlam gevat. Zo’n twintig omliggende appartementen moesten worden ontruimd.

Bron : NHD


Gemeenten Zaanstad: 27-5-2023

De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Limburg Stirumstraat in Krommenie. Een vaatwasser bleek de oorzaak te zijn.
Bron: NHD

 

Gemeente Zaanstad:

In een woning op de Duke Ellingtonstraat in Zaandijk is zaterdagavond op tweede verdieping brand uitgebroken.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 26-5-2023

De bestuurders van twee auto’s zijn vrijdagavond in botsing gekomen op de kruising van de Kerkstraat en de Westerstraat in Wormerveer. Één van hen raakte gewond, beide wagens zijn total loss.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 26-4-2023

Een overstekende fietser is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij geschept werd door de bestuurder van een busje op de Heijermansstraat in Zaandam. Door de afsluiting van de weg is er de nodige overlast voor het verkeer rond Zaandam.


Gemeenten Zaanstad: 26-5-2023

De politie ontvangt vanuit de wijken in Zaandam veel meldingen van overlast door bromfietsen.

Gisteren hielden ze daarom een rollenbankcontrole bij het Zuiderzee college. Ze hopen dat de overlast hiermee uiteindelijk minder wordt.

20% van de scooters bleek niet op de openbare weg te mogen rijden, omdat hiermee gerommeld was. Tegen de bestuurders zijn passende vervolgstappen ondernomen in de vorm van een WOK-melding en/of bekeuring.

Ervaar jij ook overlast? Maak altijd een melding. Ondanks dat de politie in dit soort gevallen niet altijd iets kunnen betekenen, is de melding wel erg belangrijk om gerichter te kunnen controleren.


Gemeenten Zaanstad: 26-5-2023

In verpleeghuis Oostergouw aan de Koningin Julianaweg in Zaandam is donderdagavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Een aantal bewoners zijn aan de achterzijde van het gebouw in ambulances behandeld.

Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 25-5-2023

Een maaltijdbezorger op een scooter en een achtjarige fietser zijn donderdagmiddag met elkaar gebotst op de Houtveldweg in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten Oostzaan: 25-5-2023

Een 55-jarige man uit de gemeente Oostzaan wordt verdacht van witwassen en het niet tijdig melden van ongebruikelijke transacties.
Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 24-5-2023

Op de J. M. van der Meystraat is Assendelft is woensdagavond een poging tot woningoverval gemeld. Een woordvoerster van de politie laat weten dat er niemand gewond is geraakt.

Bron: NHD


Een automobilist heeft dinsdagochtend een verkeerspaal uit de grond gereden langs de Provincialeweg (N203) in Zaamdam. De bestuurder bleef ongedeerd, het voertuig eindigde op zijn kant en is total loss.
Bron: NHD

 

 


Gemeenten zaanstad: 22-5-2023

Afgelopen donderdag heeft een grote groep ‘supporters’ vernielingen aangericht aan het AZ-stadion en vervolgens bestormden zij andere toeschouwers om met hen het gevecht aan te gaan.

Er zijn camerabeelden en de verdachten die door de politie nog niet zijn herkend, worden getoond tijdens Opsporing Verzocht.

Ben jij betrokken bij deze openlijke geweldpleging en wil je voorkomen dat jij een BN-er wordt met een twijfelachtig CV, meld je dan bij de politie. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 23 mei, 16.00 uur. Er is niet gefilmd met een aardappel, dus jullie staan echt scherp op beeld!

De politie roept verder toeschouwers op zich te melden als zij meer informatie hebben over de mensen die zich in het stadion schuldig maakten aan geweldplegingen. U kunt zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Registratienummer 2023103691

 


Gemeenten zaanstad: 21-5-2023

Brand op Volkstuinvereniging in Zaandam.

De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een brand op het terrein van Volkstuinvereniging Ons Ideaal in Zaandam. Nadere informatie volgt.

Update:

De brand is geblust. Er is nog wel rook. Heeft u last van de rook? Sluit ramen, deuren en zet mechanische ventilatie uit. De brandweer verwacht dat de rookoverlast rond 23:30 uur afgelopen is. Einde berichtgeving.


Gemeente Zaanstad: 20-5-2023

Automobiliste belandt met voertuig tussen de bosjes in de sloot in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 19-5-2023

Er heeft donderdagnacht een autobrand in Zaandam plaatsgevonden. De politie heeft een sterk vermoeden van brandstichting.
Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 18-5-2023

Op een akkerland naast de Zeedijk in Assendelft is donderdagmiddag een tractor met hooischudder in brand gegaan.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-5-2023

De politie heeft maandag in het onderzoek naar het drugslab in Zaandam, dat op 28 oktober 2022 werd ontdekt en waarbij ook een overleden persoon werd aangetroffen, een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Oostzaan.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 17-5-2023

Bij een woning aan het Karnemelksepad in Wormerveer heeft woensdagochtend een brand gewoed. De brandweer kon maar moeilijk bij de woning komen, aangezien deze alleen bereikbaar is via een krap straatje.

Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 17-5-2023

Vanmorgen zag de politie Basisteam Zaanstreek een verkeersdeelnemer duidelijk haast hebben. Hij haalde via het verdrijvingsvlak nog even in bij een oprit en sneed achteropkomend verkeer af bij het invoegen. Uiteindelijk stopte de teller van de trajectmeting op 149 kilometer per uur, na correctie. Dit terwijl 100 is toegestaan.

Dit betekent dat het rijbewijs van de man nét niet wordt ingevorderd. Dit doet de politie buiten de bebouwde kom vanaf 50 kilometer per uur overschrijding.

De officier van justitie zal de hoogte van de bekeuring bepalen.

 


Gemeente Zaanstad: 14-5-2023

De Politie Basisteam Zaanstreek is opzoek.

Onder het mom van vele handen maken licht werk vragen ze jullie hulp

Ze zijn opzoek naar drie auto's die vermoedelijk ergens (langdurig) geparkeerd staan in de Zaanstreek:
BMW type 316 blauwe van kleur
Kenteken: 17-RX-..
Mercedes-Benz wit van kleur
Kenteken: JV-RD-..
BMW 316 rood van kleur
Kenteken: GJ-PG-..

De kan geen informatie delen over het onderzoek. Ze mogen niet de laatste twee cijfers van de kentekens delen.
Zie je één van de auto's staan geef dit dan door aan de district recherche via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.


Gemeente Zaanstad: 14-5-2023

Een bestelbus met vier inzittenden en een lading lachgas heeft zaterdagavond omstreeks 23.15 uur twee voertuigen geramd op de Badhuislaan in Krommenie. Het busje raakte een geparkeerde camper en geparkeerde auto.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 13-5-2023

Vrouw valt in het water tijdens een potje seks in de bosjes. Man probeert haar uit de sloot te halen, maar valt er ook zelf in.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad / Zaandijk: 12-5-2023

Afgebroken spoorboom zorgt voor lange file in Zaandijk.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 10-5-2023

Fietser gewond bij aanrijding met bestelbus in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 9-5-2023

Er zijn geen schadelijke stoffen in het milieu aangetroffen na de dumping van chemisch afval, vermoedelijk afkomstig van een drugslab, aan het dijkje bij de Omweg in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 8-5-2023

In het onderzoek naar het aantreffen van een drugslaboratorium op de Gerrit Kiststraat in Zaandam op 28 oktober 2022, is maandagochtend 8 mei een 34-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. In het laboratorium is destijds ook een overleden persoon aangetroffen, een 44-jarige man uit Amstelveen.

Uit het onderzoek is gebleken dat het pand werd gebruikt om amfetamine te produceren. Bij dit productieproces is een giftige substantie vrijgekomen dat in oktober 2022 de 44-jarige man fataal is geworden.  

In het pand is onder meer een forensisch onderzoek verricht. Dit heeft mede bijgedragen tot de aanhouding van de man uit Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In het onderzoek heeft de politie eerder persbericht naar buiten gebracht.

Foto: Politie 

Gemeenten oostzaan: 8-5-2023

Een vrachtwagen en een bestelbus zijn maandagmiddag rond 13.30 uur in botsing gekomen op de A8 bij Oostzaan.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 6-5-2023

Een grote hoeveelheid vaten met chemisch afval is zaterdagochtend gevonden op het dijkje bij de Omweg in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 5-5-2023

Vrijdagochtend rond kwart over elf is op de N246 bij Westzaan een ongeluk geweest door een overstekend pulletje.

Bron: Rodi


Gemeente Zaanstad: 4-5-2023

Fietser zwaargewond bij botsing met scooter op fietspad in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 3-5-2023

Elektrische stepper raakte gewond gisteren.

De elektrische step is verboden tenzij ze rdw-gekeurd zijn. De bestuurder die gisteren betrokken raakte bij een ongeval had ook nog eens drugs gebruikt. Een combinatie die niet goed te praten valt zegt de politie.

 

 


Gemeente Zaanstad: 2-5-2023

Wat doe jij als je nieuw op je werk bent? Bedreig je nieuwe collega’s omdat je niet meteen alles mag doen wat je maar wilt!

Dat dacht een nieuwe medewerker van een distributiecentrum. Toen hij zijn zin niet kreeg, bedreigde hij zijn nieuwe collega’s en wilde hij het pand niet verlaten toen hij werd weggestuurd zegt de politie. 

Ook naar de politie nam hij een uitdagende houding aan. Met enige dwang bracht de politie de man alsnog naar de uitgang.

 


Gemeente Zaanstad: 2-5-2023

Vandaag heeft de politie met vele eenheden een verdachte aangehouden die iemand met een vuurwapen bedreigd zou hebben.

Dit gebeurde op de afrit van de N246 bij Wormerveer. Aangezien er sprake was van de dreiging van een vuurwapen, gebruikten ook de politie getrokken vuurwapens.

De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Foto: aangeleverd RTV Zaanstreek


Gemeente Zaanstad: 2-5-2023

Een man op een elektrische step is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met twee auto’s op de rotonde van de Saendelverlaan en de Ambachtslaan in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 1-4-2023

Agenten gewond bij aanhouding

Bij de aanhouding van een minderjarige jongen uit Zaandam na het negeren van een stopteken zijn zondagavond 30 april twee politieagenten gewond geraakt. Een van de agenten werd frontaal aangereden en enkele meters over de grond meegesleurd.

Omstreeks 20.00 uur zien agenten tijdens surveillance een persoon op een bromfiets op de Wibautstraat door het rode licht rijden. Ze volgen de bestuurder en geven een stopteken maar deze wordt genegeerd. Vervolgens rijdt de bestuurder wederom door het rode licht. De agenten volgen de bestuurder en proberen met optische signalen zijn aandacht te trekken. Het lukt om contact te krijgen nadat ze hem aanspreken. Niet veel later komt de bestuurder tot stilstand omdat hij een doodlopende straat inrijdt. Nadat de agenten op de Rijshoutweg uit hun dienstvoertuig stappen, rijdt de bestuurder van de bromfiets frontaal tegen één van de twee agenten. De agent wordt enkele meters over de grond meegesleurd en komt hard ten val. De andere aanwezige agent weet de verdachte vast te pakken waarna hij ten valt komt. De verdachte is vervolgens aanhouden. Bij de aanhouding raakt ook de andere agent gewond.

Nadat de verdachte is overgebracht naar het politiebureau gaan de twee agenten naar het ziekenhuis voor controle. Zij maken het ondanks verwondingen zoals schaafwonden en kneuzingen goed. De verdachte zit op dit moment nog vast en zal worden verhoord.

 

 


Gemeenten zaanstad: 30-4-2023

Gisteren zag de politie een bestuurder van een auto rijden zonder dat hij zijn autogordel om had.

De bestuurder heeft hiervoor van ons een bekeuring gekregen.

Toen ze daarna weer verder gingen riep de man de politie na, dat als ze de bekeuring door zouden laten gaan, dat hij midden op de weg zou gaan slapen.

De politie had  aangegeven dat de bekeuring inmiddels doorgezet was richting het CJIB.

De man heeft eieren voor zijn geld gekozen en in daarna met de autogordel verder gereden.

 


Gemeente Zaanstad: 29-4-2023

Twee auto’s zijn zaterdagmiddag op de Ned Benedictweg in Wormerveer frontaal tegen elkaar aan gebotst.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 28-4-2023

Een bestuurder is vrijdagmiddag tegen een boom gecrasht in Koog aan de Zaan, nadat het gaspedaal van zijn auto bleef hangen.

Bron: NHD


Gemeente Oostzaan: 28-4-2023

Getuigen gezocht na ongeval fietsers.

Op 8 april jl. heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Stationsstraat in Oostzaan. Twee fietsers botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar waarna zij ten val kwamen. Een 55-jarige vrouw liep hierbij onder andere letsel op in haar gezicht. De andere fietser heeft zich na het ongeval niet om de vrouw bekommerd en heeft de plaats van het ongeval verlaten. De politie komt graag in contact met deze man en/of getuigen.

Omstreeks 14.30 uur zijn de fietsers op de Stationsstraat met elkaar in botsing gekomen. Een 55-jarige vrouw uit de gemeente Zaanstad kwam dusdanig ten val dat zij hier letsel aan haar gezicht aan overhield. De andere fietser kwam ook ten val maar verliet kort daarop de plaats van het ongeval zonder contactgegevens met de vrouw te hebben uitgewisseld. De vrouw liet hij gewond achter. Zij is door omstanders geholpen en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep

In het kader van het onderzoek komt de politie komt graag in contact met de andere fietser. Dat geldt ook voor mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of het slachtoffer ter plekke hebben geholpen en nog niet met de politie hebben gesproken. Meld u a.u.b. bij de politie in Zaanstad via telefoonnummer 0900-8844.

Zaak nummer 2023071534

Online doorgeven:

 

Gemeente Zaanstad / Wormerveer: 28-4-2023

Een vrouw heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.30 uur haar huis vol laten stromen met gas aan de Warmoestraat in Wormerveer.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 28-4-2023

Auto klapt tegen geparkeerde vrachtwagen, twee personen raken gewond.

Bron: NHD

Gemeente Zaanstad: 27-4-2023

Getuigen gezocht steekincident en mishandeling kermis Zaandam.

Zaandam - De Koningsnacht verliep minder feestelijk voor een groep die de kermis op het Burgemeester in ‘t Veldpark in Zaandam bezocht. Rond 22.00 kreeg de politie melding dat er een steekincident had plaatsgevonden. Vlak daarna zouden er op twee locaties ook personen gevochten hebben en mishandeld zijn. De politie heeft twee personen aangehouden.

In en buiten het kermisterrein zouden verschillende personen met elkaar gevochten hebben. Hierbij heeft zeker één persoon ook een steekwapen gebruikt. Een man en een vrouw moesten voor hun verwondingen behandeld worden in het ziekenhuis. Ter plaatse kon de politie een 36-jarige man uit Amsterdam aanhouden. Later meldde een tweede verdachte zich op het politiebureau. Deze 41-jarige man uit Zaandam is ook aangehouden.

Getuigen gezocht in onderzoek.


De politie doet onderzoek naar wat hier heeft plaatsgevonden en heeft al een aantal getuigen gesproken. Heeft u informatie of beelden en nog niet met de politie gesproken? Meldt u dan alstublieft alsnog via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000. online door geven hier onder.

Klik hier


Gemeenten zaanstad: 27-4-2023

Zwaargewonde bij steekpartij in Zaandam, één aanhouding.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 26-4-2023

Ruim 150 flessen lachgas in beslag genomen in Wormerveer.

Bron: NHD


Wormerland: 25-4-2023

Een autobrand heeft rond 12.30 uur plaatsgevonden op de Munnikdijkweg in Wijdewormer.

Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 24-4-2023

De politie heeft zondagavond een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een geparkeerde auto aan het Schaarsven in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 24-4-2023

Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbus op de Houtveldweg in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 24-4-2023

Twee personen hebben zondagmiddag een inbraak gepleegd in een flatwoning aan de Morgenstarstraat in Zaandam.

Bron: NHD 


Gemeente Zaanstad: 23-4-2023

Een geparkeerde auto is zondagavond op de Schaarsven in Zaandam vermoedelijk in brand gestoken.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 23-4-2023

Rijden onder invloed.

Vanmorgen zag de politie Basisteam Zaanstreek een voertuig rijden uit de richting van een feestje. Genoeg reden dus voor een controle.

Bij het volgteken werd al duidelijk dat de beste man niet meer wist wat links en rechts was. In ieder geval werd het volgteken van de politie met enige vertraging pas begrepen.

Helaas bleek al gauw dat de man teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd wegens het rijden onder invloed.


Gemeente Zaanstad: 23-4-2023

Supporters raken slaags tijdens voetbalwedstrijd FC Purmerend en Sporting Krommenie, 51-jarige man aangehouden.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 23-4-2023

Scooter vliegt in brand op spoorwegovergang.

Bron: Rodi 


Gemeenten Zaanstad: 23-4-2023

Vanmorgen kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een persoon te water in Zaandam.

De politie twijfelde geen moment, pakte een boot die aan de steiger lag en vaarde naar de persoon toe en wist hem in veiligheid te brengen.

De persoon is gelukkig ongedeerd gebleven.

Hoe hij te water is geraakt is nog onduidelijk.

Uiteindelijk kon het slachtoffer zelf uit de Zaan komen. Hij is nagekeken door ambulancemedewerkers. Of hij naar het ziekenhuis moest is onduidelijk.

 


Gemeente Zaanstad / Gemeente Wormerland 

Gisteren is een bestuurder uit de bocht gevlogen en aangehouden voor rijden onder invloed.. zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

De gevolgen zijn op de foto te zien.

En vandaag reed een bezorger in Wormer een lantaarnpaal compleet plat. Gelukkig is deze na een melding op tijd weggehaald voor dat er stroom op komt te staan, zegt een bewoner die dit melde op haar facebook pagina.

Foto: Wormer

Foto: Politie 

Foto: Wormer


Zaanstad: 21-4-2023

Een autobrand is donderdagavond om 23.15 uur uitgebroken op parkeerplaats de Grote Beer in Krommenie.

Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 17-4-2023

Een automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag een lantaarnpaal omver gereden op de Wibautstraat, tegenover het Vijfhoefpark, in Zaandam.

Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 13-4-2023

Twee gewonden bij ongeval met vier auto’s op A7 bij Wijdewormer

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 13-4-2023

Grote brand bij opslag cacaobedrijf in Westzaan onder controle, meer dan 150 lieden bestreden de brand tot diep in de nacht.

Laatste update: donderdag 13 april 2023 om 08:05 vanmorgen.

08:05

Update donderdag 13 april 2023

Er wordt een NL-Alert bericht verstuurd. Dit bericht bevat de volgende tekst: Einde alarm voor de grote brand aan de Achterspring te Westzaan. U kunt uw normale bezigheden hervatten. Einde berichtgeving zegt de Brandweer.

08:00

Update donderdag 13 april 2023

De brandweer heeft afgeschaald. Er blijft nog 1 autospuit met bemensing achter voor controle van hotspots. Het bedrijf gaat met ingehuurde brandweermensen de controle overnemen.

02:58

Update donderdag 13 april 2023

De brand is onder controle en beheersbaar. Alleen de brandweer blijft voorlopig aanwezig voor controle en een veilige overdracht van de gebouwen terug naar het bedrijf.

Foto: RTV Zaanstreek


Gemeente Zaanstad: 12-4-2023

18:36 uur Grote brand bij opslag cacaobedrijf in Westzaan, zwarte rookwolken in de lucht.

Bron: NHD

 

Foto: RTV Zaanstreek

Foto: RTV Zaanstreek 


Gemeente Zaanstad: 12-4-2023

Een brand is woensdagmiddag rond 12.45 uur ontstaan in een school aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan.

Bron: NHD


Gemeenten zaanstad: 12-4-2023

Een drugshond heeft woensdagmiddag spullen opgespoord waarmee een complete hennepkwekerij opgestart kan worden in de Harpoenierstraat in Zaandam.

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 12-4-2023

Autobrand in Zaandam, vermoedelijk brandstichting

 


Gemeenten Zaanstad: 11-4-2023

Een vermoedelijk met een mes gewapende man is dinsdagavond na melding van een ruzie aangehouden in een woning aan de Kerkstraat in Wormerveer.

 


Gemeenten Zaanstad: 11-4-2023

Getuigen gezocht na woningoverval in Zaandam

De politie kreeg maandagavond 10 april rond 18.30 uur een melding van een woningoverval aan de Langeweide. De politie zoekt camerabeelden en getuigen.

Onder bedreigende omstandigheden doorzochten twee verdachten de woning aan de Langeweide terwijl een 59-jarige vrouw daar aanwezig was. Het is onduidelijk met voor buit de verdachten zijn vertrokken. De twee personen zijn, nadat zij de woning verlieten, in de richting van de Schaarweide gelopen. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de personen, maar de verdachten zijn niet aangetroffen.

Signalement verdachten

Persoon 1

 • Man
 • Tussen de 40 en 50 jaar oud
 • Ongeveer 1.65 meter
 • Mager tot slank postuur
 • Kort zwart met grijs haar
 • Licht getinte huidskleur

Persoon 2

 • Man
 • Licht getinte huidskleur
 • Zwarte shawl
 • Donkere capuchon

U kunt de politie helpen
Voor het incident zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. Daarom komt de politie graag in contact met mensen die meer informatie hebben, rond dit tijdstip iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Langeweide of beschikken over beelden. Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

klik hier Tipformulier

Zaaknummer 2023073079


Gemeenten Zaanstad: 11-4-2023

Deze avond zag de politie Basisteam Zaanstreek een bestuurder slingerend rijgedrag vertonen. Dat gaf hun aanleiding voor een onderzoek naar het rijden onder invloed. De man ontving van de politie een volgteken.

Op het laatste moment begon de bestuurder ineens uitgebreid te seinen en ging ervandoor. Even later had de politie de bestuurder toch staande.

Wat bleek nou? De man gaf aan moe te zijn van het sporten en daarom wilde hij niet dat hij door de politie moest omrijden.

Behalve dat de speekseltest wit uitsloeg van de overtollige eiwitproductie, was er geen sprake van rijden onder invloed. De man mocht van de politie zijn weg vervolgen, nadat hij een proces-verbaal rijker was.


Gemeenten Zaanstad: 10-4-2023

Minderjarige jongen lijkt niet betrokken bij digitale bedreiging aan adres Zaanse onderwijsinstelling

In het tot op heden verrichtte politieonderzoek naar de digitale bedreiging aan het adres van een Zaanse onderwijsinstelling, lijkt de minderjarige jongen die afgelopen dinsdag 4 april werd aangehouden, daar geen betrokkenheid bij te hebben. Hij is daarom geen verdachte meer. De twee andere verdachten zitten vast.

De jongen werd één dag na zijn aanhouding heengezonden. Sinds dinsdag 4 april doet de politie onderzoek naar de digitale bedreiging.

Twee verdachten
Op zaterdag 8 april werden twee andere minderjarige jongens uit Zaandam aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de digitale bedreiging. Zij zitten vast en worden dinsdag 11 april voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

 


Gemeente Zaanstad: 10-4-2023

Een moeder en haar kind die op een scooter reden, zijn maandagmiddag rond 15.45 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Walraven van Hallstraat in Zaandam.

Bron: NHD

 


Streek: 9-4-2023

Vanochtend brachten collega’s van de politie al drie fietsen terug bij hun rechtmatige eigenaar.

Vanmiddag trof de politie bij een woning in Zaandam nog eens vier fietsen, welke los staan van de vanmorgen omschreven diefstal.

Van drie fietsen is er een aangifte bij de politie bekend. De vierde is ook meer dan vermoedelijk van diefstal afkomstig. Ons vermoeden is dat de fiets afgelopen nacht in Amsterdam gestolen is.

Bent of kent u de eigenaar van deze Doppio-fiets? Bel dan met 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2023072303.

 

๐Ÿ“ท Politie


Streek: 9-4-2023

Rond 5.30 uur kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding op Neck van een bewoner die hoorde dat er een fiets gestolen werd.

Tijdens onze eerste zoektocht trof de politie geen verdachte, maar wel twee fietsen die meer dan vermoedelijk koud gezet waren door de verdachte. Dat betekent dat de verdachte wacht op een rustiger moment en dan de fietsen meeneemt.

Een uur later kwam de verdachte alsnog in zicht van de melder zegt de politie. De dommerik had één van zijn drie verstopte racefietsen beter kunnen gebruiken voor zijn vluchtpoging, want dan had hij mogelijk nog een minieme kans gemaakt. Nu was het helaas ossenhaas voor hem en konden wij de man aanhouden.

Herkent u een fiets of beide fietsen op de foto? Neemt u dan contact met ons op via 0900-8844, onder vermelding van 2023071990. De derde fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. De andere fietsen staan veilig achter het hek bij het politiebureau.

 

Foto: Politie


Gemeente Zaanstad Koog aan de Zaan: 7-4-2023

Een jongen op een fiets is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een botsing met een scooter op het fietspad van de Guisweg in Koog aan de Zaan.

Foto: Politie Basisteam Zaanstreek


Gemeente Zaanstad: 6-4-2023

Getuigen gezocht na explosie Zaandam.

De politie zoekt getuigen van een explosie aan de Heijermansstraat in Zaandam. Rond 02.40 uur is hier vuurwerk bij een woning naar binnen gegooid en ontploft. Gelukkig raakte niemand gewond.
De bewoners werden in de nacht opgeschikt door een harde knal. Vrijwel direct is de politie ingeschakeld. Ook is Team Explosievenverkenning naar de locatie gekomen voor onderzoek. Hieruit is gebleken dat het om zwaar vuurwerk ging. De politie heeft nog niemand aangehouden en verricht verder onderzoek naar het incident.

Getuigenoproep
Was u rond dit tijdstip in de omgeving aan de Heijermansstraat in Zaandam? Of heeft u een camera in de buurt en beelden van de mogelijke verdachte(n)? Meldt u zich dan via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

Heeft u filmmateriaal stuurt u dit dan ook op klik hier 


Gemeenten Zaanstad: 6-4-2023

De politie Basisteam Zaanstreek kreeg een melding van een voertuig te water op de Thorbeckeweg.

De melding werd uitgegeven, maar even daarvoor zag de politie het voertuig al in het water liggen.

Gelukkig bleek de bestuurder al uit het voertuig te zijn. Er bleek een aanrijding te zijn geweest met een ander voertuig. Er was geen sprake van rijden onder invloed.

Het voertuig is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald. Hierdoor moest de weg voor een halve minuut geheel dicht.

๐Ÿ“ท Politie


Gemeenten zaanstad: 6-4-2023

De politie is opzoek๐Ÿ‘‡

Afgelopen woensdag raakte een 4-jarig kindje ernstig gewond bij een verkeersongeval. U was daar als fietser bij betrokken en deed wat u moest doen: het kindje helpen zegt de politie. Jullie vergaten in alle commotie echter om gegevens met elkaar uit te wisselen.

Dit alles gebeurde 5 april, rond 16.00 uur op de Westzijde in Zaandam.

Bij deze een oproep, ook namens de ouders van het gewond geraakte kindje, om u bij de politie te melden. Noemt u hierbij registratienummer 2023069400?

 


Gemeente Zaanstad: 5-4-2023

Vorige week controleerden de politie Basisteam Zaanstreek een bestuurder in Wijdewormer.

De bestuurder kwam als een ware Monica Geuze de auto uit zegt de politie en filmde alles wat maar mogelijk was.

De vlogger was nog niet zo ervaren met vloggen want hij verloor al snel zijn concentratie. In verband met de kou was hij genoodzaakt om zijn telefoon op te bergen en zijn jas aan te trekken, daarna vergat hij zijn vlog te herpakken.

Op de vraag "moet je niet verder vloggen Monica Geuze", kon de bestuurder niets anders dan blozen en boos kijken naar de politie.

Uiteindelijk had hij wel genoeg materiaal om de volgende vlog te bespreken. Hij is namelijk door de politie aangehouden ter zake rijden onder invloed van verdovende middelen.


Gemeenten zaanstad: 5-4-2023

Een scooterrijder en twee fietsers zijn woensdagochtend met elkaar in botsing gekomen op het fietspad langs de Ned Benedictweg (N514) in Wormerveer.
Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 5-4-2023

Afgelopen dinsdagavond heeft de politie een minderjarige jongen uit Zaandam aangehouden. Ze verdenken hem van het versturen van digitale bedreigingen aan het adres van een Zaanse school. Het onderzoek van de politie gaat verder. Einde berichtgeving.

 


Gemeente Zaanstad: 4-4-2023

Vier auto’s zijn dinsdagavond met elkaar in botsing gekomen op de N515 Leeghwaterweg in Zaandam. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de voertuigen was aanzienlijk.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 4-4-2023

Bij een botsing op de A7 zijn dinsdag aan het eind van de middag vijf voertuigen betrokken geraakt. De twee rijbanen richting Hoorn waren dicht.

Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 4-4-2023

Digitale bedreiging aan adres Zaanse school.

De politie onderzoekt een digitale bedreiging aan het adres van een Zaanse onderwijsinstelling. De politie stelt een onderzoek in wie er verantwoordelijk is voor dit dreigement.

Over het onderzoek staat de politie in goed contact met de schoolleiding. De leiding van de school heeft dinsdagochtend op eigen initiatief besloten de deuren gesloten te houden. Op dit moment is er geen sprake van acute dreiging.


Er gaan ook screenshots rond in de media en op sociale media. Als mensen iets herkennen op deze beelden wat te herleiden is aan een persoon, dan hoort de politie dit graag. Mensen met informatie of tips kunnen bellen met 0900-8844


Scholieren en/of ouders die weten wie de bedreiging heeft geuit kunnen ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. www.politie.nl

 


Gemeenten zaanstad: 4-4-2023

Een ravage dinsdagochtend op de Dorpsstraat in Assendelft. Een auto is op een geparkeerde auto gebotst, die vervolgens een lantaarnpaal heeft geraakt.

 


Gemeenten zaanstad: 3-4-2023

Afgelopen zondag heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een bestuurder gecontroleerd naar aanleiding van een verdachte situatie.

De bestuurder bleek volgens de uitgevoerde speekseltest onder invloed van verdovende middelen. Hij is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De bestuurder had blijkbaar de ochtend los van zijn buikje vol gegeten, ook zijn longen volgepompt met een jointje zegt de politie.

 


Gemeenten zaanstad: 1-4-2023

Een scooterbestuurder is zaterdagochtend gewond geraakt bij een botsing met een auto op de kruising van de Rembrandtkade met de Wandelweg in Wormerveer.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 31-3-2023

Op de N246 richting Wormerveer heeft vrijdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden.

Bron: NHD

 Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

Zo’n tien personen zijn maandagavond met elkaar op de vuist gegaan in de Krugerstraat in Zaandam.

Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

Brand in bedrijfsverzamelgebouw BedrijvigeBij in Zaandam

Bron: NHD 

 


Gemeente Zaanstad: 27-3-2023

Een 26-jarige man uit Zaandam is maandagochtend aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij meerdere autobranden in de Zaanse wijk Poelenburg. De politie kwam de verdachte op het spoor na uitgebreid rechercheonderzoek.

De man is buiten heterdaad aangehouden. De verdachte kan worden gelinkt aan één autobrand en mogelijk meer in Zaandam in 2023. Welke dit zijn kan vanwege het onderzoek niet worden prijsgegeven. De recherche doet op dit moment onderzoek. De man zal op donderdag 30 maart worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die vervolgens zal beslissen of het voorarrest verder verlengd moet worden.

Teamchef Sherwin Tjin-Asjoe: “Ik ben erg blij dat we iemand hebben aangehouden. Autobranden zorgen veel onrust in de stad. Daarom hebben we eerder ook een groot buurtonderzoek verricht in Poelenburg en samen met de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners. We kunnen geen garantie geven dat het stopt, maar deze aanhouding geeft wel aan dat we er bovenop zitten en er alles aan doen om een voertuigbrand te voorkomen. We nemen dit soort incidenten zeer hoog op”.

Burgemeester Zaanstad
“De afgelopen tijd hield deze zaak de inwoners flink bezig in deze wijk en dat begrijp ik goed”, zegt burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. “Autobranden hebben een enorme impact. Op eigenaars en op hele buurten. Voor ons was het dan ook prioriteit om hier actie tegen te ondernemen. Hierbij was het van straat halen van de (mogelijke) dader het belangrijkst. Dat de politie nu iemand heeft aangehouden is geweldig nieuws en hiervoor verdienen ze een groot compliment”.

Het onderzoek van de politie gaat door. Mensen met informatie blijven welkom. Anoniem melden kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Bellen met de politie kan via 0900-8844.


Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

A8 richting Zaandam afgesloten geweest wegens ongeval met drie voertuigen.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 26-3-2023

De politie kreeg deze zondagochtend rond 04.15 uur een melding van een mishandeling aan de Fluitekruidweg in Zaandam. Hierbij is het slachtoffer, een 43-jarige man uit Zaandam, met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de mishandeling en komt graag in contact met getuigen.

Er is op dit moment nog weinig informatie over het incident zegt de politie. Wel heeft het slachtoffer tijdens de mishandeling bloed verloren, mogelijk dat dit zichtbaar is in de straat. De politie heeft in deze zaak nog niemand aangehouden.

Getuigenoproep: De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u getuige zijn geweest van de mishandeling aan de Fluitekruidweg, dan horen ze dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams, uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via het onderstaande tipformulier. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

 

2023061192


Gemeenten zaanstad: 25-3-2023

GETUIGEN GEZOCHT

Gisteren tussen 21.15 en 21.30 heeft er een bedreiging en poging tot zware mishandeling plaatsgevonden. De politie vermoed dat dit door meerdere mensen is gezien en roepen dan ook getuigen op om zich te melden.

Omstreeks 21.15 vertrekt een man na een bedreiging gehaast uit een woning in ‘t Kalf. Terwijl hij wegrijdt ziet hij dat de verdachte komt aanrijden. De verdachte passeert de man, draait zijn voertuig en zet de achtervolging in.

De verdachte probeerde het slachtoffer meermaals te rammen op de H.G. Scholtenstraat. Het slachtoffer kon net aan een ongeval voorkomen. Verderop, op de Paltrokstraat en later bij de kruising N203/Guisweg, stapt de verdachte tweemaal uit en komt dreigend op het slachtoffer afgelopen. Het slachtoffer moest halsbrekende toeren uithalen om te ontkomen aan zijn belager. Door de achtervolging liepen ook andere weggebruikers gevaar.

De politie vermoed dat meerdere mensen deze achtervolging hebben gezien. En v vragen hen om zich te melden via 0900-8844  Vermeld daarbij altijd registratienummer 2023060333.

 


Gemeenten Zaanstad: 25-3-2023

Vannacht moesten drie Zaankanters in een tijdsbestek van drie uur hun rijbewijs inleveren zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

Nummer één is ook aangehouden ter zake bedreiging en poging zware mishandeling, nummer twee vond het na het heenzenden nodig om tegen het politiegebouw te urineren, nummer drie ging ervandoor met 188 kilometer per uur. Hij deed het vlak daarna in de politieauto letterlijk in zijn broek zegt de politie. Nummer vier had teveel gedronken, maar zat onder de grens voor invordering van het rijbewijs.

Intussen reed een auto met snelheden boven de 100 door de kerkbuurt in Oostzaan. Helaas verloor de politie de auto tijdelijk uit het oog en konden ze de later gevonden personen (rondom in de olie) niet met honderd procent zekerheid linken als bestuurder zegt de politie.

 


Gemeenten zaanstad: 25-3-2023

Verkeerslicht geknakt door harde wind in Westzaan, weg deels gesloten

 


Gemeente Zaanstad: 24-3-2023

Veel schade bij harde botsing in Zaandam, bestuurder rijdt lantaarnpaal uit de grond

Bron: NHD


Gemeenten Wormerland: 24-3-2023

Bedrijfspanden ontruimd bij grote politieactie op bedrijventerrein in Wormer, vermoeden van drugslab.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 23-3-2023

Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding met bestelbus op rotonde in Zaandam

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 23-3-2023

De politie heeft donderdag 23 maart rond 04.00 uur drie aanhoudingen verricht na een melding van een incident aan de Kaasjeskruidweg in Zaandam. Hierbij is een 39-jarige man uit Zaandam mishandeld en beroofd van zijn eigendommen. De aangehouden verdachten zijn een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee mannen van 33 en 28 jaar uit Zaandam. Hun rol bij het incident wordt nader onderzocht.

Toen het slachtoffer rond 01.45 uur op de Fluitekruidweg liep, passeerde hij een witte bestelbus met daarin drie personen. De man wilde een gesprek met deze personen aangaan over een aanrijding die hij eerder met de bus zou hebben gehad. Direct kwamen de drie personen uit de bestelbus op het slachtoffer af. De man rende vervolgens weg over de Fluitekruidweg in de richting van de Kaasjeskruidweg. Hier werd hij door de drie mannen mishandeld. Tijdens de mishandeling kwam er een vierde persoon bij die het slachtoffer ook begon te schoppen en slaan. De man werd uiteindelijk ook nog beroofd van zijn eigendommen. Het slachtoffer is door de mishandeling even buiten bewustzijn geraakt en later overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft direct na de melding een zoekslag verricht en heeft de verdachten rond 04.00 uur kunnen aanhouden. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en hun rol bij het incident wordt onderzocht. De vierde persoon is niet meer aangetroffen. De persoonlijke eigendommen van het slachtoffer zijn later met behulp van een politiehond in de bosjes teruggevonden.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt het incident en komt graag in contact met getuigen. Wij zijn daarnaast ook nog opzoek naar eerdergenoemde vierde persoon, hier is geen signalement van bekend. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


Gemeenten Zaanstad: 21-3-2023

Een man werd voor de zoveelste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Hij had eerder ook al vijf keer onder invloed van alcohol en/of drugs gereden. De bingokaart zit inmiddels meer dan vol zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

De man is aangehouden en de auto van zijn werkgever is in beslag genomen. De wetgeving bepaalt dat het niet uitmaakt in wiens auto de overtreder wordt gepakt. De officier van justitie zal later bepalen of het voertuig weer terug gegeven wordt aan de werkgever.

De bekeuringen zullen bij de man inmiddels door het dak gaan en ook een celstraf hangt de man inmiddels boven het hoofd zegt de politie.

 


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023 

Zes woningen ontruimd in Zaandam vanwege gaslucht

Bron: NHD


Vrouw zwaargewond bij aanrijding in Zaandam, automobilist aangehouden.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 18-3-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een winkeldiefstal op heterdaad in het centrum van Zaandam. Twee verdachten zouden nog bezig zijn met het inladen van hun buit.

De politie reed op dat moment om de hoek. Ze zagen de twee verdachten in de verte van hun weglopen.

Ze zagen twee mannen met een fiets in de buurt fietsen. Op dat moment hebben ze van hen de fietsen gevorderd om de achtervolging in te zetten.

De politie pakten de twee personen vast, maar één van de twee wist hierbij te ontkomen.
Gelukkig hadden ze een fiets en kond de politie snel de achtervolging hervatten.

Hierbij zagen ze dat twee jonge omstanders de verdachte aan het tegenhouden waren. Hierop kon de politie de verdachte aanhouden!
De mannen hadden voor meer dan 100 euro spullen weggenomen uit een drogisterij.

Een van de mannen droeg een brace om zijn pols. De man maakte hier een hele show van en schreeuwde het uit van de pijn.

Na onderzoek kwamen wij erachter dat ook de brace weggenomen was.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau.

 


Gemeente Zaanstad: 17-3-2023

Op het Kalf in Zaandam is vrijdagavond een man aangehouden die mogelijk met een vuurwapen is gezien.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Westzaan: 17-3-2023

Op de N246 bij Westzaan is vrijdagmiddag een kettingbotsing geweest met zeven auto’s.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-3-2023

 

Afgelopen donderdag kreeg de politie Basisteam Zaanstreek  een melding van een vechtpartij op een school in Zaandam. Deze vechtpartij had zich buiten school nogmaals voortgezet.

Een getuige zag dat één van de vechtersbazen een voorwerp had verstopt en wegliep. Dit bleek een vuurwapen te zijn.

Uiteindelijk hebben ze alle vier verdachten aan weten te houden in een trein op station Koog aan de Zaan ter zake openlijke geweldpleging. De persoon die het voorwerp had verstopt had, was hier één van zegt de politie.


Koog aan de zaan: 15-3-2023

Een auto is woensdagavond tegen een boom gecrasht op De Glazenmaker in Koog aan de Zaan. Twee inzittenden raakten gewond.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Zaandijk: 15-3-2023

Auto vliegt in brand op terrein van hoofdpolitiebureau in Zaandijk

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 15-3-2023

STRAATROOF ZAANDAM: GETUIGEN EN BEELDEN GEZOCHT!

Een 16-jarige jongen uit Zaandam is op dinsdagmiddag aan het Stadhuisplein beroofd van zijn eigendommen onder bedreiging van een mes.

De Zaandammer werd rond 15.45 uur op het Stadhuisplein ter hoogte van de McDonalds tegen een muur geduwd. De man die hem duwde zette een mes op zijn keel en eiste dat hij zijn geld afgaf. De Zaandammer gaf hier gehoor aan. Na de beroving vertrok de dader met een geldbedrag lopend richting het centrum van Zaandam.

Het volgende signalement is bekend van de verdachte:

- 35 a 40 jaar oud;
- Ongeveer 1,80 meter lang;
- Licht getinte huidskleur;
- Donkere ogen;
- Zwart mondkapje;
- Zwarte jas met capuchon.

Heeft u dinsdag iets gezien tussen 15.30 uur en 16.00 uur in de buurt van het Stadhuisplein, of heeft u andere informatie die kan helpen bij het politieonderzoek? Laat het de politie dan weten en bel ze via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vermeld dan altijd registratienummer 2023052624. Beelden en of tips kunt u ook met de politie delen.


Gemeente Zaanstad Assendelft: 15-3-2023

Auto vliegt uit de bocht en komt in sloot terecht in Assendelft. Onderzoek naar inhaalactie door andere auto

 


Gemeenten Zaanstad: 13-3-2023

Nadat de politie Basisteam Zaanstreek een melding ontving maandagavond van hangjeugd dat aan het blowen was in een flatgebouw, naderden de politie de flat van twee kanten. De jongeren zagen het voertuig en zetten het op een lopen. Pardoes zagen zij de felle zaklamp van de tegemoetkomende politie agent in hun gezicht. Eén jongen kon in de kraag gevat worden. De andere jongeren kozen ervoor om van vier meter hoogte naar beneden te springen. Omdat de politie hun leven lief hebben, lieten ze hen lopen.


Gemeente Zaanstad Assendelft: 13-3-2023

A8 tussen Assendelft en Zaandam dicht door geschaarde vrachtwagen en gekantelde aanhanger.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 13-3-2023 

Vallende dakbedekking zorgt voor gevaarlijke situatie in Assendelft, straat tijdelijk afgezet.


Gemeente Zaanstad Assendelft:12-3-2023

Meisje gewond bij botsing met auto in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Krommenie: 12-3-2023

Brand in schuur in Krommenie, bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting

Update:

Toen de brand gisteren werd geblust, stonden de gordijnen van de woonkamer open en waren er leuzen te zien als ’Bure, F*ck Parteon, de Politie’.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Zuiddijk: 12-3-2023

Bestuurder rijdt tegen rij geparkeerde auto’s aan en beschadigt vijf voertuigen Zaandam Zuiddijk.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 11-3-2023

Brand bij wielen van lijnbus in Zaandam, passagiers moeten bus snel verlaten.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 10-3-2023

Automobilist ramt midden in de nacht fietsbruggetje en raakt te water in Wormerveer, inzittenden onderkoeld 

Update:

De twee inzittenden wisten totaal verkleumd uit het ijskoude water te komen.

Bron: NHD

 


Zaanstad: 9-3-2023

Scooterrijdster raakt gewond bij aanrijding met auto op de Provincialeweg in Zaandam.

Bron: NHD

 

 


Krommenie: 9-3-2023

Lichaam gevonden in sloot Krommenie

Bron: Rodi Zaanstreek

 


Koog aan de zaan: 5-3-2023

Veel blikschade bij ongeluk in Koog aan de Zaan

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 4-3-2023

Man valt van brug en raakt zwaargewond

Politie opzoek naar beeldmateriaal.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een ernstig ongeval op de Beatrixbrug in Zaandam. Een 36-jarige man zonder woon-of verblijfplaats is hierbij ernstig gewond geraakt aan het gelaat. Hij viel van de brug met zijn gezicht op een betonnen plaat en vervolgens in het water. De brug was op dat moment geopend voor een passerend schip. Een passant, een 34-jarige Zaandammer, sprong in het water om de man te redden. Met omstanders zijn de mannen uit het water geholpen.

De hulpdiensten hebben de zorg voor de gewonde man overgenomen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en niet aanspreekbaar. Het betreft een 36-jarige man van Portugese afkomst. Mocht u weten waar hij verbleef en mist u hem momenteel, stelt u zich dan in verbinding met de politie.

De redder kon na een warme douche weer huiswaarts. 

Het is bekend dat er beelden in omloop zijn van het voorval. De beelden opgenomen vanuit een bus zijn bij de politie bekend Mocht u beschikken over andere beelden dan komt de politie daarvan graag in het bezit. U kunt ze uploaden via  dit formulier onder vermelding van 2023044832. Ook als u getuige bent geweest van de aanleiding van het ongeluk en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan horen wij dat graag.

www.Politie.nl

 


Gemeente Zaanstad: 3-3-2023

Persoon raakt te water in Zaandam en wordt gered door omstander, beiden naar het ziekenhuis.

Bron: NHD 


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023 om 15:59

De hulpdiensten zijn uitgerukt voor brand op de westzijde te Zaandam. Last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Geef de hulpdiensten de ruimte. Het betreft een dakbrand in een restaurant. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is met veel materiaal aanwezig. De westzijde is afgezet van het Blauwe Arendspad tot en met het Ameland.

Update:

De brand is ontstaan na dakwerkzaamheden. De brandweer is bezig met sloopwerkzaamheden om de brand in de spouwmuur te bereiken. Vermijd de incident locatie, bied hulpdiensten de ruimte om veilig te werken.

Update:

Door de brand heeft de woning boven het restaurant schade. Stichting #Salvage is onderweg om de schade te beoordelen. Er zijn geen slachtoffers bij de brand betrokken, wel is er een huisdier gered.

Update:

De brand is uit, de brandweer ruimt het materiaal op en gaat retour. De westzijde is weer vrij begaanbaar. #Salvage handelt het verder af met de bewoners. Deze zullen elders moeten overnachten. Einde berichtgeving.

Brand bij restaurant Amon in Zaandam; huisdier gered

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023

Jongens bedreigen en beroven meisje in Burgemeester in ‘t Veldpark

Een minderjarig meisje werd donderdagmiddag 23 februari door een groep jongens bedreigd, beroofd en lastiggevallen in het Burgemeester in ‘t Veldpark. De politie zoekt getuigen.

Het meisje werd aangesproken op de Zuiderzee ter hoogte van het Zuiderzee College. Ze werd direct bedreigd en opgedragen mee te lopen het nabijgelegen park in. Op een beschutte plek in de bosjes werd ze vervolgens fysiek lastiggevallen en beroofd van haar eigendommen. De politie is een onderzoek gestart.

Twee jongens van de groep hielden zich expliciet bezig met de bedreiging, beroving en het lastigvallen. Het volgende signalement van deze twee jongens is bekend:

Verdachte 1:

 • Ongeveer 1,70 lang;
 • Ongeveer 15 jaar oud;
 • Kort zwart stijl haar met een zwarte snor;
 • Smal postuur;
 • Lichte huidskleur;
 • Zwarte jas.

Verdachte 2:

 • Ongeveer 1,70 lang;
 • Ongeveer 15 jaar oud;
 • Fors postuur;
 • Zwart steil haar, een zwarte snor en sikje;

Mogelijk hebben bezoekers van het park donderdagmiddag iets gezien of gehoord van dit incident. Hen wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

www.politie.nl


Politie zoekt getuigen na bedreiging in Wormerveer.

Wormerveer - Op dinsdag 28 februari rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging waarbij een 17-jarige man uit de gemeente Wormerland slachtoffer is geworden. Bij de bedreiging is gebruik gemaakt van een vuurwapengelijkend voorwerp. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Aan de Krommenieerweg had de man rond 20.00 uur een afspraak met een persoon om iets te verkopen. Al snel had hij het gevoel dat iets niet klopte en wilde weggaan. Op dat moment kwam een tweede persoon aanlopen en richtte hij een vuurwapengelijkend voorwerp op de man. Het slachtoffer wist te ontkomen en heeft zich opgesloten op het toilet van een cafetaria. De politie is vervolgens ingeschakeld en heeft het onderzoek gestart.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging. Het signalement van de verdachten is als volgt:

Verdachte 1:

 • Man
 • Licht getinte huidskleur
 • Ongeveer 12 tot 15 jaar oud
 • Ongeveer 1,70 meter lang

Verdachte 2:

 • Man
 • Ongeveer 1,85 meter lang
 • Droeg een motorhelm met de klep dicht
 • Geheel in zwart gekleed

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u tussen 20.00 uur en 20.30 uur iets verdachts hebben gezien aan de Krommenieerweg in Wormerveer, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via onderstaande tipformulier. Informatie delen kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

 


Brandweer Zaandijk is  Gisteravond uitgerukt naar een woningbrand in Zaandijk.

 


Gezocht: Woningoverval - Stadskwekerij - Zaandam

Op dinsdagmorgen 30 augustus 2022 is omstreeks 04.30 uur een man overvallen in een woning aan de Stadskwekerij. Het slachtoffer is hierbij vastgebonden en meerdere keren geslagen. Hij moest zich uiteindelijk onder doktersbehandeling stellen. Er is onder meer geld buitgemaakt. De politie heeft beelden van de overvallers en één van hen kijkt tijdens zijn daad in de camera. Wie herkent de verdachte?

Heeft u Tips ? neem contact op met de politie Klik hier

 

 

Foto en Beeldmateriaal Politie.

De politie heeft beelden van de overvallers en één van hen kijkt tijdens zijn daad in de camera. Hij heeft ook een herkenbaar loopje. Op de bewegende beelden zien we verder hun kleding. De verdachten hebben gebruik gemaakt van een witte Volkswagen Transporter. 

Wie herkent de verdachte(n)?

www.politie.nl


Koog aan de Zaan: 26-2-2023

In een tandartsenpraktijk aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan is zondagochtend brand uitgebroken. Niemand raakte gewond, maar de schade aan het pand is aanzienlijk.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad:  24-2-2023

Automobilist raakt ernstig gewond bij mogelijke explosie in auto in Zaandam

Bron: NHD


Koog aan de zaan: 24-2-2023

Brand uitgebroken bij Tate & Lyle in Koog aan de Zaan.

Bron: NHD 

 


Gemeente Zaanstad: 23-2-2023

Aan de Ooievaarstraat in Zaandam is donderdagavond een woningbrand uitgebroken.

Bron: NHD 

Wormerveer: 23-2-2023

Brand in bedrijfsgebouw Wormerveer

Bron: NHD 

 


Gemeenten Zaanstad: 23-2-2023

Brandweer rukt steeds vaker uit voor schoorsteenbrand.

Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad 22-2-2023


Gisteren heeft de Politie Basisteam Zaanstreek in de wijk Poelenburg een grootschalig buurtonderzoek gehouden in verband met meerdere autobranden die in deze wijk hebben plaatsgevonden.

Ze hebben hierbij ook meerdere kaartjes uitgedeeld van Meld Misdaad Anoniem.

Bij deze ook de oproep aan een ieder om alert te zijn op verdachte situaties. Mocht u iets zien wat te maken heeft met de autobranden? Bel dan direct 112.

Heeft u informatie over de autobranden? Neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verzoek het bericht zoveel te delen


Gemeenten Zaanstad: 20-2-2023

Afgelopen weekend kreeg  de politie Basisteam Zaanstreek een melding over een man die niet aanspreekbaar was.

Ter plaatse vertelde twee mannen dat het trio een drankspelletje aan het doen was en de persoon die onwel was had verloren.

Ze konden ons niet de naam van de betrokken persoon vertellen, de man was inmiddels "aanspreekbaar" en de ambulance kwam niet ter plaatse voor deze dronkenschap.

 

Ze hadden besloten de man mee te nemen naar het bureau, omdat hij slachtoffer was van zijn eigen drankmisbruik.

De man heeft de politiebus  onder gespuugd en stikte hierbij bijna in zijn eigen braaksel zegt de politie.

Deze ontwikkeling gaf voldoende aanleiding om wel ter plaatse te komen voor de ambulance. Deze hebben de tot op heden voor ons onbekende man met een alcoholvergiftiging toch meegenomen naar het ziekenhuis.


Gemeenten Zaanstad: 19-2-2023

Vanmiddag kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een man die met natte kleding aan, zoekende door een weiland liep.

Ter plaatse bleken ze te maken te hebben met een visser, die een poging had gewaagd zijn favoriete visstek te bereiken.

De schapen die in het weiland stonden, konden de man niet waarderen en hadden hem het water in geduwd. Tijdens deze onverwachtse zwempartij, was de man zijn gehoorapparaat verloren.

Een ding wist de man zeker zegt de politie de kans dat de man zijn gehoorapparaat zou vangen was groter dan de kans op vis, nadat hij een duikje had genomen in het water.....

 


Gemeente Zaanstad / saendelft 18-2-2023

Gisteren heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een tijdje staan te posten bij een gestolen bromfiets.

Na enkele uren werd het geduld beloond.

Een 14-jarige jongeman uit Saendelft stapte op de bromfiets en reed een ereronde door de wijk.

Toen hij verschillende politievoertuigen zag, dumpte hij de bromfiets en ging er te voet vandoor.

Na een korte achtervolging dat eindigde in een valpartij heeft de politie hem aangehouden.


Gemeente Zaanstad: 18-2-2023

Gisteren kreeg de Politie Basisteam Zaanstreek een melding van een tiener die onwel zou zijn.

Hij zou binnen op de bank liggen en geen adem meer halen.

Ter plaatse bleek de jongen gesnoept te hebben van een flinke dosis vodka-sinas en daarbij een jointje gerookt te hebben.De jongen bleek gelukkig wel te ademen.

Hij heeft het advies gekregen om zijn roes maar even uit te slapen.Op dit soort momenten merk je het verschil tussen mannen en jongentjes zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

Ze hopen dat hij van zijn actie heeft geleerd.


Gemeente Zaanstad: 18-2-2023

Brand in restaurant in Zaandam, tien woningen ontruimd

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-2-2023

Auto total loss bij ongeluk in Zaandam

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 15-2-2023

Afgelopen Dinsdag avond is de Brandweer Zaanstreek naar t kalf uitgerukt vanwege een gaslucht. Na enig zoeken en speuren hebben ze inderdaad een lekkage geconstateerd. Samen met fa Liander is alles veilig gesteld weer.

 

๐Ÿ“ท vb Prins Bernhardplein Zaandam


Gemeente Zaanstad:14-2-2023

Vorige week zagen collega’s van de Politie Basisteam Zaanstreek in hun vrije tijd een bestuurder alle stukjes van het asfalt maximaal benutten.Jammer vonden de collega’s het wel van de politie dat deze grondige inspectie gecombineerd ging met veel geslinger en wisselende snelheden.Zij riepen andere collega’s op die aan het werk waren voor een alcoholcontrole.

De bestuurder viel toen meteen door de mand. Hij blies een F, wat ook wel staat voor FAIL!Eenmaal op het bureau kon meneer zijn rijbewijs inleveren en mocht hij na het onderzoek weer naar huis. Maar helaas de partner bleek ook onder invloed te zijn van alcohol FAIL.


Wormerveer: 12-2-2023

De bestuurder van een scooter is deze zondag aan het einde van de middag in botsing gekomen met een auto op de kruising van de Westerstraat en Lijsterstraat in Wormerveer.

De bestuurder van de scooter heeft nog geprobeerd om uit te wijken, maar kon een botsing niet voorkomen.

De man kwam ten val en is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.


Gemeenten Zaanstad / Zaandijk 12-2-2023

Bijzondere klus op de vroege zondag ochtend vanmorgen voor de Brandweer Zaandijk.

Hoge waardes CO2 in meerdere woningen, die ook na ventileren terug bleef komen. Waarschijnlijk afkomstig van de spuitisolatie die maanden geleden is aangebracht en nu icm windstil blijft hangen.

๐Ÿ“ท Brandweer Zaandijk 


Zaanstad / Wormerveer: 12-2-2023

Update:

WORMERVEER; vermissing: De 15 jarige jongen is nog niet aangertoffen. De burgernet wordt afgesloten. Heeft u aanvullende informatie? Bel:0900-8844

ZAANSTAD: WORMERVEER,vermist,jongen,15jr,blank,1m73,normaal postuur,donker blond/bruin kort haar, joggingspak met hoodie,zwarte nike schoenen. 

meer info ga naar burgernet klik hier 

 


Gemeente Zaanstad: 12-2-2023

Vanochtend vroeg was de ochtenddienst direct gestart voor de Politie Basisteam Zaanstreek met een alcoholcontrole en drugscontrole.

In totaal hebben ze 130 bestuurders getest op alcoholgebruik en hebben ze 1 bestuurder onderworpen aan een drugstest.

Ze hebben de drugstest niet vaker toegepast omdat hier geen aanleiding voor was.

De controle heeft 1 aanhouding ter zake van rijden onder invloed van alcohol opgeleverd.

Daarnaast heeft de politie één iemand betrapt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Deze heeft hiervoor een proces verbaal gekregen.

๐Ÿ“ทPolitie Zaanstreek


Assendelft: 10-2-2023

Een eenzijdig ongeluk heeft deze vrijdagochtend rond 9.00 uur plaatsgevonden op de Noorderveenweg in Assendelft.

De 18-jarige bestuurder van de auto heeft sinds kort zijn rijbewijs. Hij verloor de macht over het stuur en raakte van de weg.

Hij hoefte niet mee naar het ziekenhuis.


Wormer 9-2-2023

Aan de Dorpsstraat in Wormer is donderdagavond een woningbrand uitgebroken. Volgens de eerste alarmering is de brand in de schoorsteen ontstaan.

De eerste melding kwam kort na acht uur 's avonds bij de alarmcentrale binnen. Met onder meer 1 tankautospuit en 1 hoogwerker is de brandweer aanwezig. Uit onder andere Wormerveer is versterking opgeroepen.

meer info klik hier 


Gemeente Zaanstad: 8-2-2023

Op vrijdag 27 januari 2023 om 21.00 uur zag de politie dezelfde man weer rijden in zijn Belgische huurauto. Hij kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. De agenten deelden de man mee dat hij werd aangehouden in verband met gebruikmaking van een vervalst paspoort. De man werkte mee en vroeg of hij zijn telefoon uit zijn auto mocht pakken. De politie stemde daarin toe en zag dat de man in de auto stapte, startte en wegreed. 

Een politieman greep de man vast maar dat weerhield de verdachte niet zijn vlucht te staken. Hij verhoogde zijn snelheid tot ongeveer 70 kilometer per uur, terwijl de politieman hem niet los kon laten en werd meegesleurd. Dat gebeurde over een afstand van enkele honderden meters. Onderwijl sloeg de vluchtende verdachte de politieman in het gezicht. De politieman durfde niet los te laten uit angst om niet onder de wielen van de hardrijdende auto terecht te komen. 

Uiteindelijk moest de politieman loslaten en rolde over het wegdek. Hij liep gelukkig, mede door zij  beschermende kleding, relatief lichte verwondingen op. 

De verdachte wist te ontkomen. De auto is later aangetroffen en inbeslaggenomen. Tot op heden is de verdachte niet gevonden. 

De verdachte betreft Jaimy Patrick BAILEY, geboren 13 mei 1985 in Groot Brittanië. 

 WIE WEET WAAR DEZE VERDACHTE VERBLIJFT?

De foto van de verdachte werdt afgelopen  dinsdag 7 februari getoond in Opsporing Verzocht, NPO2, 20.30 uur.  

Waar is deze verdachte? Hij wordt gezocht voor poging tot doodslag op een politieman in Zaanstad. Bel 0900-8844:


Gemeente Zaanstad: 7-2-2023

De politie Zaanstreek reed af op een melding over een bestuurster die lachgas zou gebruiken.

De politie trof een bestuurster en haar partner aan die het niet allemaal meer op een rijtje hadden.

De twee vulden hun romantische datenight in met tientallen flessen lachgas. De politie vermoedden dat de vrouw het niet erg naar haar zin had. Zij leegde namelijk haar gehele maaginhoud in, op en rondom het voertuig. Of zij nou ziek werd van het lachgasgebruik of dat zij walgde van de mannelijke aanwezigheid.. Uit beide personen kwam in elk geval geen enkel zinnig woord meer.

De vrouw haar rijbewijs werd ingevorderd en zij werd aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek bij het cbr. De sleutels van de auto zijn in bewaring genomen (mag zij ophalen op het politiebureau) en ook ontving de vrouw een bekeuring voor het doen van haar behoefte op straat.


Gemeenten Zaanstad: 5-2-2023

Tijdens een surveillance heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een scooterrijder gecontroleerd. Tijdens het gesprek hadden ze de indicatie dat deze bestuurder onder invloed was.

De speekseltest gaf de politie bevestiging.

De 16-jarige bestuurder, die nog maar drie maanden in bezit was van zijn rijbewijs, had van een groene plant gesnoept.

De bestuurder werd aangehouden ter zake verdenking van rijden onder invloed en is voor de afhandeling overgebracht naar het politiebureau.

Daar weigerde hij mee te werken aan de bloedafname, omdat hij bang was voor naalden.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en is ter beslissing opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

 


Gemeente Zaanstad: 4-2-2023

Er is deze zaterdagavond een grote brand ontstaan in een woning aan de Cort van der Lindenstraat in Zaandam. Hierbij raakte een man gewond.

Het slachtoffer is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is dat is nog niet duidelijk.

De brand was rond 19:30 uur onder controle.

De politie heeft onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


Gemeenten Zaanstad: 4-2-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een ruzie tussen buren. Ter plaatse zijn ze in gesprek gegaan met de onruststoker.

Deze was zo onverstandig om meerdere malen te roepen dat hij de melder, zijn buurvrouw, zou gaan vermoorden.

Deze informatie is gedeeld met de buurvrouw die aangifte heeft gedaan ter zake bedreiging.

De verdachte is aangehouden en ingesloten. Hij heeft vannacht niemand van het leven beroofd zegt de politie.

 


Gemeente Zaanstad: 4-2-2023

Tijdens de nachtdienst kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een mogelijke aanrijding op de Thorbeckeweg in Zaandam.

De melder zag een auto met schade staan. Ter plaatse trof de politie de auto aan. De bestuurster had geen enkel idee hoe de schade was ontstaan.

Waarschijnlijk was het drankmisbruik niet alleen een aanslag op haar lever maar ook op haar geheugen.

De vrouw is aangehouden voor verdenking van rijden onder invloed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, omdat de politie sterk twijfelde aan de rijvaardigheid van mevrouw.


Politie Bericht: 3-2-2023

Een 14-jarige jongen is tot twee keer toe onder dreiging van geweld beroofd van zijn bezittingen zegt de politie.

Dit gebeurde afgelopen donderdag 2 februari rond 16.40 uur aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan en vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft. De politie sluit niet uit dat beiden straatroven gepleegd is door één persoon en is op zoek naar getuigen.

Toen op donderdag 2 februari het slachtoffer bij de verkeerslichten stond te wachten, hoorde hij een scooter naderen. De bestuurder kwam naast de jongen staan en begon te roepen dat hij zijn bezittingen af moest geven. In eerste instantie weigerde hij dit. Vervolgens werd de jongen onder dreiging van geweld aangespoord dit alsnog te doen. Aangezien het slachtoffer zo bang was, heeft hij hier gehoor aan gegeven. De verdachte ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor in de richting van station Koog aan de Zaan.

Een soortgelijke straatroof vond plaats op vrijdag 3 februari zegt de politie. Toen het slachtoffer aan het fietsen was op de Saenredamstraat, werd hij mogelijk door dezelfde scooterbestuurder als een dag eerder achtervolgd. De jongen stopte en vervolgens werd, ook hier onder dreiging van geweld, zijn bezittingen afgenomen. Dit keer had de verdachte een steekwapen bij zich. Nadat de jongen zijn bezittingen had afgegeven, reed de verdachte op hoge snelheid de Willem Sijpesteijnstraat in.

De jongen heeft voor beiden incidenten de politie ingeschakeld. Na een zoekslag is er geen verdachte aangetroffen.

Getuigenoproep

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

ManNormaal postuurOngeveer 1,90 meter langGeheel in zwart gekleedDroeg een bivakmuts

 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op donderdag 2 februari rond 16.40 iets verdachts hebben gezien aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan of op vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft? Dan hoort de politie dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.


Gemeente Zaanstad: 3-2-2023

Afgelopen donderdagnacht lag de melder te slapen toen hij opeens zijn eigen auto hoorde starten zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

Toen hij naar buiten keek zag hij nog net zijn auto wegrijden.

Er vanuit gaande dat het geen slechte nachtmerrie was heeft hij direct 112 gebeld.

De verdachte was nog maar net de wijk uit en werd door ons aangetroffen. Wij hebben de verdachte (zonder schade) klemgezet en aangehouden.Wij zijn benieuwd naar zijn verklaring. Ontkennen zou wel heel ongeloofwaardig zijn zegt de politie.


Gemeente Zaanstad: 3-2-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een ruzie in een woning in Zaandam.

Ter plaatse bleken de spanning tussen het stel flink op te lopen. De vrouw die hoogzwanger was, werd door haar partner bedreigd met de woorden:

'Ik snijd je open en ik haal de baby eruit'

Het kwam de vrouw tot een grote verrassing dat haar partner blijkbaar een LOI opleiding voor gynaecologie had gevolgd.

De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie heeft de man aangehouden ter zake bedreiging.

Er zal vandaag los van het strafrechtelijk onderzoek gekeken worden naar de mogelijkheid voor een huisverbod van minimaal tien dagen, voor de verdachte zegt de Politie.


Assendelft: 1-2-2023 

Twee auto’s zijn deze woensdagavond op elkaar gebotst op de N246 in Assendelft.

Een bestuurster raakte daarbij zwaargewond.

Een vrouw is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De andere persoon is wel nagekeken maar hoefte niet mee naar het ziekenhuis.

 


Gemeenten Zaanstad: 31-1-2023

De politie Zaanstreek kreeg een melding dat er een persoon op een viaduct zou staan.

Onder het viaduct loopt een spoorlijn. De melder was bang dat de persoon naar beneden zou springen voor een trein.

Dit bleek gelukkig niet het geval.

Ze hebben niemand aangetroffen!

๐Ÿ“ท Politie


Gemeenten Zaanstad: 30-1-2023

Afgelopen Zondagochtend heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een verkeerscontrole gehouden.

Ze hebben hierbij expliciet gelet op drugsgebruik in het verkeer.

Nadat ze 21 bestuurders hadden controleerd, zaten de dienstvoertuigen al vol met 6 verdachten.
De Politie Basisteam Zaanstreek heeft de verdachten geadviseerd om voortaan naar een ander feest te gaan. Het feest is duidelijk nuchter niet uit te houden.

 

๐Ÿ“ท Politie Zaanstreek

 


Gemeenten Zaanstad: 30-1-2023

Je zou bijna denken dat het een nieuwe trend is in 2023 Zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

Afgelopen weekend hebben ze net als alle andere weekenden horecatoezicht gehouden in Zaandam.

Helaas is dit nodig en blijkt uit ervaring dat het zonder politie aanwezigheid helemaal een beestenboel kan worden.

Nadat een persoon zich had misdragen werd deze aangehouden.

De persoon begon zich hevig te verzetten, waardoor een collega letsel op heeft gelopen aan zijn enkel.

Eindstand: de collega is een aantal weken niet inzetbaar voor uniform-diensten.


Wormer: 28-1-2023

Brand in gebouw Veerdijk Wormer.

De Brandweer is bezig met bestrijden van brand in een bijgebouw. Blijf bij overlast van de rook uit de rook, sluit ramen en deuren en zet eventueel mechanische ventilatie uit. Geef hulpverleners de ruimte.

Update:

Opschaling Grote brand ivm uitslaan van de brand en probleem met waterwinning. Die laatste was snel opgelost. Brand is onder controle zegt de Brandweer en bewoners waren al uit het pand.

Update:

De Brand was in een bijgebouw tussen 2 woningen zegt de Brandweer. Salvage beoordeeld of de 2 naastgelegen panden weer betreden mag worden door de bewoners.

Einde berichtgeving 

 


Gemeente Zaanstreek: 28-1-2023

Een POGING TOT DOODSLAG.

Gisterenavond heeft de Politie Basisteam Zaanstreek rond 21:00 uur op de Sluispolderweg een persoon aangehouden ter zake identiteitsfraude.

De verdachte stapte snel in zijn auto en reed weg terwijl de collega hem nog met beide handen vast had.

De collega is meer dan 300 meter meegesleurd met een snelheid van 70 kilometer per uur en is ondertussen meerdere malen in het gezicht geslagen.

De collega is uiteindelijk losgekomen en heeft blauwe plekken, schaafwonden en een kapot uniform aan het incident overgehouden.

De verdachte is ontkomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.


Assendelft: 26-1-2023

 

De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een 20-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige man aan de Saendelverlaan in Assendelft. De verdachte zit vast en zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

Rond 15.35 uur kwam het slachtoffer aan op het treinstation Krommenie/Assendelft. Aan de zijde "de Wisselwachter" werd hij aangesproken door de verdachte die hem vervolgens bedreigde. Hierbij ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer letsel opliep. De verdachte is vervolgens gevlucht richting de Praktijkschool De Brug aan de Saenredamstraat. Het slachtoffer heeft de politie ingeschakeld en aangifte gedaan. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De politie heeft na een zoekslag de verdachte kunnen aanhouden aan het Crullen Weer. Zijn rol in dit incident wordt nu onderzocht.

Getuigenoproep

Ondanks dat er een aanhouding is verricht, zoekt de politie naar getuigen. Aangezien het incident plaatsvond bij het station, zijn omstanders mogelijk getuige geweest van het incident. Mocht u tussen 15.30 uur en 16.00 uur iets verdachts hebben gezien aan de Saendelverlaan in Assendelft, dan hoort de politie dat graag. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


Assendelft: 26-1-2023

De politie kreeg afgelopen woensdagavond melding van een grote groep jongeren die voor overlast zorgde rond het Kaaikhof in Assendelft.

Een groot deel van de jongeren gaf totaal geen gehoor aan de oproep van politie en handhaving om te vertrekken... waarna een ongemakkelijkheid ontstond.

Hierop werd de dertienjarige jongen direct aangehouden.

Hij verzette zich hierbij best hevig dat de agent hier van gewond raakte, laat de politie ook weten.

De agent moest naar het ziekenhuis en is voorlopig niet meer in zijn functie inzetbaar.


Gemeenten Zaanstad: 23-1-2023

Mishandeling Taxichauffeur. ๐Ÿš•


Tijdens het thuisbrengen van zijn klanten werd afgelopen zondag 22 januari, omstreeks 3.00 uur, een taxichauffeur mishandeld meld de Politie Basisteam Zaanstreek.

Hij vervoerde een viertal personen en ontving van de bijrijder een klap in zijn gezicht.

Hier heeft hij behoorlijk letsel aan overgehouden.๐Ÿ˜”

Toen hij uit het voertuig vluchtte belandde hij op de grond en werd hij nog verder geschopt.

Bent u één van deze personen? Meldt u zich dan bij de politie in Zaandijk. De taxi is besteld voor het platform BOLT.

Uw gegevens zijn dus bekend meld de Politie Basisteam Zaanstreek.๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘ฎ‍โ™‚๏ธ๐Ÿ‘ฎ‍โ™€๏ธ


Westzijde: 22-1-2023

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op de Westzijde in Zaandam.

Deze zondag rond 04.45 uur kreeg de politie een melding van een persoon die zwaargewond op straat lag.๐Ÿ˜”

Agenten verleden direct eerste hulp en daarna ontfermen ambulancemedewerkers zich over het slachtoffer.

De man ging met spoed per ambulance naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer werd mishandeld op de Westzijde ter hoogte van de parkeerplaats (naast de ijssalon), tegenover de Vinkenstraat.

Getuigen en / of mensen met andere informatie zoals (camera)beelden kunnen contact opnemen met de Politie 0900-8844.

 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

De laatste weken komen er weer veel meldingen over bankhelpdeskfraude en personen die zich ten onrechte voordoen als politieagent zegt de Politie Basisteam Zaanstreek Met deze smoes weten deze gewetenloze mensen helaas nog steeds geld afhandig te maken bij ouderen.๐Ÿ˜ 

Gelukkig besluiten ook meer ouderen om hun kinderen, vertrouwde contacten en/of de politie te bellen. De kans om een groot georganiseerd netwerk op te pakken is het grootst, wanneer de politie daders op heterdaad weten te betrappen.

Vermoed u dus onraad? Bel direct met de politie ! Mogelijk koppen de fraudeurs dan, net als vorige week in Oostzaan, ook weer een stoeptegel. De tegels vertelden ons, dat zij met smart op de fraudeurs wachten.๐Ÿ‘Œ

De Politie Basisteam Zaanstreek wil ook kinderen, familie en vrienden vragen om nogmaals het gesprek te voeren met ouderen. Zo zorgen wij samen dat zij geen slachtoffer worden van deze laffe manier van misdaad.๐Ÿ˜Œ


Wijdewormer 18-1-2023๐Ÿšจ

De bestuurders van drie auto’s zijn  woensdag aan het begin van de avond betrokken geraakt bij een ongeluk op de A7 bij Wijdewormer.

Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur, toen de achterste auto van de drie tegen de middelste reed, die daardoor op de trekhaak zijn voorganger klapte.

Twee betrokkenen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.


Gemeente Zaanstad: 17-1-2023๐Ÿšจ

 

Een bestelbusje heeft  dinsdagochtend rond 05:40 uur vlam gevat op een parkeerplaats in Zaandam aan de Thijssestraat.

Ook een tweede auto raakte zeer zwaar beschadigd hierbij.

๐Ÿ“ท Politie Zaanstreek.

 


Gemeente Zaanstad 13-1-2023๐Ÿšจ

Een auto is deze vrijdagochtend rond 8:00 uur een klein grachtje ingereden op de Kersenhout in Zaandam.
De bestuurder parkeerde zijn auto bij een school... maar was even vergeten de handrem erop te doen bij haast.
En dat liep verkeerd af de de auto belandde in het grachtje.


Wijdewormer:10-1-2023๐Ÿšจ

Afgelopen dinsdagmiddag is er een persoon gewond geraakt bij een ongeluk op de Noorderweg in Wijdewormer. Twee auto’s klapten daar op elkaar.

Het ongeluk gebeurde vandaag rond rond 16:00 en een  van de slachtoffer was naar het ziekenhuis gebracht.


Koog aan de Zaan : 10-1-2023๐Ÿšจ

Deze Dinsdag middag is er brand uitgebroken in de oude brandweerkazerne aan de Breestraat in Koog aan de Zaan.
Hierbij is een gewonde gevallen.

 


Gemeente Zaanstad:  9-1-2023๐Ÿšจ

Er is een ongeval met meerdere voertuigen op de A7 ter hoogte van Zaandam vanmorgen gebeurt.... Er staat momenteel file vanaf Purmerend richting Amsterdam.

Het verkeer moet rekening houden met ruim een uur vertraging.๐Ÿš˜

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.


Foto's: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Maandagmiddag rond kwart over vier zijn aan de Westerstraat in Wormerveer achttien appartementen ontruimd.  

In de garageboxen was een benzinelucht sterk te ruiken. Dat kon zorgen voor een gevaarlijke situatie.

Na driekwartier werd de oorzaak gevonden. Een oldtimer stond in één van de box ruimtes, die voor de stankoverlast zorgde. De bewoners van de achttien appartementen mochten weer terugkeren.

 

 


Foto's: Inter Visual Studio

Maandagochtend rond kwart voor twaalf is op de Kolkweg in Oostzaan iemand gewond geraakt bij een ongeluk.

De auto's stonden te wachten voor het verkeerslicht, toen de witte bestelbus tegeb de zwarte auto knalde. Die tikte vervolgens tegen het blauwe vrachtwagentje aan. Wie er fout was, is nog niet duidelijk. De bestuurster van de zwarte auto is naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. 

Vanwege de ernst van het ongeluk wordt er onderzoek gedaan door de verkeersongevallenanalyse. Daarom is maar één rijstrook beschikbaar.