REGIO NIEUWS:

Assendelft / Koog aan de Zaan / Krommenie / Oostzaan / Westzaan / Wormer / Wormerveer / Zaandam / Zaandijk / Oostknollendam /  / Nauerna / Westknollendam.


Regio: 20-7-2024

De Fixbrigade komt bij u langs!

Het is eindelijk zomer, maar voor u het weet staat de winter weer voor de deur. Huurt u een sociale woning via een woningbouwvereniging en wilt u graag uw energierekening verlagen? De Fixbrigade helpt graag!

De deskundige fixers van de Fixbrigade brengen tochtstrips en radiatorfolie aan, installeren spaarlampen en waterbesparende douchekoppen, en geven tips om uw energieverbruik te verminderen. Woont u in een sociale huurwoning van Parteon, Rochdale of ZVH? Dan is deze service helemaal gratis, inclusief de gebruikte materialen.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-7-2024

Drive In HORNBACH Zaandam feestelijk geopendSjouwen met zware bouwmaterialen vanaf nu verleden tijd.

Met een feestelijke wolk confetti werd de gloednieuwe Drive In van HORNBACH Zaandam vandaag geopend. Om 7.00 uur precies reed de eerste klant voorbij de slagboom om de maar liefst 4.500 m2 tellende Drive In te verkennen vanachter het stuur. “Super trots zijn we dat nu ook in deze regio elke doe-het-zelver en klusprofessional uit de regio kan profiteren van het gemak van de Drive In-service van HORNBACH”, laat Vestigingsmanager Michael Linden opgetogen weten.

Toen Zaandam 26 jaar geleden als eerste Nederlandse HORNBACH-vestiging de deuren opende, bestond het Drive In-concept nog niet. Inmiddels hebben vele vestigingen deze service en overal is het een groot succes. “Ik ben verheugd dat wij nu ook in Zaandam een Drive In hebben”, laat Michael weten. Klanten kunnen er super eenvoudig zware artikelen voor hun grote bouwprojecten direct vanuit het schap in hun auto, aanhanger of klusbus leggen. Dankzij de brede gangpaden en overzichtelijke schappen, vinden ze er efficiënt hun weg tussen de vele honderden artikelen. “Zelfs het afrekenen gaat snel. Met de speciale HORNBACH-app scannen klanten zelf hun artikelen om ze vervolgens direct te betalen. De waardevolle tijd die de doe-het-zelvers en klusprofessionals in onze Drive In besparen, kunnen ze mooi besteden aan hun projecten.”

Elke dag geopend:De vanmorgen geopende Drive In van HORNBACH Zaandam, is te vinden op de plek van het voormalige afhaalcentrum. De bestaande 2000 m2 is uitgebouwd naar 4.500 m2. Klanten vinden hier vooral artikelen als gipsplaten, constructiehout, isolatiemateriaal, muurstenen, wapeningsstaal, dakbedekking en bestrating. Michael: “Allemaal zware bouwmaterialen waar klanten nu niet meer eindeloos mee hoeven rond te sjouwen door onze projectbouwmarkt. Iedereen is van harte welkom in onze Drive In aan de Symon Spiersweg 6.

Foto's: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-7-2024

Veel Zaankanters vieren dit weekend vakantie op De Buurtcamping in eigen park.

In het Agathepark, het Koogerpark en het In ‘ t Veldpark bouwen buurtbewoners samen de Buurtcamping op.

Ook in de Zaanstreek begint na deze week de vakantie. Veel Zaankanters kamperen in het eerste weekend weer in een park om de hoek op De Buurtcamping. In het Agathepark, het Koogerpark en het In ‘ t Veldpark bouwen buurtbewoners samen de camping op, organiseren ze activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders.

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Samen luisteren naar verhalen of muziek bij het kampvuur en samen eten of bijpraten bij een kop koffie."Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

“In het Agathepark zetten ruim 50 gezinnen hun tent op. Zij hoeven zich niet te vervelen, want nadat burgemeester Jan Hamming de camping heeft geopend, kunnen zij genieten van tal van activiteiten. “Zo treedt er gelegenheidsband The Golden Herring op bij het kampvuur en kunnen kinderen circustrucs leren. Terwijl wat oudere kampeerders kunnen meedoen aan Expeditie Agathepark, om maar iets te noemen. Voor buren die last- minute willen aanhaken, zijn nog plekjes vrij”, vertelt Campingbeheerder Erica Leijen.

‘Er komt een mooie mix van ervaren Buurtcampers en mensen die voor het eerst naar de Buurtcamping komen. We hebben veel leenverzoeken gekregen van mensen die zelf geen tent en slaapspullen hebben. Bijna alle tenten, slaapzakken en matjes worden gebruikt komend weekend. 'Daar zijn we erg blij mee.’ Aldus Lisa van Tongeren, Campingbeheerder in ‘t Veldpark.

Last-minute een kampeerplek reserveren? Het kan nog! De lokale teams in Zaanstad zoeken nog enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Liever niet kamperen? Voel je welkom om langs te komen om sfeer te proeven of mee te doen aan de activiteiten.

Een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan via:
👇
https://ap.lc/tdRto

📸 Aangeleverd


Regio: 15-7-2024

Dochters overhandigen cheque na crowdfundingactie.

“Mooi dat we in de geest van onze vader terug kunnen geven”, Carola Verstegen-Jonkergouw en Thera van der Hoop-Jonkergouw overhandigden afgelopen week trots een cheque ter waarde van maar liefst €2100,- aan Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum. Dit bedrag haalden zij op met een crowdfundingsactie na het overlijden van hun vader.

Tijdens de laatste dagen van prominent Zaankanter Theo Jonkergouw op de intensive care zagen zijn vrouw en dochters dat hij vaak onrustig en angstig was – vooral ‘s nachts. Dat veranderde toen hij op het plafond kon kijken naar beelden van een aquarium, geprojecteerd door een bijzonder apparaat: de Qwiek.up.

Thera: “Mijn moeder heeft voor mijn vader een aquarium op het plafond laten projecteren. Mijn vader had namelijk veel met vissen. En dat was een goede keuze. Zeker op het einde, toen hij door ademgebrek steeds onrustiger werd, heeft het kijken naar de beelden hem rust kunnen brengen. Volgens mijn moeder was het net alsof er iets van hem afviel.”

Het ZMC beschikt over vier Qwiek.up apparaten. Patiënten die angstig zijn, verdriet hebben of zich eenzaam voelen, ervaren door de geprojecteerde beelden en bijhorende muziek de nodige afleiding. Direct na het overlijden van hun geliefde vader, besluiten Carola en Thera daarom een crowdfundingactie te starten. Met de opbrengsten van deze actie kan het ZMC nu extra ‘belevenismodules’ aanschaffen: onder andere beelden en muziek speciaal voor kinderen.

Carola: “We hopen dat met deze nieuwe modules voor de Qwiek.ups meer patiënten zich minder bang, verdrietig of eenzaam voelen tijdens een ziekenhuisopname. Nogmaals dank aan iedereen die meedeed aan onze actie om iets extra’s te doen voor onze medemens.”

Samen voor een gezonde Zaanstreek:Al meer dan honderd jaar nemen ze -samen met hun zorgpartners- verantwoordelijkheid voor de zorg en het welzijn van alle Zaankanters en voor de patiënten in het bijzonder. Stichting Vrienden ondersteunt graag bij die belangrijke bijdrage aan de Zaanstreek. Dat doen ze door extra’s te financieren die niet binnen de reguliere ziekenhuisbegroting passen, maar wel belangrijk zijn voor welbevinden en herstel van onze patiënten. Aldus het Zaans Medisch Centrum.

Foto: Zaans Medisch Centrum

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 15-7-2024

Assendelft: Kort

De werkzaamheden op de Communicatieweg West Assendelft gaan door met het vernieuwen van de brug.

Foto's: RTV Zaanstreek / Zaanse media

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-7-2024

Online bijeenkomst voor gescheiden ouders.

Op woensdag 24 juli van 20.00 tot 21.00 uur organiseert het Scheidingsplein een online gratis bijeenkomst voor gescheiden ouders. Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal. Zo krijg je een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijg je tips en adviezen. Na de verhalen van de jongeren krijgt iedereen de kans om vragen aan hen te stellen. De online bijeenkomst is anoniem en er zijn geen kosten aan verbonden. Scheidingsplein .nl is een informatief platform voor hulp bij scheiding.

Meer info: https://ap.lc/eQWcC

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-7-2024

Patricia's Bloemboetiek aan de Drielse Wetering gaat stoppen.

Er is veel over gesproken maar Patricia's Bloemboetiek verteld zelf hoe het echt zit waarom ze stoppen zo zit het echt:

Helaas zullen we idd op termijn stoppen met Patricia's Bloemboetiek vanwege uiteenlopende redenen, zakelijk en privé, het is een heel moeilijke keuze die is gemaakt omdat we met heel veel passie al jaren deze winkel runnen.

Er is op dit moment nog geen exacte datum bekend waarop we zullen stoppen. Ons huurcontract loopt nog een tijd door, en ik heb besloten niet te verlengen. Onze verhuurder is alvast op zoek naar een nieuwe koper of huurder, maar dit kan nog even duren. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we de volgende stap bekijken. We zijn echt niet zomaar weg!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om deze prachtige winkel over te nemen zodat het een bloemenwinkel blijft. We hebben een zeer trouwe klantenkring zakelijk en particulier. En zitten met alle mogelijke voorzieningen op een gezellig winkelplein! We hopen van harte op een enthousiaste opvolger.

Iedereen is van harte welkom voor prachtige bloemen, boeketten, planten, potten, vazen, etc. We staan met heel veel plezier voor jullie klaar en voeren ons vak met veel enthousiasme uit. Dank voor jullie begrip en steun. Ik sta altijd klaar voor een praatje als jullie vragen hebben! Aldus Patricia's Bloemboetiek.

Foto: Patricia's Bloemboetiek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-7-2024

ZaanFolk Festival in het Wilhelminapark Wormerveer.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-7-2024

Ondanks het weer een groot succes weer.

Open dag Brandweer Wormerveer tot 16:00 uur kom jij ook nog kijken bij deze toppers?

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-7-2024

Kom ook sporten voor jong & oud tijdens de Zaanse Zomer Experience.

Dit jaar kunnen niet alleen kinderen en jongeren, maar ook zestigplussers genieten van de gratis Zaanse Zomer Experience! Sportbedrijf Zaanstad heeft een speciaal programma samengesteld voor senioren. Elke woensdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur op verschillende locaties in Zaanstad. Tennis, schaken, weerbaarheidstraining, atletiek, jeu de boules en meer!

Voor de jeugd is er ook de hele zomervakantie genoeg te doen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld skeeleren, freerunnen of skateboarden. Of creatieve talenten ontdekken bij toneel, dans, muziek of knutsel workshops. Ook voor de kleintjes van 2 tot 5 jaar zijn er leuke activiteiten.

Meer info en aanmelden :https://ap.lc/JsHTd

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-7-2024

Omarm je talent tijdens JobOn's Zomerspelen in Zaanstad.

Bij JobOn geloven we dat iedereen unieke talenten heeft die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de arbeidsmarkt. Helaas blijven veel van deze talenten onbenut. Vanuit deze gedachte organiseert JobOn samen met haar eventmanagers de JobOn Zomerspelen van 22 juli t/m 15 augustus, passend bij de Olympische Zomerspelen waarbij het ook draait om het benutten van talent. Onze eventmanager Sila Raghoebarsing organiseert op 23 juli de workshop 'van werk naar welzijn' in Koog aan de Zaan: "Met dit event laten we mensen stappen zetten om hun fysieke, mentale en emotionele gezondheid te ondersteunen en in te zetten in hun loopbaan". 

Samen talenten ontdekken: 
We zien een opvallende overeenkomst tussen het bereiken van Olympisch goud en een stap zetten in de loopbaan. Beide vereisen doelgerichtheid, doorzettingsvermogen en het optimaal benutten van je talenten. "Bij JobOn vinden we het essentieel dat elk talent in Nederland wordt benut. Met deze zomercampagne willen we mensen motiveren hun verborgen potentieel te ontdekken en in te zetten. Door middel van workshops, interactieve sessies en wandelingen helpen we deelnemers hierbij," aldus Petra van der Vlugt, programmamanager events van JobOn. 

Balans en ontspanning: 
De workshop in Koog aan de Zaan wordt begeleid door eventmanager Sila: "Het vinden van balans en stilstaan bij je ervaringen en talenten zijn elementen tijdens deze workshop. Of je nu student, professional of gewoon geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling, op 23 juli help ik deelnemers graag op weg. We gaan aan de slag met een ABP-check en vergroten het bewustzijn, mensen gaan met nieuwe inzichten naar huis. Deze zomer helpen we graag iedereen om doelen te bereiken, net zoals een coach dat doet voor een Olympisch atleet", aldus Sila. 
 

Aanmelden nog mogelijk:  
Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze workshop die plaatsvindt op 23 juli van 11.00 tot 13.00 uur bij Koog aan Zee, Lagendijk 1-3 in Koog aan de Zaan. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via: JobOn-Zomerspelen: van werk naar welzijn | JobOn

 

Over JobOn: 
Stichting JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten van hun vaardigheden en versterken elkaar ten behoeve van een werkplek die past bij het talent. www.jobon.nl 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-7-2024

Kort Twiske:

Onderhoud asfalt twiske weer van start.

Afgelopen maandag maar ook de komende dagen zijn ze door een groot deel van het Twiske waterland bezig met scheuren te vullen in het asfalt en hobbels in de weg te verwijderen.

📷 RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-7-2024

Parkfestival in het Agathepark in Krommenie.

Op deze zondagmiddag 7 juli kan iedereen die van muziek houdt genieten van het parkfestival dat muziekvereniging Onderling Genoegen jaarlijks organiseert. Een middag vol muziek in de muziektent van het prachtige Agathepark in Krommenie, waarbij liefhebbers van harmonie, fanfare en brassband hun hart op kunnen halen.

Respectievelijk zullen optreden: Concordia Oostzaan, Brassband Eensgezindheid Wormer, Opleidingsorkest en samenspeelgroep Onderling Genoegen, Saens Harmonie Orkest, Alkmaar Brass & als afsluiter Fanfareorkest Onderling Genoegen.

Foto's RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-7-2024

A Lovely Afternoon in the Parc 2024. t Margriet Eshuijs PopKoor.

Na een jaar van afwezigheid pakken we de traditie van een heerlijke middag zingen in het Wilhelmina Park weer op, met alweer de zevende editie van “A Lovely Afternoon in the Parc”. Ook dit jaar hopen ze de mensen met hun optreden een mooie en
gezellige middag te bezorgen.

Foto's RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-7-2024

Zaanstad: Kort

Rubriek: Wat ons opviel.....

We kregen een mail van de bewoners van de Claude Debussystraat in Rooswijk!Sinds 23 juni 2024 is de Claude Debussystraat nog steeds afgesloten! Schiet niet op! Ellende met parkeren!

Natuurlijk besteden we er aandacht aan we namen een kijkje....

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-7-2024

Straks vast eenjarige planten in de plantvakken promenade om op te fleuren.
Ook de gemeente Zaanstad en Wormerland zijn blij met de opening van de Zaanweg maar er wordt nog volop gewerkt aan de promenade langs het water. In het plantseizoen, aan het eind van het jaar worden daar 27 nieuwe bomen en extra groen geplant. Om de promenade deze zomer al wel wat op te fleuren zet de gemeente eenjarige planten in de plantvakken.

📸RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-7-2024

HORNBACH Zaandam opent Drive In op 17 juli.

Op woensdag 17 juli opent HORNBACH Zaandam om 7.00 uur de slagbomen van de gloednieuwe Drive In van 4.500 m2. Doe-het-zelvers en klusprofessionals uit de hele regio kunnen dan zo de Drive In binnenrijden. Grote en zware artikelen laad je hier zonder gesjouw zo in de auto, aanhanger en klusbus. De nieuwe Drive In betekent extra gemak en een mooie uitbreiding van de eerste HORNBACH-vestiging in Nederland.

“Dat wij in Zaandam over twee weken ook een Drive In hebben in de eerste HORNBACH vestiging van Nederland, is een prachtig moment”, vindt Vestigingsmanager Michael Linden. “We hebben ons bestaande afhaalcentrum van 2.000 m2 uitgebouwd naar 4.500 m2 en volledig ingericht als Drive In.”

Geen gesjouw meer: Voor mensen die thuis aan de slag gaan met een grote klus, is de Drive In een uitkomst. Datzelfde geldt voor klusprofessionals, die HORNBACH steeds beter weten te vinden. In de Drive In vinden zijn een uitgebreid assortiment bouwmaterialen, zoals gipsplaten, constructiehout, isolatiemateriaal, muurstenen, wapeningsstaal, dakbedekking en bestrating. “Dit zijn vaak loodzware en grote artikelen. Daar wil je liever niet al te lang mee rondsjouwen door onze vestiging”, zegt Michael. Gelukkig hoeft dat vanaf 17 juli niet meer. In de Drive In kunnen klanten hun auto of klusbus direct voor het schap parkeren en de artikelen makkelijk en snel inladen. “En dat is nog niet alles”, vult Michael aan. “Dankzij de speciale HORNBACH-app, kunnen klanten de artikelen zelf scannen, afrekenen en direct doorrijden om te beginnen aan hun klusproject. Elk bezoek aan de Drive In levert dus veel gemak en waardevolle tijdwinst op.”

Feestelijke opening: Het merendeel van de HORNBACH-vestigingen heeft al een Drive In. Klanten zijn daar zeer te spreken over deze service en rijden er graag voor om.

Michael: “Als eerste vestiging in Nederland mag er hier in Zaandam natuurlijk geen Drive In ontbreken. We nog druk bezig om alles overzichtelijk en efficiënt in te richten om op tijd klaar te zijn voor de opening. Een flinke klus, want het totale assortiment van de Drive In bestaat uit ruim 400 kwaliteitsartikelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het gaan redden en ik kijk uit naar woensdag 17 juli. Dan openen we klokslag 7.00 uur onze gloednieuwe Drive In. En dat doen we natuurlijk feestelijk!”

De Drive In is te vinden op het terrein van HORNBACH aan Symon Spiersweg 6 in Zaandam.


Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-7-2024

Wormerveer: Kort

De Zaanweg is tot grote vreugde van vele mensen weer helemaal open!

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-7-2024

Zaankanters voor Elkaar brengt al tien jaar vraag en aanbod vrijwilligerswerk bij elkaar.

Het vrijwilligersplatform Zaankanters voor Elkaar bestaat tien jaar. De gemeente geeft subsidie aan dit platform. Zaankanters voor Elkaar matcht vraag en aanbod van vrijwilligers aan elkaar. In tien jaar tijd zijn er 32.543 matches gemaakt zijn. De organisatie van Zaankanters voor Elkaar wordt gewaardeerd met een 7,3.

Wethouder Actief Burgerschap Harrie van der Laan - Wethouder : “Ik ben enorm trots op alle Zaanse vrijwilligers die zich in inzetten voor de samenleving. Zonder hen zou de samenleving tot stilstand komen. Ik ben heel blij dat Zaankanters voor Elkaar nu zelfs meer vrijwilligers weet te matchen dan voor corona. Tijdens corona liep het aantal vrijwilligers enorm terug. Zaankanters voor Elkaar is erin geslaagd om heel snel uit dat dal te klimmen. Dat is erg knap.”

Inwoners kunnen een verzoek doen voor vrijwilligerswerk bij het platform. Het platform gaat dan aan de slag om een vrijwilliger te vinden die dat werk wil oppakken. Het totaal aantal koppelingen tussen inwoners en organisaties is toegenomen. In 2023 heeft Zaankanters voor Elkaar 4.428 matches gerealiseerd die goed zijn voor 76.813 uur vrijwillige inzet.

Hulp aan vrijwilligers die offline zijn
De landelijke vrijwilligersorganisatie NL Voor Elkaar heeft voor het 10-jarig bestaan haar waardering uitgesproken voor de resultaten van Zaankanters voor Elkaar. Vooral voor de ondersteuning van de zogenaamde ‘warme’ bemiddeling waarbij Zaankanters voor Elkaar inwoners offline ondersteunt. Het gaat dan om inwoners die vrijwilligerswerk willen doen en die geen internet hebben of niet met de computer kunnen omgaan.

📸 Aangeleverd

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-7-2024

Monuta Jade Schuurman zorgt voor verlichting bij Hospice Zaanstreek.

Hospice Zaanstreek ontving van Monuta Jade Schuurman een gift van 950 Euro voor de aanschaf van WendyLett Hoeslakens ter verlichting van de werkzaamheden van verpleegkundigen en vrijwilligers. Gastbewoners die bedlegerig zijn kunnen met het gebruik van deze soepele en gladde lakens makkelijker gedraaid worden en weer goed in bed worden gelegd.

Dit initiatief is één van de ‘Gebaren van Monuta’ die de organisatie, deze maal in samenwerking met franchisenemer Jade Schuurman, jaarlijks beschikbaar stelt. Al meer dan 100 jaar staat Monuta klaar voor de lokale samenleving. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare.

Jade Schuurman, Register Uitvaartverzorgster, licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA: we doen er alles aan om er te zijn voor mensen op een impactvol moment in het leven. Niet alleen tijdens een afscheid. Maar ook als het nog niet zover is, of als zij al afscheid hebben moeten nemen van een dierbare in het verleden. Het is bijzonder om deel uit te maken van een organisatie die een lokaal gebaar als deze steunt en zo samen een bijdrage te leveren aan de samenleving.” Wat zijn we blij verrast met deze gift. Dit geeft meer comfort voor onze gastbewoners, aldus Jet van den Berg en Anita Gaal, coördinatoren van hospice De Schelp te Krommenie en hospice Het Tij te Zaandam.

Over Monuta Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al meer dan 100 jaar in met dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-7-2024

Provincie investeert € 11 miljoen in slimme mobiliteit

Een zelfrijdende bus die zonder chauffeur van halte naar halte rijdt. Slimme fietspaden waar groepen scholieren vaker groen krijgen. Automobilisten die als eerste gewaarschuwd worden over een pech-of ongeval op de route. Dat zijn enkele voorbeelden van slimme technologieën voor het verkeer die de provincie Noord-Holland inzet of onderzoekt. De provincie investeert ruim € 11 miljoen in deze innovatieve maatregelen - Smart Mobility - om de regio bereikbaar en leefbaar te houden en de verkeersveiligheid te verbeteren. Niet alleen voor nu, ook voor de toekomst. 

 

Smart Mobility (slimme mobiliteit) gaat om innovatieve oplossingen voor het verkeer, zoals het inzetten van nieuwe technieken, digitalisering, automatisering en data. Niet alleen voor de auto, ook voor de scheepvaart, logistieke sector en de fiets. Deze ontwikkelingen lijken misschien nog ver weg, maar in Noord-Holland is al veel mogelijk. Dat is te lezen in de voortgangsrapportage Focus Smart Mobility 2022-2025 (2,75 MB). 

 

Slimme technologieën verbeteren verkeersveiligheid 

Ongelukken voorkomen? Slimme technologieën kunnen daarbij helpen. Door verkeerslichten slim in te stellen, verbetert de provincie de verkeersveiligheid op schoolfietsroutes. Groepen scholieren krijgen daardoor nu al op 11 kruispunten vaker en langer groen. Dit voorkomt dat de laatste uit de groep net door rood rijdt om bij de rest van de groep te blijven. Binnenkort wordt dit op meer fietspaden toegepast. 

 

Waar is het glad? Op welke punten remmen auto's vaker? Steeds meer nieuwe auto's kunnen dit soort data doorgeven aan wegbeheerders. Hierdoor zijn er extra 'ogen' op de weg en eerder onveilige situaties in het vizier. De provincie kan vervolgens maatregelen treffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

 

Een ander voorbeeld is dat verkeer nog te vaak hard langs wegafzettingen rijdt, bijvoorbeeld bij een pechgeval. De provincie heeft daarom een test uitgevoerd waarbij de weginspecteur automatisch een waarschuwing naar het dashboard van automobilisten stuurt 'pas op stilstaand voertuig'. Automobilisten zijn hierdoor tijdig gewaarschuwd en kunnen eerder anticiperen op onverwachte verkeerssituaties. 

 

Drukke wegen, toch bereikbaar blijven 

De Noord-Hollandse wegen zijn al druk en er komt de komende jaren nog meer verkeer bij, doordat er nieuwe woonwijken worden gebouwd. Die woningen moeten op een duurzame wijze ingericht en bereikbaar zijn. Daarvoor heeft de provincie een strategie opgesteld voor een netwerk van mobiliteitshubs om de bereikbaarheid te verbeteren. Dit zijn plekken waar verschillende vormen van vervoer samenkomen, waar reizigers kunnen wisselen van vervoersmiddelen, zoals treinen, bussen, trams, fietsen, deelauto's of scooters. Het doel van een mobiliteitshub is om het gebruik van openbaar vervoer te bevorderen, de mobiliteit te verbeteren en duurzame vervoersopties te stimuleren. Het openbaar vervoer kampt met personeelstekort, de provincie onderzoekt daarom de (on)mogelijkheden voor het inzetten van zelfrijdende bussen. Technisch is het mogelijk, maar hoe werkt dat in de praktijk? Wie weet rijdt een bus zonder buschauffeur over een tijd van A naar B en wordt dat het ov van de toekomst.  

 

De komende jaren moeten veel bruggen vervangen worden met wegwerkzaamheden en hinder tot gevolg. Door data te delen over de werkzaamheden, ontvangen reizigers betere reisinformatie via hun navigatiesystemen. Door data uit te wisselen en beschikbaar te stellen aan brugwachters, automobilisten en schippers vermindert de provincie de overlast en verbetert ze de doorstroming op de weg en op het water. 

 

Een gezonde leefomgeving

Door het gebruik van schonere vervoersmiddelen te stimuleren en mensen vaker op de fiets of met het OV te laten reizen, ontstaat meer ruimte in de straat. Ook is het beter voor het milieu en draagt het bij aan de afgesproken klimaatdoelen. De provincie stimuleert autodeelprojecten en zet Smart Mobility maatregelen in om het verkeer beter te spreiden en piekdrukte te voorkomen bij wegwerkzaamheden, evenementen en op drukke dagen naar recreatiegebieden. 

 

Investering van ruim € 11 miljoen in Smart Mobility 

De provincie vindt het belangrijk om Noord-Holland bereikbaar en leefbaar te houden en de verkeersveiligheid flink te verbeteren. Daarom investeert de provincie in Smart Mobility-maatregelen. Tot en met 2025 is daarvoor € 11 miljoen beschikbaar, waarvan € 8.766.440 provinciaal geld en het resterende bedrag komt van samenwerkingsprojecten en subsidies. Meer weten? Lees de voortgangsrapportage (2,75 MB) of kijk op www.noord-holland.nl/smartmobility

Foto's: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-6-2024

Jubileum Jeugdfeest ZV De Ham.

Zwemvereniging De Ham bestaat dit jaar 100 jaar.

Dit jubileum wordt het gehele jaar door groots gevierd met allerlei festiviteiten. Van Biatlon, tot Zwemvierdaagse, van Petanque tot een Moordspel. Voor iedere leeftijd binnen de vereniging worden activiteiten georganiseerd.

Drie weken geleden vond het grote Hamfeest plaats in de Stoomhal in Wormer voor alle (oud) leden van 16 jaar en ouder. Afgelopen weekend was het de buurt aan de jongste leden van 12 jaar en jonger, om zich onder te dompelen in een heus kampeerweekend in zwembad de Crommenije in Krommenie.

Voor heel even leek de ligweide van het zwembad meer op een kampeerterrein als een zwemgelegenheid. Sportbedrijf Zaanstad heeft speciaal voor deze gelegenheid haar deuren voor deze geopend voor dit evenement Het weekend stond volledig in het teken van, hoe kan het ook anders binnen een zwemvereniging, water. Zwemmen in het buitenbad, springen van de duikplank, op doel gooien met de waterpoloballen, het kon allemaal. Kinderen die even geen water wilde voelen, konden over de stormbaan rennen en glijden. Na het avondeten was het tijd voor de kinderen om zich naar het binnenbad te begeven, het bad wat tot echte disco omgevormd was. DJ Jeff heeft de avond muzikaal ondersteund en heeft de kinderen voorzien van een suikerspin.

Na al het zwemmen was het tijd voor een ieder om zijn tent op te zoeken en flink uit te rusten. De volgende ochtend vroeg moesten de tenten weer opgeruimd worden door de kinderen zelf. Het ontbijt, voor een groot gedeelte gesponsord door de Albert Heijn in het Kaaikhof, kwam als geroepen na het harde werken. Maar een zwemmer zit nooit stil, dus na het ontbijt nog even een work out op het grasveld van de Crommenije. Daarna werden alle kinderen weer opgehaald door hun ouders en kunnen we allemaal terug kijken op een fantastisch mooi jubileumweekend voor de jongste leden van De Ham.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-6-2024

Zaanstad:

De Zaansche Molen is opzoek.

Volgend schooljaar 24-25 gaat bij vereniging Zaansche Molen hun nieuwe educatieprogramma 'Op je klompen naar je werk' van start voor groepen 5 t/m 8.

Hoe was het leven voor de kinderen van toen, als je niet meer naar school mocht en op je 11e al mee moest werken in de molens.

Op interactieve wijze maken de kinderen van nu kennis met de kinderen van toen.

Voor dit programma hebben ze nog 30 paar vooral kinderklompen nodig, 40 stofjassen en een kruiwagen.

Wie kan ze hiermee helpen? Contact: info@zaanschemolen.nl t.a.v. Resi Veenman

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-6-2024

Zaanstad/Wormerland:

Bedankt!

Vandaag is het Veteranendag en danken wij alle veteranen voor hun inzet voor vrede en veiligheid in de wereld.

In Zaanstad zal de waterval naast het Stadhuis 's avonds rood, wit en blauw kleuren. Ook wappert de Veteranenvlag trots op ( diverse ) plekken.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-6-2024

Informatiemarkt Wet open overheid.

Op 11 juli is er in de Publiekshal van het Stadhuis een informatiemarkt voor raadsleden over de Wet open overheid.

In deze wet staat dat gemeenten ervoor moeten zorgen dat er zoveel mogelijk informatie openbaar is. Om aan deze wet te voldoen moet er veel gebeuren. Informatie moet bijvoorbeeld makkelijk gevonden kunnen worden. Voldoen aan de wet vraagt aanpassingen van processen en werkwijzen van de organisatie. De informatie op deze informatiemarkt gaat over wat er al is gedaan, waar nu aan wordt gewerkt, en wat er nog moet gebeuren. Ook u bent tussen 16:30 en 19:00 welkom op deze informatiemarkt! Aanmelden is niet nodig.

Foto: Gemeente Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-6-2024

Nieuwe kolenbakken groot succes in het Twiske.

De kolenbakken die vorig jaar al eerder in het Twiske op diverse plaatsen als test waren geplaatst, waren een groot succes. Dit jaar zijn er begin van de zomer daarom in het Twiske steeds meer kolenbakken bij gekomen met nu ook echte goed informatie borden waarop de recreanten het verzoek krijgen de kolen in de beschikbare bakken te doen.

In het verleden ging dit namelijk nogal eens mis en werden de weggooibarbecues in plastic vuilcontainers gedeponeerd. Het resultaat laat zich raden, compleet weggesmolten containers, die dan vervolgens weer vervangen moesten worden. Het Twiske is erg blij met de kolenbakken en spreekt over een groot succes.

Foto's RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-6-2024

Klaar voor de toekomst met nieuw elektronisch patiëntendossier.

Het Zaans medisch centrum heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet! op vrijdag 21 juni om 13:00 uur gingen ze over op een nieuw elektronisch patiëntendossier: HiX 6.3.

Dit is goed nieuws. Het helpt namelijk onze medewerkers om nóg beter met elkaar samen te werken. Ook de patiënten bieden ze zo hoogwaardige zorg.

Ze blijven met HiX 6.3 goed aangesloten bij het zorgpartners en bij de nieuwe wet- en regelgeving die de overheid vaststelt. Zo zijn ze voorbereid, nu en in de toekomst!

Om 13:00 uur opende bestuurder Anja Blonk officieel de overgang naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier. Astrid Peperkamp (Functioneel beheer), Wietske Wijnja (verpleegkundige raad) en Erik Ephraim (anesthesioloog en CMIO) drukten daarna op de Go-live-knop.

Anja Blonk: “Er is zo hard gewerkt door iedereen en daar zijn Mariska en ik als raad van bestuur ongelooflijk trots op. HiX helpt ons samenwerken met partners in de regio om patiënten de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Zo zijn we helemaal klaar voor de toekomst!”

Foto: Zaans medisch centrum

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-6-2024

Noord-Hollandse kinderen worden lekker vies op ModderDag.

ModderDag staat weer voor de deur: de dag waarop kinderen op de kinderopvang heerlijk mogen kliederen met modder. In de provincie Noord-Holland zullen op vrijdag 28 juni op bijna 450 opvanglocaties zo’n 33.500 kinderen naar hartenlust met modder spelen. ‘Ontzettend belangrijk,’ stelt Marion de Cocq van IVN Natuureducatie, die deze 12e editie weer mogelijk maakt. ‘Lekker buiten spelen en vies worden staat enorm onder druk, terwijl dat gezond is voor de ontwikkeling van kinderen. Daar vragen wij met ModderDag aandacht voor.’

Vroeger waren in een boom klimmen, slootje springen en een steen over het water keilen voor kinderen heel normale activiteiten. Het ontdekken van de wereld gebeurt tegenwoordig echter vooral virtueel, via games, tablets en smartphones. Kinderen van nu zitten veel meer binnen dan hun ouders en opa’s en oma’s deden. Een ontwikkeling die niet goed is voor onder andere de ogen en motoriek en ook leidt tot meer overgewicht bij kinderen.

Lekker struinen in de natuur:IVN pleit er daarom voor dat kinderen veel meer naar buiten gaan en dan het liefst de natuur in. Buiten spelen in de natuur stimuleert de ontwikkeling van kinderen enorm, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Natuurrijke speelplekken, zoals een groen park of bos, waar kinderen ook lekker kunnen struinen, zorgen voor ander, actiever speelgedrag dan de standaard wipkip of glijbaan.

Modderactiviteiten :Landelijk doen zo’n 4400 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties en in totaal ongeveer 330.000 kinderen aanstaande vrijdag mee met ModderDag. Zij organiseren allerlei modderige activiteiten voor hun kinderen, zoals het houden van een modderloop, het spelen van moddervoetbal, schilderen met modder of het maken van heksensoep. Het doel: bewegen en lekker vies worden.

Onder de deelnemende kinderopvangcentra zijn flink wat locaties van kinderopvang Humankind, waar natuurbeleving ook onderdeel uitmaakt van de pedagogische visie. IVN en Humankind hebben om die reden de handen ineengeslagen om samen te werken aan meer natuurrijke kinderopvang.

International Mud Day: International ‘Mud Day’ is ontstaan in Nepal en Australië met de achterliggende gedachte dat kinderen meer in aanraking moesten komen met de natuur. Inmiddels wordt deze dag ieder jaar op 29 juni in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gevierd. In Nederland werd ModderDag voor het eerst in 2013 georganiseerd. Omdat 29 juni dit jaar op een zaterdag valt, is ModderDag een dag vervroegd.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 23-6-2024

Aftellen is begonnen: nog 1 jaar tot Roze Zaterdag 2025 in Zaanstad.

Afgelopen zaterdag hebben wethouder Inclusie van de gemeente Zaanstad Gerard Slegers en voorzitter van de Zaanse Regenboog Frank Vos de sleutel van Roze Zaterdag gekregen in Groningen. Hiermee heeft Groningen, organisator van Roze Zaterdag 2024, formeel het stokje overgedragen aan Zaanstad. Op zaterdag 28 juni 2025 vindt Roze Zaterdag plaats in Zaanstad.

Op het hoofdpodium van Roze Zaterdag 2024 op de Grote Markt in Groningen vond afgelopen zaterdagavond de sleuteloverdracht plaats. De Groningse wethouder Manouska Molema en gedeputeerde Tjeerd van Dekken overhandigden de sleutel van Roze Zaterdag aan de Zaanse wethouder Slegers en aan Frank Vos, voorzitter van de Zaanse Regenboog. Deze sleutel staat symbool voor het overdragen van de organisatie van Roze Zaterdag van de ene naar de andere stad.

De Zaanstreek in alle kleuren: Wethouder Inclusie Gerard Slegers van Zaanstad: “We hebben gisteren de hele dag genoten van een feestelijke Roze Zaterdag in Groningen. Veel dank aan Groningen voor de geweldige organisatie en de gastvrije ontvangst. Dit inspireert Zaanstad om er in 2025 weer een schitterende en kleurrijke editie van te maken. Het thema van Roze Zaterdag 2025 is ‘De Zaanstreek in alle kleuren’.”

56 jaar na de Stonewall Riots: Frank Vos, voorzitter De Zaanse Regenboog: “In 2025 is ZaanPride van 22 tot en met 28 juni. Met op 28 juni Roze Zaterdag Zaanstad, precies 56 jaar na de Stonewall Riots. Een geweldige mijlpaal die we in het korte bestaan van De Zaanse Regenboog hebben bereikt samen met al onze vrijwilligers, ambassadeurs, partnerorganisaties en gemeente Zaanstad. En vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom.”

Meer acceptatie: Gemeente Zaanstad organiseert de editie van 2025 samen met De Zaanse Regenboog, Discriminatie.nl Zaanstreek-Waterland en Stichting Marketing Zaanstreek. Vanaf nu zullen er het hele jaar door tot aan Roze Zaterdag 2025 verschillende activiteiten en kleinere evenementen worden georganiseerd in Zaanstad die bijdragen aan meer acceptatie van lhbtiqa+-mensen. Het hoogtepunt is 28 juni 2025, waarop Roze Zaterdag 2025 plaatsvindt in het centrum van Zaandam.

Elkaar accepteren en respecteren: Wethouder Slegers: “Wij willen dat iedereen uit de lhbtiqa+-gemeenschap zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. Helaas is dat nog niet overal het geval. Met Roze Zaterdag willen we zorgen voor meer verbinding tussen ál onze inwoners. Het gaat om elkaar accepteren en respecteren. Volgend jaar gaan we er samen met al onze inwoners en bezoekers een onvergetelijk evenement van maken.”

Ieder jaar in een andere stad:Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement reist langs verschillende steden. Elk jaar is er een andere gaststad. Roze Zaterdag heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid met als doel seksuele, sekse- en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van het evenement.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 23-6-2024

Westzaan:

Samen in actie voor een nieuw medicijn!

Wat een geweldig bedrag!

Stichting Huntington Zaanstreek heeft met deze dag en alle acties die zijn gehouden een geweldig bedrag van € 31.158, opgehaald en zal dit overmaken en Campagneteam Huntington die dit bedrag weer in zal zetten in onderzoek naar een medicijn voor deze vreselijke ziekte.

En dit is nog niet het eindbedrag, er stromen nog steeds donaties binnen. Aldus Stichting Huntington.

Foto: RTV Zaanstreek / Zaanse media

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Zaanstad: 23-6-2024

Westzaan:

Trappen tegen Huntington.

Vandaag is het zo ver zondag 23 juni gaat het wéér gebeuren! Voor de vierde keer vindt het evenement plaats: "Nog 1 keer Trappen Tegen Huntington!". Een Top evenement voor fietsers, hardlopers, wandelaars en supporters! Alles vindt vandaag plaats tot 16.00 uur vanuit het startpunt VVV Westzaan Zuideinde 150.

Foto's: RTV Zaanstreek / Zaanse Media


Regio: 22-6-2024

Update: Bonbon-Atelier N. Limmen B.V. krijgt nog meer kleur aan de Rode Ring.

Het nieuwe pand van het bonbon-atelier in Assendelft krijgt echt steeds meer kleur. De bouw is nog in volle gang en breidt zich steeds meer uit geweldig om te zien.

We volgen dit erg graag.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 22-6-2024

sporttoestellen bij de avonturenspeelplaats in Het Twiske vandaag feestelijk onthuld.

Vandaag zaterdag 22 juni werden de nieuwe sporttoestellen bij de avonturenspeelplaats in Het Twiske feestelijk onthuld door mw. El Ksaihi (voorzitter algemeen bestuur van Twiske-Waterland) en de heer P. Jansen afgevaardigde van de skivereniging Zaanstreek-Waterland.

Wethouder Wessel Breuness was ook aanwezig van de gemeente Zaanstad.

Het Twiske krijgt deze sporttoestellen cadeau in verband met het 40-jarig jubileum, want in 1984 is dit gebied in erfpacht genomen.

Aansluitend op de onthulling van de sporttoestellen vonden de prijsuitreikingen plaats aan de winnaars van de fotowedstrijd. Dit gebeurde bij het beheerbureau In Het Twiske.

Foto's: Aangeleverd 

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 21-6-2024

Uitvoeringsplan Zaandam-Oost: een kansrijke toekomst80% versie voorgelegd aan de gemeenteraad.

De komende jaren wordt flink geïnvesteerd in Zaandam-Oost, zodat kinderen in deze wijken net zoveel kansen hebben als in andere delen van Zaanstad. Projecten en programma’s die de eerste vruchten afwerpen in Poelenburg en Peldersveld worden – waar mogelijk - uitgebreid naar Hoornseveld, Kogerveldwijk, Rosmolenwijk en Zaandam-Zuid. In het uitvoeringsplan staat omschreven wat de partners van het Pact de komende vier jaar gaan doen.

Wethouder Natasja Groothuismink (portefeuillehouder Jeugd, Onderwijs): “Ruim de helft van de leerlingen met een risico op onderwijsachterstand, komt uit Zaandam-Oost. Dat begint al op jonge leeftijd, maar je ziet ook later dat jongeren hun opleidingen niet afmaken. Daarmee gaat zoveel talent en potentieel verloren. Problemen op het gebied van armoede en (on)gezondheid gaan vaak over van generatie op generatie. Dat moet we doorbreken, door als gemeenschap de handen ineen te slaan. Hier hebben we de ouders ook heel hard bij nodig. Binnen het Pact hebben we een sterke alliantie met alle partners, waardoor we echt kunnen investeren in de talenten van de jeugd en de veerkracht van de wijken op onderdelen waar dit het hardst nodig is.”

Uitvoeringsplan: De afgelopen maanden is door alle partners hard gewerkt om tot dit uitvoeringsplan te komen voor heel Zaandam-Oost. Het voorliggende plan wordt begin juli in de gemeenteraad besproken. De raadsleden hebben ruimte om input te geven, voordat het plan wordt voltooid. De voortgang van het uitvoeringsplan zal regelmatig met de gemeenteraad besproken worden.

Met alle partners een gezamenlijk plan met extra aandacht voor de jeugd.

Voor de eerste keer is er voor alle wijken in Zaandam-Oost een uitvoeringsplan gemaakt. Een gebied met 47.000 inwoners. De projecten en programma’s worden grotendeels gefinancierd met subsidies van het Rijk, zoals o.a. de verlengde leertijd op basisscholen, verbeteren van de leefbaarheid en woonomgeving door vaker het vuilnis op te halen en de openbare ruimte te verbeteren, een gratis opleiding in de wijk, het pas gestarte inlooppunt Spaansgroen waar bewoners terecht kunnen voor vragen over opleidingen, werk en de woonomgeving. Ook is er een speciaal interventieteam dat zich bezighoudt met het verstoren van criminele netwerken en hun verdienmodellen.

Brigit Schumacher, namens de schoolbesturen primair onderwijs en kinderopvangpartners: “Onderwijsachterstanden voorkomen lukt het best bij jonge kinderen. Op de meeste basisscholen in Zaandam-Oost krijgen leerlingen vanaf het nieuwe schooljaar extra onderwijs van 2,5 tot 5 uur per week. Met extra lestijd kunnen de scholen meer tijd besteden aan lezen, taal en rekenen en is er ook tijd voor brede ontwikkeling van leerlingen, zoals muziek, sociale vaardigheden en andere activiteiten waarbij kinderen hun talenten ontdekken.”

Harry Platte, namens de Zaanse woningbouwcorporaties: “De wijken in Zaandam-Oost zijn kwetsbaar en de veerkracht is op. Bewoners verdienen een betere woonomgeving, want een kansrijke toekomst begint thuis in een fijne, veilige en energiezuinige woning. De komende jaren breiden we de complexgerichte aanpak met bewoners verder uit om de leefbaarheid te verbeteren. En voegen we in Zaandam-Oost een mix van nieuwe koop en huurwoningen toe. We willen dat bewoners trots zijn op hun wijk.”

Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef politie Zaanstad: “De ondermijningsaanpak is het sluitstuk van het Pact. Om alle maatschappelijke investeringen zo optimaal mogelijk te laten renderen, moet geharde criminaliteit en misbruik stevig en zichtbaar worden aangepakt. Ik ben blij dat we dit gebiedsgericht en in nauwe samenwerking kunnen doen.”

Pact Zaandam-Oost: In het uitvoeringsplan staat omschreven wat partners van het Pact de komende vier jaar gaan doen. Het plan wordt na input van de gemeenteraad in september vastgesteld. Het Pact is een samenwerking tussen scholen, bedrijven, sportclubs, politie, woningcorporaties, zorg- en welzijn, gemeente en het Rijk en bewoners. In twintig jaar moeten de grote verschillen in veiligheid, leefbaarheid, gezondheid en armoede tussen de wijken in Zaandam-Oost en de rest van Zaanstad tot het verleden behoren. Dat betekent gelijke kansen voor alle kinderen in Zaanstad. Bij elkaar doen meer dan veertig organisaties mee.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 20-6-2024

HORNBACH helpt bouwt overdekte rustplek bij BMX Zaanstad.

Sinds de officiële opening van BMX Zaanstad op 1 juni dit jaar loopt het storm met enthousiaste, jonge bezoekers. De eigenaars wilden een overkapping en twee picknicktafels laten plaatsen op het grasveld, waar bezoekers water, rust en eerste hulp kunnen krijgen. Omdat de eigenaars slechts met zijn tweeën zijn en over een bescheiden budget beschikken, schoten de vrijwilligers van HORNBACHhelpt te hulp en bouwden ze de centrale uitvalsbasis.

Al sinds de coronatijd zet BMX Zaanstad zich in voor Zaanse jongeren. Oprichter Michael van der Meer licht toe: “Ik wilde de fietssport naar Zaanstad halen, want kinderen in deze regio fietsen nauwelijks. Sowieso bewegen ze niet genoeg.” Michael wilde dat veranderen. “We zamelden tweedehands crossfietsen in, knapten ze op en doneerden ze aan kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben om de lokale jeugd lekker te laten crossfietsen.” Omdat BMX Zaanstad twee weken geleden pas officieel openging, steeg het aantal bezoekers explosief. “Daardoor was de noodzaak van een centrale post voor een rustmoment, een watertje en EHBO-spullen nog groter geworden”, aldus Michael.

Eigen geld volledig naar verenigingMichael beheert BMX Zaanstad met zijn vrouw. Samen kwamen ze op het idee van een flinke overkapping en twee robuuste picknicktafels. Maar zonder geld en vrijwilligers konden ze weinig beginnen. “We zijn helemaal alleen en steken al ons geld in de vereniging zelf”, legt Michael uit. “In onze zoektocht naar een creatieve oplossing vertelde een vriend van me over Stichting HORNBACHhelpt. Hun team vrijwilligers had eerder een Zaanse kinderboerderij verbouwd en geschikt gemaakt voor kinderen met autisme.” Michael trok de stoute schoenen aan en vroeg de vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt of zij in actie wilden komen voor BMX Zaanstad.

Twee picknicktafels, een overkapping en een extraatje...Sergio Tjin A Djie, projectcoördinator van HORNBACHhelpt in Zaandam, werd meteen enthousiast van de aanvraag van BMX Zaanstad. “Maatschappelijke projecten als dit zijn leuk om te doen. Niet voor niets kunnen we altijd rekenen op een vaste groep vrijwillige en handige medewerkers die goed op elkaar zijn ingespeeld.” Op woensdag 19 juni ging Sergio met 5 vrijwilligers naar BMX Zaanstad. Ze maakten een overkapping ter grootte van een carport en zetten twee stevige picknicktafels neer. “Al deze units zijn gemaakt van het sterkste hout, dat wel tegen een stootje kan. Binnen 8 uur waren we klaar. Als extraatje gaven we het geheel een likje verf en zorgden we voor aankleding met twee schaduwdoeken”, zegt Sergio. “Het oog wil ook wat, toch?”

Klaar voor de zomer dankzij HORNBACHhelpt Sergio kijkt met tevredenheid terug op het project bij BMX Zaanstad: “Het is zo’n goed initiatief om Zaanse kinderen meer te laten bewegen. Deze club wil echt iets betekenen voor de samenleving. Mooi dat we ze daarbij hebben kunnen helpen.” Ook Michael en zijn vrouw vinden het project meer dan geslaagd. Vooral de betrokkenheid van de vrijwilligers van HORNBACH

helpt waarderen ze: “Het team denkt en leeft met je mee. Je voelt gewoon dat ze graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Dankzij hun hulp bij dit project zijn wij helemaal klaar voor de zomer!” Als bedankje ontving het team van HORNBACHhelpt een beker en kreeg elk lid zelfs een BMX-medaille mee.

Foto's: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-6-2024

Open dag Twiske.

Het recreatiegebied Het Twiske viert dit jaar haar 40 jarig jubileum, want in 1984 is dit gebied in erfpacht genomen door het voormalige recreatieschap Het Twiske. Het Twiske viert dit jubileumjaar dan ook met een feestelijke open dag op zaterdag 22 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor zowel jong en oud worden op deze dag allerlei leuke activiteiten georganiseerd. De open dag in Het Twiske staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, organisaties in Het Twiske slaan de handen ineen en organiseren veelal gratis activiteiten. Het Twiske is veelzijdig, dat zie je terug in de activiteiten die je kunt doen op zaterdag 22 juni 2024. Zet deze datum in je agenda en kijk op de website voor de veelal gratis activiteiten en het programma (tijden en locaties). Het vieren van dit 40 jarig jubileum van Het Twiske is een goed moment om te laten zien hoe mooi Twiske-Waterland is en wat hier allemaal te beleven valt voor alle leeftijden. Toegang is gratis.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-6-2024

Zondagmiddag 7 juli zingt het Margriet Eshuijs PopKoor met hart en ziel voor Anna’s huis in het sfeervolle Wilhelminapark in Wormerveer.

Na een jaar van afwezigheid pakken we de traditie van een heerlijke middag zingen in het Wilhelmina Park weer op, met alweer de zevende editie van “A Lovely Afternoon in the Parc”. Ook dit jaar hopen we u met ons optreden een mooie en
gezellige middag te bezorgen. Hun eigentijdse PopKoor zingt aanstekelijke liedjes van toen en nu en liedjes waar een muzikale uitdaging in zit. Alle zangarrangementen zijn op maat gemaakt door Margriet Eshuijs. De nieuwe nummers zijn gearrangeerd door Co Vergouwen.

Daarmee heeft en behoudt het koor een eigen ‘sound en stijl’.
Dus kom gezellig genieten, meezingen en wellicht gaan de voetjes weer van de vloer.

In 2020 en 2021 heeft het Margriet Eshuijs PopKoor zich ook al ingezet voor Anna’s huis en mede dankzij de bezoekers een mooi bedrag mogen doneren. Naar de wens van Margriet Eshuijs en omdat Anna’s huis vorig jaar haar eerste lustrum vierde, zingen ze dit jaar alsnog met hart en ziel voor Anna’s huis;
Het Centrum in de Zaanstreek waar iedereen die te maken heeft (of heeft gehad) met kanker, terecht kan voor een luisterend oor, informatie of ondersteuning, om een zo
goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden of opnieuw op te bouwen. Er is mogelijkheid om te doneren via de website.
Hier kunt u ook de CD ‘Room with a View’ bestellen. Met de aanschaf van deze CD doneert u 5 euro aan het Anna’s huis. Uiteraard is er hiertoe op de dag zelf ook de
mogelijkheid. De medewerkers van Anna’s huis, waaronder voorzitter Peter Tange zijn deze middag onze speciale gasten en zullen klaar staan om u meer te vertellen over het mooie werk dat zij verrichten.

Het Wilhelminapark draagt met haar mooie bomen rondom de muziektent en het unieke consumptiehuisje, ondanks storm Poly vorig jaar, gelukkig nog steeds bij aan
een gezellige festivalsfeer. Carafantastisch zal dit jaar zorgen voor een lekker hapje en een verfrissend ijsje.

Alle ingrediënten om er een mooie, muzikale en feestelijke middag van te maken. De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom!
Heel graag tot zondagmiddag 7 juli!!!!

Meer info: www.margrieteshuijspopkoor.nl

Foto: Margriet Eshuijs PopKoor

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-6-2024

Impressie Babbels Live Kids Festival.

Allergrootste kinderfestival van Nederland in Assendelft

Foto's: RTV Zaanstreek / Zaanse Media

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-6-2024

Rubriek: Wat ons opviel.....

Eetcafe 't Kalf geopend voor nu nog afhalen en bezorgen.

Aan het Kalf 61 Zaandam kom gezellig langs.

Voorheen Snackbar De Poel maar nog verder terug Snackbar fieles.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-6-2024

De Luisterlijn locatie Zaandam e.o.: Extra vrijwilligers zeer welkom.

In 2023 hebben vrijwilligers van de Luisterlijn opnieuw het indrukwekkende aantal van 313.682 gesprekken gevoerd via telefoon, chat en mail. De telefonische hulplijn, die voor iedere inwoner van Nederland dag en nacht bereikbaar is, meldt dat de vraag naar een luisterend oor onverminderd groot blijft. Veel mensen zoeken contact vanwege eenzaamheid en psychische klachten. Dankzij toegewijde vrijwilligers kon de Luisterlijn er voor veel mensen zijn, toch zijn extra vrijwilligers meer dan welkom.

Cijfers 2023:Het afgelopen jaar werden er 277.394 gesprekken gevoerd via de telefoon en 31.678 gesprekken via de chat. Daarbovenop beantwoordden de vrijwilligers nog eens 4.610 e-mails. De meeste gesprekken gingen over geestelijk gezondheid, relaties en de invulling van de dag. Meer dan de helft van alle telefoongesprekken werd buiten kantoortijden gevoerd. Daarmee is het aantal gevoerde gesprekken licht gedaald ten opzichte van 2022. Het aantal vrijwilligers nam in 2023 ook licht af, met een daling van 7% vergeleken met het voorgaande jaar. Dat blijkt uit jaarcijfers van de Luisterlijn.

Extra vrijwilligers zeer welkom: Om aan de blijvend hoge vraag te voldoen zijn extra vrijwilligers zeer welkom. "Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de Luisterlijn en spelen een cruciale rol in het bieden van emotionele steun aan degenen die dat nodig hebben. De meeste vrijwilligers geven aan dat het werk veel voldoening geeft", zegt Richard Coonen, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. "Toch blijft het vinden en binden van vrijwilligers een voortdurend aandachtspunt." Coonen hoopt dat de Luisterlijn er in de toekomst voor nog meer mensen kan zijn en benadrukt daarbij dat de kwaliteit van de gesprekken voorop blijft staan. "Het is belangrijk dat ieder gesprek betekenisvol en ondersteunend is, zodat we echt een verschil kunnen maken in het leven van de mensen die contact met ons opnemen."

De kracht van de Luisterlijn: Een belangrijke kracht van de Luisterlijn is de 24-uurs bereikbaarheid. Mensen kunnen zowel overdag als in de nacht contact opnemen. Dit biedt een enorme steun. De vrijwilligers zijn getraind om empathisch en zonder vooroordelen te luisteren, waardoor mensen zich echt gehoord en begrepen voelen.

Al 65 jaar:Dit jaar viert de telefonische hulpdienst haar 65-jarig bestaan, een mijlpaal die de behoefte aan een luisterend oor en jarenlange inzet van vrijwilligers benadrukt. Dat het werk van betekenis is, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van SEOR in 2022.

Wie behoefte heeft aan een luisterend oor, kan 24/7 contact opnemen via telefoonnummer 088 0767 000. Chatten of mailen is mogelijk via deluisterlijn.nl.

Foto: Elizabeth Wattimena

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 15-6-2024

Assendelft:

Kleine impressie Babbels Live Festival Op vrijdag 14 Juni.

Foto's: RTV Zaanstreek / Zaanse Media

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-6-2024

Brandweer en politie halen Zaanse koe uit de sloot.

We hebben niet vaak nieuws over Zaanse koeien maar dit konden we niet laten.

Het schijnt niet de eerste keer te zijn dat deze koe ter water geraakt was melde de politie maar gelukkig was er een oplettende automobilist die opviel dat deze Zaanse koe ter water was geraakt! Deze belde de politie en die zorgde dat ook de brandweer ter hulp schoot om de Zaanse koe uit het water te halen, met veel gedoe was het dan eindelijk gelukt het beestje uit de sloot te krijgen.

Aangezien de politie melde dat dit niet de eerste keer was met deze koe denken ze toch dat ze te maken hebben met een Zaanse zeekoe.

Foto's:  Politie Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-6-2024


Autobedrijf Adrie Jonk wordt Autovakmeester Adrie Jonk.


Een nieuwe jas die beter laat zien waar ze voor staan. Een heldere nieuwe naam en een moderne uitstraling die beiden exact weergeven wie we zijn en wat ze doen. En daar zijn ze bijzonder trots op. Ze blijven uw vertrouwde autobedrijf en als Autovakmeester staan ze garant voor de beste service, vakkundigheid en professionaliteit.

Een familiebedrijf met ambitie:

In 1963 is Adrie Jonk gestart als autorijschool in Purmerend. Al snel breidde Adrie Jonk zijn bedrijf uit met autoverhuur en reparatie aan zijn wagenpark. Daarna volgden diverse autodealer schappen en een zelfs landelijk verhuurbedrijf. Na 50 jaar besloot Adrie Jonk een stap terug te doen en zijn vier kinderen namen in 2014 het stokje over. En met een verleden in automerken als SEAT, Mazda, Honda, Alfa Romeo en Suzuki bezit Autovakmeester Adrie Jonk over een schat aan ervaring in onderhoud en reparatie aan diverse automerken. En nu treedt Autobedrijf Adrie Jonk toe tot de Autovakmeester garageformule. Hiermee neemt zij de volgende stap in onderhoud voor alle merken auto’s. Een stap die haar ambitie bevestigd.

Autovakmeester Adrie Jonk zelf:

Als onderdeel van de garageformule Autovakmeester tillen wij onze service naar een nog hoger niveau. Met 24/7 pechhulp en een nieuwe klantenkaart ontnemen wij onze klanten alle zorgen. Daarbij werken wij louter met A-merkonderdelen en krijgen onze autotechnici opleidingen in de nieuwste technieken. Door deze kwaliteitsslag garanderen wij onze klanten zelfs 36 maanden garantie op onderdelen en arbeidsloon. Dat is het vertrouwde onderhoud wat wij onze klanten graag bieden. En garanderen.

Sinds 1 april staan ze als Autovakmeester voor u klaar. Aangesloten bij de BOVAG en met het nieuwe Autovakmeester jasje aan. Als altijd staat de koffie voor u klaar, en kunt u met een gerust hart en ieder merk auto bij ze terecht.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-6-2024

Opnames vuurwerkramp in Rode Buurt Zaandijk lopen af deze week.

Het is de laaste week dat ze filmopnames hebben in Zaandijk in Rode Buurt ook vandaag zijn ze weer druk bezig.

Ssst stilte opname.....

RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-6-2024

Nog even en de sloop begint Badhuisweg 1!

Rochdale had begin maart 2024 een sloopmelding ingediend.

Deze plek is nu veranderd in een bouwterrein met hekken eromheen.

Het nieuwe plan bestaat uit twee woontorens met 120 sociale huurappartementen. Rondom de nieuwe gebouwen komen parkeerplaatsen en groen.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 10-6-2024

Inspiratie bijeenkomst” een Frisse neus” JOGG Zaanstad vandaag.

Allerlei maatschappelijke organisaties kwamen samen bij lab-44.

Er waren diverse workshops waar proffesionals en vrijwilligers heen konden op het gebied van gezondheid.

Hoe krijg jij je wijk in beweging, motiverende gesprekstechnieken, gezond schermtijd en nog anderen.

Wethouder Natasja Groothuismink opende het plenaire deel en in haar praatje vertelde zij over het belang van ouders en kinderen samen weer meer activiteiten doen en samen betekend (weer meer)contact. Ook vergroenen van wijken en schoolpleinen word aldus de wethouder erg belangrijk gevonden. Ze maakt zich wel zorgen over de jeugdzorg belasting. Maar als kinderen meer buiten spelen en ouders meer gemotiveerd worden om dit te stimuleren de eerste stap genomen is om te zorgen dat jongeren/kinderen gelukkiger en gezonder (geestelijk en fysiek) zijn en minder snel in de jeugdzorg terecht komen.

En organisaties en professionals moeten vooral veel blijven organiseren. Over deze “opdracht” konden de deelnemers napraten.

(Mijn verwachting is dat met aanbod voor ouder en kind booming word in Zaanstad red.)

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-6-2024

Spam in omloop over winactie Babbels Live Festival.

Wij hebben vernomen dat er op Facebook gesproken wordt over het feit dat wij de kaarten voor het Babbels Live Festival reeds verloot hebben. Dit is nimmer het geval en berust op valse informatie. Iedereen die nog kans wil maken kan in de week van 10 juni nog meedoen en onze pagina liken of ons volgen en daarmee kans maken op de kaarten voor het Babbels Live Festival.

Hou vanaf woensdag 12 juni de Facebook pagina van RTV Zaanstreek in de gaten, want vanaf dan gaan wij de gelukkigen bekend maken voor Babbels Live op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

Tot die tijd kunt U meldingen in berichten over het reeds verloot zijn van de kaarten negeren.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-6-2024

Uitreiking Zaanse Regenboogprijs 2024.

Tijdens het ZaanPride Event in het Zaantheater op 8 juni is de Zaanse Regenboogprijs 2024 uitgereikt door de jury aan Genderpoli Youz & Transgenderteam Zaans Medisch Centrum.De prijs bestaat uit een Color BLCK ontworpen door de Zaanse Kunstenares Ingrid Roos en een geldbedrag van 250 euro. De jury van de Zaanse Regenboogprijs bestaat uit juryvoorzitter Rosanne Kolvers (Stichting De Zaanse Regenboog), Fasla Muradin (Discriminatie. nl Zaanstreek-Waterland), Janine Sicking (GSA), Morgan Ullers (GSA) en Jeroen van Paassen (PLAY room).

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de Zaanse lhbtiqa+ personen of op het gebied van gender en seksuele diversiteit.

Dit jaar waren er 3 genomineerden die allemaal een grote bijdrage leveren aan het welzijn van lhbtiqa+ personen in Zaanstad en die het verschil maken voor veel mensen.

Marijke van Viegen:

Marije van Viegen werkt in de ouderenzorg in het Erasmushuis in Zaandam. Al jaren zet zij zich in voor het bevorderen van inclusiviteit, met name voor ouderen uit de lhbtiqa+ doelgroep in het Erasmushuis. Ze is hierin een echte kartrekker. Dankzij Marijke heeft het Erasmushuis een Roze loper gekregen, een keurmerk voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg. Dit was de eerste Roze loper binnen Evean en de ouderenzorg in Zaandam. Daarnaast organiseert ze meerdere keren per jaar activiteiten en acties voor de roze doelgroep.

Angelique Melisse: Angelique Melisse werkt bij Odion, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en zet diversiteit binnen Odion op de kaart door gezellige en leerzame activiteiten te organiseren.Ze is de organisator van o.a. Odidate, om cliënten van Odion de mogelijkheid te bieden om nieuwe mensen te leren kennen. Angelique wijst binnen Odion op nieuwe activiteiten en informatie rondom gender en seksuele diversiteit voor de doelgroep. Ze volgt hiervoor alle nieuwtjes vanuit haar netwerk en via social media en tipt haar collega's dan persoonlijk. Angelique is coördinator van Café Pride, een ontmoetingsplek voor mensen met een beperking die lhbtiqa+ zijn. Met leuke activiteiten in een veilige en gezellige omgeving.

Genderpoli Youz en Trangenderteam Zaans Medisch Centrum:Het wachtlijstprobleem in de transgenderzorg voor kinderen, adolescenten en volwassenen is groot. Ook in onze regio. De wachttijden zijn al jaren onacceptabel lang, tot wel 3 jaar, en de nood is hoog voor mensen die op deze wachtlijst staan. Daarom heeft het transgenderteam van het Zaans Medisch Centrum actie ondernomen om bij te dragen aan het verkorten van de wachtlijst. Het heeft geresulteerd in transgenderzorg voor jongeren (sinds 2021) in samenwerking met de genderpoli van Youz en voor volwassenen (sinds 2022) in het ZMC.In de zorg die het ZMC biedt is veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit en het helpt patiënten te kunnen zijn wie je bent.

Bij de genderpoli van YOUZ in Zaandam kunnen kinderen, jongeren, maar ook hun ouders, broers of zussen terecht als het gaat om genderdysforie. Youz heeft meegewerkt aan de documentaire They and Them, waarin het belang, maar ook de struggels van een poli en hun cliënten naar voren kwam. Hun werk voor kinderen en jongeren met genderdysforie, en het team van zowel professionals als ervaringsdeskundigen en hun niet aflatende inzet en betrokkenheid bij deze kinderen en jongeren is heel belangrijk voor de doelgroep. Vanaf 8 maart 2021 bieden de genderpoli van Youz en het ZMC samen zorg aan voor transgender kinderen en jongeren. Vanwege deze goede samenwerking en gezamenlijke inzet voor de doelgroep zijn de Genderpoli van Youz en het Transgenderteam van het ZMC de winnaars van de Zaanse Regenboogprijs 2024.

Foto's: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-6-2024

Het Babbels Live Festival Assendelft.

De opbouw van het Babbels Live Festival is volop bezig we namen alvast een kijkje.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 8-6-2024

Kunst in de zaanbocht impressie.

Vandaag is de Zaanbocht van Wormerveer een bruisend centrum van kunst en cultuur, geïnspireerd door de beroemde Parijse wijk Montmartre. Tot 16.30 nog.

📷RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Restaureren van de oliemolen Het Pink kan gaan beginnen.

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning met een reguliere voorbereidingsprocedure hebben verleend het restaureren van de oliemolen Het Pink in koog aan de Zaan.

Oliemolen ’t Pink, gebouwd in 1620, is de oudste van de overgebleven Zaanse molens. Oorspronkelijk was de molen kleiner, met een bovenbouw van het type wipmolen, en had hij slechts één oliepers, een zg. enkelwerks oliemolen. In 1751 kreeg de molen zijn huidige vorm en werd het een dubbele oliemolen. Vanaf 1779 tot 1935 was de molen eigendom van de familie Honig, die circa 20 oliemolens in bedrijf had.

Foto: RTV Zaanstreek 

Deel Bron: oliemolen Het Pink

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


RTV Zaanstreek mag 4 kaarten weggeven voor het Babbels Live Festival in Assendelft.

Wil jij naar het Babbels Live Festival op vrijdag 14 of zaterdag 15 juni 2024? Wij van RTV Zaanstreek mogen 4 kaarten weggeven namens het Babbels Live Festival. Het gaat om 2 vrijkaarten voor vrijdag 14 juni en 2 vrijkaarten voor zaterdag 15 juni.

Hoe doe je mee?

Dat is heel simpel, like onze pagina, volg ons, deel dit bericht en laat ons weten in de reacties hier onder welke dag jij naar het Babbels Live Festival zou willen en uiteraard waarom je graag zou willen gaan.

Deel ons bericht op Facebook: www.facebook.com/RTVZaanstreek/

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-6-2024

Babbels Live Festival 2024: Drie dagen muziekspektakel in Assendelft.

Het Babbels Live Festival keert terug van 14 tot en met 16 juni 2024 met een spectaculaire line-up. Vrijdagavond start met de VrijMiBo Party Edition, die grootser dan ooit wordt met optredens van Brothers of Blues, UB40 tribute band, The Dirty Daddies en Crazy Piano's Live. Zaterdag staat in het teken van topartiesten zoals Snollebollekes, Gerard Joling, DJ Paul Elstak, Kris Kross Amsterdam en vele anderen.

Op zondag 16 juni 2024 vindt het Babbels Live Kids Festival plaats met optredens van Unity, Infinity, Joy, en de K3 Tribute Band uit België. De band 'Mannen van Oranje' spelen tussendoor de grootste hits van Suzan & Freek, Flemming, Antoon en Snelle. Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals springkussens, een panna-voetbalveld, knutseltafels, en een draaimolen. Ook zal er een groot ledscherm zijn waarop de voetbalwedstrijd Polen - Nederland wordt uitgezonden.

Meer info klik hier www.babbelslive.nl

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-6-2024

Rode Buurt bijna ramp gebied!

De borden aan het begin van de toegangswegen van de Rode Buurt in Zaandijk, voor het decor van de Vuurwerkramp in Enschede, staan klaar. Nog heel even en Zaandijk wordt omgetoverd in een ramp gebied!

----------------------------------------------------

Update: 

De eerste spullen voor de set in de Rode Buurt voor het decor Vuurwerkramp Enschede zijn gespot in de Zaanstreek!!!

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-6-2024

De werkzaamheden op de Lagedijk en Hoogstraat in Koog aan de Zaan vorderen steeds een stukje verder. Ze zijn nu het stuk Hoogstraat aan het bestraten tussen Parkzicht en de waakzaamheid.

De gedane werkzaamheden zien er erg mooi uit en het verschil met het stuk Lagedijk richting de Albert Heijn, wat nog gedaan moet worden, is goed te zien.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-6-2024

In de week van 28 t/m 31 mei werden er tijdelijke cameramasten geplaatst bij de Zaanbrug.

Uit ervaringen van de afgelopen tijd was namelijk gebleken dat de huidige positie van de camera's niet ideaal is. Daarom werden er vier tijdelijke masten geplaatst, waar de huidige camera’s naar toe worden verplaatst. Nu de tijdelijke masten er staan, wordt er de vraag gesteld waarom hier niet eerder over is nagedacht.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-6-2024

Wormerveer:

Jaarmarkt aan de Zaanbocht.

Kom ook gezellig naar de Zaanbocht# in Wormerveer tot 17:00 uur is de markt.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-6-2024

Op zoek naar Jan de Wit en zijn familie.

Ondanks dat we dagelijks meerdere berichten ontvangen in onze toch al zo overvolle mailboxen, werd onze aandacht toch getrokken op een mailtje van Jeroen Koppes van STIWOT. Hij is naarstig op zoek naar Jan de Wit en zijn familie en vroeg dringend onze hulp. Uiteraard zijn wij niet de beroerdste en helpen wij graag.

Jeroen Koppes aan het woord:
"Ik hoop dat u mij kunt helpen. Ik ben al een tijd op zoek naar de familie De Wit, van de voormalige supermarktketen.
Ik doe ondertussen twee jaar onderzoek naar een groep studenten die in de Tweede Wereldoorlog verplicht in Duitsland tewerkgesteld werden. Deze 22 studenten kwamen terecht in Dassel. Eén van deze studenten was Jan de Wit. Geboren in Zaandam, op 24 juni 1923, hij was de zoon van zeiler Maarten de Wit en kleinzoon van supermarkteigenaar Simon de Wit.

Ik heb een groot aantal brieven en dagboeken van zijn medestudenten waarin zijn naam vaak voor komt. Ik zou dat graag willen delen met zijn familie en hoop dat iemand mij met een van hen in contact kan brengen.

In de bijlage een foto van hem, tussen zijn medestudenten. Ik heb ondertussen contact met 15 van de families en hoop zo ook de familie De Wit te vinden.

Bijzondere aan Jan de Wit was dat zijn vader hem in Duitsland opzocht. Eén van de studenten schreef er over: "Zaterdag kwam Jan de Wit z'n vader op bezoek. Die is met de sociale voorman van zijn bedrijf (Simon de Wit) 'n reis door Dld aan 't maken om al z'n arbeiders te bezoeken."

Vader Maarten de Wit maakte in november 1943 een rondreis van drie weken door Duitsland om zijn zoon en 300 medewerkers van Simon de Wit te bezoeken. Uiteraard hoop ik meer te weten te komen over deze reis."

De gepubliceerde artikelen staan op de website:
👇
https://ap.lc/OFMoz

📸
Aangeleverd

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio 1-6-2024

50 jaar Zaanstad fietsen met de Kift ga je mee?

Fiets mee met De Kift op zondag 2 juni langs plekken in de Zaanstreek waar de band de ooit heeft opgetreden! Ze starten in Oostknollendam en fietsen via de Groote Weiver en de studio van De Kift naar Klauwershoek in Zaandam. Op de verschillende locaties houden we halt en maakt De Kift muziek. Een spreker vertelt iets over het speciale karakter of de geschiedenis van de plek.

Het startpunt is om 10.45 uur vanaf de Poelboerderij en ze eindigen in Zaandam in De Fabriek.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-5-2024

Noord-Holland stelt €76,4 miljoen extra beschikbaar voor woningbouw.

De provincie stelt €76,4 miljoen beschikbaar voor het bouwen van woningen. Dit geld kan door gemeenten worden ingezet om woningbouwprojecten sneller van de grond te krijgen. Het geld is bestemd voor zowel kleinere (lokale of regionale) woningprojecten, maar ook voor integrale gebiedsontwikkelingen. Verder is er geld voor innovaties die versnelling van woningbouwplannen mogelijk maken. Provinciale Staten beslissen binnenkort over een voorstel voor de verdeling van deze middelen.

Dit budget is het grootste bedrag dat door de coalitie beschikbaar is gemaakt bij het coalitieakkoord. De provincie heeft nu de regelingen bekend gemaakt waarmee het budget besteed zal worden. Gedeputeerde Jelle Beemsterboer: "Met dit budget leveren wij een zo groot mogelijke bijdrage aan het versnellen van de woningbouw. Veel mensen in Noord-Holland ondervinden de directe problemen van het woningtekort. Dat kunnen jongeren zijn die niet samen kunnen gaan wonen, of juist mensen die na een scheiding niet hun eigen weg kunnen vinden. Er zijn 191.000 woningen te kort die we voor 2030 willen bouwen in Noord-Holland voor al die mensen die een huis zoeken. Daar gaat dit beleid aan bijdragen. Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken!".

Geld voor projecten en gebiedsontwikkeling €55 miljoen komt beschikbaar voor grote, integrale gebiedsontwikkelingen, voornamelijk bij OV-knooppunten waar de provincie zelf bij betrokken is. Hierbij kijkt de provincie naar woningbouw in samenhang met totale aanpak rond het OV-knooppunt, denk aan investeringen in de bereikbaarheid via openbaar vervoer en voorzieningen in het gebied. Maar ook hoe bewoners het beste 'van deur tot deur' kunnen reizen met het ov bij andere gebiedsontwikkelingen. Want een groot deel van de woningen (60%) wordt gebouwd bij een ov-knooppunt, zoals een bus- of treinstation.

€10 miljoen wordt beschikbaar gemaakt voor kleinere woningbouwprojecten van lokaal of regionaal belang. Bijvoorbeeld omdat ze bijdragen aan de woningbouwopgave, de leefbaarheid of aan doorstroming in de lokale woningmarkt. Deze projecten hebben bijvoorbeeld een concreet knelpunt dat weggenomen moet worden, of zijn kansrijk om bijvoorbeeld meer (betaalbare) woningen toe te voegen.

€11.4 miljoen wordt gereserveerd voor innovaties om de woningbouw verder te versnellen. Hier kan de provincie later nog besluiten hoe dit bedrag de grootste bijdrage kan leveren aan de woningbouw. Zo wordt getoetst of de provincie risico's kan wegnemen bij de voorbereiding van projecten, zodat meer onderzoeken die nodig zijn voor vergunningen gelijktijdig kunnen starten. Ook zoekt de gemeente naar meer mogelijkheden om gemeenten te helpen die ambtelijke capaciteit te kort komen om nieuwbouwprojecten snel op te pakken.

Hulp aan gemeenten Het geld moet zo goed mogelijk worden besteed. De provincie kijkt daarom samen met gemeenten naar de knelpunten in de woningbouw waar een financiële bijdrage kan helpen deze op te lossen. Het geld is een aanvulling op de andere instrumenten die Noord-Holland beschikbaar stelt om de woningbouw te versnellen.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-5-2024

Marilene Streefland nieuw CvB-lid fusieorganisatie Horizon College - Regio College.

Marilene Streefland is benoemd als lid college van bestuur van de fusieorganisatie waar het Horizon College en het Regio College samen in opgaan. De twee onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in de regio's West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. Vanaf 1 augustus gaan beide instellingen samen verder als Talland College.

Met de benoeming van Marilene Streefland, ze start per 10 juni, is er een nieuw tweehoofdig college van bestuur. Eind februari startte Omar Ramadan als voorzitter college van bestuur.

Sterke affiniteit met het mbo: Marilene Streefland (54) is een ervaren bestuurder met stevige wortels in het onderwijs. De afgelopen vier jaar was zij voorzitter van het college van bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Als bestuurder van een vakschool heeft zij het middelbaar beroepsonderwijs goed leren kennen. Ze heeft sterke affiniteit met het mbo en is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkgebied van het nieuwe Talland College.

Inspelen op maatschappelijke veranderingen: Marilene Streefland over haar benoeming: 'Met de vorming van het Talland College staan we aan het begin van een nieuwe periode. Onze gezamenlijke uitdaging is om samen verder te bouwen aan een flexibele onderwijsorganisatie, die kan inspelen op maatschappelijke veranderingen. Als bestuurder zal ik mij inzetten om bij te dragen aan het realiseren van onze ambities die hebben geleid tot de fusie; een gevarieerd en goed gespreid onderwijsaanbod in onze regio's. Waarbij we aansluiten op de regionale arbeidsmarkt en opleiden voor de banen van de toekomst in de regio's. Het samenwerken met werkgevers en partners is daarbij essentieel, met als fundament goed onderwijs. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren invulling te geven aan deze mooie opdracht.'

Met de aanstelling van Marilene Streefland en Omar Ramadan treden bestuurders Bernard Fransen en Max Hoefeijzers voor de start van het nieuwe schooljaar terug.

Talentontwikkeling: Het nieuwe college van bestuur gaat leidinggeven aan een onderwijsorganisatie met circa 17.000 studenten en 1800 medewerkers. De mbo-opleidingen worden aangeboden op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaandam. De naam Talland College verwijst naar wat de onderwijsorganisatie als de belangrijkste opdracht ziet: talentontwikkeling van jongeren én volwassenen in Noord-Holland.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-5-2024

Vrijdag 31 mei, Wereld Niet Roken Dag.

Steeds meer terrassen in Noord-Holland worden rookvrij en dus ook vapevrij. De meeste Nederlanders zijn hier heel blij mee! Uit onderzoek van Verian* blijkt dat maar liefst 80% voorstander is van rookvrije terrassen waar veel kinderen komen. Ook meeroken in de buitenlucht is schadelijk voor de gezondheid en verergert benauwdheidsklachten bij mensen met een longziekte.

Rookvrije terrassen hebben veel voordelen: het voorkomt dat gasten en personeel ongewenst meeroken en zorgt dat de smaak van drankjes en gerechten niet wordt beïnvloed door de geur van rook. Een rookvrij terras is ook een goed voorbeeld voor jonge bezoekers omdat zij hierdoor niet in de verleiding worden gebracht om te gaan roken. En het helpt rokers én ex-rokers om te minderen en niet meer te roken, want zien roken, doet roken. Kortom: Rookvrij is gastvrij én het draagt bij aan een Rookvrije Generatie!

📸 Aangeleverd 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-5-2024

Vorige week hebben verschillende collega's van de politie en ketenpartners kennis gemaakt met de speedmobiel.

Er is uitleg gegeven wat de gevaren zijn van een hennepkwekerij en een drugslab. Daarnaast zijn er handvatten meegegeven om bijvoorbeeld een drugslab kunt herkennen.

Het was ook mogelijk om doormiddel van een VR-bril door een drugslab te lopen.

In de loop van 2024 wil de politie het werkgebied in gaan met de speedmobiel.

De politie wil graag weten op welke locatie of in welke wijk jij de speedmobiel graag verschijnen ziet om jouw eigen kennis te verrijken?

📸 Politie Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-5-2024

Studenten maken meetinstrument voor tv-programma Jekels Jacht.

De mbo-studenten Sandy Kramer (19) en Sander Smit (19) uit Assendelft hebben voor het televisieprogramma Jekels Jacht een instrument gemaakt om de omtrek van de aarde te berekenen. In het programma herhaalt Diederik Jekel wetenschappelijke experimenten, zoals het opmeten van de omtrek van de aarde met een twee meter hoog instrument dat studenten van het Horizon College hebben gebouwd. Sandy en Sander volgen bij het Horizon College de mbo-opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer op de locatie Heerhugowaard. Samen met drie medestudenten en expert Nicolàs de Hilster maakten Sandy en Sander het meetinstrument. De aflevering wordt woensdag 12 juni om 22.17 uur uitgezonden bij de NTR op NPO 2.

Wetenschapper Snellius: Wetenschapper Willebrord Snellius experimenteerde vierhonderd jaar geleden al met het opmeten van de omtrek van de aarde. De studenten van het Horizon College hebben het speciale meetinstrument waarmee hij werkte, een zogenoemd kwadrant, nagebouwd. Voor Sandy was dit een prachtige kans: 'Het was een uitdaging om het instrument te maken want het is heel iets anders dan het maken van een meubel. En er kwam meer bij kijken dan vooraf werd gedacht. Ik heb onder meer het hout op maat gemaakt, de hoeken gezaagd en de verbindingen gefreesd. Het apparaat is mooi geworden en ik ben blij dat ik mee heb gedaan. Het was leuk om mee te werken aan het programma. Nu weet ik hoe televisie wordt gemaakt.'

Moderne machines: Ook Sander is enthousiast over het project: 'Het was een unieke kans om een extra stempel op je opleiding te zetten. Je krijgt niet vaak de gelegenheid om zoiets voor televisie te maken. Ik heb onder meer het hout op dikte, breedte en lengte gemaakt. Bij het in elkaar zetten waren er af en toe haperingen, dan moest het opnieuw. Ik vind het bijzonder hoe Snellius werkte. Wij hebben moderne machines, die had hij niet.'

Begeleiding van expert: De studenten kregen begeleiding van hun docenten en van expert Nicolàs de Hilster uit Castricum. Met hem hebben ze samen het kwadrant gebouwd. De studenten waren verantwoordelijk voor het houtwerk en Nicolas de Hilster voor het metaalwerk en de schaalverdeling. Als hydrograaf heeft hij zich jarenlang verdiept in houten meet- en navigatie-instrumenten en is gepromoveerd op dit onderwerp. De Hilster: 'Het was een heel leuk project om aan mee te werken. Met de studenten heb ik onder meer de tekeningen geoptimaliseerd en ik heb hen begeleid met de details van het houtwerk. Het was leuk om met ze samen te werken en het resultaat mag er zijn.'

Voor Sandy en Sander is het bouwen van het meetinstrument en hun medewerking aan het televisieprogramma Jekels Jacht een once in a lifetime experience die ze niet snel zullen vergeten. Ze gaan in ieder geval samen met hun klasgenoten woensdagavond 12 juni kijken of Diederik Jekel met succes het experiment van Snellius kan evenaren.

Foto's: Suzanne Dubbeldam

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-5-2024

3 raden Landsmeer, Oostzaan en Wormerland: groen is meer dan een kleur.

Afgelopen maandagavond 27 mei 2024 kwamen de raden van Landsmeer, Oostzaan en Wormerland bijeen om over de bestuurlijke toekomst te praten. Een openhartig gesprek, op het juiste moment. Onafhankelijk gespreksleider Guido Wallagh leidde de avond aan de hand van prikkelende vragen. De open en geïnteresseerde houding van aanwezige raadsleden vormden de basis voor een goede gesprek.

Meer overeenkomsten dan verschillen:
Het doel van de avond: praten over wat de drie gemeenten bindt, met oog voor onderlinge verschillen. Zonder te overtuigen en besluiten te nemen. Tijdens de sessie kwamen overduidelijk zes overeenkomstige thema's naar voren die voor alle drie de gemeenten belangrijk zijn: de lokale identiteit, het groenlandelijke karakter, de kwaliteit van de dienstverlening, de lokale voorzieningen, de financiën en de urgentie om nu met elkaar in gesprek te gaan. Een open dialoog volgde op deze onderwerpen. Er was veel overeenstemming en ook oog voor lokale uitdagingen.

Een raadslid vatte het momentum samen: "het zijn niet de verschillen, maar de overeenkomsten die ons vanavond bij elkaar brengen."

Het juiste moment voor het gesprek:
Het bleek het juiste moment om dit gesprek met elkaar te voeren.
Hoewel Landsmeer, Oostzaan en Wormerland verschillende startpunten hebben, werd op deze avond duidelijk de wens uitgesproken om op een constructieve manier verder met elkaar te praten. Met momenten van reflectie en respect voor elkaars tijdspad. En nog belangrijker: met oog voor wat het beste is voor de inwoners en ondernemers van Landsmeer, Oostzaan en Wormerland. Wat dat " beste" is, is het uitgangspunt van de startgesprekken met de nieuw te vormen gemeenschappelijke raadswerkgroep. Waarin ook ruimte is voor andere (groenlandelijke) gemeenten om deel te nemen. Raadsleden concludeerden met een gevoel van verbinding, kameraadschap en onderling vertrouwen en spraken dat over en weer uit. Met elkaar gaan de drie raden hier komende tijd vorm aan geven.

Druk op de foto om hem te vergroten.

📸 Aangeleverd

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-5-2024

Assendelft:

Tentoonstelling zwembad De Dolphijn.

Vele Assendelvers leerden zwemmen in zwembad De Dolphijn dat in 2000 werd gesloopt.

Het Historisch Genootschap Assendelft heeft een tentoonstelling samengesteld over dit zwembad.

"Ik heb mooie herinneringen aan De Dolphiijn. Als klein jongetje heb ik hier mijn zwemdiploma gehaald. "Ik vind het dan ook geweldig dat mijn oude zwemleraar Johan de Koning er bij is", vertelde wethouder Harrie van der Laan tijdens de opening afgelopen weekend.

De tentoonstelling is vandaag dinsdag 28 mei nog te zien van 17.00 tot 21.00 uur in het raadhuis, Dorpsstraat 370, in Assendelft.

📸 Gemeenten Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-5-2024

Zoals we eerder al melden kan het niemand zijn ontgaan! Ook nu niet, het stalen skelet langs de Provincialeweg in Zaandam draagt geen bord 'Te Koop' meer.

We schreven er al eerder over toen het stalen skelet Te Koop stond. Nu prijkt er ineens geen bord 'Te Koop meer op de staalconstructie en staat er een grote sloopkraan naast het stalen skelet. Wij wilde natuurlijk weten of het verkocht was. We namen contact op met met Bentvelzen & Jacobs sloopwerken.

Een woordvoerder van het sloopbedrijf aan het woord:

"De afgelopen maanden heeft Bentvelzen en Jacobs Sloopwerken zich ingespannen om de staalconstructie van de Provincialeweg te verkopen. Omdat wij geen serieuze optant hebben gevonden om deze staalconstructie op een andere locatie te herbouwen, zijn wij gestart met de sloop. Het slopen van de staalconstructie gebeurd m.b.v. een 100 tons UHD-kraan (Ultra High Demolition) met staalschaar d.m.v. knippen (machinist Jakko de Boer).De staalconstructie zal dus als materiaal worden gerecycled i.p.v. worden (her) gebruikt als staalconstructie in dezelfde toepassing.Bij het slopen van de staalconstructie zal naar verwachting ongeveer 250 ton staal vrijkomen voor recycling."

Aldus Richard Jacobs, woordvoerder van Bentvelzen & Jacobs Sloopwerken.

 

Foto's: RTV Zaanstreek / Bentvelzen & Jacobs Sloopwerken

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 26-5-2024

Vaar veilig.

De zonnige dagen hebben veel mensen met hun bootje het water op gelokt. Varen is een plezier voor jong en oud en Zaanstad heeft veel te bieden voor watersportliefhebbers. Veiligheid staat daarbij voorop. Het is belangrijk dat iedereen de vaar- en afmeerregels kent. Te hard varen is gevaarlijk voor andere schippers, verstoort watervogels en beschadigt de oevers. Zwemmen in de vaargeul, zoals in de Zaan, is gevaarlijk omdat zwemmers onzichtbaar zijn voor grote schepen.

De waterkwaliteit van de Zaan is bovendien slecht, en zwemmen hierin kan een boete opleveren. Jongeren die voor het eerst een overtreding begaan, kunnen kiezen tussen een boete of een traject bij HALT. Dit traject omvat voorlichting en een verplicht werkstuk. HALT betrekt ook de ouders, wat op de lange termijn effectiever is dan een boete.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 26-5-2024 

Roltrappen drama rustig blijven....

Veel gaan we er niet over schrijven.

Als je in de stad van Zaanstad loopt hoor je deze zondag bij de parkeergarage Q-Park Hermitage gemopper van mensen over het roltrappen drama in Zaanstad.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-5-2024

Kortebaandraverij Assendelft 25 mei 2024 impressie.

Ondanks dat het weer wat tegen zit is het toch super gezellig in de tenten ook bij de Kortebaandraverij Assendelft.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-5-2024

NN Dam tot Damloop uitverkocht voor individuele lopers.

De NN Dam tot Damloop, een van de grootste en meest geliefde hardloopevenementen in Nederland, is uitverkocht voor individuele lopers. De individuele tickets van de 10 Engelse Mijl, op zondag 22 september, zijn na 4 weken volledig uitverkocht. Dit onderstreept de onverminderde populariteit van de NN Dam tot Damloop. Er zijn nog wel startbewijzen beschikbaar voor de Dam tot Dam Business Run, Damloop by night en Mini Dam tot Damlopen.

Senior Event Manager Jan Willem Mijderwijk van sportorganisatie Le Champion: "We zijn trots dat we na vier weken al zijn uitverkocht voor de individuele tickets van de NN Dam tot Damloop. Dit bewijst niet alleen de enorme populariteit van ons evenement, maar ook de toewijding en enthousiasme van de hardlopers die deel willen uitmaken van deze bijzondere ervaring. We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en er samen een onvergetelijke editie van te maken."

Jaarlijks trekt dit hardloopevenement duizenden deelnemers naar de hoofdstad om de uitdaging van de 10 Engelse Mijl aan te gaan. Traditioneel starten de deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers in Amsterdam-Noord aangemoedigd door de uitbundige menigte en meer dan vijftig entertainmentlocaties. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar tienduizenden supporters samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat.

Dam tot Dam Business Run 10 Engelse Mijl
Hoewel de inschrijvingen voor de individuele lopers zijn gesloten, zijn er nog wel tickets beschikbaar voor de Dam tot Dam Business Run (10 Engelse Mijl). Dit biedt bedrijven en goede doelen de mogelijkheid om samen met collega’s of relaties deel te nemen aan dit sportieve evenement, dit wordt ook wel gezien als het leukste teamuitje van het jaar. De inschrijvingen bij de Dam tot Dam Business Run gaan ook hard. Bedrijven die willen deelnemen, worden geadviseerd om niet te lang te wachten met inschrijven.

Damloop by night
Een dag eerder, op zaterdagavond 21 september, kunnen 15.000 hardlopers meedoen aan de 5 Engelse Mijl (8 km). Deelnemers aan de Damloop by night lopen in Zaandam met een big smile op het gezicht en genieten maximaal van de vele DJ’s, bandjes én spectaculaire lichtshows onderweg. Vele van hen versieren zichzelf met lichtjes en een leuke outfit en vieren na afloop hun prestatie, tijdens het Dam tot Dam Finish Festival. De inschrijving voor de Damloop by night is sluit op maandag 9 september of eerder wanneer de deelnemerslimiet is behaald.

Lopen voor het goede doel
Individuele lopers die zich nog niet hebben ingeschreven, krijgen een laatste kans om deel te nemen via diverse goede doelen. Deze organisaties hebben nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. Door zich via een goed doel aan te melden, kunnen lopers niet alleen deelnemen aan de NN Dam tot Damloop, maar ook bijdragen aan een maatschappelijk verantwoorde zaak. Fonds Gehandicaptensport is dit jaar als het officiële goede doel verbonden aan het evenement. 

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de NN Dam tot Damloop, organiseert sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 14.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op de agenda voor 4.000 fietsers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend.  

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 24-5-2024

'Onoplettende automobilist steeds vaker schuldig aan aanrijding'

Appen, navigeren en vergaderen tijdens het autorijden. Het speelt steeds vaker een rol in het verkeer. Het is afleidend, risicovol en gevaarlijk. En dat betekent dat onoplettendheid ook gevolgen kan hebben als je betrokken raakt bij een ongeval.

Wat de meeste bestuurders niet beseffen is dat gevaarlijk of riskant rijgedrag ook gevolgen kan hebben voor het aandeel eigen schuld en aansprakelijkheid als je betrokken raakt bij een verkeersongeval.

Rechters draaien bewijslast steeds vaker om:

Wij zien dat rechters hier steeds meer rekening mee houden. Als dit gevaarlijke rijgedrag met overtuigend bewijsmateriaal is aangetoond, dan zijn rechters steeds vaker geneigd de bewijslast om te draaien.

Ook gebeurd zonder appen achter het stuur:

Verleent een bestuurder bijvoorbeeld geen voorrang, maar keek de partij die voorrang had, voorafgaand aan het ongeval op zijn telefoon, dan moet laatstgenoemde partij bewijzen dat het ongeval ook was gebeurd als hij niet op zijn telefoon keek.

Lippen stiften achter het stuur:

Erg moeilijk om te bewijzen, waardoor de bestuurder vaak (gedeeltelijk) aansprakelijk is. Dit geldt overigens ook bij het kijken in een spiegel om even je lippen te stiften of als jij als bestuurder je aandacht op vergaderstukken of autopapieren hebt en daardoor niet op het verkeer en de weg gefocust bent.

Foto: Aangeleverd 


Gemeenten Zaanstad: 26-5-2024

Loodvrije alternatieven voor Zaanse sportvissers.

Sinds dinsdag 21 mei is de Jagersplas in Zaanstad officieel een sportvislocatie waar vissen met milieuvriendelijke loodalternatieven wordt gestimuleerd.

Wim de Vries van Hengelsportvereniging Zaanstreek, Wethouder Gerard Slegers van Zaanstad en Edith Velema van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier onthulden één van de loodvrij-promotieborden, die bij de Jagersplas zijn geplaatst. De borden informeren niet alleen sportvissers maar ook voorbijgangers over het vissen met loodvrije materialen.

Dit voorjaar heeft Sportvisserij MidWest Nederland in samenwerking met Hengelsportvereniging Zaanstreek een pilotgebied ingericht rondom de Jagersplas en Noordsterpark in combinatie met een lokale omruilactie. De sportvissers hebben de mogelijkheid om via de actie: Loodvrij? Ook jij! Gelijk oversteken? hun vislood gratis om te ruilen voor een milieuvriendelijk alternatief bij Zaanstreek Hengelsport in Wormerveer, Lagerweij Hengelsport Westzaan en bij de HVZ. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ondersteunt de pilot. Provincie Noord-Holland verstrekt de subsidie.
Juist sportvissers, weten hoe fijn het is om te recreëren in de natuur, alleen of samen aan de waterkant. Zij zijn dagelijks in de natuur om hun sport uit te oefenen. Om te kunnen vissen is een gezonde visstand en bescherming van het onderwaterleven noodzakelijk. Hoe milieubewust een sportvisser ook is, het is niet altijd te voorkomen dat er lood, wat gebruikt wordt bij het sportvissen, achterblijft in het water. De sportvisserij is een sport die altijd in ontwikkeling is. Dat geldt ook op het gebied van loodvrije vismaterialen. Hiervoor worden nu steeds betere alternatieven voor aangeboden.


Op de foto zijn van links naar rechts Wim de Vries voorzitter HVZ, wethouder Gerard Slegers van Zaanstad en Edith Velema van HHNK.

📸 Martin Bakker