112 NIEUWS

Gemeenten zaanstad: 1-4-2023

Een scooterbestuurder is zaterdagochtend gewond geraakt bij een botsing met een auto op de kruising van de Rembrandtkade met de Wandelweg in Wormerveer.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 31-3-2023

Op de N246 richting Wormerveer heeft vrijdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden.

Bron: NHD

 Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

Zo’n tien personen zijn maandagavond met elkaar op de vuist gegaan in de Krugerstraat in Zaandam.

Bron: NHD

 


Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

Brand in bedrijfsverzamelgebouw BedrijvigeBij in Zaandam

Bron: NHD 

 


Gemeente Zaanstad: 27-3-2023

Een 26-jarige man uit Zaandam is maandagochtend aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij meerdere autobranden in de Zaanse wijk Poelenburg. De politie kwam de verdachte op het spoor na uitgebreid rechercheonderzoek.

De man is buiten heterdaad aangehouden. De verdachte kan worden gelinkt aan één autobrand en mogelijk meer in Zaandam in 2023. Welke dit zijn kan vanwege het onderzoek niet worden prijsgegeven. De recherche doet op dit moment onderzoek. De man zal op donderdag 30 maart worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die vervolgens zal beslissen of het voorarrest verder verlengd moet worden.

Teamchef Sherwin Tjin-Asjoe: “Ik ben erg blij dat we iemand hebben aangehouden. Autobranden zorgen veel onrust in de stad. Daarom hebben we eerder ook een groot buurtonderzoek verricht in Poelenburg en samen met de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners. We kunnen geen garantie geven dat het stopt, maar deze aanhouding geeft wel aan dat we er bovenop zitten en er alles aan doen om een voertuigbrand te voorkomen. We nemen dit soort incidenten zeer hoog op”.

Burgemeester Zaanstad
“De afgelopen tijd hield deze zaak de inwoners flink bezig in deze wijk en dat begrijp ik goed”, zegt burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. “Autobranden hebben een enorme impact. Op eigenaars en op hele buurten. Voor ons was het dan ook prioriteit om hier actie tegen te ondernemen. Hierbij was het van straat halen van de (mogelijke) dader het belangrijkst. Dat de politie nu iemand heeft aangehouden is geweldig nieuws en hiervoor verdienen ze een groot compliment”.

Het onderzoek van de politie gaat door. Mensen met informatie blijven welkom. Anoniem melden kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Bellen met de politie kan via 0900-8844.


Gemeenten zaanstad: 27-3-2023

A8 richting Zaandam afgesloten geweest wegens ongeval met drie voertuigen.
Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad: 26-3-2023

De politie kreeg deze zondagochtend rond 04.15 uur een melding van een mishandeling aan de Fluitekruidweg in Zaandam. Hierbij is het slachtoffer, een 43-jarige man uit Zaandam, met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de mishandeling en komt graag in contact met getuigen.

Er is op dit moment nog weinig informatie over het incident zegt de politie. Wel heeft het slachtoffer tijdens de mishandeling bloed verloren, mogelijk dat dit zichtbaar is in de straat. De politie heeft in deze zaak nog niemand aangehouden.

Getuigenoproep: De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u getuige zijn geweest van de mishandeling aan de Fluitekruidweg, dan horen ze dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams, uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via het onderstaande tipformulier. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

 

2023061192


Gemeenten zaanstad: 25-3-2023

GETUIGEN GEZOCHT

Gisteren tussen 21.15 en 21.30 heeft er een bedreiging en poging tot zware mishandeling plaatsgevonden. De politie vermoed dat dit door meerdere mensen is gezien en roepen dan ook getuigen op om zich te melden.

Omstreeks 21.15 vertrekt een man na een bedreiging gehaast uit een woning in ‘t Kalf. Terwijl hij wegrijdt ziet hij dat de verdachte komt aanrijden. De verdachte passeert de man, draait zijn voertuig en zet de achtervolging in.

De verdachte probeerde het slachtoffer meermaals te rammen op de H.G. Scholtenstraat. Het slachtoffer kon net aan een ongeval voorkomen. Verderop, op de Paltrokstraat en later bij de kruising N203/Guisweg, stapt de verdachte tweemaal uit en komt dreigend op het slachtoffer afgelopen. Het slachtoffer moest halsbrekende toeren uithalen om te ontkomen aan zijn belager. Door de achtervolging liepen ook andere weggebruikers gevaar.

De politie vermoed dat meerdere mensen deze achtervolging hebben gezien. En v vragen hen om zich te melden via 0900-8844  Vermeld daarbij altijd registratienummer 2023060333.

 


Gemeenten Zaanstad: 25-3-2023

Vannacht moesten drie Zaankanters in een tijdsbestek van drie uur hun rijbewijs inleveren zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

Nummer één is ook aangehouden ter zake bedreiging en poging zware mishandeling, nummer twee vond het na het heenzenden nodig om tegen het politiegebouw te urineren, nummer drie ging ervandoor met 188 kilometer per uur. Hij deed het vlak daarna in de politieauto letterlijk in zijn broek zegt de politie. Nummer vier had teveel gedronken, maar zat onder de grens voor invordering van het rijbewijs.

Intussen reed een auto met snelheden boven de 100 door de kerkbuurt in Oostzaan. Helaas verloor de politie de auto tijdelijk uit het oog en konden ze de later gevonden personen (rondom in de olie) niet met honderd procent zekerheid linken als bestuurder zegt de politie.

 


Gemeenten zaanstad: 25-3-2023

Verkeerslicht geknakt door harde wind in Westzaan, weg deels gesloten

 


Gemeente Zaanstad: 24-3-2023

Veel schade bij harde botsing in Zaandam, bestuurder rijdt lantaarnpaal uit de grond

Bron: NHD


Gemeenten Wormerland: 24-3-2023

Bedrijfspanden ontruimd bij grote politieactie op bedrijventerrein in Wormer, vermoeden van drugslab.
Bron: NHD

 


Gemeente Zaanstad: 23-3-2023

Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding met bestelbus op rotonde in Zaandam

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 23-3-2023

De politie heeft donderdag 23 maart rond 04.00 uur drie aanhoudingen verricht na een melding van een incident aan de Kaasjeskruidweg in Zaandam. Hierbij is een 39-jarige man uit Zaandam mishandeld en beroofd van zijn eigendommen. De aangehouden verdachten zijn een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee mannen van 33 en 28 jaar uit Zaandam. Hun rol bij het incident wordt nader onderzocht.

Toen het slachtoffer rond 01.45 uur op de Fluitekruidweg liep, passeerde hij een witte bestelbus met daarin drie personen. De man wilde een gesprek met deze personen aangaan over een aanrijding die hij eerder met de bus zou hebben gehad. Direct kwamen de drie personen uit de bestelbus op het slachtoffer af. De man rende vervolgens weg over de Fluitekruidweg in de richting van de Kaasjeskruidweg. Hier werd hij door de drie mannen mishandeld. Tijdens de mishandeling kwam er een vierde persoon bij die het slachtoffer ook begon te schoppen en slaan. De man werd uiteindelijk ook nog beroofd van zijn eigendommen. Het slachtoffer is door de mishandeling even buiten bewustzijn geraakt en later overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft direct na de melding een zoekslag verricht en heeft de verdachten rond 04.00 uur kunnen aanhouden. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en hun rol bij het incident wordt onderzocht. De vierde persoon is niet meer aangetroffen. De persoonlijke eigendommen van het slachtoffer zijn later met behulp van een politiehond in de bosjes teruggevonden.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt het incident en komt graag in contact met getuigen. Wij zijn daarnaast ook nog opzoek naar eerdergenoemde vierde persoon, hier is geen signalement van bekend. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


Gemeenten Zaanstad: 21-3-2023

Een man werd voor de zoveelste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Hij had eerder ook al vijf keer onder invloed van alcohol en/of drugs gereden. De bingokaart zit inmiddels meer dan vol zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

De man is aangehouden en de auto van zijn werkgever is in beslag genomen. De wetgeving bepaalt dat het niet uitmaakt in wiens auto de overtreder wordt gepakt. De officier van justitie zal later bepalen of het voertuig weer terug gegeven wordt aan de werkgever.

De bekeuringen zullen bij de man inmiddels door het dak gaan en ook een celstraf hangt de man inmiddels boven het hoofd zegt de politie.

 


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023 

Zes woningen ontruimd in Zaandam vanwege gaslucht

Bron: NHD


Vrouw zwaargewond bij aanrijding in Zaandam, automobilist aangehouden.
Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 18-3-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een winkeldiefstal op heterdaad in het centrum van Zaandam. Twee verdachten zouden nog bezig zijn met het inladen van hun buit.

De politie reed op dat moment om de hoek. Ze zagen de twee verdachten in de verte van hun weglopen.

Ze zagen twee mannen met een fiets in de buurt fietsen. Op dat moment hebben ze van hen de fietsen gevorderd om de achtervolging in te zetten.

De politie pakten de twee personen vast, maar één van de twee wist hierbij te ontkomen.
Gelukkig hadden ze een fiets en kond de politie snel de achtervolging hervatten.

Hierbij zagen ze dat twee jonge omstanders de verdachte aan het tegenhouden waren. Hierop kon de politie de verdachte aanhouden!
De mannen hadden voor meer dan 100 euro spullen weggenomen uit een drogisterij.

Een van de mannen droeg een brace om zijn pols. De man maakte hier een hele show van en schreeuwde het uit van de pijn.

Na onderzoek kwamen wij erachter dat ook de brace weggenomen was.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau.

 


Gemeente Zaanstad: 17-3-2023

Op het Kalf in Zaandam is vrijdagavond een man aangehouden die mogelijk met een vuurwapen is gezien.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Westzaan: 17-3-2023

Op de N246 bij Westzaan is vrijdagmiddag een kettingbotsing geweest met zeven auto’s.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-3-2023

 

Afgelopen donderdag kreeg de politie Basisteam Zaanstreek  een melding van een vechtpartij op een school in Zaandam. Deze vechtpartij had zich buiten school nogmaals voortgezet.

Een getuige zag dat één van de vechtersbazen een voorwerp had verstopt en wegliep. Dit bleek een vuurwapen te zijn.

Uiteindelijk hebben ze alle vier verdachten aan weten te houden in een trein op station Koog aan de Zaan ter zake openlijke geweldpleging. De persoon die het voorwerp had verstopt had, was hier één van zegt de politie.


Koog aan de zaan: 15-3-2023

Een auto is woensdagavond tegen een boom gecrasht op De Glazenmaker in Koog aan de Zaan. Twee inzittenden raakten gewond.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Zaandijk: 15-3-2023

Auto vliegt in brand op terrein van hoofdpolitiebureau in Zaandijk

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 15-3-2023

STRAATROOF ZAANDAM: GETUIGEN EN BEELDEN GEZOCHT!

Een 16-jarige jongen uit Zaandam is op dinsdagmiddag aan het Stadhuisplein beroofd van zijn eigendommen onder bedreiging van een mes.

De Zaandammer werd rond 15.45 uur op het Stadhuisplein ter hoogte van de McDonalds tegen een muur geduwd. De man die hem duwde zette een mes op zijn keel en eiste dat hij zijn geld afgaf. De Zaandammer gaf hier gehoor aan. Na de beroving vertrok de dader met een geldbedrag lopend richting het centrum van Zaandam.

Het volgende signalement is bekend van de verdachte:

- 35 a 40 jaar oud;
- Ongeveer 1,80 meter lang;
- Licht getinte huidskleur;
- Donkere ogen;
- Zwart mondkapje;
- Zwarte jas met capuchon.

Heeft u dinsdag iets gezien tussen 15.30 uur en 16.00 uur in de buurt van het Stadhuisplein, of heeft u andere informatie die kan helpen bij het politieonderzoek? Laat het de politie dan weten en bel ze via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vermeld dan altijd registratienummer 2023052624. Beelden en of tips kunt u ook met de politie delen.


Gemeente Zaanstad Assendelft: 15-3-2023

Auto vliegt uit de bocht en komt in sloot terecht in Assendelft. Onderzoek naar inhaalactie door andere auto

 


Gemeenten Zaanstad: 13-3-2023

Nadat de politie Basisteam Zaanstreek een melding ontving maandagavond van hangjeugd dat aan het blowen was in een flatgebouw, naderden de politie de flat van twee kanten. De jongeren zagen het voertuig en zetten het op een lopen. Pardoes zagen zij de felle zaklamp van de tegemoetkomende politie agent in hun gezicht. Eén jongen kon in de kraag gevat worden. De andere jongeren kozen ervoor om van vier meter hoogte naar beneden te springen. Omdat de politie hun leven lief hebben, lieten ze hen lopen.


Gemeente Zaanstad Assendelft: 13-3-2023

A8 tussen Assendelft en Zaandam dicht door geschaarde vrachtwagen en gekantelde aanhanger.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 13-3-2023 

Vallende dakbedekking zorgt voor gevaarlijke situatie in Assendelft, straat tijdelijk afgezet.


Gemeente Zaanstad Assendelft:12-3-2023

Meisje gewond bij botsing met auto in Assendelft.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Krommenie: 12-3-2023

Brand in schuur in Krommenie, bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting

Update:

Toen de brand gisteren werd geblust, stonden de gordijnen van de woonkamer open en waren er leuzen te zien als ’Bure, F*ck Parteon, de Politie’.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad Zuiddijk: 12-3-2023

Bestuurder rijdt tegen rij geparkeerde auto’s aan en beschadigt vijf voertuigen Zaandam Zuiddijk.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 11-3-2023

Brand bij wielen van lijnbus in Zaandam, passagiers moeten bus snel verlaten.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 10-3-2023

Automobilist ramt midden in de nacht fietsbruggetje en raakt te water in Wormerveer, inzittenden onderkoeld 

Update:

De twee inzittenden wisten totaal verkleumd uit het ijskoude water te komen.

Bron: NHD

 


Zaanstad: 9-3-2023

Scooterrijdster raakt gewond bij aanrijding met auto op de Provincialeweg in Zaandam.

Bron: NHD

 

 


Krommenie: 9-3-2023

Lichaam gevonden in sloot Krommenie

Bron: Rodi Zaanstreek

 


Koog aan de zaan: 5-3-2023

Veel blikschade bij ongeluk in Koog aan de Zaan

Bron: NHD

 


Gemeenten Zaanstad: 4-3-2023

Man valt van brug en raakt zwaargewond

Politie opzoek naar beeldmateriaal.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een ernstig ongeval op de Beatrixbrug in Zaandam. Een 36-jarige man zonder woon-of verblijfplaats is hierbij ernstig gewond geraakt aan het gelaat. Hij viel van de brug met zijn gezicht op een betonnen plaat en vervolgens in het water. De brug was op dat moment geopend voor een passerend schip. Een passant, een 34-jarige Zaandammer, sprong in het water om de man te redden. Met omstanders zijn de mannen uit het water geholpen.

De hulpdiensten hebben de zorg voor de gewonde man overgenomen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en niet aanspreekbaar. Het betreft een 36-jarige man van Portugese afkomst. Mocht u weten waar hij verbleef en mist u hem momenteel, stelt u zich dan in verbinding met de politie.

De redder kon na een warme douche weer huiswaarts. 

Het is bekend dat er beelden in omloop zijn van het voorval. De beelden opgenomen vanuit een bus zijn bij de politie bekend Mocht u beschikken over andere beelden dan komt de politie daarvan graag in het bezit. U kunt ze uploaden via  dit formulier onder vermelding van 2023044832. Ook als u getuige bent geweest van de aanleiding van het ongeluk en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan horen wij dat graag.

www.Politie.nl

 


Gemeente Zaanstad: 3-3-2023

Persoon raakt te water in Zaandam en wordt gered door omstander, beiden naar het ziekenhuis.

Bron: NHD 


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023 om 15:59

De hulpdiensten zijn uitgerukt voor brand op de westzijde te Zaandam. Last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Geef de hulpdiensten de ruimte. Het betreft een dakbrand in een restaurant. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is met veel materiaal aanwezig. De westzijde is afgezet van het Blauwe Arendspad tot en met het Ameland.

Update:

De brand is ontstaan na dakwerkzaamheden. De brandweer is bezig met sloopwerkzaamheden om de brand in de spouwmuur te bereiken. Vermijd de incident locatie, bied hulpdiensten de ruimte om veilig te werken.

Update:

Door de brand heeft de woning boven het restaurant schade. Stichting #Salvage is onderweg om de schade te beoordelen. Er zijn geen slachtoffers bij de brand betrokken, wel is er een huisdier gered.

Update:

De brand is uit, de brandweer ruimt het materiaal op en gaat retour. De westzijde is weer vrij begaanbaar. #Salvage handelt het verder af met de bewoners. Deze zullen elders moeten overnachten. Einde berichtgeving.

Brand bij restaurant Amon in Zaandam; huisdier gered

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 2-3-2023

Jongens bedreigen en beroven meisje in Burgemeester in ‘t Veldpark

Een minderjarig meisje werd donderdagmiddag 23 februari door een groep jongens bedreigd, beroofd en lastiggevallen in het Burgemeester in ‘t Veldpark. De politie zoekt getuigen.

Het meisje werd aangesproken op de Zuiderzee ter hoogte van het Zuiderzee College. Ze werd direct bedreigd en opgedragen mee te lopen het nabijgelegen park in. Op een beschutte plek in de bosjes werd ze vervolgens fysiek lastiggevallen en beroofd van haar eigendommen. De politie is een onderzoek gestart.

Twee jongens van de groep hielden zich expliciet bezig met de bedreiging, beroving en het lastigvallen. Het volgende signalement van deze twee jongens is bekend:

Verdachte 1:

 • Ongeveer 1,70 lang;
 • Ongeveer 15 jaar oud;
 • Kort zwart stijl haar met een zwarte snor;
 • Smal postuur;
 • Lichte huidskleur;
 • Zwarte jas.

Verdachte 2:

 • Ongeveer 1,70 lang;
 • Ongeveer 15 jaar oud;
 • Fors postuur;
 • Zwart steil haar, een zwarte snor en sikje;

Mogelijk hebben bezoekers van het park donderdagmiddag iets gezien of gehoord van dit incident. Hen wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

www.politie.nl


Politie zoekt getuigen na bedreiging in Wormerveer.

Wormerveer - Op dinsdag 28 februari rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging waarbij een 17-jarige man uit de gemeente Wormerland slachtoffer is geworden. Bij de bedreiging is gebruik gemaakt van een vuurwapengelijkend voorwerp. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Aan de Krommenieerweg had de man rond 20.00 uur een afspraak met een persoon om iets te verkopen. Al snel had hij het gevoel dat iets niet klopte en wilde weggaan. Op dat moment kwam een tweede persoon aanlopen en richtte hij een vuurwapengelijkend voorwerp op de man. Het slachtoffer wist te ontkomen en heeft zich opgesloten op het toilet van een cafetaria. De politie is vervolgens ingeschakeld en heeft het onderzoek gestart.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging. Het signalement van de verdachten is als volgt:

Verdachte 1:

 • Man
 • Licht getinte huidskleur
 • Ongeveer 12 tot 15 jaar oud
 • Ongeveer 1,70 meter lang

Verdachte 2:

 • Man
 • Ongeveer 1,85 meter lang
 • Droeg een motorhelm met de klep dicht
 • Geheel in zwart gekleed

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u tussen 20.00 uur en 20.30 uur iets verdachts hebben gezien aan de Krommenieerweg in Wormerveer, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via onderstaande tipformulier. Informatie delen kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

 


Brandweer Zaandijk is  Gisteravond uitgerukt naar een woningbrand in Zaandijk.

 


Gezocht: Woningoverval - Stadskwekerij - Zaandam

Op dinsdagmorgen 30 augustus 2022 is omstreeks 04.30 uur een man overvallen in een woning aan de Stadskwekerij. Het slachtoffer is hierbij vastgebonden en meerdere keren geslagen. Hij moest zich uiteindelijk onder doktersbehandeling stellen. Er is onder meer geld buitgemaakt. De politie heeft beelden van de overvallers en één van hen kijkt tijdens zijn daad in de camera. Wie herkent de verdachte?

Heeft u Tips ? neem contact op met de politie Klik hier

 

 

Foto en Beeldmateriaal Politie.

De politie heeft beelden van de overvallers en één van hen kijkt tijdens zijn daad in de camera. Hij heeft ook een herkenbaar loopje. Op de bewegende beelden zien we verder hun kleding. De verdachten hebben gebruik gemaakt van een witte Volkswagen Transporter. 

Wie herkent de verdachte(n)?

www.politie.nl


Koog aan de Zaan: 26-2-2023

In een tandartsenpraktijk aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan is zondagochtend brand uitgebroken. Niemand raakte gewond, maar de schade aan het pand is aanzienlijk.

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad:  24-2-2023

Automobilist raakt ernstig gewond bij mogelijke explosie in auto in Zaandam

Bron: NHD


Koog aan de zaan: 24-2-2023

Brand uitgebroken bij Tate & Lyle in Koog aan de Zaan.

Bron: NHD 

 


Gemeente Zaanstad: 23-2-2023

Aan de Ooievaarstraat in Zaandam is donderdagavond een woningbrand uitgebroken.

Bron: NHD 

Wormerveer: 23-2-2023

Brand in bedrijfsgebouw Wormerveer

Bron: NHD 

 


Gemeenten Zaanstad: 23-2-2023

Brandweer rukt steeds vaker uit voor schoorsteenbrand.

Bron: NHD

 

 


Gemeente Zaanstad 22-2-2023


Gisteren heeft de Politie Basisteam Zaanstreek in de wijk Poelenburg een grootschalig buurtonderzoek gehouden in verband met meerdere autobranden die in deze wijk hebben plaatsgevonden.

Ze hebben hierbij ook meerdere kaartjes uitgedeeld van Meld Misdaad Anoniem.

Bij deze ook de oproep aan een ieder om alert te zijn op verdachte situaties. Mocht u iets zien wat te maken heeft met de autobranden? Bel dan direct 112.

Heeft u informatie over de autobranden? Neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verzoek het bericht zoveel te delen


Gemeenten Zaanstad: 20-2-2023

Afgelopen weekend kreeg  de politie Basisteam Zaanstreek een melding over een man die niet aanspreekbaar was.

Ter plaatse vertelde twee mannen dat het trio een drankspelletje aan het doen was en de persoon die onwel was had verloren.

Ze konden ons niet de naam van de betrokken persoon vertellen, de man was inmiddels "aanspreekbaar" en de ambulance kwam niet ter plaatse voor deze dronkenschap.

 

Ze hadden besloten de man mee te nemen naar het bureau, omdat hij slachtoffer was van zijn eigen drankmisbruik.

De man heeft de politiebus  onder gespuugd en stikte hierbij bijna in zijn eigen braaksel zegt de politie.

Deze ontwikkeling gaf voldoende aanleiding om wel ter plaatse te komen voor de ambulance. Deze hebben de tot op heden voor ons onbekende man met een alcoholvergiftiging toch meegenomen naar het ziekenhuis.


Gemeenten Zaanstad: 19-2-2023

Vanmiddag kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een man die met natte kleding aan, zoekende door een weiland liep.

Ter plaatse bleken ze te maken te hebben met een visser, die een poging had gewaagd zijn favoriete visstek te bereiken.

De schapen die in het weiland stonden, konden de man niet waarderen en hadden hem het water in geduwd. Tijdens deze onverwachtse zwempartij, was de man zijn gehoorapparaat verloren.

Een ding wist de man zeker zegt de politie de kans dat de man zijn gehoorapparaat zou vangen was groter dan de kans op vis, nadat hij een duikje had genomen in het water.....

 


Gemeente Zaanstad / saendelft 18-2-2023

Gisteren heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een tijdje staan te posten bij een gestolen bromfiets.

Na enkele uren werd het geduld beloond.

Een 14-jarige jongeman uit Saendelft stapte op de bromfiets en reed een ereronde door de wijk.

Toen hij verschillende politievoertuigen zag, dumpte hij de bromfiets en ging er te voet vandoor.

Na een korte achtervolging dat eindigde in een valpartij heeft de politie hem aangehouden.


Gemeente Zaanstad: 18-2-2023

Gisteren kreeg de Politie Basisteam Zaanstreek een melding van een tiener die onwel zou zijn.

Hij zou binnen op de bank liggen en geen adem meer halen.

Ter plaatse bleek de jongen gesnoept te hebben van een flinke dosis vodka-sinas en daarbij een jointje gerookt te hebben.De jongen bleek gelukkig wel te ademen.

Hij heeft het advies gekregen om zijn roes maar even uit te slapen.Op dit soort momenten merk je het verschil tussen mannen en jongentjes zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

Ze hopen dat hij van zijn actie heeft geleerd.


Gemeente Zaanstad: 18-2-2023

Brand in restaurant in Zaandam, tien woningen ontruimd

Bron: NHD


Gemeente Zaanstad: 17-2-2023

Auto total loss bij ongeluk in Zaandam

Bron: NHD


Gemeenten Zaanstad: 15-2-2023

Afgelopen Dinsdag avond is de Brandweer Zaanstreek naar t kalf uitgerukt vanwege een gaslucht. Na enig zoeken en speuren hebben ze inderdaad een lekkage geconstateerd. Samen met fa Liander is alles veilig gesteld weer.

 

๐Ÿ“ท vb Prins Bernhardplein Zaandam


Gemeente Zaanstad:14-2-2023

Vorige week zagen collega’s van de Politie Basisteam Zaanstreek in hun vrije tijd een bestuurder alle stukjes van het asfalt maximaal benutten.Jammer vonden de collega’s het wel van de politie dat deze grondige inspectie gecombineerd ging met veel geslinger en wisselende snelheden.Zij riepen andere collega’s op die aan het werk waren voor een alcoholcontrole.

De bestuurder viel toen meteen door de mand. Hij blies een F, wat ook wel staat voor FAIL!Eenmaal op het bureau kon meneer zijn rijbewijs inleveren en mocht hij na het onderzoek weer naar huis. Maar helaas de partner bleek ook onder invloed te zijn van alcohol FAIL.


Wormerveer: 12-2-2023

De bestuurder van een scooter is deze zondag aan het einde van de middag in botsing gekomen met een auto op de kruising van de Westerstraat en Lijsterstraat in Wormerveer.

De bestuurder van de scooter heeft nog geprobeerd om uit te wijken, maar kon een botsing niet voorkomen.

De man kwam ten val en is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.


Gemeenten Zaanstad / Zaandijk 12-2-2023

Bijzondere klus op de vroege zondag ochtend vanmorgen voor de Brandweer Zaandijk.

Hoge waardes CO2 in meerdere woningen, die ook na ventileren terug bleef komen. Waarschijnlijk afkomstig van de spuitisolatie die maanden geleden is aangebracht en nu icm windstil blijft hangen.

๐Ÿ“ท Brandweer Zaandijk 


Zaanstad / Wormerveer: 12-2-2023

Update:

WORMERVEER; vermissing: De 15 jarige jongen is nog niet aangertoffen. De burgernet wordt afgesloten. Heeft u aanvullende informatie? Bel:0900-8844

ZAANSTAD: WORMERVEER,vermist,jongen,15jr,blank,1m73,normaal postuur,donker blond/bruin kort haar, joggingspak met hoodie,zwarte nike schoenen. 

meer info ga naar burgernet klik hier 

 


Gemeente Zaanstad: 12-2-2023

Vanochtend vroeg was de ochtenddienst direct gestart voor de Politie Basisteam Zaanstreek met een alcoholcontrole en drugscontrole.

In totaal hebben ze 130 bestuurders getest op alcoholgebruik en hebben ze 1 bestuurder onderworpen aan een drugstest.

Ze hebben de drugstest niet vaker toegepast omdat hier geen aanleiding voor was.

De controle heeft 1 aanhouding ter zake van rijden onder invloed van alcohol opgeleverd.

Daarnaast heeft de politie één iemand betrapt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Deze heeft hiervoor een proces verbaal gekregen.

๐Ÿ“ทPolitie Zaanstreek


Assendelft: 10-2-2023

Een eenzijdig ongeluk heeft deze vrijdagochtend rond 9.00 uur plaatsgevonden op de Noorderveenweg in Assendelft.

De 18-jarige bestuurder van de auto heeft sinds kort zijn rijbewijs. Hij verloor de macht over het stuur en raakte van de weg.

Hij hoefte niet mee naar het ziekenhuis.


Wormer 9-2-2023

Aan de Dorpsstraat in Wormer is donderdagavond een woningbrand uitgebroken. Volgens de eerste alarmering is de brand in de schoorsteen ontstaan.

De eerste melding kwam kort na acht uur 's avonds bij de alarmcentrale binnen. Met onder meer 1 tankautospuit en 1 hoogwerker is de brandweer aanwezig. Uit onder andere Wormerveer is versterking opgeroepen.

meer info klik hier 


Gemeente Zaanstad: 8-2-2023

Op vrijdag 27 januari 2023 om 21.00 uur zag de politie dezelfde man weer rijden in zijn Belgische huurauto. Hij kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. De agenten deelden de man mee dat hij werd aangehouden in verband met gebruikmaking van een vervalst paspoort. De man werkte mee en vroeg of hij zijn telefoon uit zijn auto mocht pakken. De politie stemde daarin toe en zag dat de man in de auto stapte, startte en wegreed. 

Een politieman greep de man vast maar dat weerhield de verdachte niet zijn vlucht te staken. Hij verhoogde zijn snelheid tot ongeveer 70 kilometer per uur, terwijl de politieman hem niet los kon laten en werd meegesleurd. Dat gebeurde over een afstand van enkele honderden meters. Onderwijl sloeg de vluchtende verdachte de politieman in het gezicht. De politieman durfde niet los te laten uit angst om niet onder de wielen van de hardrijdende auto terecht te komen. 

Uiteindelijk moest de politieman loslaten en rolde over het wegdek. Hij liep gelukkig, mede door zij  beschermende kleding, relatief lichte verwondingen op. 

De verdachte wist te ontkomen. De auto is later aangetroffen en inbeslaggenomen. Tot op heden is de verdachte niet gevonden. 

De verdachte betreft Jaimy Patrick BAILEY, geboren 13 mei 1985 in Groot Brittanië. 

 WIE WEET WAAR DEZE VERDACHTE VERBLIJFT?

De foto van de verdachte werdt afgelopen  dinsdag 7 februari getoond in Opsporing Verzocht, NPO2, 20.30 uur.  

Waar is deze verdachte? Hij wordt gezocht voor poging tot doodslag op een politieman in Zaanstad. Bel 0900-8844:


Gemeente Zaanstad: 7-2-2023

De politie Zaanstreek reed af op een melding over een bestuurster die lachgas zou gebruiken.

De politie trof een bestuurster en haar partner aan die het niet allemaal meer op een rijtje hadden.

De twee vulden hun romantische datenight in met tientallen flessen lachgas. De politie vermoedden dat de vrouw het niet erg naar haar zin had. Zij leegde namelijk haar gehele maaginhoud in, op en rondom het voertuig. Of zij nou ziek werd van het lachgasgebruik of dat zij walgde van de mannelijke aanwezigheid.. Uit beide personen kwam in elk geval geen enkel zinnig woord meer.

De vrouw haar rijbewijs werd ingevorderd en zij werd aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek bij het cbr. De sleutels van de auto zijn in bewaring genomen (mag zij ophalen op het politiebureau) en ook ontving de vrouw een bekeuring voor het doen van haar behoefte op straat.


Gemeenten Zaanstad: 5-2-2023

Tijdens een surveillance heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een scooterrijder gecontroleerd. Tijdens het gesprek hadden ze de indicatie dat deze bestuurder onder invloed was.

De speekseltest gaf de politie bevestiging.

De 16-jarige bestuurder, die nog maar drie maanden in bezit was van zijn rijbewijs, had van een groene plant gesnoept.

De bestuurder werd aangehouden ter zake verdenking van rijden onder invloed en is voor de afhandeling overgebracht naar het politiebureau.

Daar weigerde hij mee te werken aan de bloedafname, omdat hij bang was voor naalden.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en is ter beslissing opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

 


Gemeente Zaanstad: 4-2-2023

Er is deze zaterdagavond een grote brand ontstaan in een woning aan de Cort van der Lindenstraat in Zaandam. Hierbij raakte een man gewond.

Het slachtoffer is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is dat is nog niet duidelijk.

De brand was rond 19:30 uur onder controle.

De politie heeft onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


Gemeenten Zaanstad: 4-2-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een ruzie tussen buren. Ter plaatse zijn ze in gesprek gegaan met de onruststoker.

Deze was zo onverstandig om meerdere malen te roepen dat hij de melder, zijn buurvrouw, zou gaan vermoorden.

Deze informatie is gedeeld met de buurvrouw die aangifte heeft gedaan ter zake bedreiging.

De verdachte is aangehouden en ingesloten. Hij heeft vannacht niemand van het leven beroofd zegt de politie.

 


Gemeente Zaanstad: 4-2-2023

Tijdens de nachtdienst kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een mogelijke aanrijding op de Thorbeckeweg in Zaandam.

De melder zag een auto met schade staan. Ter plaatse trof de politie de auto aan. De bestuurster had geen enkel idee hoe de schade was ontstaan.

Waarschijnlijk was het drankmisbruik niet alleen een aanslag op haar lever maar ook op haar geheugen.

De vrouw is aangehouden voor verdenking van rijden onder invloed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, omdat de politie sterk twijfelde aan de rijvaardigheid van mevrouw.


Politie Bericht: 3-2-2023

Een 14-jarige jongen is tot twee keer toe onder dreiging van geweld beroofd van zijn bezittingen zegt de politie.

Dit gebeurde afgelopen donderdag 2 februari rond 16.40 uur aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan en vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft. De politie sluit niet uit dat beiden straatroven gepleegd is door één persoon en is op zoek naar getuigen.

Toen op donderdag 2 februari het slachtoffer bij de verkeerslichten stond te wachten, hoorde hij een scooter naderen. De bestuurder kwam naast de jongen staan en begon te roepen dat hij zijn bezittingen af moest geven. In eerste instantie weigerde hij dit. Vervolgens werd de jongen onder dreiging van geweld aangespoord dit alsnog te doen. Aangezien het slachtoffer zo bang was, heeft hij hier gehoor aan gegeven. De verdachte ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor in de richting van station Koog aan de Zaan.

Een soortgelijke straatroof vond plaats op vrijdag 3 februari zegt de politie. Toen het slachtoffer aan het fietsen was op de Saenredamstraat, werd hij mogelijk door dezelfde scooterbestuurder als een dag eerder achtervolgd. De jongen stopte en vervolgens werd, ook hier onder dreiging van geweld, zijn bezittingen afgenomen. Dit keer had de verdachte een steekwapen bij zich. Nadat de jongen zijn bezittingen had afgegeven, reed de verdachte op hoge snelheid de Willem Sijpesteijnstraat in.

De jongen heeft voor beiden incidenten de politie ingeschakeld. Na een zoekslag is er geen verdachte aangetroffen.

Getuigenoproep

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

ManNormaal postuurOngeveer 1,90 meter langGeheel in zwart gekleedDroeg een bivakmuts

 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op donderdag 2 februari rond 16.40 iets verdachts hebben gezien aan de Tulpstraat in Koog aan de Zaan of op vrijdag 3 februari rond 08.40 uur aan de Saenredamstraat in Assendelft? Dan hoort de politie dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.


Gemeente Zaanstad: 3-2-2023

Afgelopen donderdagnacht lag de melder te slapen toen hij opeens zijn eigen auto hoorde starten zegt de politie Basisteam Zaanstreek.

Toen hij naar buiten keek zag hij nog net zijn auto wegrijden.

Er vanuit gaande dat het geen slechte nachtmerrie was heeft hij direct 112 gebeld.

De verdachte was nog maar net de wijk uit en werd door ons aangetroffen. Wij hebben de verdachte (zonder schade) klemgezet en aangehouden.Wij zijn benieuwd naar zijn verklaring. Ontkennen zou wel heel ongeloofwaardig zijn zegt de politie.


Gemeente Zaanstad: 3-2-2023

Gisterenavond kreeg de politie Basisteam Zaanstreek een melding van een ruzie in een woning in Zaandam.

Ter plaatse bleken de spanning tussen het stel flink op te lopen. De vrouw die hoogzwanger was, werd door haar partner bedreigd met de woorden:

'Ik snijd je open en ik haal de baby eruit'

Het kwam de vrouw tot een grote verrassing dat haar partner blijkbaar een LOI opleiding voor gynaecologie had gevolgd.

De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie heeft de man aangehouden ter zake bedreiging.

Er zal vandaag los van het strafrechtelijk onderzoek gekeken worden naar de mogelijkheid voor een huisverbod van minimaal tien dagen, voor de verdachte zegt de Politie.


Assendelft: 1-2-2023 

Twee auto’s zijn deze woensdagavond op elkaar gebotst op de N246 in Assendelft.

Een bestuurster raakte daarbij zwaargewond.

Een vrouw is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De andere persoon is wel nagekeken maar hoefte niet mee naar het ziekenhuis.

 


Gemeenten Zaanstad: 31-1-2023

De politie Zaanstreek kreeg een melding dat er een persoon op een viaduct zou staan.

Onder het viaduct loopt een spoorlijn. De melder was bang dat de persoon naar beneden zou springen voor een trein.

Dit bleek gelukkig niet het geval.

Ze hebben niemand aangetroffen!

๐Ÿ“ท Politie


Gemeenten Zaanstad: 30-1-2023

Afgelopen Zondagochtend heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een verkeerscontrole gehouden.

Ze hebben hierbij expliciet gelet op drugsgebruik in het verkeer.

Nadat ze 21 bestuurders hadden controleerd, zaten de dienstvoertuigen al vol met 6 verdachten.
De Politie Basisteam Zaanstreek heeft de verdachten geadviseerd om voortaan naar een ander feest te gaan. Het feest is duidelijk nuchter niet uit te houden.

 

๐Ÿ“ท Politie Zaanstreek

 


Gemeenten Zaanstad: 30-1-2023

Je zou bijna denken dat het een nieuwe trend is in 2023 Zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

Afgelopen weekend hebben ze net als alle andere weekenden horecatoezicht gehouden in Zaandam.

Helaas is dit nodig en blijkt uit ervaring dat het zonder politie aanwezigheid helemaal een beestenboel kan worden.

Nadat een persoon zich had misdragen werd deze aangehouden.

De persoon begon zich hevig te verzetten, waardoor een collega letsel op heeft gelopen aan zijn enkel.

Eindstand: de collega is een aantal weken niet inzetbaar voor uniform-diensten.


Wormer: 28-1-2023

Brand in gebouw Veerdijk Wormer.

De Brandweer is bezig met bestrijden van brand in een bijgebouw. Blijf bij overlast van de rook uit de rook, sluit ramen en deuren en zet eventueel mechanische ventilatie uit. Geef hulpverleners de ruimte.

Update:

Opschaling Grote brand ivm uitslaan van de brand en probleem met waterwinning. Die laatste was snel opgelost. Brand is onder controle zegt de Brandweer en bewoners waren al uit het pand.

Update:

De Brand was in een bijgebouw tussen 2 woningen zegt de Brandweer. Salvage beoordeeld of de 2 naastgelegen panden weer betreden mag worden door de bewoners.

Einde berichtgeving 

 


Gemeente Zaanstreek: 28-1-2023

Een POGING TOT DOODSLAG.

Gisterenavond heeft de Politie Basisteam Zaanstreek rond 21:00 uur op de Sluispolderweg een persoon aangehouden ter zake identiteitsfraude.

De verdachte stapte snel in zijn auto en reed weg terwijl de collega hem nog met beide handen vast had.

De collega is meer dan 300 meter meegesleurd met een snelheid van 70 kilometer per uur en is ondertussen meerdere malen in het gezicht geslagen.

De collega is uiteindelijk losgekomen en heeft blauwe plekken, schaafwonden en een kapot uniform aan het incident overgehouden.

De verdachte is ontkomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.


Assendelft: 26-1-2023

 

De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een 20-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige man aan de Saendelverlaan in Assendelft. De verdachte zit vast en zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

Rond 15.35 uur kwam het slachtoffer aan op het treinstation Krommenie/Assendelft. Aan de zijde "de Wisselwachter" werd hij aangesproken door de verdachte die hem vervolgens bedreigde. Hierbij ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer letsel opliep. De verdachte is vervolgens gevlucht richting de Praktijkschool De Brug aan de Saenredamstraat. Het slachtoffer heeft de politie ingeschakeld en aangifte gedaan. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De politie heeft na een zoekslag de verdachte kunnen aanhouden aan het Crullen Weer. Zijn rol in dit incident wordt nu onderzocht.

Getuigenoproep

Ondanks dat er een aanhouding is verricht, zoekt de politie naar getuigen. Aangezien het incident plaatsvond bij het station, zijn omstanders mogelijk getuige geweest van het incident. Mocht u tussen 15.30 uur en 16.00 uur iets verdachts hebben gezien aan de Saendelverlaan in Assendelft, dan hoort de politie dat graag. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


Assendelft: 26-1-2023

De politie kreeg afgelopen woensdagavond melding van een grote groep jongeren die voor overlast zorgde rond het Kaaikhof in Assendelft.

Een groot deel van de jongeren gaf totaal geen gehoor aan de oproep van politie en handhaving om te vertrekken... waarna een ongemakkelijkheid ontstond.

Hierop werd de dertienjarige jongen direct aangehouden.

Hij verzette zich hierbij best hevig dat de agent hier van gewond raakte, laat de politie ook weten.

De agent moest naar het ziekenhuis en is voorlopig niet meer in zijn functie inzetbaar.


Gemeenten Zaanstad: 23-1-2023

Mishandeling Taxichauffeur. ๐Ÿš•


Tijdens het thuisbrengen van zijn klanten werd afgelopen zondag 22 januari, omstreeks 3.00 uur, een taxichauffeur mishandeld meld de Politie Basisteam Zaanstreek.

Hij vervoerde een viertal personen en ontving van de bijrijder een klap in zijn gezicht.

Hier heeft hij behoorlijk letsel aan overgehouden.๐Ÿ˜”

Toen hij uit het voertuig vluchtte belandde hij op de grond en werd hij nog verder geschopt.

Bent u één van deze personen? Meldt u zich dan bij de politie in Zaandijk. De taxi is besteld voor het platform BOLT.

Uw gegevens zijn dus bekend meld de Politie Basisteam Zaanstreek.๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘ฎ‍โ™‚๏ธ๐Ÿ‘ฎ‍โ™€๏ธ


Westzijde: 22-1-2023

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op de Westzijde in Zaandam.

Deze zondag rond 04.45 uur kreeg de politie een melding van een persoon die zwaargewond op straat lag.๐Ÿ˜”

Agenten verleden direct eerste hulp en daarna ontfermen ambulancemedewerkers zich over het slachtoffer.

De man ging met spoed per ambulance naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer werd mishandeld op de Westzijde ter hoogte van de parkeerplaats (naast de ijssalon), tegenover de Vinkenstraat.

Getuigen en / of mensen met andere informatie zoals (camera)beelden kunnen contact opnemen met de Politie 0900-8844.

 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

De laatste weken komen er weer veel meldingen over bankhelpdeskfraude en personen die zich ten onrechte voordoen als politieagent zegt de Politie Basisteam Zaanstreek Met deze smoes weten deze gewetenloze mensen helaas nog steeds geld afhandig te maken bij ouderen.๐Ÿ˜ 

Gelukkig besluiten ook meer ouderen om hun kinderen, vertrouwde contacten en/of de politie te bellen. De kans om een groot georganiseerd netwerk op te pakken is het grootst, wanneer de politie daders op heterdaad weten te betrappen.

Vermoed u dus onraad? Bel direct met de politie ! Mogelijk koppen de fraudeurs dan, net als vorige week in Oostzaan, ook weer een stoeptegel. De tegels vertelden ons, dat zij met smart op de fraudeurs wachten.๐Ÿ‘Œ

De Politie Basisteam Zaanstreek wil ook kinderen, familie en vrienden vragen om nogmaals het gesprek te voeren met ouderen. Zo zorgen wij samen dat zij geen slachtoffer worden van deze laffe manier van misdaad.๐Ÿ˜Œ


Wijdewormer 18-1-2023๐Ÿšจ

De bestuurders van drie auto’s zijn  woensdag aan het begin van de avond betrokken geraakt bij een ongeluk op de A7 bij Wijdewormer.

Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur, toen de achterste auto van de drie tegen de middelste reed, die daardoor op de trekhaak zijn voorganger klapte.

Twee betrokkenen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.


Gemeente Zaanstad: 17-1-2023๐Ÿšจ

 

Een bestelbusje heeft  dinsdagochtend rond 05:40 uur vlam gevat op een parkeerplaats in Zaandam aan de Thijssestraat.

Ook een tweede auto raakte zeer zwaar beschadigd hierbij.

๐Ÿ“ท Politie Zaanstreek.

 


Gemeente Zaanstad 13-1-2023๐Ÿšจ

Een auto is deze vrijdagochtend rond 8:00 uur een klein grachtje ingereden op de Kersenhout in Zaandam.
De bestuurder parkeerde zijn auto bij een school... maar was even vergeten de handrem erop te doen bij haast.
En dat liep verkeerd af de de auto belandde in het grachtje.


Wijdewormer:10-1-2023๐Ÿšจ

Afgelopen dinsdagmiddag is er een persoon gewond geraakt bij een ongeluk op de Noorderweg in Wijdewormer. Twee auto’s klapten daar op elkaar.

Het ongeluk gebeurde vandaag rond rond 16:00 en een  van de slachtoffer was naar het ziekenhuis gebracht.


Koog aan de Zaan : 10-1-2023๐Ÿšจ

Deze Dinsdag middag is er brand uitgebroken in de oude brandweerkazerne aan de Breestraat in Koog aan de Zaan.
Hierbij is een gewonde gevallen.

 


Gemeente Zaanstad:  9-1-2023๐Ÿšจ

Er is een ongeval met meerdere voertuigen op de A7 ter hoogte van Zaandam vanmorgen gebeurt.... Er staat momenteel file vanaf Purmerend richting Amsterdam.

Het verkeer moet rekening houden met ruim een uur vertraging.๐Ÿš˜

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.


Foto's: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Maandagmiddag rond kwart over vier zijn aan de Westerstraat in Wormerveer achttien appartementen ontruimd.  

In de garageboxen was een benzinelucht sterk te ruiken. Dat kon zorgen voor een gevaarlijke situatie.

Na driekwartier werd de oorzaak gevonden. Een oldtimer stond in één van de box ruimtes, die voor de stankoverlast zorgde. De bewoners van de achttien appartementen mochten weer terugkeren.

 

 


Foto's: Inter Visual Studio

Maandagochtend rond kwart voor twaalf is op de Kolkweg in Oostzaan iemand gewond geraakt bij een ongeluk.

De auto's stonden te wachten voor het verkeerslicht, toen de witte bestelbus tegeb de zwarte auto knalde. Die tikte vervolgens tegen het blauwe vrachtwagentje aan. Wie er fout was, is nog niet duidelijk. De bestuurster van de zwarte auto is naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. 

Vanwege de ernst van het ongeluk wordt er onderzoek gedaan door de verkeersongevallenanalyse. Daarom is maar één rijstrook beschikbaar.