REGIO NIEUWS:

Assendelft / Koog aan de Zaan / Krommenie / Oostzaan / Westzaan / Wormer / Wormerveer / Zaandam / Zaandijk / Oostknollendam /  / Nauerna


Regio: 20-2-2024

Regio:

Geslaagde regionale voorronde NIL laswedstrijd VMBO- en Praktijkscholen.

Afgelopen vrijdag 16 februari 2024 vond de laswedstrijd regio Noord-West/Midden-
Nederland plaats bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam.

Vijftien getalenteerde jongeren van
verschillende VMBO-scholen, waaronder Jacobus Fruytier, Anna Maria van Schurman, SG de Triade, PCC Oosterhout, Vonk Schagen en het Martinus College, streden tegen elkaar om een plek te veroveren in de landelijke finale, die later dit jaar in Hengelo zal plaatsvinden.
Aanstormende talenten kunnen hun vakmanschap en passie voor het lasvak tijdens deze wedstrijd echt laten zien. Het Regio College, Tetrix Techniek en het NIL willen graag een bijdrage leveren om jonge mensen te enthousiasmeren om te kiezen voor een vak in de lastechniek. Alleen met voldoende nieuwe instroom van jonge vakmensen is de continuïteit van lastechnische bedrijven en de lasindustrie in Nederland gewaarborgd.
Niet alleen een wedstrijdBij de wedstrijd is als werkstuk het NIL niveau 1 examen ingezet, waardoor de leerlingen direct
hun praktijkdiploma konden behalen. Maar liefst 11 leerlingen zijn er in geslaagd om het
praktijkdiploma te behalen, dit is een zeer knappe prestatie van deze jonge deelnemers, met een leeftijd 14 tot 16 jaar. Met dit diploma leggen zij alvast een mooie basis voor een vervolgopleiding en uiteindelijk een baan in de metaaltechniek.

Laurens Meuleman (MAG lassen) van het Jacobus Fruytier was de absolute uitblinker en winnaar, met een dikke acht als gemiddeld eindcijfer. Samen met klasgenoot Rick Kampert (TIG lassen) wist hij zich te kwalificeren voor de landelijke finales. Thijmen de Vries en Rutger Ligtenberg complementeerden het podium en kregen een flink prijzenpakket uitgereikt door Yvonne Olgers van het NIL.
Het bedrijfsleven betrekken in de promotie voor techniekOm de deelnemers een inspirerende dag te bieden, zijn alle leerlingen met hun docenten op bedrijfsbezoek geweest bij Royal Duyvis Wiener te Zaandam. Hier hebben zij een indrukwekkende rondleiding gekregen bij deze producent van cacao verwerkende- en chocolade producerende machines. Juist, door het bedrijfsleven en vervolgopleidingen bij de
laswedstrijden te betrekken worden deze jongeren alvast een prachtige toekomst
voorgeschoteld in de metaaltechniek.
De organisatoren kijken terug op een succesvolle dag vol talent, toewijding en technisch vakmanschap. Alle betrokken sponsoren en partners hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de bevordering van lastechniek binnen het VMBO-onderwijs.
De afkorting ‘NIL’ staat voor het; Nederlands Instituut voor Lastechniek

#zaandam #lastechniek #zaanstreek #Zaanstad #vakmanschap #DuyvisWiener
Gemeente Zaanstad #laswedstrijd

πŸ“· Aangeleverd

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 19-2-2024

Internationale vrouwendag in buurtcentrum de Poelenburcht.

Internationale Vrouwendag vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 3 maart 2024 in wijkcentrum de Poelenburcht, Weerpad 1A in Zaandam.
Van 13.30- 19.00 uur. Vanaf 13.00 uur is de zaal open. Het wordt georganiseerd door ZaanseVrouwenKr8.

Wat gaat er gebeuren: ze hebben veel muziek en dans. Het thema is "een wereld, duizend vrouwen".

Wat betreft het programma.
Het koor Wereldvrouwen Zingen Samen opent de middag. Er is een "spoken word" van Achi Chioma, zanger Master Stu treedt op, Streetdancers Rikki en Shadow laten zien wat ze kunnen en er is een optreden van buikdanseres Julia. Dit alles opgeluisterd met muziek van DJ Najwa.

De middag is gratis, er worden hapjes en drinken verkocht.

Het belooft weer een hele een leuke middag te worden.

 

πŸ“· Aangeleverd

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-2-2024

Uitdeeldag, gratis boompjes op 02 maart Zaans Natuur & Milieu-Centrum (ZNMC) bij het Darwinpark afgelast!

De eerste dag, begin februari, van de bomenhub 'Meer Bomen Nu' in het Darwinpark in Zaandam, was onwijs geslaagd. Twee maart a.s. zou de tweede uitdeelronde zijn maar deze is afgelast. Dit heeft te maken met het feit dat één van de beheerders vanwege gezondheidsklachten zijn taak moest neerleggen.

De gratis boompjes zijn wel nog steeds op te halen maar dan op een andere locatie. Iedereen die zichzelf al had aangemeld om de boompjes op te halen op 2 maart heeft als het goed is al bericht gehad. Voor deze mensen is dit pas mogelijk in het najaar tijdens een nieuwe bomendag.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-2-2024

Fietsersbond Zaanstreek niet blij met komst van lage stoeprandjes in Krommenie.

De Gemeente Zaanstad wil stoeprandjes laten maken in de vernieuwde Noorder- en Zuiderhoofdstraat in Krommenie. De Fietsersbond uit de Zaanstreek vindt dit helemaal niks en is zelfs helemaal niet meegenomen in het besluit.

De stoeprandjes worden half zo hoog als een gewone stoeprand en de gemeente wil hiermee voorkomen dat de fietsers op het trottoir gaan fietsen. Ze zouden erg gevaarlijk zijn omdat de fietser zou kunnen vallen over de randjes als deze zou moet uitwijken voor een auto in de nu al nauwe Noorder- en Zuiderhoofdstraat.

Wat vindt U?

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-2-2024

Kom vandaag kijken in het Museum de Zaanse Tijd.

Vandaag zondag 18 februari is het weer Zaandag in Museum Zaanse Tijd.

Op vertoon van je door de gemeente Zaanstad uitgegeven paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kun je het museum gratis bezoeken. Dus heb je geen Museumkaart, of komt het er nooit van een museum vlak bij huis binnen te stappen? Dan is nu je kans!Alhoewel ´Zaanse klok´ een vertrouwd begrip is, weten veel Zaankanters niet dat authentieke exemplaren uit de periode 1670-1750 over de hele wereld bekend zijn, en geliefd bij verzamelaars. In het museum vind je een wereldwijd unieke collectie van dit prachtige, historische Zaanse streekproduct.

Op deze speciale dag zijn al de medewerkers beschikbaar voor vragen en uitleg, en voor kinderen is er een leuke speurtocht. Vanaf 11:00 ben je welkom ze zijn geopend tot 16:00.

Je vindt het museum op het hoekje van de Zaanse Schans bij de brug, naast de theekoepel.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-2-2024

Doe jij mee?

GGD Zaanstreek-Waterland daagt alle inwoners weer uit om in maart mee te doen met de actie '30dagengezonder'.Je kiest een haalbare uitdaging die je de hele maand maart volhoudt om gezonder te leven! Gezonder leven is veel meer dan 'goed eten' of 'vaker bewegen'. Je kunt denken aan complimenten geven, elke dag je smartphone een uurtje uit, op tijd naar bed of 30 dagen zonder alcohol.

Aanmelden kan tot en met 1 maart via de website www.30dagengezonder.nl.

 

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-2-2024

Aldi Marktstraat Wormerveer transformeert in een Scapino.

Het pand van de vroegere Aldi aan de Marktstraat in Wormerveer wordt op het moment omgetoverd tot een Scapino. Er wordt druk gewerkt in het pand. Er vinden op dit moment schoonmaakwerkzaamheden plaats en eerdaags zal er begonnen worden met de inrichting om de winkel op 29 februari te kunnen openen.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-2-2024

’t Kwassie in de Zaanbocht half maart gesloten!

Wie nog even gezellig naar het bekende ’t Kwassie in de Zaanbocht in Wormerveer wil kan dat nu nog doen. Zoals eerder bekend stoppen de eigenaren Freek en Mariëtte Peters er mee en gaan met deeltijdpensioen. Half maart zal de winkel in Wormerveer sluiten en heeft nu uitverkoop.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-2-2024

Eet mee voor een betere samenleving! Wilt u ook een iftar met een moslim familie doorbrengen tijdens de Ramadan?

Tijdens de Ramadan die alweer op 11 maart begint, vinden er meerdere ‘iftar’ maaltijden plaats bij organisaties en moslims thuis. Ook wel de ‘Kunst van het Samenleven: Ramadan diners’ genoemd. Vorige jaren waren er dan ook honderden aanmeldingen voor een iftar maaltijd bij een moslim familiethuis.

Wilt u ook een iftar met een moslim familie doorbrengen? Vorige jaar hebben honderden mensen zich aangemeld. Ook in Amsterdam, Zaanstad en omgeving, bij Sociaal Cultureel Centrum Stichting Burgerhart (Witboek) en Animo, en bij hun vrijwilligers thuis.

Tijdens de Ramadan openen moslims hun huis voor geïnteresseerden. De maand Ramadan is een maand waarin moslims vasten en ook een gelegenheid om de maaltijd te delen met anderen, met andere woorden een moment van gezelligheid. Een dag wordt afgesloten met een maaltijd die 'iftar' wordt genoemd, vaak onder goed gezelschap. Vrijwilligers in de buurt stellen hun huis open voor geïnteresseerden en nodigen mensen uit om onder het genot van een maaltijd nader kennis met elkaar te maken.

Om de kloof tussen moslims en niet-moslims te overbruggen, stellen gastgezinnen tijdens de vastenmaandhun huis open voor geïnteresseerden. Hierbij staat het ontmoeten, ervaren van de wereld van de ander en het delen van het positieve centraal. Overtuigd dat dit een enorme bijdrage zal leveren tot sociale relaties en het wederzijds begrip, is het project ‘de Kunst van het Samenleven’ gelanceerd. Moslims delen hun iftar met andere families en nodigen vrienden, ouders en buren uit. Familie en kennissen worden bezocht en eet men gezamenlijk.Een kleine maar belangrijke bijdrage in het stimuleren van saamhorigheid, tolerantie, wederzijds begrip en respect.

Aanmelden: https://ap.lc/xlbDD

 

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-2-2024

Mama's er uit Thais er in!

De eigenaar van het eerder gesloten Restaurant Mama's in Wormerveer had geen zin meer in een doorstart. Het restaurant wordt nu omgetoverd tot Thais restaurant. Met grote letters staat in de ramen geschreven dat ze binnenkort openen.

Eerder werd restaurant Mama's al een paar keer gesloten op last van de gemeente Zaanstad.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-2-2024

Wormerveer: Kort

Zaanweg krijgt er mogelijk een hotel bij.

Het pand naast de ingang van het Wilhelminapark aan de Zaanweg wordt een hotel. De aanvraag is goedgekeurd door de gemeente Zaanstad, echter er zijn nu al mensen die bezwaar hebben gemaakt. Ze vinden de plek naast het Wilhelminapark ongeschikt voor een hotel.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-2-2024

Lachgascilinders steeds groter probleem voor afvalzorg.

De Lachgascilinders worden steeds meer tussen het gewone afval gegooid en/of gedumpt. Dit is een groot probleem voor de afvalzorg. Tijdens het verbrandingsproces exploderen de lachgaspatronen, wat vervolgens ernstige schade aanbrengt aan de verbrandingsovens. Zou statiegeld op de lachgaspatronen een optie zijn, of zou dat ook niet helpen?

πŸ“· RTV Zaanstreek

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 15-2-2024

Super valentijnsdag in het Zaans Medisch Centrum.

Gisteren speelde pianist Gerrit de Vries prachtige valentijnsnummers om de patiënten in het Zaans Medisch Centrum een hart onder de riem te steken. De pianist Gerrit de Vries tovert bij velen een lach op het gezicht!

 

πŸ“·Zaans Medisch Centrum

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-2-2024

De Zaansche Molen blaast een nieuw kinderboek de wereld in!  

 

De eerste exemplaren van "Wind in de Wieken, Jort en Jikke en de Wind" zijn feestelijk overhandigd

Op dinsdag 13 februari 2024 zijn de eerste exemplaren van het kinderboek "Wind in de Wieken, Jort en Jikke en de Wind" officieel overhandigd aan de makers van het boek. Dit bijzondere moment vond plaats te midden van het creatieve team dat aan dit project heeft gewerkt, waaronder auteur en illustrator Gerro Riepema, vormgeefster Trudy Boom-Reuvekamp en Resi Veenman-Pranger, die de begeleiding en eindredactie voor haar rekening nam.

Gerro Riepema, die zich als vrijwilliger inzet bij het educatieteam van De Zaansche Molen, heeft met "Wind in de Wieken" een verhaal gecreëerd dat niet alleen vermaakt, maar ook educatief van grote waarde is. Het boek wordt gebruikt bij het educatieprogramma "Waaien en Draaien", dat kinderen op speelse wijze kennis laat maken met de werking en het belang van windmolens, met speciale aandacht voor de historische molens De Bleeke Dood en De Huisman.

Het verhaal volgt twee nieuwsgierige kinderen, Jort en Jikke, die tijdens een stormachtige dag aan de kust op onderzoek uitgaan om de herkomst van de wind te ontdekken. Hun avontuur leidt hen langs diverse personages, waaronder een molenaar, een buurman die de was ophangt of de piloot, van wie ze telkens verschillende uitleg krijgen over de wind. Dit leidt tot een leuke ontdekkingsreis vol verrassingen en nieuwe inzichten.

"Wind in de Wieken" richt zich op beginnende lezers in groep 3/4 en is ook heel leuk om voor te lezen. Het introduceert kinderen op een toegankelijke manier aan woorden zoals windrichtingen en verschillende soorten wind, zoals tegenwind, rugwind en zijwind.

Vanaf vandaag is "Wind in de Wieken, Jort en Jikke en de Wind" verkrijgbaar via

 www.zaanschemolen.nl/product/wind-in-de-wieken-jort-en-jikke-en-de-wind/ waar belangstellenden het boek direct kunnen bestellen of bij de winkel van het Molenmuseum of Molen De Huisman.

Foto: De Zaansche Molen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-2-2024

Historisch Café met presentatie over de voormalige Spoorbuurt.

Op maandag 26 februari 2024 houdt Dik Vermeulen een presentatie over de voormalige Spoorbuurt te Zaandam. Dik is in de jaren vijftig geboren in de bakkerij in de Willemstraat. Een jaar geleden is van zijn hand een boek uitgekomen over het leven van zijn ouders. In het boek “Anton en Truus, het bakkersechtpaar uit de Willemstraat”, wordt ook een beeld gegeven van de Spoorbuurt. Vandaar dat de Vereniging Historisch Zaandam hem heeft uitgenodigd om wat meer te vertellen over dit voor de eeuwwisseling gesloopte deel van onze stad.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Dik de aanwezigen over de Spoorbuurt, die vanaf de eerste woning tot aan de sloop van deze wijk ruim honderd jaar heeft bestaan. Hij neemt de bezoekers mee op een virtuele wandeltocht door de straten die destijds in de - ook wel zogenoemde - Oranjebuurt lagen. Daarbij staat hij stil bij enkele huizen en gebouwen.

Ook haalt hij grote en kleine gebeurtenissen aan die daar in de vorige eeuw hebben plaatsgevonden. Aan de hand van krantenknipsels en foto’s laat Dik onze gasten (nader) kennismaken met enkele voormalige bewoners.

Het Historisch Café is maandag 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur in het buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49 in Zaandam-Kalf. Inloop vanaf 13.30 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Foto: Han de Groot

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-2-2024

Oude pand Wereldkeuken nog steeds te huur. Is dit nog wel te redden?

Het oude pand van de Wereldkeuken in Westzaan staat nog steeds te huur. Echter het verval treedt steeds verder toe. De kelder staat onder water, de deuren zijn met planken dicht geslagen, ramen gesneuveld enz. Zou er nog wel een huurder komen of blijft het zo verpieteren?

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-2-2024

Wormerveer: kort

Iedereen is welkom om de bomen te komen bekijken.

Het Wilhelminapark is weer meer vergroend. Na dat de storm Poly er een ravage van had gemaakt is het park super blij met de nieuwe bomen. Afgelopen zaterdag hebben ze de bomen geplaatst zoals wij dat al eerder meldde. De bomen staan mooi te pronken en zijn voor iedereen te bewonderen in het Wilhelminapark Wormerveer.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-2-2024

Zaans Medisch Centrum klaar wintersportseizoen te ondersteunen.

De Zaans Medisch Centrum orthopeden staan  goed voorbereid  klaar om dit wintersportseizoen te ondersteunen bij onverhoopt letsel. Op hun polikliniek is ruimte gereserveerd, zodat patiënten snel weer op de been zijn met de beste orthopedische zorg. Het ZMC heeft ook een nieuwe (tweede) MRI-scanner. Hiermee kunnen ze nog sneller diagnoses stellen, voor een vlotter herstel.

De  nieuwe orthopedisch chirurgen Vincent Groen, traumatoloog en kruisbandenspecialist, en Bart de Kramer, schouder- en heupspecialist versterken hun team. Ze zetten hun expertise graag in om hun patiënten snel te kunnen helpen en optimale zorg te bieden. Veiligheid staat natuurlijk voorop, maar mocht er toch iets gebeuren, dan staan zij paraat. Geniet van de sneeuwpret en kom vooral gezond weer terug! Aldus het

Zaans Medisch Centrum

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 10-2-2024

Nieuwe taxus bij monument in het Koogerpark.

Bij het monument in het Koogerpark te Koog aan de Zaan is mooie nieuwe beplanting neergezet het gaat om de taxus, Ook is er nieuwe beschoeiing geplaatst! Het ziet er weer mooi fris uit.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 10-2-2024

Zaanstad: kort

Zaanstad nog groener.

Langs de Provincialeweg ter hoogte van Kwikfit in Zaandam zijn een paar dagen geleden diverse mooie Iepen aangeplant.

Afgelopen week is het vervolg geweest ter hoogte het pand Equans aan de Albert Heijnweg in Zaandam waar verdere aanplant is gedaan. Ook ter hoogte van de houtveldweg worden nog een aantal bomen geplaatst.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 9-2-2024

Wilhelminapark in Wormerveer super blij.

Eindelijk ze zijn er de nieuwe bomen voor het
Wilhelminapark in Wormerveer ze liggen rustig te wachten en ze zijn er super blij mee.πŸ‘Œ

Morgen gaan ze de grond in!

Het Wilhelminapark zegt zelf:
Morgen wordt er gewerkt door de firma Jansen Hoveniers,  Meijer en Meijns, vrijwilligers en het parkbestuur! 

Let op!
Het park is daardoor zaterdag 10 februari gesloten voor publiek.

πŸ“· RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-2-2024

Wormerveer / Wormerland: kort

Tijdelijke Zaanbrug bijna verleden tijd.

De ontmanteling van de tijdelijke Zaanbrug gaat door in Wormerveer / Wormerland de palen waar de brug op ruste worden er rustig uitgetrokken en op de boot gelegd.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-2-2024

Nieuwe hoofdingang borden voor het Twiske.

De laatste tijd kwamen er al steeds meer borden bij in het recreatiegebied, ook om te zorgen dat de huisregels duidelijker worden, en dat je via de QR-code op je P- ticket kan betalen tegenwoordig bij uitrijden maar nu heeft het recreatiegebied ook nieuwe ingangs borden geplaatst waarop is te zien dat de bezoekers welkom zijn en graag weer terug worden gezien! Het recreatiegebied is dagelijks toegankelijk van 6 uur in de ochtend tot 23 uur in de avond.

Foto's: RTV Zaanstreek  

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 8-2-2024

Westzaan: kort

Afgelopen woensdag is het oude houten kruis op de algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat vervangen voor een duurzaam en levensbestendig stalen zwart gepoedercoat kruis door de gemeente Zaanstad. Eerder was het toen nog houten kruis door houtrot omgevallen.

Over enkele weken wordt er ook nog nieuwe beplanting aangebracht. πŸ‘Œ

πŸ“·Dorps Contact Westzaan

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 7-2-2024

Oorkonde aan molenaar André Koopal.

Afgelopen week ontving molenaar André Koopal van het “Molengiftenfonds voor Vernuft en Volharding”* een oorkonde als blijk van waardering voor zijn inzet voor de molens.

André is als sinds zijn jeugd actief betrokken bij De Zaansche Molen en voor het Gilde van Molenaars helpt hij bij het opleiden van nieuwe molenaars. Hij geeft onder meer theorielessen en organiseert dagen waarop molenaarsleerlingen kunnen meemaken hoe het olieslaan in zijn werk gaat.

Daarnaast is André al enige jaren verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van Oliemolen Het Pink. Aldus de Zaansche Molen.

Ook namens RTV Zaanstreek van harte Gefeliciteerd.

Foto: Zaansche Molen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-2-2024

Wildopvang Krommenie zegt neem niet zomaar beestjes mee uit de natuur!

Daar is hij dan, het eerste haasje van dit jaar. Met een kleine 108 gram een ukkepukje! Maar in tegenstelling tot konijnen is er iets bijzonders; De ogen zijn open, de vacht is al gegroeid en ze kunnen al lopen. Hazen zijn zogenaamde nestvlieders, en al helemaal klaar voor de wilde wereld zodra ze geboren worden de leeftijd? Dit haasje is pas enkele dagen oud!

Helaas hebben de vinders van dit haasje de tips die Wildopvang Krommenie 

en hun collega's gepost hebben niet mee gekregen Hij is meegenomen omdat de ouders niet in de buurt waren. Hoewel ze hem met alle passie en liefde die ze hebben verzorgen, gaat er niks boven eigen moeder!

Zie jij een jonge haas liggen? -> Pak deze niet op, als deze niet zichtbaar gewond is heeft hij geen hulp nodig. ->Twijfel je? dan 144 of je dichtst bijzijnde wildopvang voor advies -> Probeer een haas (of ander wild dier) NIET! zelf thuis op te voeden. Dit gaat bijna altijd mis, door verkeerde voeding of andere problemen

Deel deze tips, zodat er zo min mogelijk gezonde dieren (hoe goedbedoeld ook) ontvoerd worden aldus Wildopvang Krommenie. 

Foto: Wildopvang Krommenie

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-2-2024

Historisch Genootschap Assendelft zoekt herinneringen aan zwembad De Dolphijn en zwemvereniging AZVD.

Het leukste zwembad in de Zaanstreek was echt wel De Dolphijn in Assendelft. Want wie heeft daar nou geen Dol-fijne herinneringen aan! En daar wil het HGA een expositie over houden in het Raadhuis van Assendelft.

Hoe zuur was het dat ondanks hevige protesten het zwembad in 2000 gesloopt werd.

In 1959 springen Joke en Tini Neelen in het ijskoude water van De Dolphijn en daarmee is  het zwembad officieel geopend. Als in1965 Adrie Zuidervaart het zwembad binnenstapt, wordt hij tot zijn grote verbazing uitgeroepen tot de 50.000e bezoeker van De Dolphijn.
In 1971 is niemand meer bang om in een koud bad te springen, want De Dolphijn wordt verwarmd tot maar liefs 22 graden. En september 1973 staat in het geheugen gegrift: De Dolphijn krijgt een overkapping… vlak voordat Assendelft Zaanstad wordt.
20 juli 2000 is een onvergetelijke dag voor Assendelft: met pijn in het hart zwemmen de allerlaatste zwemmers in hun geliefde zwembad en vlak daarna wordt De Dolphijn gesloopt.

Wat blijft zijn Dol-fijne herinneringen aan zwembad de Dolphijn en daar is het Historisch Genootschap naar op zoek. Heeft u foto’s, film, vaantjes, medailles, bekers, verhalen of iets dergelijks in uw bezit en wilt u die delen tijdens de expositie die het Historisch Genootschap in het Raadhuis in mei 2024 gaat organiseren? Kom dan op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur of zaterdagochtend vanaf 10.00 uur naar het Raadhuis Dorpsstraat 370 in Assendelft. Daar zitten archiefmedewerkers klaar om uw spullen in bruikleen aan te nemen of te digitaliseren en om uw verhalen op te schrijven.

Het spreekt voor zich dat er zorgvuldig met uw spullen wordt omgegaan. 

Foto: Historisch Genootschap Assendelft

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-2-2024

De Zaansche Molen opzoek!

De vereniging De Zaansche Molen zoekt mensen om diverse werkzaamheden te kunnen doen! Straks begint het seizoen weer vanaf 1 maart en dan kunnen ze jou hulp goed gebruiken om molens te laten draaien en malen, het bezoek te ontvangen en de vereniging goed te laten functioneren. Heb jij een dagdeel per week of meer over en ben je handig, welbespraakt of vol goede wil? Neem contact met ze op.

Als je belangstelling is gewekt klik dan op onderstaande link, zoek uit wat bij jou past en meld je aan. Ze nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
πŸ‘‡
www.zaanschemolen.nl/vacatures

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-2-2024

Nieuwbouw Zaans natuur en milieu centrum gaat door.

Het Zaans natuur en milieu centrum krijgt elke dag een beter beeld van hoe hun nieuwe plekje eruit komt te zien.

Het Zaans natuur milieu centrum zegt zelf:

De materialen die we gebruiken voor ons nieuwe gebouw, is al eerder gebruikt als bouwmateriaal. Dit zorgt ervoor dat we minder grondstoffen hoeven te gebruiken en dat er ook minder uitstoot zal zijn tijdens de bouwwerkzaamheden.

Het is de verwachting dat eind 2024/begin 2025 het pand gereed is.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 3-2-2024

Zaanstad / Wormerland:

De streek is twee geridderde rijker.

Tijdens het symposium dat het Zaans Museum heeft georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van twee initiatiefnemers van het museum zijn beide mannen geridderd. Burgemeester Jan Hamming zette Piet Middelhoven in het zonnetje voor het vele werk dat hij voor het vastleggen van de Zaanse historie heeft verricht. In 1981 ooit begonnen bij de vereniging tot instandhouding en uitbreiding der Zaanlandse Oudheidkundige verzameling, ook wel bekend als de Zaanlandse Oudheidskamer heeft de heer Middelhoven aan de wieg van wat nu het Zaans Museum is gestaan, eerst als bestuurlid, later als toezichthouder. Daarnaast is de heer Middelhoven nauw betrokken geweest bij het Honig Breethuis, de bouw van het Verkadepaviljoen, de Zaanse Schans en de doopsgezinde gemeente. Al bij al een bestuurlijke duizendpoot.

Burgemeester Judith Michel van Wormerland mocht Roel Woudt in het zonnetje zetten, de heer Woudt heeft zijn sporen verdiend met het uitgeven van vele boeken over de historie in de Zaanstreek. De bouw van de replica van de beschuittoren in Wormer en heeft vanaf 2007-2023 in het bestuur van het Museum gezeten, later is hij toezichthouder geworden.

Foto: Zaanstad / Wormerland

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 3-2-2024

Stuk Slachthuisstraat / Boere Jonkerstraat en Oostzijde blijft spookachtig de sloopwerkzaamheden zijn in volle gang.

πŸ“· RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-2-2024

Zaanstad: Kort

Distributiecentrum Picnic gesloten in Zaandam door muizenplaag (onhygiënisch).

De levering van boodschappen wordt tijdelijk overgenomen door andere distributiecentra ze moeten nu het hele pand nagaan op gaten om deze dicht te maken en te zorgen dat het ongedierte buiten blijft! Het eten zonder verpakking moet worden weg gegooid etenswaren in glas of in een blik moet worden schoongemaakt!

Dit alles gaat wel even duren daarna word er een controle gedaan of het Distributiecentrum wel weer open kan! Zelf zegt Picnic dat de plaag niet erg groot is dan beweerd word, De hal word op het moment schoongemaakt!

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-2-2024

Zaanstad Kort: 

Er is officieel begonnen met het omvormen van de Prins Bernardweg tot een stadsweg, waarbij specifiek het traject van de A7-snelweg tussen het Prins Bernhardplein en knooppunt Zaandam wordt aangepakt.

Op dit moment brengt het bedrijf grond aan om de ondergrond te laten 'inklinken', een proces dat ongeveer 5 maanden in beslag neemt.

Na deze periode wordt de grond weggehaald, waardoor op die locatie nieuwe in- en uitritten naar sportpark Hoorsneveld op een stabiele ondergrond worden gerealiseerd.

Deze werkzaamheden staan gepland voor uitvoering in de zomer van 2024, samen met andere noodzakelijke aanpassingen om de transformatie naar de Stadsweg A7 te voltooien. Aldus Zaanstad.

πŸ“· RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Koog aan de Zaan: 31-1-2024

Brand Koogerpark mogelijk smeulende sigaret.

De politie heeft het vermoeden dat de brand ontstaan is in het Koogerpark door een smeulende sigaret na een onderzoek wat ze hebben gedaan ze hebben niet veel bewijzen om er vanuit te gaan dat het brandstichting was daarom is het onderzoek voorlopig afgerond! Pas als er weer nieuwe aanwijzingen zouden zijn gaat het onderzoek weer verder!

Er wordt nu uitgezocht of het deels afgebrande paviljoen nog wel te herstellen is. De herbouw kosten zullen hoog zijn en er zal gekeken worden of het deels via de verzekering vergoed kan worden.

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-1-2024

Inloopbijeenkomst over vervanging Brug Krommenie.

De provincie Noord-Holland organiseert op 7 februari 2024 een inloopbijeenkomst over de vervanging van de Brug Krommenie. De Brug Krommenie is aan het eind van haar levensduur en moet worden vervangen. Als alles volgens planning loopt, wordt de brug in 2026 vervangen en kan het verkeer vanaf 2028 over de nieuwe brug rijden. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers informatie krijgen over de nieuwe brug en over de ideeën voor een omleiding van het verkeer. De bijeenkomst is in Cultuurcentrum de Groote Weiver (Industrieweg 1a) in Wormerveer. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Foto: Provincie Noord-Holland

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-1-2024

De situatie op de Zaanweg maandag 29 januari.

πŸ“·RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-1-2024

Zapcabaret van de jaren 90 in Zaandam.

Op zaterdag 17 februari is de cabaretvoorstelling 'Korte metten' te zien in het Zaantheater in Zaandam. Cabarettrio Jeroens Clan brengt hiermee het grove muzikale zapcabaret van de jaren 90 terug in een nieuw jasje.

Fris, grofgebekt en met een gestrekt been maken Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter uit het Brabantse Best op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek. Hun maatschappijkritische liedjes, gebral en patriarchale vunzigheid gaan hand in hand met hun eigen portie kwetsbaarheid.

Theo Maassen enthousiast:
Na hun debuut met 'Tere zieltjes' staat Jeroens Clan nu met hun tweede programma 'Korte metten' in de Nederlandse theaters. Alleen nu nóg sneller, rauwer en genadelozer. "Bij het nummer Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden", zegt Theo Maassen. "Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam".

Complotdenkers:
Theo Maassen nam zijn regisseur Martijn Bouwman mee naar een try-out. Die bood na afloop direct zijn diensten aan. Een van de hoogtepunten volgens hem is het lied van complotdenkers: 'ik stel alleen maar vragen'. "Steengoed", glundert Bouwman die nu de eindregie voert over 'Korte metten'.

Leids Cabaret Festival:
De Brabantse dertigers kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden. In 2018 behaalden ze de finale van het Leids Cabaret Festival.

Op zaterdag 17 februari is 'Korte metten' te zien in het Zaantheater in Zaandam.

Kaarten? Klik hier 

Foto: Lisse van Wijnen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-1-2024

Update: Nood Zaanbrug ontmanteling. 

 

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-1-2024

Zaanstad: Kort 

Diverse rotonde in Zaanstad zijn winterklaar en of voorjaars klaar gemaakt! Ook de rotonde bij het politiebureau van Zaandijk waar mensen in eens een heerlijk uitzicht hebben in hun verkeersveiligheid!

Wat vind jij van sommige rotonde in Zaanstad overzichtelijk of juist gevaarlijk ?

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-1-2024

Werkzaamheden Zaanweg lopen rustig.

Gemeente Zaanstad is nog bezig met onderhoud uitvoeren op de Zaanweg tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat. Voor inwoners van Wormerland betekent dat dat er nog steeds geen direct verkeer mogelijk is vanuit Wormer via de Zaanbrug naar station Wormerveer.

Autoverkeer richting station en richting Uitgeest/A9 wordt omgeleid via de Clausbrug-N246. Fietsers kunnen er wel langs.

De werkzaamheden lopen uit. Waarschijnlijk tot mei 2024.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio : 28-1-2024

De Balie ‘Wordt samenwerking cruciaal voor de Zaanse duurzaamheidsambities?’

Debatcentrum De Vonk organiseert op maandag 29 januari om 20.15 uur de
zesde debatavond in Café De Fabriek in Zaandam. Het thema van dit debat is ‘Wordt
samenwerking cruciaal voor de Zaanse duurzaamheidsambities?’
Maandag 29 januari is alweer de zesde avond van De Vonk. Dit keer is het realiseren van de
duurzaamheidsambities het onderwerp. De toenemende financiële schaarste zet de
duurzaamheidsdoelstellingen onder druk. Is alles nog realiseerbaar of moet er gekozen worden? En
zo ja door wie en hoe? De gemeente Zaanstad heeft drie pijlers geformuleerd die onderling met
elkaar samenhangen:
• Klimaatneutraal tussen 2030-2040: geen CO2 uitstoot meer (energietransitie);
• Circulaire stad in 2050 (hergebruiken grondstoffen, ‘afval bestaat niet”);
• Gezonde leefomgeving voor mens en dier in 2050 (klimaatadaptatie, biodiversiteit;
terugdringen stikstof-uitstoot).
Wat kun je *tijdens deze debatavond verwachten?
Onder leiding van Tim Wagemakers (journalist bij Het Parool) gaan we hierover in gesprek met onder
andere woningbouwcorporaties, energiebedrijven, gemeente en ondernemers.
De vraag zal zijn of deze partijen de doelstellingen herkennen die Zaanstad heeft geformuleerd als
een gemeenschappelijke opgave voor de stad. En welke doelstellingen hebben deze partijen zelf en
waar lopen ze tegen aan lopen bij de uitvoering?
Speciale inbreng is er op de 29e van Bart Stoffels. Hij heeft vanuit zijn bureau Stadsstromen ervaring
om partijen slimmer te laten samenwerken en met elkaar te verbinden. Hij zal de
gespreksdeelnemers uitdagen en helpen om vanuit hun eigen ambities te komen tot een aanpak die
de afzonderlijke doelstellingen verbindt.
Programma
• Opening en welkom;
• Pitch van iedere stakeholder over de uitvoering van de duurzaamheiddoelstellingen; wat
gaat er goed en tegen welke belemmeringen loopt men aan.
• Reflectie van Bart Stoffels op de pitches;
• Centraal debat met publiek en stakeholders: hoe moeten we nou verder?
• Conclusie en afsluiting debat

De Vonk Debatcentrum Zaanstad
De Vonk is het ona^ankelijke debatcentrum in de Zaanstreek. De Vonk wil een herkenbare rol spelen
in de ontwikkeling van Zaanstad. Bij deze ambitie past een plek waar Zaankanters met elkaar kunnen
verbinden, naar elkaar luisteren en meedenken over uiteenlopende thema’s. Het programma is
afwisselend, informeel, informatief en interactief.
Per 1 september is De Vonk voor de productie van de debatavonden een officiële samenwerking
aangegaan met De Balie in Amsterdam. Vaste locatie van De Vonk is Café de Fabriek, Jan
Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden. Kijk voor meer
informatie en aanmelden op www.devonk-debat.nl.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: Zaanstad / Wormerland: 27-1-2024

Nood Zaanbrug ontmanteling.

In Wormerveer en Wormerland is de ontmanteling van de nood Zaanbrug druk bezig de brug waar veel mensen overheen moesten rijden tot de nieuwe Zaanbrug klaar zal zijn word beetje bij beetje weggehaald en alles word in de oude staat terug gebracht!

Druk op de foto om hem te vergroten.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-1-2024

Nog teveel zwervende kersbomen in Zaanstad!

De kerst is al lang en breed voorbij de maand januari ook bijna en ook de actie van kerstbomen inleveren is al lang voorbij maar toch zwerven er meerdere kerstbomen door de Zaanstreek op straat in de perken in plantsoenen die nog steeds niet weg zijn gehaald.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-1-2024

Stichting Koogerpark Verslagen, verdrietig, boos.

Het is nog steeds niet te begrijpen dat dit in ons park is gebeurd de brand is sowieso door open vuur ontstaan.

Zaanstad heeft op verzoek van Stichting Koogerpark afgelopen donderdag hekken om het Paviljoen laten zetten omdat niet iedereen bleek te begrijpen dat het Paviljoen momenteel erg zwak is, De constructie is niet stevig genoeg momenteel om er op te lopen! De Stichting Koogerpark laat wel weten als nu wel iemand achter de hekken betrapt word dan wordt dit gezien als inbraak.

Stichting Koogerpark zegt zelf:

Dus nogmaals, ouders, informeer je kids, ook de pubers. Dan krijgen we geen herhaling, waarbij de hekken al op de eerste avond geforceerd werden om onder het dak te kunnen ‘chillen’.

En mocht je als passant overtreding van het verbod signaleren, bel aub 0900-8844.

Druk op de foto om hem te vergroten.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-1-2024

Voor de liefhebbers dit jaar geen Zaanse Kinderboekenmarkt.😌

De organisatie zegt zelf:

Tot onze grote spijt laten we jullie weten dat er in 2024 geen Zaanse Kinderboekenmarkt georganiseerd zal worden.
Organisator Stichting Oeverloos kan niet langer voldoen aan de huidige regels die vanuit de Gemeente Zaanstad worden opgelegd aan evenementen.
In onze beleving gaan creativiteit, organisatietalent en improvisatie hand in hand om een evenement te organiseren, en onder de huidige regelgeving is dit onmogelijk.
Onze intentie is altijd geweest dat we een mooi kinderevenement, dat gelijktijdig een maatschappelijk probleem aankaart (laaggeletterdheid) organiseerden, en daar zijn we nog steeds heel trots op. Net zo trots als we zijn op iedereen die ons vaak vrijwillig in de afgelopen jaren heeft geholpen om dit tot een groot succes te maken. Aldus de organisatie.

Foto: Zaanse Kinderboekenmarkt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Zaanstad / Wormerland: 23-1-2024

Hinder op de Zaan door werkzaamheden tijdelijke Zaanbrug.

De tijdelijke Zaanbrug wordt verwijderd. Vanwege deze werkzaamheden is de Zaan ter hoogte van de tijdelijke Zaanbrug van 26 januari (18.00 uur) tot 29 januari (06.00 uur) gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Scheepvaart wordt geadviseerd dit weekend om te varen. 

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 22-1-2024

Signaalgever brug open defect brug open of toch dicht?

De signaalgever brug open bij de kruising bij het station koog aan de zaan richting de leliestraat geeft al een paar dagen of zelfs langer non-stop aan dat de Alexanderbrug open staat.

Kom je bij de brug dan is deze gewoon dicht, de meeste Zaankanters raken hier van in de war is hij nou open of dicht ? En rijden liever een blokje om.

De kruising is vorig jaar nog opgeknapt en alles vernieuwd.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 22-1-2024

Zaterdagavond 10 februari is het Margriet Eshuijs PopKoor terug in de sfeervolle Wormerveerse Vermaning met hun Winterpresentatie 2024!

Een jaar na "De ode aan Margriet" presenteert het Margriet Eshuijs PopKoor zich opnieuw aan u met de Winterpresentatie 2024.  
Ditmaal in de Wormerveerse Vermaning. Een plaats met mooie herinneringen, aangezien ze hier in 2019 samen met Margriet Eshuijs The Merry Christmas Show hebben verzorgd. 


Met warme en sfeervolle liedjes als 'Afterglow', 'Can't help falling in love ' en het mooie 'Songbird, maar ook met swingende nummers als 'oh happy day', 'California dreaming' en 'Fire' hopen we u ook dit jaar een mooie avond te kunnen bezorgen.  
Daarnaast zullen ze, met trots, twee nieuwe liedjes aan u presenteren; 'Window of hope' en 'I'm still standing'. 
Beide arrangementen zijn voor hun gemaakt door Co Vergouwen.  Alle overige zangarrangementen zijn op maat gemaakt door Margriet Eshuijs. 
Daarmee heeft en behoudt het koor zijn eigen 'sound en stijl'.


Uiteraard sluiten ze de avond weer af met het lied wat voor hun zo belangrijk is geworden de afgelopen jaren "Something inside so strong'.
Dit alles onder begeleiding van hun dirigente Jerney Molenaar.


Op hun website vindt u meer informatie over het koor. Wilt u alvast iets van ons horen? Onze CD 'Room with a view' is te beluisteren op de streamingdiensten en daarnaast ook te koop via hun website. www.margrieteshuijspopkoor.nl
En natuurlijk zijn er leuke clips van het koor te vinden op Youtube.

πŸ“·het Margriet Eshuijs PopKoor

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 21-1-2024

De treinbeurs in Koog is een begrip en bestaat al meer dan 30 jaar.

Er is weer volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kan men vandaag snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

De bezoeker kan hier terecht om uitbreiding te vinden voor de modelspoorbaan of overtollige spullen te verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen. De beurs is vandaag tot 14.15 uur en mis je deze beurs dan is hij ook nog op zondag 10 maart van 09.45 tot 14.15 uur en zondag 29 september 09.45 tot 14.15 uur en zondag 8 december 09.45 tot 14.15 uur in buurthuis De Vuister.

πŸ“Έ RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 20-1-2024

Afgelopen vrijdagavond ontving Hospice De Schelp Zaanstreek uit handen van wethouder Harrie van der Laan 1650 euro namens ORCA.

Tijdens de algemene leden vergadering van de Oldtimer Replica Club nam Corrie Noom dit bedrag namens het hospice in ontvangst. Daarna kregen de leden nog een presentatie over het hospice. Aldus Hospice De Schelp Zaanstreek.

Foto: Hospice De Schelp Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 20-1-2024

Cursus Politiek Actief.
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor inwoners van Wormerland en Oostzaan die overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad.
De cursus laat de vele kanten van het raadswerk zien. Wat wil je bereiken? Hoe ga je te werk? Hoe kom je goed uit de verf in een debat? Tijdens deze cursus maak je kennis met aspecten waar je als raadslid mee te maken krijgt, zoals algemene staatsinrichting, gemeentebestuur, de gemeente, een debattraining en uitleg over financiën. De cursus is voor iedereen, er is geen vooropleiding voor nodig. Ga uit van ongeveer vijf avonden en enkele uren voorbereiding.
Word politiek actief in Wormerland en meld je aan voor de bijeenkomsten op 7, 14, 21, 28 februari en 6 maart van 20.00 tot 22.30 uur. De bijeenkomsten zijn afwisselend in raadzaal Oostzaan of Wormerland. De cursus is gratis.

Meer info klik hier 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaanstad / Wormerland: 19-1-2024

Omrijden blijft voorlopig wel even vanuit Wormer met de auto.

Omdat de Zaanweg ter hoogte van de Stationsstraat al is afgesloten, vanwege de herinrichting van de Zaanweg, betekent dit dat het autoverkeer vanaf Wormer naar Wormerveer tot eind maart nog geen gebruik kan maken van de nieuwe Zaanbrug. Autoverkeer dat Wormer uit wil rijden, wordt geadviseerd om via de Prins Clausbrug (de N514) te rijden.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 19-1-2024

Flitscamera’s: boete voor rijden door rood bij spoorwegovergang.

Nog even langs de dalende spoorbomen rijden, terwijl de lichten van de spoorwegovergang al knipperen: Het was al niet toegestaan, maar nu kun je ook geflitst worden én een boete krijgen.

Succesvol getest:
Er worden al regelmatig boetes gegeven aan weggebruikers die het rode licht negeren, maar hiervoor waren boa’s op locatie nodig. De afgelopen periode werden flitscamera’s getest nu gaan ze ook beboeten. Later worden de flitscamera’s ook op andere overwegen door het hele land geplaatst. Aldus ProRail.

 

πŸ“Έ RTV Zaanstreek

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-1-2024

Assendelft: Kort

Bakkerij Goemans 19 januari open in Assendelft!

Vrijdag 19 januari opent Bakkerij Goemans de vestiging in het gezellige Assendelft!

Het pand waar ze zichzelf vast zullen vestigen moet eerst flink verbouwd worden. Daarom zullen ze hun bakkerij tijdelijk in het oude pand van Slagerij Veenboer voortzetten in Assendelft.

Foto: Bakkerij Goemans

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-1-2024

Doet u ook mee met de volgende Zwerfafvalestafette?

De eerstvolgende Zwerfafvalestafette is gepland op zaterdag 20 januari 2024. De Zaanse Zwerfafvalbrigade gaat dan aan de slag in Zaandam. De start is om 10.00 uur (inloop 9.45 uur) bij Evean Oostergouw, Koningin Julianaweg 10 in Zaandam.

De schoonmaakactie duurt tot 11.45 uur en sluiten ze af met een lunch.

De gemeente zorgt voor prikstokken en vuilniszakken. Je hoeft dus niets mee te nemen als je wilt meedoen. Ze hopen ook deze keer op een mooie opkomst!

Schade voor het milieu:

Zwerfafval in het milieu levert veel schade op. Wist je bijvoorbeeld dat kauwgom 20 jaar of meer nodig heeft om te verteren? Door dit afval in de container te gooien houden we onze leefomgeving schoon.

Ondergrondse restafvalcontainers:

 

Maak je ook al gebruik van de ondergrondse restafvalcontainers? Deze hebben allemaal een handig klepje met een sticker waarin je zwerfvuil kunt gooien. Ze zijn dus niet te missen. Je hebt er geen pasje voor nodig.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-1-2024

Filmmarathon Gemeentearchief Zaanstad.

 Vrijdag 26 januari 2024, van 8.30 tot 17.15 uur

 Locatie: studiezaal van het Gemeentearchief, Stadhuisplein 100 te Zaandam

 Vrije inloop, toegang gratis

 De hele dag draaien we films uit de collectie van het Gemeentearchief op de studiezaal. U bepaalt zelf of u de hele dag blijft zitten, of een dagdeel, of slechts één specifieke film komt kijken.

Er zijn films in zwartwit en in kleur, met en zonder geluid: de oudste uit 1935 en de jongste uit 2024.

Aanvang           Film

08.30                Liefde Sprookje (1936)

                        Een bioscoopreclame voor chocoladerepen van Verkade

           

08.35                Kanalen van Nederland. Het Noordzeekanaal 1924 - 1949 (ca 1980)

                        Filmfragmenten van rond het Noordzeekanaal uit het Nederlands Filmarchief

 

09.25                100 jaar Honig Koog aan de Zaan (1967)

                        Verslag van de feestdag in De Doelen Rotterdam

           

10.15                Honderd jaar Forbo Krommenie (1987)

                        Een film van Peter Venema over linoleum en de geschiedenis van Forbo

           

10.30               Pauze

           

10.45                De papieren wereld (1962)

Een film van Jules Bosgraal, Peter Alsemgeest en Frans Dupont over de fabricage van papier bij Van Gelder

           

11.20                Een gouden bladzijde uit het levensboek der Koogsche Footbal Club (KFC) (1934)

                        Compilatie van wedstrijdbeelden

 

11.50                Op stap met een monument (1993)    

Film van Jos van der Pal over het transport van pakhuis De Vrede van de Oostzijde naar de Zaanse Schans

12.05                De Dr. J.M. den Uylbrug een brug met allure (1991)

                        Film van de Toonder Studios over de bouw en opening van de brug

                                              

12.25                Pauze                         

                                              

13.00                Bakkerij Jongejans te Assendelft (2009)

                        Documentaire van Martin Versloot over het leven van Jongejans en zijn bakkerij

                                              

13.20                De Spaghettiflat. Little Italy in de polder (2007)

Documentaire van Tonino Boniotti en Daniele Tasca over de Italiaanse gastarbeiders in Poelenburg

                                              

14.05                Machinefabriek Klinkenberg (ca 1935)           

                        Filmbeelden van de fabriek en enkele opgeleverde projecten

                                              

14.20                Van boom tot stam (1970)      

                        Instructiefilm van Bruynzeel over de verwerking van boomstammen tot balken

                                              

14.55                Pauze                         

                                              

15.05                Kinderoptocht bevrijdingsfeest Wormerveer (1965)

                        Filmbeelden gemaakt door Jan de Boer van de optocht door de Edisonstraat

                                              

15.10                Personeelsuitje Melkvereniging (1947)          

                        Het personeel van Zuivelfabriek De Zaanstreek gaat op stap

                                              

15.25                Dóórlopen, doorlópen (1995)  

                        Film van Gerard van der Wal over de MTS in Krommenie

                                              

15.40                GVO handbal 10 jaar (1981)    

                        Film van Jos Huijgen over GVO uit Krommenie

                                              

16.15                Vijftig jaar Zaanstad in 50 minuten (2024)

                        Compilatiefilm van Frans Hoving met gebeurtenissen uit de afgelopen 50 jaar

                                              

17.05                Einde                    

Foto's : Aangeleverd        

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-1-2024

Buurtcentrum de Pelikaan gewaardeerd.πŸ‘Œ

Wat een prachtige groep mensen werden er hier vanmorgen gewaardeerd. Vrijwilligers van Buurtcentrum de Pelikaan in Krommenie kregen voor hun tomeloze inzet het blik van Zaanse waardering.

Dit uit de hand van Wethouder Harrie van der Laan Wijkmanager Krommenie en Giovanni Masetti van Zaankanters voor elkaar.

Namens RTV Zaanstreek Gefeliciteerd.

πŸ“ΈZaankanters voor elkaar

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-1-2024

Er is geen subsidie dit jaar voor Zingen op de Zaan. 

Zingen op de Zaan zegt zelf: 

Regelmatig krijgen we de vraag, “komt er nou een Zingen op de Zaan dit jaar?”

Het antwoord is “Nee”. We hebben meegedongen naar één van de 3 jubileum subsidies welke de gemeente ter beschikking stelde vanwege het 50 jarige jubileum van Zaanstad. We zijn lang in de strijd geweest maar uiteindelijk was de, door de gemeente aangewezen commissie, van mening dat de organisatie niet professioneel genoeg zou zijn. Zingen op de Zaan is een evenement van Zaankanters voor Zaankanters. Echter koos de commissie liever commerciële partijen, met strakke en mooie presentaties, boven een stel enthousiastelingen welke alle tijd en geld aan de organisatie van een evenement besteden. We zagen ons gesteund door vele Zaankanters en zelfs vele Zaanse gemeente bestuurders (en niet de minste). Maar blijkbaar telt de stem van een commissie zwaarder. We voelen ons gesterkt door alle steun en alle positieve reacties in het ‘voortraject’. Wij gaan niet bij de pakken neer zitten, wie weet zien we elkaar snel weer! Aldus Zingen op de Zaan.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaanstad / Wormerland 16-1-2024

Tijdelijke brug wacht op sloop.

De nieuwe Zaanbrug is afgelopen maandag geopend, en zal straks trouw volledig zijn diensten doen! Daarentegen de zowel oude nood Zaanbrug wordt beetje bij beetje afgebroken zo dat alles weer in oorspronkelijke staat terug komt zo als het was!

πŸ“Έ RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-1-2024

Let op!

Van vanaf vandaag (16 januari) tot en met 19 januari 2024 zullen er op de Vaartbrug testen uitgevoerd worden. Tijdens deze dagen is de brug niet in gebruik!

Tijdens deze testdagen zullen we testen of alles goed en betrouwbaar werkt voor scheepvaart. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens deze dagen gebruik maken van de pontonbrug. Al het andere verkeer wordt omgeleid via de route over de provinciale weg.

πŸ“Έ RTV Zaanstreek

 


Regio: 15-1-2024

Zaanstad / Wormerland:

Zaanbrug is open!

Zaanstad / Wormerland:

Zaanbrug open!

In de ochtend van 15 januari 2024 kon het verkeer voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer. Hiermee is het einde van de werkzaamheden in zicht. De komende maanden wordt voornamelijk nog gewerkt aan het verwijderen van de tijdelijke brug over de Zaan.

De nieuwe Zaanbrug ligt op dezelfde plaats als de voormalige brug, die in de zomer van 2022 gesloopt werd. Ook de nieuwe brug is een ophaalbrug, maar voldoet weer aan de technische eisen van deze tijd. De brug heeft een bredere en hogere doorvaart dan voorheen. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt.

Wethouders Slegers (gemeente Zaanstad) en Van Wanrooij (gemeente Wormerland) en gedeputeerde Olthof van de provincie Noord-Holland verrichtten in de vroege ochtend van 15 januari de openingshandeling, waarna het verkeer officieel gebruik kon maken van de nieuwe Zaanbrug.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Zaanbrug voor auto's Bij het in gebruik nemen van de nieuwe Zaanbrug, kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de tijdelijke brug. Deze wordt in de komende maanden verwijderd. Ook gaat de aannemer de kades en aansluitingen op de Zaanweg en de Lassiestraat weer terugbrengen naar de oude verkeerssituatie.

Bij het verwijderen van de tijdelijke Zaanbrug stelt de gemeente Zaanstad eenrichtingsverkeer in op de Zaanweg. Omdat de Zaanweg ter hoogte van de Stationsstraat al is afgesloten vanwege de herinrichting van de Zaanweg, betekent dit dat het autoverkeer vanaf Wormer naar Wormerveer tot eind maart nog geen gebruik kan maken van de nieuwe Zaanbrug. Autoverkeer dat Wormer uit wil rijden wordt geadviseerd om via de Prins Clausbrug (de N514) te rijden.

 

πŸ“Έ RTV Zaanstreek


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-1-2024

Open Dag bij Anna’s huis op zaterdag 3 februari 2024.


Anna’s huis, Centrum voor leven met en na kanker, opent op zaterdag 3 februari haar deuren voor een speciale Open Dag in het kader van Wereldkankerdag. Het evenement zal worden opgeluisterd door een intiem huiskamerconcert van Maarten Peters. En tegelijkertijd krijgen bezoekers de mogelijkheid om binnen te kijken en te horen wat ze kunnen betekenen voor mensen die te maken hebben, of hebben gehad, met kanker. Als kers op de taart openen ze graag hun deuren na hun recente inpandige verbouwing.

Programma hoogtepunten:

12:00-12:30 uur Huiskamerconcert Maarten Peters: Geniet van de prachtige muziek van Maarten Peters, die met zijn ontroerende teksten en betoverende melodieën een speciale sfeer zal creëren.

Onthulling van het vernieuwde Anna’s huis: Ontdek na de recente verbouwing het vernieuwde interieur en ervaar de warme en gastvrije sfeer van Anna’s huis. We laten graag de verbeteringen zien die zijn aangebracht om de akoestiek te verbeteren zodat er meerdere activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden zonder teveel storende geluiden.

Informatieve rondleidingen: Leer meer over de verschillende activiteiten en bijeenkomsten die aangeboden worden in Anna’s huis.

Ontmoeting met onze deskundige vrijwilligers: Spreek met hun deskundige en ervaren vrijwilligers, zoals gastvrouwen en -heren, activiteitenbegeleiders en professionals die klaarstaan om vragen te beantwoorden over de ondersteuning die ze kunnen bieden aan iedereen die zelf of als naaste te maken heeft, of heeft gehad, met kanker.

Anna’s huis verwelkomt iedereen die geïnteresseerd is om kennis te maken met het centrum en de mensen die er werken. Of je nu zelf met kanker te maken hebt (of hebt gehad) of een van je dierbaren. Je kunt bij Anna’s huis terecht voor een luisterend oor, ontspannende activiteiten, ontmoetingsgroepen en diverse themabijeenkomsten. Ook voor jongeren tussen de 18 en 39 jaar bieden wij ondersteuning en is er een ontmoetingsgroep met activiteiten voor deze leeftijdscategorie.

Ze hopen u te mogen verwelkomen op deze speciale dag.

Over Anna’s huis:
Anna’s huis is een (na)zorgcentrum, waaronder een van de functies een inloophuis is, maar waar ook fysieke activiteiten en coaching sessies worden aangeboden. Je kunt er zonder afspraak binnenlopen voor een kop koffie of thee. Wij kunnen je helpen om in contact te komen met lotgenoten en het verkrijgen van deskundig advies en hulp bij het leven met kanker.

Over Maarten Peters:
Maarten Peters Maarten Peters is sing-and songwriter en schrijft liedjes voor zichzelf en voor andere grote Nederlandse artiesten. Daarnaast heeft hij maatschappelijke goede doelen geadopteerd en is hij een muzikale kracht bij Alpe d'HuZes, Voor deze stichting die, voor KWF Kankerbestrijding elk jaar in Frankrijk met 5000 deelnemers de Alpe d'Huez bedwingt in de strijd tegen kanker, schreef Maarten diverse liedjes waarvan 'Het Alpe d'HuZes-lied', 'Dichter bij de hemel kom ik niet' en 'Hoop' de bekendste zijn. Maarten heeft eerder bij zusterhuis Huis aan het Water een prachtig lied ten gehore gebracht en op 3 februari zal hij van 12:00 – 12:30 uur een huiskamerconcert geven voor Anna's huis.

Details van de Open dag:

Datum: Zaterdag 3 februari 2024

Tijd: 11:00 – 14:00 uur

Locatie: Anna’s huis, Centrum voor leven met en na kanker Zaanstreek, Zorgboulevard, Koningin Julianaplein 18, 1502 DV Zaandam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Femke Flietstra of Claudia Wieringa via 075-7719027

Foto: Anna’s huis

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-1-2024 

Kom jij helpen?

Social Sofa Zaanstad is druk bezig met de nieuwe Sofa, maar ze zullen het erg leuk vinden als er nog meer mensen bij betrokken raken om mee te helpen met mozaïeken van de Sofa!

Elke week maken ze een rooster voor de week erop, en de bedoeling is 3 dagdelen per week te mozaïeken. Wil jij dus meedoen? Stuur ze dan een berichtje! Social Sofa Zaanstad en voeg je toe aan de club!

Foto: Social Sofa Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-1-2024

Afgelopen vrijdag 12 januari was de officiële opening van de expositie "Het Fortuin, de tragische geschiedenis van de papiermolen"

Henk Heijnen (conservator), Katelijne Prinsenberg (directeur- bestuurder) en stadsdichter Reinier Fosch openden de expositie die tot eind maart te zien zal zijn.

Nu te bezoeken! Bekijk hier onze openingstijden: https://www.zaanschemolen.nl/openingstijden-en-prijzen/

Foto vlnr: Reinier Fosch, Henk Heijnen, Katelijne Prinsenberg, Maarten van de Meer en Marieke Verweij.

π‹πžπžπ¬ 𝐑𝐒𝐞𝐫 𝐑𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐑𝐚𝐚π₯ 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐬𝐝𝐒𝐜𝐑𝐭𝐞𝐫:

In Zaandijk's omhelzing ontvouwt zich dit noodlottige verhaal.Complex als origami das die knipoog voor later in het veraal.Het lot heeft dit einde vanaf het begin bepaald.

Het einde van “het fortuin”, dat hier oppervlakkig in rijmvorm is hertaald.

Van der Ley hij zag het, uitte zijn vertrouwen in het witte goud.Hij bouwde dus Het Fortuin, had succes, en werd oud.

Zijn zoon nam de molen over, hij werkte er 50 jaren.De tragiek van de geschiedenis, maar daarover meer, later.

Het blad als bed voor tekst, waarvan ze vodden maken, tot witte pulp vermalen.In een schepvat gewichtloos opgeschept, waarna het aan de koetser wordt overgedragen.

Die in gedachten schuddend vloeistof rolt, over gevlochten koperdraden.

En het is enkel de weemoed die achterblijft op schepramen met merktekens van makers.

Foto: De Zaansche Molen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 12-1-2024

Zaanstad/Wormerland:

Nog even de laatste dingen.
Op 15 januari 2024 kan het verkeer voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Zaanbrug eindelijk.

πŸ“Έ RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 12-1-2024

Zaandijk: kort

Kerk De Ontmoeting in de steigers voor onderhoud!

De Ontmoeting Koog-Zaandijk is een gemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze zijn een gastvrije, sprankelende kerk, waar iedereen welkom is.

πŸ“Έ RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 11-1-2024

[Z]aan de Wandel overhandigt cheque van €112.000 aan Anna's Huis.

Afgelopen woensdag 10 januari 2024, heeft het [Z]aan de Wandel kernteam met trots een cheque ter waarde van €112.000 overhandigd aan Anna's Huis, een (na)zorgcentrum dat ondersteuning biedt aan mensen die te maken hebben (gehad) met kanker.

In het bijzijn van het [Z]aan de Wandel kernteam werd de cheque symbolisch overhandigd aan de vrijwilligers van Anna's Huis, die met dankbaarheid en enthousiasme het gebaar ontvingen. De chequeoverhandiging markeert niet alleen een financiële bijdrage, maar ook een verbondenheid tussen de twee organisaties die zich gezamenlijk inzetten voor het welzijn van de lokale gemeenschap.

Anna's Huis, gevestigd in Zaandam, biedt een warme en ondersteunende omgeving voor mensen die geconfronteerd worden met de uitdagingen van kanker. Met deze gulle bijdrage van [Z]aan de Wandel kan Anna's Huis hun diensten en programma's verder uitbreiden, waardoor nog meer mensen de nodige steun en begeleiding kunnen ontvangen.

[Z]aan de Wandel bedankt nogmaals alle wandelaars, sponsoren, bedrijven en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van deze donatie. Samen maken zij een verschil in het leven van degenen die getroffen zijn door kanker.

πŸ“Έ[Z]aan de Wandel

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaanstad / Wormerland:

Stremmingen door reparatie tijdelijke brug over de Zaan.

De tijdelijke brug over de Zaan, die de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer vervangt, is op 9 januari 2024 in storing geraakt.

Vanwege de storing kan de brug niet geopend worden voor het scheepvaartverkeer. Om wachtende schepen toch te kunnen laten passeren wordt de tijdelijke brug handmatig geopend. Een opening duurt 2 uur en zorgt voor stremming op de weg.

In de ochtend van 9 januari raakte de Zaanbrug in storing. Om het wegverkeer weer over de brug te kunnen laten gaan, is de brug handmatig gesloten. De brug kon echter nog steeds niet bediend worden voor het scheepvaartverkeer. Om de wachtende schepen door te kunnen laten varen is besloten om de brug meerdere keren handmatig te openen en sluiten. Dit gebeurde  in de middag en avond van 9 januari en nog na de ochtendspits van 10 januari 2024. Omdat de bediening handmatig gaat, duurt het openen en sluiten van de brug 2 uur. Al het wegverkeer wordt tijdens de opening geadviseerd om om te rijden via de Ned Benedictweg (N514) of de reis uit te stellen.

De storing is ontstaan door een defect onderdeel. Deze is inmiddels besteld. De verwachting is dat het kapotte onderdeel deze week wordt vervangen, waardoor de handmatige openingen en sluitingen niet meer nodig zijn. De nieuwe Zaanbrug wordt op 15 januari voor het verkeer opengesteld, waarna de tijdelijke brug definitief uit gebruik gehaald wordt.

πŸ“ΈProvincie Noord-Holland


Regio: 9-1-2024

Zaanstad: Kort

Kogers krijgen Koogervlag.

Op verzoek van een aantal inwoners uit Koog aan de Zaan, is er nu een officiële ‘Koogervlag’. In tegenstelling tot de andere voormalige Zaanse gemeenten heeft Koog aan de Zaan nooit een eigen vlag gehad.

Foto's RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-1-2023

Zaanbrug iets later open 15 januari zal de brug open zijn voor verkeer.

Op 15 januari 2024 kan het verkeer voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Zaanbrug.

Dat is 5 dagen later dan was voorzien. Bij het testen van de brug rond de jaarwisseling bleek een aantal camera’s nog niet goed te werken. Deze camera’s maken het mogelijk om de brug op afstand te bedienen. Om de brug veilig te kunnen openen en sluiten is ervoor gekozen om de Zaanbrug op maandag 15 januari in gebruik te nemen.

Bij het in gebruik nemen van de nieuwe Zaanbrug, wordt de tijdelijke brug buiten gebruik gesteld. In de daarop volgende maanden wordt de tijdelijke brug verwijderd en de kades en aansluitingen op de Zaanweg en de Lassiestraat weer teruggebracht naar de oude verkeerssituatie.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Zaanbrug voor auto’sBij het verwijderen van de tijdelijke Zaanbrug stelt de gemeente Zaanstad eenrichtingsverkeer in op de Zaanweg. Omdat de Zaanweg ter hoogte van de Stationsstraat al is afgesloten vanwege de herinrichting van de Zaanweg, betekent dit dat het autoverkeer vanaf Wormer naar Wormerveer geen gebruik kan maken van de nieuwe Zaanbrug. Autoverkeer vanuit Wormerveer richting Wormer kan via de Zaanweg wel over de nieuwe Zaanbrug rijden.

Het eenrichtingsverkeer voor auto’s op de Zaanweg geldt van 15 januari tot eind maart. Autoverkeer dat Wormer uit wil rijden wordt geadviseerd om via de Prins Clausbrug (de N514) te rijden. (Brom)fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden en kunnen wel vanuit beide richtingen van de nieuwe Zaanbrug gebruik maken. Meer info klik hier 

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 8-1-2023

Lintje voor Rob van Haarlem.

Krommeniër Rob van Haarlem heeft vanmorgen (maandagmorgen) een lintje ontvangen uit handen van Locoburgemeester Harrievan der Laan voor zijn vele vrijwilligerswerk. Dit gebeurde tijdens de viering van het 10 jarig bestaan van het logeerhuis Ons Huis in Heemskerk, Rob is al 10 jaar voorzitter van de stichting die deze opvang heeft overgenomen van Philadelphia. Dit is niet de enige vrijwilligersklus die Rob heeft opgepakt.  Hij was één van de medeoprichters van de tennisvereniging de Cromme Bal in Krommenie, heeft zich met anderen hard gemaakt voor het behoud van de Crommenije, heeft 25 jaar in het bestuur van de stichting gezeten die de Crommenije heeft geexploiteerd voor de gemeente dit weer voor zijn rekening heeft genomen. Hij zit al jaren in de patiëntenraad van het Zaans Medisch Centrum, was jaren lang redacteur en presentator van het politieke programma ‘In de Ban van de Zaan’ op Zaanradio. Ongetwijfeld is deze opsomming niet volledig.   

πŸ“Έ RTV Zaanstreek


Reacties

Jan de Vries
een maand geleden

Mooi bericht. Ik was erbij en onderschrijf van harte hetgeen locoburgemeester van der Laan uitsprak.
Rob heeft zijn benoeming tot Ridder meer dan verdiend πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Reactie plaatsen


Regio: 7-1-2024

Deuren Bakkerij Lex Brakenhoff gaan dit jaar sluiten!

Het werd vorig jaar al bekend gemaakt dat Bakkerij Lex Brakenhoff in Assendelft gaat stoppen door omstandigheden! Op zondag 14 januari zullen de deuren van de bakkerij dan ook echt gaan sluiten!

Bakkerij Lex Brakenhoff zelf:

Het jaar 2023 hebben we afgesloten met een dankbaar gevoel. Ja, er zijn vele tranen gevallen, maar er gebeurde ook heel veel moois. En daar heeft u behoorlijk aan bijgedragen. Aldus Bakkerij Lex Brakenhoff.

Tot hun spijt is er voor deze zaak geen opvolger gevonden die ook door kan blijven gaan, om de bekende duivekaters en oliebollen te blijven bakken! Helaas vanaf 14 januari valt de deur van Bakkerij Lex Brakenhoff in het slot!

Foto: Bakkerij Lex Brakenhoff

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-1-2024

Hobbywinkel Norikoskaarten in Krommenie stop er mee haar lust en haar leven maar online gaan ze verder!

Wegens gezondheid redenen is het niet mogelijk om de winkel in deze vorm voort te zetten in Krommenie! Daarom is er voor gekozen de winkel te sluiten helaas! Ze blijven wel bestaan als webshop en er worden op een nieuwe locatie ook nog wel workshops gedaan wat gelijk ook dan een afhaalpunt wordt voor de bestellingen! Tot 26 oktober zijn de klanten nog welkom in de winkel aan de Zuiderhoofdstraat 12C Krommenie!Wat de verdere plannen zijn zal later bekend gemaakt worden!

Foto: Norikoskaarten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-1-2023

Filmtheater De Fabriek ingepakt! 

Sinterklaas en kerst is al voorbij maar Filmtheater De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam staat als een kadootje ingepakt in de steigers voor onderhoud werkzaamheden! Het Filmtheater is wel gewoon geopend op de aangeven tijdstippen op hun Media kanalen!

Foto's RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-1-2024

Vergeet je kerstboom vandaag niet in te leveren in Zaanstad!

Op alle inzamellocaties staat een lokale vereniging. Als u een kerstboom inlevert, ontvangt u per ingeleverde kerstboom een bon. Deze bon kunt u direct inwisselen bij de betreffende vereniging. Daarvoor ontvangt u €0,20 per bon. De gemeente betaalt vervolgens €0,40 per bon aan de vereniging terug.

De volgende verenigingen nemen deel aan deze inzamelactie: Muziekvereniging Crescendo Assendelft, Scouting Assendelft uit Assendelft, Scouting Elfregi uit Zaandam, Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan, Scouting Krommenie uit Krommenie, BMX Zaanstad uit Wormerveer en Voetbalvereniging Westzaan uit Westzaan.

Schema inleverplekken kerstbomenactie vandaag zaterdag 6 januari in Zaanstad.

Schema inleverplekken kerstbomenactie zaterdag 6 januari 2024 klik hier 

Schema inleverplekken kerstbomenactie zaterdag 6 januari 2024:
Assendelft
09.15 – 09.45 uur Saenredamstraat (bij school)
10.00 – 10.30 uur Rode Ring/IJkmeester
10.45 – 11.30 uur Gele Ring (t/o nr. 27)
13.30 – 14.00 uur Waterschot/Dorpsstraat
13:30 - 14.00 uur Witte Ring/Kreekrijklaan
14.15 - 14.45 uur Witte Ring/Rietland
14.50 – 15.15 uur Kaaijkhof/Saendelverlaan
14.05 – 14.30 uur Dorpsstraat 382 (hulpsecr.)
14.35 – 15.15 uur Dorpsstraat t.h.v. nr. 172
Koog aan de Zaan
09.30 – 10.15 uur Breestraat bij voormalig brandweerkazerne
09.30 - 10.00 uur Molenwerf parkeerplaats winkelcentrum
10.05 – 10.30 uur Jagerakker (parkeerplaats)
10.20 – 10.45 uur Kogersluisstraat bij ijsbaan
10.35 – 11.05 uur Glazenmakersveld (flat)
11.05 – 11.45 uur Locomotief (flat)
Krommenie
09.30 – 10.15 uur Plan Willis (bij glas/papierbak)
10.20 – 11.00 uur Noorderhoofdstraat/Oranjeplein
11.05 – 11.50 uur Kervelstraat (bij brandweer)
13.30 – 14.15 uur Fortuinlaan/Pelikaanstraat
14.30 – 15.15 uur Neptunuslaan/Jupiterstraat
West-Knollendam
09.45 – 10.15 uur Pieter Kuiperlaan (dorpshuis)
Westzaan
13.25 – 13.45 uur Veldweg/Kanaaldijk
13.55 – 14.15 uur Zuideinde/’t Hoenstraat
14.30 – 15.00 uur Torenstraat (schoolplein)
Wormerveer
09.30 – 10.00 uur Wandelweg/Rembrandtkade
10.10 – 10.40 uur Sumatrakade
10.50 – 11.20 uur Voltastraat
11.30 – 12.00 uur Krommenieerweg / De Groene Valk
13:30– 14:00 uur Cor Bruijnweg bij winkelcentrum
14:10– 14:40 uur Krommenieerpad tegenover nr. 44
Zaandam
10.50 – 11.30 uur Ameland hoek Westzijde (Oud-West)
11:05 – 11:30 uur Burg. Ter Laanstr. (bij Paaskerk)
13.30 – 14.00 uur Hoek Zandlevenweg/Houtveldweg
13.00 – 13.15 uur Westzanerdijk (Aldi)
14.05 – 14.30 uur Magda Jansenstraat
14.30 – 14.55 uur Nieuwendamstraat bij school
15.00 – 15.30 uur Hoek Musical/Opera
09.30 – 10.00 uur Fluitekruidweg
10.05 – 10.30 uur Zilverschoonplein
10.45 – 11.15 uur Drielse Wetering
11.20 – 11.45 uur Kalf, t.h.v. Hemmes
13.30 – 14.10 uur Rode Zee bij de Perim
14.15 – 14.45 uur Gibraltar
09.30 – 10.00 uur Tjotterlaan bij Meerpaal
10.05 – 11.00 uur Hoogaarslaan
14.50 – 15.15 uur Lobeliusstraat
13.30 – 14.00 uur Tuiniersstraat
14.15 – 14.45 uur S. Claeszstr. (bij Willibrordschool)
14.50 – 14.15 uur Kopermolenstraat/Rosmolenstraat
13.00 – 13.30 uur Lindelaan (Vissershop)
13.40 – 14.25 uur Hoek Spiekeroog/Justpier
14.30 – 15.00 uur Hoek eilandbrug/Hogendijk
15.10 – 15.30 uur Westzijde bij ingang Verkade
Zaandijk
09.45 – 10.15 uur J. Steijnstraat (flat)
10.20 – 10.50 uur Claude Debussystraat (loopbrug)
10.45 – 11.30 uur Willem Dreeslaan
11.00 – 11.30 uur J. Lennonstraat (bij winkelcentrum)

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-1-2023

Van wisselvallig naar droog en koud weer komende week.

De komend week gaat het kouder worden, en gaat het vriezen in onze regio, mogelijk kunnen we dan ook weer eens schaatsen op de schaatsbaan van IJsbaan vereniging Juliana in koog aan de zaan! Hoe groot schat jij de kans in?

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-1-2023

Al begon het toch wel een beetje raar in 2023 Bofi Vuurwerk wil toch al zijn klanten bedanken voor het vertrouwen in hun en voor liefdevolle berichtjes, cadeautjes en begripvolle reacties tijdens de korte onzekere tijd van hun sluiting.

Bofi zegt zelf:

Wij hebben veiligheid zeer hoog in het vaandel staan, zodat eenieder tijdens de jaarwisseling op verantwoorde wijze kan genieten van het afsteken van legaal vuurwerk. Wij hopen dan ook u weer als het zo ver is in onze winkel te verwelkomen. Aldus Bofi.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-1-2024

Zaanse Stichting Dierenzorg super trots fantastische opbrengst collecteweek.

De  collectanten hebben tijdens de afgelopen collecteweek maar liefst € 17.000,00 opgehaald! Wat is Zaanse Stichting Dierenzorg

 enorm trots op en blij met deze fantastische opbrengst. Ze willen dan ook iedereen enorm bedanken voor de inzet en de gulle giften. 

Geweldig!!!

Foto: Zaanse Stichting Dierenzorg

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-1-2023

Flower Power in Wormerveer Stopt!

Een jaar heeft de eigenaar gezocht naar iemand die het wilde over nemen maar niemand reageerde.

Flower Power in Wormerveer zegt zelf:

Beste klanten, met gemengde gevoelens willen wij u laten wij dat wij onze deuren gaan sluiten. Middels deze weg willen onze trouwe klanten bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren.Zaterdag 20 januari zal de laatste dag zijn dat onze deuren zijn geopend. Mocht u nog een cadeaukaart van ons hebben, deze kunt u inwisselen t/m 20 januari bij ons in de winkel. Aldus Flower Power.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 3-1-2023 

Onze Zaankanter Wolter kroes heeft afgelopen dinsdagmiddag een aanrijding gehad met een andere auto! Het ongeluk vond plaats op de kruising N246 in Wormerveer, gelukkig is er geen letsel schade geweest voor beide!

Wolter zelf:

Helaas is 2024 vervelend begonnen voor mij.

Afgelopen dinsdag heb ik in het slechte weer een ongeluk met mijn auto gehad. Het was een flinke aanrijding met een andere auto. Gelukkig hebben alleen de auto’s schade en is er verder geen persoonlijk letsel. Natuurlijk ben ik mij rot geschrokken en was ik opgelucht dat de andere personen lichamelijk ook niets mankeerde. We hebben bij mij thuis een bak warme koffie gedronken en zijn samen van de schrik bekomen. Aldus Wolter.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio:  2-1-2023

Zaans Medisch Centrum heeft gratis tv kijk voor de patiënten vanaf nu.
Je komt er natuurlijk niet voor je lol, maar het is wel fijn om te weten dat het Zaans Medisch Centrum Sinds kort gratis tv kijken heeft voor zijn patiënten  in het ziekenhuis! Je plugt je hoofdtelefoon eenvoudig in bij de aansluiting achter het bed! En met de snoerloze afstandsbediening is het prettig zappen!

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-1-2023

Kerstbomen inzamelen Gemeente Zaanstad Wormerland en Oostzaan.

Gemeente Zaanstad haalt uw kerstboom op.

Ook in het nieuwe jaar staat de gemeente klaar om uw kerstboom op te halen. Dit gebeurt zaterdag 6 januari volgens een ophaalschema. 

Op alle inzamellocaties staat een lokale vereniging. Als u een kerstboom inlevert, ontvangt u per ingeleverde kerstboom een bon. Deze bon kunt u direct inwisselen bij de betreffende vereniging. Daarvoor ontvangt u €0,20 per bon. De gemeente betaalt vervolgens €0,40 per bon aan de vereniging terug.

De volgende verenigingen nemen deel aan deze inzamelactie: Muziekvereniging Crescendo Assendelft, Scouting Assendelft uit Assendelft, Scouting Elfregi uit Zaandam, Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan, Scouting Krommenie uit Krommenie, BMX Zaanstad uit Wormerveer en Voetbalvereniging Westzaan uit Westzaan.

Eerder inleveren
Wilt u uw kerstboom liever eerder kwijt? Dat kan, maar hiervoor moet u dan minimaal vijftig bomen tegelijk inleveren. Op 4 en 5 januari 2024 zetten Zaanstad  hiervoor een aparte wagen in. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken. Let op, dit moet vóór 4 januari, 12:00 uur via telefoonnummer 14075.

------------------------------------

Kerstbomen inzamelen 2024 Wormerland.

Net als voorgaande jaren kun je je afgedankte kerstbomen inleveren bij de lagere scholen. Op woensdag 10 januari 2024 staan bij de gemeente Wormerland  medewerkers van 8.00 tot 9.00 uur bij de scholen klaar om de bomen in ontvangst te nemen. Voor elke ingeleverde boom krijg je

€ 0,50.

Later op de dag, van 13.00 tot 15.00 uur, kunnen de kerstbomen worden ingeleverd op de gemeentewerf, Papiermakerstraat 6 in Wormer.

Mocht je eerder van je kerstboom af willen, dan kun je hem tijdens de reguliere openingstijden naar het Afvalbrengstation Molletjesveer brengen.

Schema inleverplekken kerstbomenactie zaterdag 6 januari 2024
Assendelft
09.15 – 09.45 uur Saenredamstraat (bij school)
10.00 – 10.30 uur Rode Ring/IJkmeester
10.45 – 11.30 uur Gele Ring (t/o nr. 27)
13.30 – 14.00 uur Waterschot/Dorpsstraat
13:30 - 14.00 uur Witte Ring/Kreekrijklaan
14.15 - 14.45 uur Witte Ring/Rietland
14.50 – 15.15 uur Kaaijkhof/Saendelverlaan
14.05 – 14.30 uur Dorpsstraat 382 (hulpsecr.)
14.35 – 15.15 uur Dorpsstraat t.h.v. nr. 172
Koog aan de Zaan
09.30 – 10.15 uur Breestraat bij voormalig brandweerkazerne
09.30 - 10.00 uur Molenwerf parkeerplaats winkelcentrum
10.05 – 10.30 uur Jagerakker (parkeerplaats)
10.20 – 10.45 uur Kogersluisstraat bij ijsbaan
10.35 – 11.05 uur Glazenmakersveld (flat)
11.05 – 11.45 uur Locomotief (flat)
Krommenie
09.30 – 10.15 uur Plan Willis (bij glas/papierbak)
10.20 – 11.00 uur Noorderhoofdstraat/Oranjeplein
11.05 – 11.50 uur Kervelstraat (bij brandweer)
13.30 – 14.15 uur Fortuinlaan/Pelikaanstraat
14.30 – 15.15 uur Neptunuslaan/Jupiterstraat
West-Knollendam
09.45 – 10.15 uur Pieter Kuiperlaan (dorpshuis)
Westzaan
13.25 – 13.45 uur Veldweg/Kanaaldijk
13.55 – 14.15 uur Zuideinde/’t Hoenstraat
14.30 – 15.00 uur Torenstraat (schoolplein)
Wormerveer
09.30 – 10.00 uur Wandelweg/Rembrandtkade
10.10 – 10.40 uur Sumatrakade
10.50 – 11.20 uur Voltastraat
11.30 – 12.00 uur Krommenieerweg / De Groene Valk
13:30– 14:00 uur Cor Bruijnweg bij winkelcentrum
14:10– 14:40 uur Krommenieerpad tegenover nr. 44
Zaandam
10.50 – 11.30 uur Ameland hoek Westzijde (Oud-West)
11:05 – 11:30 uur Burg. Ter Laanstr. (bij Paaskerk)
13.30 – 14.00 uur Hoek Zandlevenweg/Houtveldweg
13.00 – 13.15 uur Westzanerdijk (Aldi)
14.05 – 14.30 uur Magda Jansenstraat
14.30 – 14.55 uur Nieuwendamstraat bij school
15.00 – 15.30 uur Hoek Musical/Opera
09.30 – 10.00 uur Fluitekruidweg
10.05 – 10.30 uur Zilverschoonplein
10.45 – 11.15 uur Drielse Wetering
11.20 – 11.45 uur Kalf, t.h.v. Hemmes
13.30 – 14.10 uur Rode Zee bij de Perim
14.15 – 14.45 uur Gibraltar
09.30 – 10.00 uur Tjotterlaan bij Meerpaal
10.05 – 11.00 uur Hoogaarslaan
14.50 – 15.15 uur Lobeliusstraat
13.30 – 14.00 uur Tuiniersstraat
14.15 – 14.45 uur S. Claeszstr. (bij Willibrordschool)
14.50 – 14.15 uur Kopermolenstraat/Rosmolenstraat
13.00 – 13.30 uur Lindelaan (Vissershop)
13.40 – 14.25 uur Hoek Spiekeroog/Justpier
14.30 – 15.00 uur Hoek eilandbrug/Hogendijk
15.10 – 15.30 uur Westzijde bij ingang Verkade
Zaandijk
09.45 – 10.15 uur J. Steijnstraat (flat)
10.20 – 10.50 uur Claude Debussystraat (loopbrug)
10.45 – 11.30 uur Willem Dreeslaan
11.00 – 11.30 uur J. Lennonstraat (bij winkelcentrum)

----------------------------------

Kerstbomen inzamelen Oostzaan: 

Bied uw kerstboom aan op 2 of 3 januari vanaf 8:00 uur, dan halen wij hem voor u op! Samen houden we Oostzaan schoon.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-1-2024

Ontmoet De Zaanse Regenboog!
Heb je vragen of wil je meer weten over De Zaanse Regenboog, het programma van 5 jaar ZaanPride 2024, Roze Zaterdag 2025, de Politieke Werkgroep, Jouw Gender of andere LHBTIQ+-activiteiten binnen Zaanstad? Ben je lastig gevallen? Wil je meewerken? Of gewoon nieuwsgierig!
De Zaanse Regenboog is op woensdag 10 januari aanwezig op de Botenmakersstraat 42, 1506 TE Zaandam. Van 15 tot 16 uur. We zitten op de benedenverdieping bij Discriminatie.nl. Kom langs, je bent van harte welkom om eens binnen te lopen.
De eerstvolgende data van het vragenuurtje: 10 januari, 14 februari, 13 maart en 10 april.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 31-12-2023

Zaanstad / Wormerland: Kort

De nieuwe Zaanbrug wacht rustig de jaarwisseling af, op naar 2024! En dan weer verder met de laatste dingen!

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 31-12-2023

Drukte bij de oliebollen kramen deze laatste dag van het jaar 2023! heb jij ze al in huis of ga je ook nog in de rij staan!

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 30-12-2023

Het gemis van Margriet Eshuijs blijft!

Het Margriet Eshuijs PopKoor blijft Margriet vreselijk missen! Afgelopen vrijdag hebben ze bij Margriet een kopje thee gedronken! Het overige koor was zeker ook aanwezig, zij het niet fysiek. Het koor is blij met elkaar en ook blij dat ze dit koor voort mogen blijven zetten met elkaar! Wat een bijzonder moment om met elkaar te delen, en wat zijn ze toch mooi samen! Zolang het koor bestaat zal Margriet het hart zijn van het koor, en in hun harten ook doorzingen in onze Zaanstreek.

Foto: Margriet Eshuijs PopKoor

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-12-2023

Bofi in Zaandam mag weer open!

Vandaag heeft de voorzieningenrechter in de rechtbank Noord Holland bepaald dat vuurwerkhandel bofi in Zaandam per direct de deuren weer mag openen.

Dus de vuurwerk verkoop mag weer doorgaanbofi zegt zelf:

Veiligheid blijft bij ons altijd voorop staan.

Wethouder Harrie van der Laan: "De gemeente respecteert uiteraard de uitspraak van de rechter en wacht de motivering af, die wij vervolgens na ontvangst volgende week zorgvuldig zullen bestuderen."

 

Foto: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-12-2023

De meeste dieren hebben nu al de schrik van hun leven!

In Wormerland en Oostzaan willen ze een jaarwisseling die feestelijk én veilig is voor iedereen.

Steek je vuurwerk af tijdens de jaarwisseling?

Denk dan ook aan anderen. En aan de dieren. Want vuurwerk is leuk. Maar de meeste dieren leven in angst deze tijd.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-12-2023

Verkoopvergunning vuurwerkwinkel BOFI in Zaandam per direct ingetrokken.

de vergunning van vuurwerkwinkel BOFI is na een aanhouding door de politie op woensdag 27 december per direct ingetrokken op last van locoburgemeester Harry van der Laan. Bij de aanhouding werd 164 kilo vuurwerk, afkomstig van BOFI, in een voertuig aangetroffen. Er zijn na nader onderzoek vervolgens honderden kilo’s vuurwerk aangetroffen bij mensen thuis terwijl particulieren wettelijk maximaal 25 kilo vuurwerk in huis mogen hebben. Daar komt bij dat er ruim voor de wettelijk toegestane verkoopdata vuurwerk is geleverd. Het is bovendien in veel grotere hoeveelheden verkocht dan toegestaan. Het landelijke vuurwerkbesluit stelt namelijk dat de verkoper maximaal 25 kilo vuurwerk aan een particulier mag verkopen.

Naar aanleiding van deze overtredingen is besloten de verkoopvergunning van BOFI voor vuurwerk, per direct in te trekken. Verkopen en leveren via de winkel en de webshop mag niet meer. Locoburgemeester, Harrie van der Laan: “de verkoop en opslag van vuurwerk is aan strikte regels gebonden. Veiligheid staat hierbij voorop. Als zo’n hoeveelheid bij iemand thuis ontploft zijn de gevolgen niet te overzien. Die regels gelden voor iedereen en in het bijzonder voor de verkopers van vuurwerk. Juist zo vlak voor de jaarwisseling is het onverantwoord verhandelen en thuis opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk onbegrijpelijk. Daarom is besloten de verkoopvergunning in te trekken.”

Foto's: RTV Zaanstreek  

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-12-2023

Opruimen van puin van de bres gaat door.

Opruimen is begonnen van het puin van de bres in Wormerveer, er ontstaat een kale vlakte en meer uitzicht voor de bewoners momenteel! Of krijgen deze juist een nieuw zwembad voor de deur?

Foto: RTV Zaanstreek