REGIO NIEUWS:

Assendelft / Koog aan de Zaan / Krommenie / Oostzaan / Westzaan / Wormer / Wormerveer / Zaandam / Zaandijk / Oostknollendam / Nauerna


Wielerronde van Assendelft.

De Stichting Wieler Comité Assendelft zorgt al jaren voor de organisatie van de Wielerronde Assendelf.

Later een reportage met Tom van Midden op NH media.

Foto: Tom van Midden

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaanse Molendag 2023.

Zaanstad: 30-9-2023

Op deze dag zijn vrijwel alle molens van De Zaansche Molen voor publiek geopend. Een geweldige gelegenheid om, naast de bekende molens op de Zaanse Schans, ook eens een andere industriemolen te bezoeken.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-9-2023

Last van eenzaamheid? Kom gezellig koffie drinken op een Zaans BuurtBankje op 1 oktober
Zoveel mogelijk ontmoetingen verzamelen met de BuurtBankjesBingo tijdens de Week Tegen Eenzaamheid

In de Nationale Week tegen Eenzaamheid zet landelijk initiatief De BuurtBankjes massaal in om nieuwe mensen te ontmoeten met de BuurtBankjesBingo. Wat is er speciaal aan deze bingo? In plaats van nummers afstrepen, streep je opdrachten af zoals: Maak een praatje met iemand die nog maar net in de buurt woont, of, drink een kopje koffie met je buur! In regio Zaanstad gaven maar liefst 5 bankjeshosts zich op voor de actie, en wordt er op 1 oktober tussen 13.00 - 15.00 een koffiemoment georganiseerd bij het BuurtBankje van Angela van der Steen. Locatie? Ijsvereniging Juliand te Kogersluisstraat 2 Koog aan de Zaan.

Eenzaamheid in Nederland:
Volgens de cijfers van het grote landelijke onderzoek Gezondheidsmonitor 2022 (GGD’en, RIVM en CBS) voelt bijna 1 op de 7 Nederlandse volwassenen zich erg eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders heeft er ‘wel eens’ last van. ‘Eenzaamheid is een complex probleem dat we niet zo 1, 2, 3 oplossen', zo vertelt Maarten Hupkes (Directeur Stichting De Buurt). ‘Omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen het steeds lastiger vinden om elkaar te ontmoeten, proberen wij deze drempel met (onder andere) ons BuurtBankjes initiatief te verlagen. Ieder mens heeft namelijk behoefte aan verbinding met anderen en dat zie je terug in de aanmeldingen voor de bingo. In een korte tijd hebben zich al 350 mensen aangemeld. Het is een simpel idee maar met een groot effect. Even dat praatje met elkaar, die interesse tonen naar de ander, dat is waar we allemaal weer van opleven, toch?’


Ontmoetingen stimuleren in de buurt:
Een BuurtBankje is een bankje in de wijk die door alle buurtbewoners gebruikt mag worden. Een gemeenschappelijk bankje waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek raken. Vaak is er één iemand die hierin het voortouw neemt; de zogenoemde Bankje Host. Deze persoon brengt de buurt op de hoogte van het BuurtBankje en organiseert activiteiten en ontmoetingsmomenten. En iedereen kan een BuurtBankje openen. Zet een bankje buiten, meld je aan via de website en Stichting De Buurt helpt om het bankje de gezelligste plek van de buurt te maken. Dit doen ze middels een gratis welkomstpakket (hierin onder andere spelletjes) en maandelijkse tips via een nieuwsbrief.

En de BuurtBankjesBingo? Deze speel je tussen 28 september en 4 oktober in de Nationale Week tegen Eenzaamheid. Er wordt met de BuurtBankjesBingo in één week op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk ontmoetingen verzameld. Je kunt nu nog digitaal meedoen, je ontvangt de spelregels en Bingokaart dan via de e-mail. Geef je nog snel op via: www.de-buurt.nl/buurtbankjesbingo

De BuurtBankjesBingo is onderdeel van de landelijke campagne Een tegen Eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn. 

Foto: Marlise Steeman 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-9-2023

Kort Zaans:

De Zaanstreek is het decor voor vele filmsets.

De Zaanstreek staat er om bekend dat er veel gefilmd wordt voor tv opname. Ben Rijks die deelde met ons deze foto's, waar ze ook weer druk aan het filmen waren,gisteren op de hoek Corn. van Uitgeeststraat Oostzijde. Voor wat dit was is nog onbekend! Wel is bekend dat hier ooit opname zijn geweest voor de luizenmoeder.

Foto's:  Ben Rijks

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Wormerveer: 28-9-2023

Bakkie leut aan de Zaan gaat weer stoppen voor nu.

Voor dit jaar zit het erop voor Bakkie leut aan de Zaan. Afgelopen woensdag was de laatste dag dat het terras open was. Het was een bijzondere start nog zonder pipowagen. Er is heel wat heen en weer gesjouwd met koelboxen! Maar door de inzet van alle vrijwilligers is Bakkie Leut weer een enorm succes geworden. Ontmoeting en gezelligheid is het motto bij Bakkie Leut. Het wordt enorm gewaard in Wormerveer! Het terras mag zeker genoemd worden als een begrip in Zaanstad zegt Bakkie leut. Doordat ze een mooie donatie hebben mogen ontvangen van Max Maakt Mogelijk werd er ook een mooi artikel in het magazine van Max geplaatst waardoor Bakkie Leut landelijke bekendheid heeft gekregen. Ze hebben veel oude klanten terug mogen zien komen op het terras maar ook veel nieuwe, zelfs uit het hele land en ook buitenlandse toeristen! Er is met veel plezier en liefde door de vrijwilligers gewerkt op het terras met het mooiste uitzicht op de Zaan. Ze hopen dan ook  u terug te zien begin Mei 2024.

Foto: Bakkie leut

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-9-2023

NIEUWE WEKELIJKSE WANDELGROEP IN DARWINPARK.

Samen wandelen in de natuur is gezond en gezellig.

Wandelen versterkt het hart en de longen en verbetert het geheugen, samen wandelen is goed voor het humeur. Wandel daarom op donderdagochtend mee in het Darwinpark, ontdek de Zaanse natuur en maak nieuwe contacten.

Iedere donderdag organiseert Robin van der Tol van Sportbedrijf Zaanstad een natuurwandeling van 10:00 tot 11:00 uur. Zij zorgt wekelijks voor een nieuwe route van 3 tot 6 kilometer in en rondom het Zaanse Darwinpark. Deze wekelijkse wandelgroep is een uitbreiding van de maandelijkse wandelgroep Gezond Natuur Wandelen, door iedere week samen te wandelen wordt dit een vaste gezonde gewoonte.

Op donderdag 5 oktober start de wandelgroep, op 26 oktober en 28 december valt de wekelijkse wandeling samen met de seizoenswandeling van Stichting Gezond Natuur Wandelen. Een natuurkenner sluit dan aan, om de natuurschatten van het Darwinpark bloot te leggen. Ontdek bijvoorbeeld de geneeskundige kracht van de sleutelbloem, zo is er nog veel meer te ontdekken in het Darwinpark.

De wandelgroep begint en eindigt bij de stadsboerderij Darwinpark, De Weer 31, Zaandam. Iedereen kan GRATIS meedoen en genieten van koffie of thee na afloop, aanmelden is niet nodig.

Het lange termijndoel van Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in de buurt van de eigen woonplaats.

 

Meer informatie over de Wandelgroep Darwinpark, neem contact op met Robin van der Tol r.vandertol@sportbedrijfzaanstad.nl

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 27-9-2023

Morgen donderdag 28 september starten kapwerkzaamheden in het noordelijk deel van het Hembrug-terrein zegt de gemeente Zaanstad. De locatie wordt in 3 weken tijd klaargemaakt voor woningbouw! De meeste bomen zijn er slecht aan toe na storm Poly, of staan in vervuilde grond. Daarom kunnen we ze niet verplaatsen. Op termijn komen er meer bomen terug dan worden gekapt. Zo wordt het Hembrugterrein een woongebied in een prachtige groene omgeving.

Bron: Zaanstad 

๐Ÿ“ท Gemeenten Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 26-9-2023

Afgelopen zaterdag stonden de Oostzaanse sport-en cultuurverenigingen achter een kraampje op het Kerkplein en in en om de KunstGreep. Ook welzijnsorganisaties waren aanwezig. Mensen konden horen en ervaren wat de verenigingen allemaal doen, maar ook contact met elkaar leggen, netwerken en hun contact versterken. Het was gezellig druk. Bij de kunstenaars kon je je uitleven en een gezamenlijk kunstwerk maken. De koren en orkesten lieten natuurlijk van zich horen, maar ook aan de kinderen was gedacht. De knuffelkonijnen van de OPKV waren populair!

Wethouder Eelco Taams richtte zich in een handbeschilderd shirt tot alle positieve bezoekers en deelnemers. Hij is blij met de goede opkomst, maar ook met de inzet van zoveel vrijwilligers. ‘Verenigingen zorgen voor verbinding, dus de gemeente Oostzaan koesteren deze enthousiaste groep mensen.’

Bron: Gemeente Oostzaan

Foto's: Gemeente Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 26-9-2023

Zaantheater geeft Verbouwingsupdate.

25 jaar geleden opende het Zaantheater voor het eerst haar deuren en sindsdien hebben duizenden bezoekers het theater bezocht zegt het Zaantheater. Na een kwart eeuw zijn bepaalde onderdelen van het theater versleten en aan vervanging toe. Zodoende openen ze deuren pas half oktober. De verbouwing loopt voorspoedig. De muren zijn gestuukt, de nieuwe buffetten geïnstalleerd en de nieuwe meubels worden binnenkort geplaatst.

Foto: Zaantheater 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Zaanstad:

Kort Zaans:

Zaan de Wandel is super trots op iedereen!

Ze hebben een mooi bedrag opgehaald maar liefst € 230.000 euro voor onderzoek naar borstkanker.

Gefeliciteerd voor iedereen.

Foto: Bart Homburg

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Zaanstad: 24-9-2023

Behoud van ons Zaans erfgoed.

Afgelopen vrijdag is Jannemieke geslaagd voor haar molenaars examen! Zij is na Lenneke de tweede molenaar van Houtzaagmolen Het Jonge Schaap die dit jaar geslaagd is.
Op de molen zelf lopen nog een flink aantal molenaars in opleiding rond zegt het Jonge Schaap.

Omdat ze 7 dagen per week open zijn hebben ze ook vaak bezoek van studerende molenaars uit het hele land!
Zo zijn ze een belangrijke schakel in het onderhoud van ons erfgoed!

Namens RTV Zaanstreek Gefeliciteerd.

 

Foto: Houtzaagmolen Het Jonge Schaap

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Gemeente Zaanstad: 24-9-2023

Kort:

Afgelopen zaterdag tijdens burendag 2023 zijn er in Zaandam zuid diverse vrijwilligers groepen gewaardeerd tijdens Burendag Zaandam-zuid 2023 vrijwilligers van de Paaskerk Zaandam en vrijwilligers groep burendag ZaandamZuid.

Ook Namens RTV Zaanstreek Gefeliciteerd.

 

Foto: Zaankanters voor elkaar

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Zaanstad: 23-9-2023

De Bres in Wormerveer toch voor de sloop.....?

Foto: Kees Klinkenberg

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 23-9-2023

Darwinpark Festival.

De toegang helemaal gratis!

 

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Krommenie: 23-9-2023

Najaarsbraderie Krommenie.

 

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan / Twiske:  22-9-2023

Het Twiske maakt het de bezoekers steeds makkelijker.

Betalen is nu nog makkelijker bij recreatie twiske waterland.

Wacht niet langer bij de parkeer betaalautomaat, betaal vanaf nu ook draadloos!

En gemakkelijk in de auto of als je naar de auto toe loopt in het recreatie gebied via de betaalapp scan de QR-code op je P- ticket.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 22-9-2023

Kinderen trappen meedenken over bestuurlijke toekomst Oostzaan af.

 

25 kinderen uit Oostzaan hebben woensdagmiddag samen met burgemeester Marvin Polak in de raadzaal van het gemeentehuis voor het eerst het spel ‘Oostzaan, ons dorp’ gespeeld. Zij speelden een aangepaste versie van de serious game die is ontwikkeld om Oostzaners mee te laten denken over de bestuurlijke toekomst van het dorp. Hiermee is het participatietraject officieel afgetrapt.

 Burgemeester Polak: “Kinderen in de leeftijd acht tot twaalf jaar kregen begin september een persoonlijke uitnodiging van mij in de bus. Ik vind het belangrijk om te horen wat onze jongste inwoners belangrijk vinden voor Oostzaan. Zij zijn immers de toekomst.”

Een skatebaan, hulp voor mensen die het nodig hebben en het Twiske:

Heel serieus dachten de jonge deelnemers na over de toekomst van hun dorp en spraken hierover met elkaar en met de burgemeester. Belangrijk: meer trampolines. Meer speeltuintjes en een skatebaan. En natuurlijk is het Twiske voor iedereen een mooie groene plek om te spelen en sporten. Maar ook meer serieuze onderwerpen als hulp voor mensen met weinig geld of rekening houden met mensen met een handicap vinden kinderen in Oostzaan belangrijk. Na afloop bedankte de burgemeester de kinderen voor hun mooie ideeën en kregen ze nog een cadeautje.

Alle Oostzaners krijgen komende twee weken de kans om mee te praten:

Het is nog mogelijk om mee te denken tijdens de bijeenkomsten voor volwassenen op 26 september, 27 september, 2 oktober en 4 oktober. De bijeenkomsten duren van 19:00 tot 21:30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Voor jongeren van twaalf tot achttien jaar organiseren we een online spreekuur met de burgemeester. Aanmelden voor alle bijeenkomsten kan door een mail te sturen naar bestuurlijketoekomst@oostzaan.nl. Er is ook een mogelijkheid om online een vragenlijst in te vullen via: www.oostzaan.nl/bestuurlijketoekomst.

De afgelopen vijftig jaar is het voor kleine gemeenten steeds moeilijker geworden om het werk goed te doen voor alle inwoners. Zo ook voor Oostzaan. In opdracht van de gemeenteraad heeft onderzoeksbureau TwijnstraGudde vier scenario’s onderzocht voor de bestuurlijke toekomst van Oostzaan. Drie scenario’s over een bestuurlijke fusie, één scenario over zelfstandig blijven in OVER-gemeenten. Samen met de input die opgehaald wordt tijdens de bijeenkomsten, helpt dit de raad een besluit te nemen over het dorp. Eind van het jaar wordt dit besluit genomen.

Foto: Gemeente Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan Gemeente Zaanstad: 21-9-2023

Afgelopen woensdag  hebben de partners van het project Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg – N516 samen met opdrachtnemer Boskalis hun samenwerking bezegeld door het nieuwe bouwbord op feestelijke wijze in Oostzaan te onthullen. Hiermee komt de uitvoering van het project een stap dichterbij.

Foto: Gemeente Oostzaan / Gemeente Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 21-9-2023

Wijkmanager David Kooi stopt.

Afgelopen woensdag was zijn laatste werkdag. Na ruim 14 jaar gaat Wijkmanager David Kooi gemeente Zaanstad verlaten. Vol passie, energie en overgave heeft hij zichzelf ingezet voor ‘t Kalf, Kogerveldwijk, Poelenburg Assendelft en heeft een bijdrage mogen leveren aan ‘t Lokaal. Hij kijk terug op een mooie tijd. Van bewonersinitiatieven tot participatie avonden, van treitervlogger tot ondermijning, van zwerfvuilestafette tot schoon/heel/veilig dagen, van Local Heroes tot het Sociale Winkeltje, hij heeft het allemaal mee mogen maken. Dank voor de samenwerking, plezier en het vertrouwen zegt David. Het was een eer om voor de inwoners van Zaanstad te werken. Hij blijf gewoon in Zaanstad wonen, dus zegt ook tot ziens in de stad! 

Per 1 oktober begint David in Beverwijk als projectleider wijkenaanpak in Beverwijk.

Ook namens RTV Zaanstreek Bedankt!

 

๐Ÿ“ทDavid Kooi

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 20-9-2023

[Z]aan de Wandel.

Het is weer zover! Op zondag 24 september is de elfde editie van [Z]aan de Wandel. Er gaan wederom weer prachtige routes gewandeld worden van 5, 10 of 15 kilometer met als doel om geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker en steun te bieden aan Anna’s Huis. Dit jaar zal er gelopen worden vanaf een nieuwe startlocatie, namelijk Zwembad De Crommenije in Krommenie. De routes zullen langs prachtige groene gebieden gaan. Deze zullen later bekend worden gemaakt.
 
[Z]aan de Wandel is opgericht om geld in te zamelen voor de zo belangrijke strijd tegen kanker. We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker. Stichting [Z]aan de Wandel zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek, preventie en behandeling van kanker. Sinds 2011 organiseert Stichting [Z]aan de Wandel een wandeltocht door Zaanstad en omstreken. De insteek is een laagdrempelig event voor jong en oud, geoefende wandelaars en beginners.

De online inschrijving is vanaf 17-09-2023 23:59 gesloten. Je kunt je zondag 24 september bij de start nog wel inschrijven. Kom op tijd, want vol is vol!

www.zaandewandel.nl

Foto: [Z]aan de Wandel

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio 19-9-2023

Vakantiegevoel bij het Historisch Café.

Inmiddels ligt de vakantieperiode al weer achter ons, maar in het maandelijks Historisch Café in buurtcentrum De Bovenkruier willen ze deze maand het vakantiegevoel toch nog even laten voortleven.

Toen na de oorlog 40-45 de behoefte aan vrijheid en vakantiegevoel weer toenam, bouwden particulieren en bedrijven zomerhuisjes in de duinen. Voor de Zaankanters bouwden Zaanse bedrijven zoals Bruynzeel, Wessanen, Verkade, Cacao de Zaan, Hille, Lassie, ZBB de Bijenkorf, Duyvis en Albert Heijn meer dan 50 zomerhuisjes om hun medewerkers een familievakantie te bieden. Deze zomer was er een tentoonstelling in het Gemeentehuis over deze vakantiehuisjes in de duinen.

Maandag 25 september van 14.00 tot 16.00 uur komt Rob van der Meulen, medewerker van het boek “Naar het huisje in de duinen”, ons alles vertellen over het ontstaan van de Zaanse enclave in de Wimmenummerduinen van Egmond aan Zee. Ze halen herinneringen op aan onze vakanties in de vijftiger en zestiger jaren en laten zo het vakantiegevoel weer even terugkomen.
En ze laten u een aantal foto’s zien van het vakantiegevoel in de Zaanstreek vanaf 1925 tot 2000.

Inloop vanaf 13.30 uur. Toegang is gratis.

 

๐Ÿ“ทHistorisch Café

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 18-9-2023

Het Dam tot Damloop Weekend zit er weer op. 

Zo’n groot mooi evenement, betekent helaas ook veel afval zegt Zaanstad. De afvalmedewerkers zetten een tandje bij. Zo waren ze afgelopen zaterdag en zondag met extra mensen in het centrum aan het werk. Ze ruimden daar zo veel mogelijk zwerf afval op.  Maar ook voor de dagen vooraf, waren ze al volop aan de slag van Zaanstad. Ze maakten een aantal drukke straten waar een paar dagen geen auto’s mochten parkeren, goed schoon. Ze konden op die plekken er nu goed bij met onder andere de borstelwagen.

Foto: Gemeenten Zaanstad 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Foto's: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-9-2023

Debatcentrum De Vonk organiseert op maandag 25 september om 20.15 uur de vierde debatavond in Café De Fabriek in Zaandam. Het thema van dit debat is ‘Bruist Zaanstad in 2040 nog?’

Zaanstad staat er in de landelijke stedenlijstjes cultureel niet sterk voor: het culturele klimaat komt   er niet rooskleurig vanaf en ook qua uitgaven aan cultuur blijft Zaanstad achter. Dit komt overeen met de mening van ondervraagde Zaankanters over het Zaanse culturele klimaat: slechts 42% is hierover tevreden.  

Cultuurvisie 2019-2030 ‘Zaanstad Bruist’
In de Zaanse cultuurvisie ‘Zaanstad bruist’ wordt de stad beschreven als een ‘Zaanse Mozaïek’, met een gevarieerd aanbod in de stad Zaandam, maar ook in de omliggende dorpen. Cultuur heeft een sterke sociale functie en steeds meer mensen kunnen eraan deelnemen. Ondertussen hangen er bezuinigingen in de lucht. Tegelijkertijd groeit de stad door en verandert van samenstelling. Nieuwe doelgroepen dienen zich aan, maar de vraag is of die voldoende in beeld zijn. Wat betekent dit veranderende speelveld voor de culturele ambities uit de cultuurvisie ‘Zaanstad bruist’?

 

Tijdens deze debatavond onderzoeken we de volgende vragen over cultuur in Zaanstad:
- Hoe staat het met het realiseren van de ambities uit de cultuurvisie ‘Zaanstad Bruist’?

- Hebben we de - eventueel veranderende - vraag en behoeften naar cultuur nog goed in beeld?
- Past het huidige aanbod nog bij de groeiende en in samenstelling veranderende stad?
- Welk cultureel aanbod is er nodig om hierbij bij aan te sluiten?
- En is er op basis van genoemde veranderingen ruimte voor culturele vernieuwing in Zaanstad?

 

Programma

19.45u - Inloop
20.15u - Opening debatavond door moderatoren Lennart Booij en Rob Smits.
20.20u - Inleiding ‘De waarde van cultuur voor een gezonde stad’ door Merlijn van Twaalfhoven.
20.40u - Intermezzo
20.45u - Interview door Lennart Booij met Wessel Breunesse, wethouder cultuur
21.00u - Intermezzo
21.05u - Debat met het publiek aan de hand van 2 stellingen over het thema
21.45u - Afronding debatavond en gelegenheid tot napraten met een drankje

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is ook aanwezig. Anouk Diepenbroek zal kort toelichten welke activiteiten zij ondersteunen in de Zaanstreek.

 

De Vonk Debatcentrum Zaanstad
De Vonk is het onafhankelijke debatcentrum in de Zaanstreek. De Vonk wil een herkenbare rol spelen in de ontwikkeling van Zaanstad. Bij deze ambitie past een plek waar Zaankanters met elkaar kunnen verbinden, naar elkaar luisteren en meedenken over uiteenlopende thema’s. Het programma is afwisselend, informeel, informatief en interactief. Per 1 september is De Vonk voor de productie van de debatavonden een officiële samenwerking aangegaan met De Balie in Amsterdam.  Vaste locatie van De Vonk is Café de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.devonk-debat.nl.

Foto: Debatcentrum De Vonk

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 16-9-2023

Zaanse Marokkaanse gemeenschap werkt samen aan steun voor getroffen gebied.

Afgelopen donderdagavond had burgermeester Jan Hamming samen met wethouder Gerard Slegers , een indringend gesprek met een afvaardiging van de Marokkaanse gemeenschap in Zaanstad.

Ze toonden ons medeleven en hoorden de heftige verhalen.

Goed om te horen dat de gemeenschap samenwerkt om steun te geven aan mensen in het getroffen gebied. Niet ieder voor zich, maar samen werken aan noodhulp zegt Hamming.

Foto: Gemeente Zaanstad

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 15-9-2023

Deze dames zijn afgelopen woensdag vergeten af te rekenen.

 

Er dient nog € 859,99 te worden afgerekend voor de twee flessen champagne die zij hebben meegenomen zegt Slijterij Vonk Zaandam.

Wie herkent de dames op de foto ? neem contact op met de Slijterij. info@slijterijvonk.nl

 

Foto: Slijterij Vonk

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 14-9-2023

Donderdagochtend vond er in de Raadzaal een naturalisatieceremonie plaats. Tijdens deze bijeenkomst kregen vier Oostzaners het besluit van Nederlanderschap uitgereikt door burgemeester Polak. Ze vinden het heel fijn wonen in Oostzaan, maar bovenal zijn ze dankbaar voor de vrijheid die ze hier in Nederland kunnen ervaren. Ze heten hen van harte welkom als nieuwe Nederlanders.

 

Foto: Gemeente Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 13-9-2023

Gemeente Oostzaan denkt na over de toekomst!

Kan Oostzaan zelfstandig blijven of is samengaan met een andere gemeente beter voor de toekomst van het dorp? Daar denken ze al een tijdje over na.

De afgelopen jaren heeft de gemeente er veel taken bijgekregen. Dat is voor elke gemeente een enorme klus. Voor kleinere gemeenten wordt het aantal taken eigenlijk te groot. Oostzaan werkt daarom samen met Wormerland zodat ze toch hun werk kunnen doen.

Hoe kan ik meepraten over de toekomst van Oostzaan?

Meepraten kan op verschillende manieren. Tijdens bijeenkomsten in deze maand september en oktober, op straat of door online een reactie in te sturen.

Doe mee en denk mee over ‘Oostzaan het dorp’

Na de zomer organiseren ze vier bijeenkomsten voor inwoners en ondernemers en een kinderbijeenkomst:

  • Woensdag 20 september van 14:30 tot 16:30 uur voor onze jonge inwoners
  • Woensdag 27 september van 19:00 tot 21:30 uur
  • Donderdag 28 september van 19:00 tot 21:30 uur
  • Maandag 2 oktober van 19:00 tot 21:30 uur
  • Woensdag 4 oktober van 19:00 tot 21:30 uur

Tijdens deze bijeenkomsten, in de raadzaal van het gemeentehuis, vertellen ze over het onderzoek en gaan Ze in gesprek over de toekomst. Dit doen ze onder andere met het spel ‘Oostzaan het dorp’. Door mee te spelen, kun je vertellen hoe je naar de toekomst kijkt. Wat je vindt over bijvoorbeeld natuur, onderwijs en verkeer in het dorp. En hoe ze ervoor kunnen zorgen dat  iedereen ook in de toekomst zichzelf thuis blijft voelen in Oostzaan. Het spel helpt om met elkaar over deze onderwerpen in gesprek te gaan.

Of vul de online vragenlijst in

Kun je niet bij de bijeenkomsten zijn? Vul dan de online vragenlijst in. Hoe meer Oostzaners meedoen, hoe beter de raad straks weet wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van ons dorp.

Begin september krijg je de uitnodiging in de brievenbus. Houd ook de website van de gemeente in de gaten voor de laatste informatie.

๐Ÿ“ท Gemeenten Oostzaan 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 12-9-2023

wijkmanager Erik van Druenen geeft betekenisvolle invulling aan zijn vakantie zegt Hamming.

Wijkmanager Erik van Druenen was op vakantie in Marokko toen de aardbeving toesloeg. Hij maakt het gelukkig goed, maar hij ziet de ravage om zich heen zegt Burgemeester Jan Hamming. Inmiddels helpt hij daar ter plaatse mee om de schade op te ruimen.
Bijzonder hoe een Zaanse mogelijkmaker ook in Marokko een verschil probeert te maken.๐Ÿ‘Œ

Erik zegt ๐Ÿ‘‡

Wij willen via onze gids Imlil ondersteunen.
Wilt u een bijdrage storten? Dan komt het via ons op de juiste plek.๐Ÿ‘‡

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=7WvcmE2OQ4eMCyOlYud7ZQ

Foto: Erik van Druenen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad 12-9-2023

Kort Zaans:

Hoera! Vandaag bestaat het Zaans Museum 25 jaar! Dat vieren ze natuurlijk met een lekker stukje taart.

Ook namens RTV Zaanstreek Gefeliciteerd.

 

๐Ÿ“ทZaans Museum

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 11-9-2023

Brugemann Kaashandel opent op dinsdag 10 oktober een Boerenland / Kaaswinkel aan de Noorderweg 6 in Assendelft.

Het is de bedoeling dat ze vanaf dinsdag 10 oktober beginnen met de kaasverkoop in hun pakhuiswinkel aan de Noorderweg 6 te Assendelft. Vanaf die dag kan men dus daar terecht voor boter, kaas en eieren en de andere lekkere dingen die ze op de Zaanse markten aanbieden. Openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Zaterdag tot 17 uur. Het perceel waarop het pakhuis en de winkel gevestigd zijn wordt op de duur gebruikt voor woningbouw. Of en waar ze dan nog een winkel zullen hebben is nog niet bekend. Zien ze tegen die tijd wel..... Naar de Markt blijven ze in ieder geval gaan !

www.instagram.com/brugemann_kaashandel/

www.brugemann.nl/

Foto: Brugemann Kaashandel

Reacties

Marjan De Haan
19 dagen geleden

Beste mensen, wat geweldig dat jullie je producten gaan aanbieden vanaf 1 punt. Vraag hebben jullie ook nog graskaas ? Mijn zoontje is hier namelijk dol op

Reactie plaatsen


Regio: 10-9-2023

16 en 17 september Dam tot Dam Weekend!

Alweer de 37e Dam tot Damloop staat voor de deur. De Damloop is het grootste sportevenement van Nederland. Op zaterdag 16 september doen 12.500 wandelaars mee aan de 19e Dam tot Dam Wandeltocht. Die avond proberen 10.000 lopers de Damloop by night in Zaandam te voltooien. Een dag later starten 4.000 fietsers vanaf de Dam in Amsterdam voor de Dam tot Dam FietsClassic. Tot slot doen op zondag 17 september, zo’n 40.000 hardlopers mee aan de Dam tot Damloop. Maar dat weekend is nog veel meer voor jong en oud te beleven.  

 

Om te zorgen dat het Dam tot Dam Weekend veilig verloopt, zijn diverse tijdelijke verkeersmaatregelen nodig. Natuurlijk blijven alle straten voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulances) bereikbaar. Woont u in een afgesloten gebied en heeft u (of uw bezoek) uw auto toch nodig dit weekend? Parkeer deze dan buiten het afgesloten gebied. De afgesloten gebieden staan met borden aangegeven. Alle informatie over de verkeersmaatregelen vindt u op www.damloop.nl/bewoners.

Parkeren Zaandam centrum en ov-maatregelen

Het centrum van Zaandam is op zaterdag 16 en zondag 17 september moeilijk met de auto bereikbaar. De parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdagavond), Rozenhof, Behouden Haven en het parkeerterrein op de Rozengracht zijn open. Komt u met de fiets naar dit evenement? Dan raad Zaanstad u aan om deze in één van de fiets- of scooterstallingen te parkeren. De bussen van Connexxion rijden deze dagen via een aangepaste route (zie www.9292.nl).

Burgemeester in ’t Veldpark wordt Dam tot Dam Park

Het Burgemeester in 't Veldpark wordt voor het evenement omgedoopt tot het Dam tot Dam Park. U kunt hier de deelnemers ontmoeten en onder het genot van een drankje en een hapje genieten van gratis live muziekoptredens.

Groot kinderfeest op de Burcht

Tijdens het Dam tot Dam Weekend is op de Burcht in het centrum van Zaandam een groot kinderfeest. Daar zijn verschillende kinderactiviteiten, is een podiumprogramma en staan verschillende kraampjes en foodtrucks.

Meer informatie?

Op de website www.damloop.nl vindt u meer informatie over de Dam tot Damloop.

Foto: Gemeente Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-9-2023

Open Monumentendag

Deze Zaterdag 9 en zondag 10 september.

Het Czaar Peterhuisje is een van de oudste houten huizen van Nederland en een monument in een monument. In dit wereldberoemde huisje logeerde de Russische Tsaar Peter de Grote in 1697. Hij kwam naar Zaandam om het vak van scheepstimmerman te leren. Wil je meer leren over dit bijzondere monument, de scheepsbouw in Zaandam of de Tsaar kom dan langs!

Tijdens deze Open Monumentendagen geeft de opleiding ‘Technicus hout & Restauratie’ demonstraties houtbewerking in het Czaar Peterhuisje.

Deze Zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: Gratis entree en gratis rondleidingen gedurende de dag.

Foto: RTV Zaanstreek

๐ŸŽฅ RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Koog aan de Zaan: 9-9-2023

De markt is open in koog aan de zaan!

Nog stil maar iedereen is welkom!

Vele mooie kramen met leuke hebbedingetjes en bij het kerkplein is er weer veel vertier voor de kids.

 

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Koog aan de zaan: 8-9-2023

De jaarmarkt Koog aan de Zaan.

De hekken en afzettingen staan klaar!

Een al jaren bekende jaarmarkt in het centrum van de Koog aan de Zaan.

Samen met de winkeliers zetten ze hier een leuke markt neer en zorgen weer voor activiteiten samen met Rondje Koog voor de kids.

Vele mooie kramen met leuke hebbedingetjes en bij het kerkplein is er weer veel vertier voor de kids.

Zaterdag 9 september 2023 van 10:00 tot 16:30 iedereen is welkom!

De Raadhuisstraat is die dag afgesloten voor doorgaand verkeer.

๐Ÿ“ทRTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-9-2023

Open monumentendag 9 september a.s.,
ook bij de bijna 500 jaar oude poldermolen De Twiskemolen.

De uit 1541 daterende Twiskemolen op de grens van Landsmeer en Oostzaan, draait en maalt zeer geregeld dankzij zijn bewoners, de familie Koop. Molenaar Marcel beoefent het eeuwenoude ambacht van molenaar al vele decennia.

Met het thema van Open Monumentendag 2023, levend erfgoed, staat het ambacht van molenaar dan ook centraal als de bezoeker aanstaande zaterdag het erf betreedt.

Iedereen is welkom om met het molenaarsgezin in gesprek te gaan. Met diverse informatiebordjes op het erf krijgt de bezoeker een indruk van het leven in, met en rondom de poldermolen.

Tijd: zaterdag 9 september van 10.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Het Luijendijkje 3, Landsmeer

Voor vragen: Marcel Koop, molenaar, 06-22141353

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-9-2023

Misschien heb je plannen om een verfrissende duik te nemen vandaag. Dat kan bijvoorbeeld in het Twiske of Jagersveld. Daar vinden regelmatig controles plaats van de waterkwaliteit, bijvoorbeeld of er sprake is van blauwalg. Check deze altijd voordat je het water induikt.

Dat kan via www.zwemwater.nl (tabblad meetgegevens) of via de gratis app Zwemwater. Of kijk op de informatieborden. Deze staan op de verschillende strandjes. Als het water niet veilig is, geven ze dat op de onderborden aan.

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Bakkerij Lex Brakenhoff mag weer open!

Na een week lang poetsen, ploeteren en timmeren hebben ze woensdagmiddag, tijdens de herkeuring, groen licht gekregen: de deur van de winkel mag weer open!

Aangezien ze verplicht alles hebben moeten vernietigen -tot de grondstoffen aan toe- hebben de bakkers woensdagnacht en donderdag nodig om de bakkerij te bevoorraden. Zodat ze u vrijdag met open armen en in een ruimgevulde winkel kunnen ontvangen.

Dit weekend laten ze -vanzelfsprekend- niet zomaar aan hun voorbij gaan. Want potverdikkie wat was dit een intense, angstige, verdrietige maar ook een hartverwarmende week zegt Bakkerij Lex Brakenhoff.

De  Bakkerij zegt verder:

En dat laatste, dat komt echt door u. Hoe bedank je de mensen die je, ook na het brengen van dit soort nieuws, onverminderd blijven steunen? Niet alleen door middel van lieve, helpende woorden en het bieden van ongevraagde hulp bij het klussen en schoonmaken, maar zelfs door het opzetten van een crowdfundactie waar vervolgens velen van u een donatie op doen.Liefste fans, hier is met de beste wil van de wereld geen openingsactie, bedankje of woord voor te bedenken. Uw steun gaat werkelijk alles te boven.

Om u toch te laten blijken hoe dankbaar ze zijn staat er aanstaande vrijdag voor iedereen een kop koffie of thee met wat lekkers klaar. Want u bent terug van vakantie, en Bakkerij Lex Brakenhoff is terug van (heel even) weggeweest. 

Ook de winkel in Westzaan opent vrijdag na de zomerstop opnieuw haar deuren. Zonder Lex achter de kassa, maar met hun nieuwe collega Willy. 

Iedereen die de Bakkerij  deze week op wat voor manier dan ook geholpen en/of gesteund heeft: Duizendmaal dank! zegt de Bakkerij Zonder u hadden ze het niet gered.

Foto: Bakkerij Lex Brakenhoff 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-9-2023

Glaasje Erfgoed najaar 2023 bezoek aan het Molenmuseum op de Zaanse Schans.

Op zondagmiddag 24 september 2023 organiseert Verenging Zaans Erfgoed weer een Glaasje Erfgoed! Ditmaal zijn ze te gast in het Molenmuseum van de Vereniging De Zaansche Molen, dat sinds 2018 gevestigd is in een verbouwde grote nieuwe schuur op de Kalverrinkdijk 30, aan het noordelijk stuk van de Zaanse Schans.
Ze starten met een kopje koffie of thee en worden persoonlijk ontvangen door directeur/ bestuurder Katelijne Prinsenberg. Na een korte pauze volgt een rondleiding. Geniet op de eerste verdieping van het prachtig panoramisch uitzicht over de Kalverpolder en de Zaanse Schans. Ze ronden als altijd deze informele en informatieve middag af met een praatje onder het genot van een drankje.
Praktisch: U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans en beperkt bij het Molenmuseum, waar u tevoren per mail een plek moet reserveren via: jimkrab@molenmuseum.nl Het Molenmuseum is goed bereikbaar per fiets of te voet en ligt direct aan de Kalverringdijk. Er is een ruime fietsenstalling.
Het programma:
13.45 - 14.00 uur – inloop en ontvangst met koffie/thee
14.15 - 14.35 uur – introductie door directeur/ bestuurder mevrouw Katelijne Prinsenberg
Korte pauze, koffie en thee
14.45 - 16.00 uur – rondleiding door het museum. Gelegenheid tot vragen stellen
16.00 - 17.00 uur – borrel met hapje & drankje
Kosten:
€10,- voor niet-leden; €7,50,- voor leden Zaans Erfgoed. Uw Museumkaart is helaas niet geldig
Opgeven: betalen kan alleen via hun website: www.zaanserfgoed.nl/home Er is beperkte plaats. Vol = vol. Bij over-intekening stellen ze een wachtlijst in en bekijken ze of ze deze activiteit nogmaals kunnen organiseren.

Foto: Zaans Erfgoed

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-9-2023

De Franse schilder Monet verbleef in 1871 in de Zaanstreek. Hij raakte zo geïnspireerd door de omgeving dat hij maar liefst 25 schilderijen maakte.

BC_ESOBE, Just Drone it en Anger begonnen vorig jaar september aan het waar maken van hun droom ‘Alle Zaanse Monets op de muur’ met de slogan ‘The walls that connect not divide’. Dit doen zij in samenwerking met Stichting MonetinZaandam, die op allerlei manieren helpt en hiermee bijdraagt aan kunst in de buitenlucht!

Afgelopen vrijdag werd de negende schildering geplaatst bij de Beatrixbrug: 'De Westerhem en de Voorzaan III'. Dit keer een kleurrijk en opvallend exemplaar!

Foto: Gemeente Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 3-9-2023

Kort Oostzaan:

Afgelopen zaterdag had Burgermeester Marvin Polak van Oostzaande de Veiligheidsdag in Oostzaan bezocht. Hier kon de brandweer, politie en gemeentelijke handhaving zich presenteren. Leuk voor alle kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor de ouders.

Het gebeuren was een zeer geslaagde dag!

๐Ÿ“ทGemeente Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Wormerveer: 2-9-2023

Tegendraads uit de Bocht.

Een bijzonder evenement in de Zaanbocht van Wormerveer met van alles wat tussen schaap en draad ligt. Een snoepwinkel voor de hobbyist. Op deze dag kunt u kennis maken met de kleding, die in opdracht van de organisatie gemaakt is voor het Zaanse Tweede Kamerlid Songül Mutluer op Prinsjesdag zal dragen. Songül heeft deze tijdens het evenement rond de klok van 12:00 in ontvangst genomen. 

Ook Wethouder Wessel Breunesse  was hier bij.

Foto's: RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-9-2023

Kort 

Alex uit Zaandam wint 100.000 euro bij VriendenLoterij

Wat een verrassing voor Alex uit Zaandam! Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De gelukkige winnaar ontving de cheque uit handen van de VriendenLoterij-ambassadeur Leontine Ruiters.    Alex en zijn vrouw Lotta zijn compleet overdonderd wanneer zij de cheque in ontvangst nemen. Alex reageert enthousiast: ''We spelen al een tijd met het idee om ons huis te verbouwen, bijvoorbeeld met een dakkapel op zolder. Dit kunnen we nu in gang zetten. Daarnaast gaan we ook lekker op reis naar familie in Scandinavië en Amerika.'' 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 1-9-2023

Maak kennis met de vrijwillige brandweer van Oostzaan, handhaving en politie.

In samenwerking met het Comité Oostzaanse Evenementen (COE), Handhaving en Politie organiseert Brandweer Oostzaan een Veiligheidsdag op zaterdag 2 september van 10-14 uur. Op de kazerne van Brandweer Oostzaan is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Activiteiten voor jong én oud!
Leer hoe jij jouw huis brandveilig(er) maakt met de Brandweer VR Experience.
Of laat je kinderen losgaan met blusspelletjes en op het springkussen.

Brandweer Oostzaan ontvangt dit jaar in totaal drie nieuwe voertuigen. Benieuwd naar de nieuwe manschappenbus, de nieuwe tankautospuit of de snel inzetbare boot? Kom dan zeker langs!

๐Ÿ“ท Gemeenten Oostzaan 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 31-8-2023

Oostzaan:

De huttenbouw: Zon, af en toe een buitje, een paar pleisters, maar vooral veel plezier!
Met niets meer dan een stapel hout en de creativiteit van 100 enthousiaste kinderen en 30 vrijwilligers is er weer een schitterend huttendorp gebouwd zegt de gemeente Oostzaan. Gisteren werden de prachtige bouwsels door locoburgemeester Rosemarijn en makelaar Dirk grondig van binnen en buiten geïnspecteerd.Na goedkeuring kregen ze een sticker met 'verkocht' opgeplakt.
De kinderen hadden de hutten ook namen gekregen, dit varieerde van  "Magische Elfjes Hut"  tot "Dikke L*l en 3 Bier Villa".....๐Ÿ˜ฌ
Vannacht, werd er geslapen in het huttendorp. Super spannend natuurlijk.

Het was ook in Oostzaan weer een geweldige traditie!

 

๐Ÿ“ท Gemeenten Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 29-8-2023

Nieuwe website voor de Gemeente Wormerland en Oostzaan.

Gemeente Wormerland en de gemeente Oostzaan krijgen een nieuwe website, maar voor die online gaat willen ze deze eerst testen. En daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Help hun om deze website zo goed mogelijk neer te zetten? Geef jouw mening en word lid van het testpanel. Meld je voor 18 september aan via:

testpanel@wormerland.nl

testpanel@oostzaan.nl

Meer informatie Wormerland: klik hier

Meer informatie Oostzaan: klik hier

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 28-8-2023

Wat betekent het voor u om ouder te worden? Kunt u blijven wonen waar u nu woont? Kunt u zelf regie houden over hoe u leeft? Heeft u vragen over technologie in uw huis? Over uw gezondheid? Wat houdt u bezig?

De Zaanse Zomertoer over ouder worden brengt informatie langs bij u in de wijk over wonen, gezondheid, ontmoeten en bewegen. Koffie en thee staan klaar!

In juni bezocht de Zaanse Zomertoer al verschillende locaties. De toer gaat nu verder in september. Bekijk hier het programma:๐Ÿ‘‡

https://langerthuiswonen.zaanstad.nl/zaanse-zomertoer


Regio: 27-8-2023

Ook Rentenaar in koog aan de Zaan sluit de deuren.

Voor iedereen die dat gewend is, weet dat rentenaar Koog a/d Zaan voor je klaar staat! Vanaf woensdag 4 oktober schijnt dat over en uit  te, zijn en sluit rentenaar in koog aan de zaan haar deuren voorgoed, De  reden voor de sluiting is dat er gewoon ook in deze branche geen personeel te vinden is, of de winkel helemaal verdwijnt dat is niet waar, omdat ze via sommige webshops gewoon door gaan, waar de meeste mensen hun belangstelling tegenwoordig ook naar toe gaat! Maar in andere regio zijn er ook nog een paar winkels te vinden, dus wil je jou vaste artikelen nog live aan de balie scoren dan kan dat nog tot woensdag 4 oktober 2023 in koog aan de zaan.

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaandijk: 25-8-2023

De historische Lagedijk in Zaandijk staat op zaterdag 26 augustus weer volledig in het teken van de gezellige en bruisende Zaandijker Kaike & Koiere Markt. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Zaandijk Leeft!, brengt een uitgebreide selectie aan kraampjes en activiteiten samen voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags is iedereen van harte welkom om te komen genieten van de meest diverse producten en vermakelijke ervaringen.

De Zaandijker Kaike & Koiere Markt, die slechts één keer per jaar plaatsvindt, is een ware belevenis voor bezoekers. Met meer dan 100 kraamhouders belooft de Lagedijk één grote winkelstraat te worden, waar unieke en bijzondere artikelen te vinden zijn die je elders niet snel aantreft.

De variëteit aan kraampjes is uiteenlopend: van informatieve stands van lokale verenigingen tot sieraden, kinderkleding en de befaamde poffertjes die men zeker niet mag missen. De markt biedt ook tal van heerlijke versnaperingen voor jong en oud, waardoor een dagje uit met het hele gezin gegarandeerd een succes wordt.

De gezelligheid van de Zaandijker Kaike & Koiere Markt reikt verder dan de kraampjes alleen. Langs de straat bevinden zich diverse terrasjes waar bezoekers kunnen genieten van een ontspannen sfeer en waar ze vrienden en bekenden kunnen ontmoeten. Hier is het typische “ons kent ons”-gevoel goed te proeven.

Let op!

Om een zorgeloze dag te garanderen, willen we bezoekers adviseren om met de fiets naar Zaandijk te komen, omdat het parkeren van auto’s in het dorp soms lastig kan zijn. Ook is het belangrijk op te merken dat de Zaandijkermarkt dit jaar uitsluitend op zaterdag plaatsvindt en niet op zondag.

Foto: Zaandijk leeft / RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: Zaandijk: 25-8-2023

Kort Zaandijk:

Gerda sluit tabakswinkel na 13 jaar.

Renovatie en strenge regelgeving werden haar te veel. ’Kan het soms niet drooghouden’

Peter en Gerda achter de toonbank.

’Klanten schrikken als ze horen dat we sluiten.’

GBS Tabak & Gemak aan de Goeman Borgesiusstraat in Zaandijk gaat per 1 september dicht!

Foto: RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-8-2023

Darwinpark Festival op zaterdag 23 september 2023!

Op 23 september vindt de 3e editie van het Darwinpark Festival plaats in het Darwinpark in Zaandam. Hier kun je meedoen aan allerlei creatieve- en sportieve activiteiten, proeven van verschillende culturen en genieten van live optredens. Een uniek, verbindend en gratis festival voor iedereen in Zaanstad. Voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie en het programma: https://darwinparkfestival.nl/

Foto's: darwinparkfestival.nl

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 23-8-2023

Tweede nationale wespentelling: herken jij de veldwesp of stadsreus?

 

De ene wesp is de andere niet. Je kan zomaar een Franse veldwesp in je tuin hebben terwijl je met alle moeite je drankje beschermt, omdat je denkt dat de wesp het op je drinken gemunt heeft. Terwijl de Franse veldwesp helemaal niet taalt naar onze zoetigheid. En misschien denk je dat iets een wesp is, terwijl dat helemaal geen wesp is. Als je meedoet aan de nationale wespentelling ontdek je hoe je een wesp herkent én welke verschillende wespensoorten er zoal zijn in Nederland. Dit jaar is de nationale wespentelling op zaterdag 26 en zondag 27 augustus.

Bij de eerste wespentelling in 2022 stond de bij op 1 met bijna 42%, een fractie meer dan de limonadewesp. En net als de nummer 1 was ook de nummer 3 geen wesp, dat was de zweefvlieg. Sjoert Fleurke van de Wespenstichting kijkt dan ook reikhalzend uit naar de resultaten van de telling van dit jaar: “Door de vreemde weersomstandigheden dit jaar zien we al een heel ander beeld dan vorig jaar, op basis van de meldingen en vragen die wij krijgen. Dat zien we ook aan het aantal vlinders dat we dit jaar zien, en we zijn dan ook reuze nieuwsgierig welke impact het weer heeft op zowel het aantal, als de soorten wespen in ons land.”

Aziatische hoornaar in opkomst?

Met de soorten wespen doelt Fleurke onder andere op de Aziatische hoornaar, waar veel om te doen is geweest in de media. “Als je de berichten in de media leest, zou je denken dat het aantal Aziatische hoornaars in Nederland explosief is toegenomen”, aldus Fleurke. “Uit deze wespentelling moet blijken of dat klopt, of dat de natte julimaand deze invasieve soort de das om heeft gedaan. We hopen op zoveel mogelijk deelnemers, zodat we goed in kaart krijgen hoe de wespensoorten over Nederland verdeeld zijn.”

Wat verwacht de Wespenstichting van de wespentelling? “Allereerst dat veel mensen insecten zien die ze aanzien voor wespen, waarvan ze tijdens deze telling leren dat het helemaal geen wespen zijn” antwoordt woordvoerder Nathan Veenstra. “Er zijn nogal wat insecten die het uiterlijk van de wesp hebben overgenomen, waarmee ze hun vijanden misleiden. Dit natuurverschijnsel noemen we mimicry. Onder andere zweefvliegen leiden zo niet alleen hun natuurlijke vijanden, maar ook veel mensen om de tuin.”

Daarnaast hoopt hij dat de deelnemers ook leren om de eerder genoemde Aziatische hoornaar beter te herkennen. “De media gebruiken termen als ‘monsterwesp’ en ‘horrorwesp’, waarmee het beeld ontstaat dat het om een enorm grote wespensoort gaat. De Aziatische hoornaar is alleen kleiner dan onze inheemse Europese hoornaar, waardoor mensen deze soorten met elkaar kunnen verwarren en de uiterst nuttige Europese hoornaar als vijand wordt beschouwd”, vertelt Veenstra. “We hebben op sociale media al berichten gezien waar mensen trots stelden een Aziatische hoornaar te hebben gezien of zelfs gedood, terwijl het dier op de foto de Europese variant bleek te zijn.”

Wespentelling: ontwikkelingen in kaart brengen

Wat beoogt de Wespenstichting met deze wespentellingen? Veenstra: “We willen jaarlijks in kaart brengen welke wespensoorten er in Nederland te zien zijn, en waar deze soorten zoal gezien worden. Door jaarlijks één weekend lang in heel Nederland de wespen te tellen krijgen we daar inzicht in, en kunnen we de ontwikkelingen door de jaren heen in kaart brengen.”

Voorzitter Fleurke  benadrukt dat mensen tijdens de telling ook helemaal niet bang hoeven te zijn voor deze insecten: “Zoals we vorig jaar al hebben gezien komen mensen tijdens de telling ook zweefvliegen en bijen tegen. Daarnaast zijn er wespensoorten die in principe niet steken, zoals de graafwespen en sluipwespen. Verder zal een wesp mensen juist zelf zoveel mogelijk uit de weg gaan. De werksters die we gedurende de zomermaanden zien zijn erg taakgericht en vliegen liever om een obstakel heen om terug te gaan naar hun nest dan dat ze hun energie verspillen door hun angel te gebruiken.”

Eerder defensief dan agressief

We denken vaak dat wespen agressief zijn, maar volgens Fleurke is dat een misvatting. “Een wesp verdedigt het nest of haar eigen leven, zoals heel veel dieren doen. Ze zijn dus eerder defensief dan agressief.” Verder zijn wespen zelfs nuttige beestjes, die net als bijen, hommels en vlinders zorgen voor de bestuiving van bloemen, planten en bomen, en een flinke bijdrage leveren aan het opruimen van dode dieren in de natuur.

“Hoe meer je leert over wespen, hoe meer je bewust wordt van het feit dat we deze dieren moeten koesteren. Te beginnen door wespennesten zo mogelijk te laten zitten of anders te verplaatsen in plaats van ze te laten verdelgen door een ongediertebestrijder. We hopen dat de nationale wespentelling daar een bijdrage aan kan leveren” besluit Fleurke.

 

Zo doe je mee met de nationale wespentelling

Wil je meehelpen met de nationale wespentelling, kies dan een plek uit waar je 30 minuten lang bijhoudt welke wespen of op wespen lijkende insecten je ziet. Dat doe je dus op zaterdag 26 of op zondag 27 augustus. De resultaten geef je door via https://wespenstichting.nl/wespentelling, waar je ook het telformulier en verdere informatie vindt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 20-8-2023

Pontje Molletjesveer vaart onregelmatig. nog steeds schippers nodig.

Door een tekort aan vrijwillige schippers kan het pontje nog steeds niet op de beoogde tijden varen.

Het elektrische pontje dat fietsers en voetgangers over de Nauernasche Vaart zet moet door een schipper met vaarbewijs bestuurd worden.  Helaas lukt het nog steeds  niet om genoeg vrijwillige schippers hiervoor te vinden. 

Wil jij schipper worden? klik op de link Lees dan deze functie-omschrijving.

Het is nu zelfs mogelijk om onder voorwaarden het halen van een vaarbewijs vergoed te krijgen.

Voorlopig blijft het pontje nog steeds onregelmatig varen. 

Foto: alkmaarder-enuitgeestermeer

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 19-8-2023

Biksteenmolen 'De Vlijt' zoekt een nieuwe vrijwilliger(ster)!

Een van hun huidige vrijwilligers gaat verhuizen naar het oosten van Nederland.

Wie wil hun team versterken? Het gaat om een paar uurtjes per week, voor diverse onderhouds klusjes in en om de molen. Om dit plekje in Oostzaan mooi te houden.

Veel handen maken licht en mooi werk.

Lijkt het je leuk of heb je vragen mail even naar: Biksteenmolendevlijt@outlook.com

Foto: RTV Zaanstreek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 18-8-2023

Kort:

Lekker zwemmen in de natuur.

Heb je plannen om een verfrissende duik te nemen. Dat kan bijvoorbeeld in het Jagersveld of het Twiske. Daar vinden regelmatig controles plaats van de waterkwaliteit, bijvoorbeeld of er sprake is van blauwalg. Check www.zwemwater.nl altijd voordat je het water induikt. 

 

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 15-8-2023

Kort Westzaan:

Kruis gevonden op de begraafplaats Westzaan.

Vandaag waren ze op de begraafplaats aan het werk bij het Katholieke gedeelte in Westzaan. Daar werd een medewerker door een dame aangesproken dat het kruis weg was. Deze is waarschijnlijk door de storm kortgeleden omgewaaid. De medewerker heeft deze meteen uit de bosjes vandaan gehaald.

Ze hebben gelijk contact opgenomen met de begraafplaatsbeheerder van de gemeente Zaanstad. Het kruis wordt opgehaald en wordt helemaal opgeknapt. Dus mist iemand binnenkort het kruis dan weet u waar het is. Het wordt weer keurig teruggeplaatst op de plek waar deze stond.

Foto: Jerry Jahn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 15-8-2023

Zaanse SPECIAL Zomer Experience sluit zomervakantie af
Bijzondere dag voor kinderen met en zonder beperking.

De hele zomervakantie zijn er dagelijks sport, cultuur & lifestyle activiteiten in het kader van de Zaanse Zomer Experience. Vrijdag 1 september wordt de schoolvakantie afgesloten met de Zaanse Special Experience, een middag speciaal voor kinderen met en zonder beperking.

De Special Experience biedt activiteiten waar kinderen samen kunnen spelen en ontdekken. Op het programma staat onder andere: capoeira (Braziliaanse vecht/dans) door FEAZ Workshops & Projecten, dansen met Juvat Performing Arts Studios, voetballen met Miel Mans en tennissen met tennisvereniging KZTV. Cool Schmink feest is aanwezig om kinderen te schminken of een coole tattoo te geven. Door kinderen met en zonder beperking samen te brengen vervagen de verschillen en worden de overeenkomsten versterkt!

De komende weken zijn er nog tal van activiteiten voor de Zaanse jeugd zoals de Mini Experience voor kleuters en peuters op dinsdagochtend in de tuin van zwembad De Slag. Woensdagochtend is zwembad De Crommenije de locatie voor (water)sport, spel, cultuur & lifestyle workshops en iedere woensdagmiddag staat een sportvereniging centraal (16 augustus Rugby Zaandijk, 23 augustus hockeyclub De Kraaien en 30 augustus tennis/padel vereniging TOPZ).  Van maandag tot en met vrijdag is er een ochtend- en middagprogramma op verschillende locaties zoals Assendelft, Krommenie, Koog aan de Zaan, Wormerveer en Zaandam. Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn gaat de Experience naar een sport- of gymzaal in de buurt.

De Zaanse Zomer Experience is toegankelijk voor alle kinderen van 2 tot en met 17 jaar. Sportverenigingen, cultuur- en lifestyle instellingen zorgen gezamenlijk voor een afwisselend programma gericht op sport, spel, kunst, cultuur, gezondheid en lifestyle. Meer informatie over de Zaanse Zomer Experience is te lezen op www.zaanse-experience.nl Deelname is altijd GRATIS, voor enkele activiteiten is aanmelden verplicht!

Foto: Bart Homburg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Regio: 14-8-2023

Kort Zaans: 

Loop jij ook mee?

Inschrijven voor de 5, 10 of 15 kilometer van de elfde editie van [Z]aan de Wandel kan nog steeds. Wist je dat je je ook als vriendenteam in kunt schrijven? Op die manier loop je met z'n allen onder één teamnaam. Zondag 24 september gaan ze er met z'n allen weer een prachtige editie van maken. Schrijf je meteen in via www.zaandewandel.nl

Foto: [Z]aan de Wandel

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 11-8-2023

VAARTUIG REGISTREREN OM TE VAREN IN OOSTZAAN.

De registratie van motorvaartuigen draagt bij aan het terugdringen van vaaroverlast en de bevordering van de veiligheid op het water. Doordat de eigenaar van het motorvaartuig bekend is kan er beter gehandhaafd worden op de naleving van de vaarregels. Bovendien voorkomt de registratie dat boten slordig aan de waterkant worden gestald. De omgeving blijft hierdoor netjes.

Aanvragen vaarregistratie [QR-code vareninoostzaan]

Het aanvragen van de vaarregistratie van uw motorvaartuig kan digitaal (met uw DigiD) via de website van de gemeente bit.ly/vareninoostzaan. Het is ook mogelijk om de registratie persoonlijk in het gemeentehuis te regelen. De vaarregistratie kost € 20,45.

 

Ook vaartuigen met een Y-nummer moeten registreren

Ook als uw motorvaartuig al met een Y-nummer is geregistreerd bij de RDW moet u uw vaartuig bij de gemeente registreren. U hoeft in dat geval geen leges voor de registratie bij de gemeente te betalen en ook geen sticker op het motorvaartuig aan te brengen. De registratie van een motorvaartuig met Y-nummer kunt u online doen of persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis.

 

Wat zijn de regels op het water?

De gemeente Oostzaan heeft met haar buitengebied Oostzanerveld en het Twiske een uniek natuurgebied binnen haar grenzen. Het prachtige gebied is aantrekkelijk voor watersporters, maar ook heel kwetsbaar. Om het gebied te beschermen, zijn regels opgesteld. Deze zijn ook te raadplegen op de website: www.varendoejesamen.nl.

 

Overlast melden bij gemeente

Overlast kunt u melden bij gemeente Oostzaan melden via het digitale meldingsformulier 'vaaroverlast' op www.oostzaan.nl. Een gevaarlijke situatie zoals te hard varen kunt u melden via de servicelijn van de politie: 0900-8844.

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 10-8-2023

Kort Oostzaan:

De sportvelden van voetbalvereniging OFC Oostzaan krijgen beetje bij beetje kleur! De velden zijn bijna klaar en bewerkt en de bestrating groten deels gelegd.

 

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek hoe het nu is โฌ‡๏ธ

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek hoe het was โฌ‡๏ธ

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-8-2023

Doe mee met het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland.

De businessinschrijving van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht 2023 is uitverkocht. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion, dat op zaterdag 16 september plaatsvindt, heeft het businessonderdeel dit jaar geïntroduceerd en kan het direct als een succes bestempelen. Inmiddels staan er 100 bedrijventeams ingeschreven, die zich aan een route wagen over 10 of 20 kilometer. Individueel zijn er nog wel stempelkaarten beschikbaar voor de routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer. In totaal staan er al 9.000 wandelaars ingeschreven.

 

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht staat bekend als het gezelligste ééndaagse wandelevenement van ons land. Onderweg kunnen wandelaars genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en muziek. De routes nemen deelnemers mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam.

De drie langste afstanden genieten van een heel bijzondere startlocatie, namelijk de Dam in Amsterdam. Nadat Amsterdam is aangedaan volgen zij grotendeels het parcours van de Dam tot Damloop, die de dag erna plaatsvindt, richting Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Alle wandelaars finishen uiteindelijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam. Hier worden deelnemers feestelijk onthaald, ontvangen hun welverdiende medaille en genieten daarna van een vol podiumprogramma.

Business Walk
Wegens het succes van de businessloop van de Dam tot Damloop, heeft Le Champion besloten in 2023 het businessonderdeel te ontwikkelen bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Collega’s en zakenrelaties kunnen samen wandelen en profiteren van meerdere voordelen. Zo worden ze onder andere bij de start opgevangen in een businesstent, kunnen ze een teamfoto laten maken en ontvangt men consumptiebonnen voor het finishfeest. Een sportieve en gezellige teambuildingactiviteit, die goed is gevallen bij bedrijven uit de omgeving van onze hoofdstad.  

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve weekend van Nederland. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Damloop by night op zaterdagavond en op zondag de Saxo Dam tot Dam FietsClassic en het grootste hardloopevenement van ons land: de Dam tot Damloop.

Inschrijven voor deze evenementen is mogelijk op www.damloop.nl en www.saxod amtotdamfietsclassic.nl.

Inschrijven
Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan t/m maandag 4 september of totdat het deelnemerslimiet is bereikt, via www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 9-8-2023

Op de Lagedijk in een historische omgeving wordt op zaterdag 26 augustus de Zaandijker Jaarmarkt

gehouden.  Op die dag is de Lagedijk in Zaandijk een grote winkelstraat met de meeste diversiteiten

die je in andere winkelstraten niet vindt.

Zo zijn er o.a. informatiekramen van verenigingen, kramen met sieraden, kinderkleding tot de

vermaarde poffertjes aan toe. Neem uw kinderen mee voor heerlijke versnaperingen.

Op de diverse terrasjes langs de dijk is het gezellig toeven en u vindt daar vast een aangename plek

om naar mensen te kijken en vrienden te ontmoeten. Ons kent ons.

De markt wordt eenmaal per jaar georganiseerd door een club enthousiaste mensen uit het dorp

onder de vlag van  stichting Zaandijk Leeft!. Vanaf 10.00 uur verwelkomen de kraamhouders u graag.

Om 17.00 uur ruimen de ca. 70 ingeschreven kraam- en standhouders hun spullen weer op.

๐Ÿ“ทZaandijker Jaarmarkt

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio:8-8-2023

Vandaag neemt ook de De Zaansche Molen afscheid van een zeer gewaardeerd persoon binnen de vereniging. Daarvoor staat de molen in rouwstand. De zoon en broer van de molenaars van molen De Schoolmeester is het molenleven met de paplepel ingegoten. Tot de dag van vandaag was hij wekelijks in de molen te vinden. Ze gaan hem missen en wensen de familie heel veel sterkte!

Ook wij van RTV Zaanstreek wensen vrienden en familie veel sterkte.

 

๐Ÿ“ทDe Zaansche Molen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio:  5-8-2023

Tegendraads uit de bocht komt er weer aan.

 

Op 2 september 2023 vindt de tweede editie van het evenement “Tegendraads uit de Bocht” plaats. Tijdens Tegendraads maak je kennis met traditionele technieken maar ook met nieuwe technieken of technieken uit andere landen. Uit het hele land komen deelnemers met hun spullen naar Wormveer. Nog op zoek naar die speciale wolsoort? Dikke kans dat u deze tijdens Tegendraads zult aantreffen. En dit jaar zijn niet alleen  meer deelnemers, maar ook meer activiteiten.

Altijd al eens een bekende volgers/bloggers willen ontmoeten. Grijp de kans. Want Loret Karman, It a Sarah, DenDennis en de Zaanse Kaper zullen op 2 september aanwezig zijn. Een unieke gelegenheid dus om deze mensen een keer te ontmoeten of aan het werk te zien.

Daarnaast worden er de hele dag workshops en demonstraties gegeven en zijn er ook cosplayers te bewonderen.

Onder met de naam Boordje Breien worden bijvoorbeeld op 2 september twee workshops gegeven door Loret Karman van de Amsterdamse Steek. Deze workshop is speciaal op maat gemaakt voor ons evenement en staat in het teken van de schilder Monet. 

Ook ruimen ze weer een plekje in voor een aantal mensen die gevlucht zijn uit Oekraine. Zij zullen iedereen laten kennis maken met het Oekrains borduurwerk. Ze hebben wel alles achter gelaten, maar niet hun talent.

Kortom een evenement vol inspiratie, die je niet wilt missen.  En op de workshop van Loret  Karman na is het allemaal gratis. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur en vindt plaats in de Zaanbocht van Wormerveer.

Ze zorgen verder voor een gezellig muziekje en eten en drinken zijn in de Zaanbocht binnen handbereik zodat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een gezellige en misschien wel leerzame dag.

inschrijven voor een kraam kan nog.

Klik hier

Foto: Tegendraads uit de Bocht

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio 5-8-2023

Zaanstad / Wormerland / Oostzaan:

Local Heroes is een ontwikkelingsprogramma voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar.

Tijdens deze training, start 20 september, gaan jongeren 8 weken lang, twee dagen per week, uitgedaagd worden om zichzelf te ontdekken, interesses te verkennen en hun identiteit vorm te geven. Door het programma te volgen maken jongeren een positieve impact op de maatschappij en krijgen zij een officieel certificaat dat zij kunnen inzetten in het vervolg van hun loopbaan.

Meer info: Klik hier 

Foto: Local Heroes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Gemeenten Oostzaan: 3-8-2023

Kort Oostzaan:

De kermis in Oostzaan staat geduldig te wachten.

De openingstijden van de kermis zijn vandaag donderdag 3 tot en met 6 augustus van 15:00 tot 00:00 uur.

๐Ÿ“ทRTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 2-8-2023

Kort Zaans:

Nieuwe single van onze Zaankanter Wolter Kroes op de planken. ๐Ÿ‘Œ

Terwijl Wolter op het moment zelf in het zonnetje zit, mag hij het volgende leuke nieuws delen: 11 augustus komt zijn nieuwe single 'Ik Neem Je Mee Naar De Zon' uit!

Later meer.

 

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-8-2023

Twiske jazz aan het water voor de liefhebber
Zondag 6 augustus van 14.00 tot 17.00 uur.

Saskia Laroo is afkomstig uit de regio en heeft ondertussen een internationale carrière in de muziek: Als scholier op het Zaanlands Lyceum kwam ze voor het eerst in aanraking met de jazz door de schoolbigband. Nu heeft ze een internationale carrière als trompettiste met onder andere haar eigen platenlabel Laroo Records.

Saskia Laroo (trompet/zang) speelt samen met Warren Byrd (keyboard/zang). Ze spelen eigen repertoire en bekende songs; swingende nostalgische nummers uit het American Song Book repertoire maar ook groovy soul en funk van van nu.

Gratis entrée met een verplichte consumptie bij Twiske Haven.

Meer info: https://twiskehaven.nl/

Foto: Twiske Haven

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 1-8-2023

Een kijkje in het Zaantheater.

De foyer staat in de steigers! De deuren van het theater zijn gesloten maar ze zitten niet stil. Komend seizoen kun je aan de vernieuwde bar een drankje bestellen bij het Zaantheater Op vrijdag 13 oktober openen ze het seizoen met een rondleiding door het vernieuwde Zaantheater. Wil jij een uniek kijkje voor en achter de schermen?

 

Bestel dan alvast jouw kaarten via www.zaantheater.nl

๐Ÿ“ท Zaantheater 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Westzaan: 29-7-2023

Kort Westzaan:

De bakkerij in Westzaan gaat door.

Na weken puzzelen zijn ze er uit. Ondanks de emigratie  hebben ze besloten ook de bakkerij in Westzaan door te laten draaien!
Ze nemen wel even 4 weken de tijd om het neer te zetten, maar vanaf september openen ze de deuren weer voor u!

 

๐Ÿ“ท Bakkerij Westzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Oostzaan: 28-7-2023

Kermis in Oostzaan

Van donderdag 3 tot en met 6 augustus 2023 vindt in het centrum van Oostzaan de jaarlijkse kermis plaats. Hieronder vindt u meer informatie over wat dat voor omwonenden kan betekenen.

Locatie

Op het Kerkplein (ter hoogte van de Grote kerk en naast het gemeentehuis) en een deel van de Begoniastraat (huisnummer 1 tot 10) en de Ds. Nanne Zwiepsingel (tot huisnummer 2) zullen attracties en/of speelkramen worden geplaatst.

Programma

Op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus zal van 09:00 tot 22:00 uur de kermis worden opgebouwd.

De openingstijden van de kermis zijn op donderdag 3 tot en met 6 augustus van 15:00 tot 00:00 uur.

De afbouw van de kermis start op zondag 6 augustus vanaf 22:00 uur en duurt tot maandag 7 augustus 12:00 uur.

Parkeren

Dominee Nanne Zwiepsingel - Begoniastraat

Met bebording van de gemeente zal worden aangegeven dat u uw (motor)voertuig van maandag 1 augustus 12:00 uur tot en met maandag 7 augustus 12:00 uur in een deel van de Dominee Nanne Zwiepsingel (tot huisnummer 2) en de Begoniastraat (huisnummer 1 tot en met 10) niet kunt parkeren. Omwonenden kunnen zijn/haar (motor)voertuig(en) parkeren op het parkeerterrein achter de Begoniastraat.

Grashof - Lisweg

Van dinsdag 1 augustus 12:00 uur tot en met maandag 7 augustus 12:00 uur worden op de parkeerplaats aan de Grashof (achter het appartementencomplex aan de Lisweg) de woonwagens van de kermisexploitanten geplaatst.

Wij verzoeken u vriendelijk uw (motor)voertuig(en) in de bovengenoemde periode niet op deze locaties te parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn vanaf maandag 7 augustus 12:00 uur weer voor omwonenden beschikbaar.

Begraafplaats

Gedurende de kermis is de toegang tot de begraafplaats aan de kant van het Kerkplein gesloten. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de ingang aan de Dr. Nanne Zwiepsingel.

Vergunning

 

De gemeente Oostzaan heeft een vergunning verleend voor het houden van de kermis. Daarin staan voorschriften met betrekking tot geluid en het handhaven van de openbare orde. U kunt erop rekenen dat wij deze voorschriften na zullen leven en dat we er alles aan doen om het evenement ordelijk te laten verlopen.

Foto: Gemeente Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 26-7-2023

Kort Oostzaan:

Werkom werkt aan het milieu.

Voor Werkom Groen in Oostzaan hebben ze twee nieuwe elektrische voertuigen aangeschaft, waarmee hun collega's voortaan geruisloos en milieuvriendelijk door het mooie Twiske kunnen zoeven.
Op de foto staan links Manuel Kelder en rechts Ivar Born van Werkom Groen Oostzaan.

 

๐Ÿ“ท Werkom

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Zaandijker Markt is er klaar voor!

Op 26 augustus verandert de Lagedijk -tussen de Guisweg en de Zaandijkersluis- in een lange oergezellige winkelstraat. Tussen 10.00 en 17.00 uur vindt u op de markt bij zo’n 135 bedrijven, stichtingen, verenigingen en particulieren voor elk wat wils, voor jong en oud, food en non-food.

De Lagedijk is die gehele dag afgesloten voor alle verkeer
en alleen toegankelijk voor ‘koierend volk’.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 25-7-2023

49ste Wielerronde van Oostzaan.


Na 48 succesvolle edities in het wielerdorp Oostzaan, start de 49ste Ronde van Oostzaan ook dit jaar weer in de
Doktersbuurt. Samen met onze partner, de Zaanse wielerclub D.T.S., zijn wij er weer in geslaagd om op zondag
6 augustus a.s. een mooi wielerprogramma te realiseren. Het belooft een spannende koersdag te worden.
De volgende wedstrijden, en uiteraard vertier, staan vanaf 12.00 uur op het programma;


Programma Oostzaanse Wielerdag;
12.00 uur Sportklasse (50 KM)
13.15 uur Amateurs, Belofte (club), Elite (club) (V) (50 KM)
Pauze met muziek van de Twiskenootjes
15.00 uur Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (M) (80 km)


De huldiging vindt plaats in het bijzijn van onze Ronde Miss Nienke Veenhoven. Nienke is profwielrenster en
vond het erg leuk om de Miss te mogen zijn in haar eigen dorp.
Wij hopen lokale, regionale en nationale toppers te begroeten op de startlijst van de diverse wedstrijden. Deze
dames en heren gaan 6 augustus strijden om bijgeschreven te worden als winnaar van de Ronde van Oostzaan.
Daarnaast is er uiteraard één en al gezelligheid op ons wielerterras. Dit jaar wordt deze verzorgd door:


PARTYSERVICE OOSTZAAN
De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door muziekvereniging Excelsior met de Twiskenootjes.
Bewoners Doktersbuurt Oostzaan
Ook deze keer doen wij weer een beroep op de zeer gewaardeerde bewoners op en rond het parkoers, omdat,
op de dag van de Ronde, het parkoers, als ook de tussenliggende straten, voor alle rijverkeer zal worden
afgesloten. De straten zullen vanaf 9.30 uur afgesloten zijn. De afsluitingen zullen gehandhaafd blijven tot alle
wedstrijden zijn beëindigd.

Uiteraard zijn ze ook actief op de sociale media. Kijk op hun website www.rondevanoostzaan.nl of volg ons
via Twitter (@RondevOostzaan). Maar even gluren op Facebook is natuurlijk ook een mogelijkheid,
www.facebook.com//ronde.vanoostzaan


Foto's: Daniel Dil en Rimaxx Reclame

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 24-7-2023

Sport en Spel dagen in Wormerveer.

Sport en Spel dagen in Wormerveer.

De werkgroep “Kop op” van de gezamenlijke kerken van Wormerveer houdt ook dit jaar weer de Sport- en Speldagen en wel op maandag, dinsdag en woensdag  24, 25 en 26  juli, vanaf 13:30 – 16:00 uur zijn alle kinderen in de basisschool leeftijd onder toezicht van ouders/verzorgers weer welkom.

Diverse activiteiten worden weer aangeboden o.a. Springkussen, spijkerbroek hangen en voor het eerst een smoothy fiets. Heerlijk verfrissend, maar wel zelf trappen.

Dit jaar is het thema Country en Western daar hoort natuurlijk Line dancing bij, dit jaar elke dag verzorgt door Miriam de Boer, u weet wel van Next Level.

De Sport- en Speldagen worden georganiseerd door alle kerken van Wormerveer. Ze zouden het geweldig vinden om alle kinderen een leuke start van de zomervakantie te geven! Het is dan ook helemaal gratis en iedereen is welkom. Op woensdagmiddag sluiten we deze dagen af met een pannenkoeken feest, waarbij we lekker met elkaar eten en elkaar beter kunnen leren kennen.

Deze activiteit wordt mede ondersteund door het sociaal wijkteam.

Meer informatie: https://doopsgezindzaanstreek.nl/

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 23-7-2023

Zaanse Zomer Experience zes weken lang spelen & ontdekken voor  jeugd De zomervakantie staat bol van de kunst, cultuur, sport, spel, gezondheid en leefstijl activiteiten tijdens de Zaanse Zomer Experience.

 

Maandag 24 juli is het eindelijk zo ver en  gaat de Experience weer van start. Zes weken lang kunnen kinderen deelnemen aan sport-, cultuur- en lifestyle activiteiten op verschillende buitenlocaties. Iedere dag is anders en vooraf aanmelden is niet nodig.

Deze zomer is de Experience iedere woensdagmiddag te gast bij een sportvereniging. Brengt u de Zaanse Experience ook onder de aandacht bij ouders en kinderen? 

Meer info: www.sportbedrijfzaanstad.nl/activiteit/zaanse-zomer-experience-2023/

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Westzaan: 22-7-2023

Kort Westzaan:

Vanavond was dan eindelijk de laatste ronde avond van Café de Kazerne in Westzaan. Heel spijtig dat dit mooie avontuur ten einde komt. Iedereen wenst deze mannen veel succes toe voor de toekomst.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 20-7-2023

Haltpop brengt op 22 en 23 juli 2023 weer lokaal en internationaal talent naar Topsportcentrum de Koog in Koog Aan De Zaan. Met een aantal aanpassingen op het festivalterrein, die niets afdoen aan de gebruikelijke Haltpop-sfeer, tilt de organisatie ook dit jaar de productie weer naar een hoger niveau.

Op zaterdag 22 juli presenteert Haltpop lokaal talent. Vorig jaar stond de zaterdag bekend als de Zaanse Dag, maar nieuw dit jaar is een internationale headliner als afsluiter van het lokale programma: de band The Slackers. Met deze stap hoopt de organisatie een breder publiek kennis te kunnen laten maken met de Zaanse acts.

Op zondag 23 juli presenteert Haltpop zoals vanouds weer een line-up die alle genres binnen de alternatieve popmuziek verkent. Zo staat The Baboon Show op het podium, een band met een kenmerkend punkrockgeluid, maar ook staat de Griekse songfestival ska-band Koza Mostra op het programma en komt de band Cobra The Impaler met energieke heavy metal. Sommige van deze bands, zoals The Baboon Show, spelen hun enige show in Nederland op Haltpop, of komen na lange tijd voor het eerst weer in de regio, zoals bij de Amerikaanse bands T.S.O.L en Teenage Bottlerocket het geval is.

Naast een gloeiende line-up is er dit jaar een nieuw, groter hoofdpodium, een nieuwe samenwerking met de Zaanse bierbrouwerij HOOP en heeft het festival een nieuwe indeling van het terrein. Over de gehele productie zegt het bestuur: “we zijn enorm blij dat we deze stappen hebben kunnen zetten dit jaar. Na de pandemie zijn er niet alleen veel wisselingen binnen de muziekindustrie en leveranciers geweest, ook zijn de prijzen gestegen en is het aanbod aan andere festivals enorm – op sommige vlakken was het organisatorisch dus even puzzelen.”

Haltpop was toe aan een nieuw podium: “we merken dat de producties groter worden en dat bands vaak meer van ons vragen dan het oude podium kon bieden. Als vrijwillige organisatie vinden we het leuk dat we zo’n stap kunnen maken en daardoor met alle vrijwilligers de kans krijgen om met een grotere productie aan de slag te gaan.”

Ook de samenwerking met bierbrouwerij HOOP ziet Haltpop als een erg leuke nieuwe stap: “in voorgaande jaren werkten we samen met een biermerk uit het buitenland. Tegenwoordig kun je als Zaankanter niet meer om HOOP heen, ze hebben prachtige bieren en het wordt lokaal gebrouwen. Letterlijk bier van om de hoek!”

Ondanks deze veranderingen kan je op Haltpop 2023 de gebruikelijke gezelligheid, kleinschaligheid en toegankelijkheid verwachten, met hier en daar een kleine hint naar hun verstopte ideologie. Of je nu fan bent van (alternatieve) muziek, liefhebber bent van gezelligheid, speciaalbier, of gewoon een dagje uit wil beleven..

Volledige line-up:

Day 1 (zaterdag 22 juli): The Slackers, Desert Colossus, Sweet Empire, Middenweg, The Damned & Dirty, The Sybians, Dauthuz, Nafearya, Relics, Captain Clueless, Oude Mannen DJ Team

Day 2 (zondag 23 juli): The Baboon Show, Koza Mostra, Teenage Bottlerocket, T.S.O.L, Temple Fang, Tusky, Cobra the Impaler, Splinter, Boss Capone & Patsy, Mayleaf, La Roska

Tickets zijn beschikbaar via http://www.haltpop.nl/tickets.html

Foto: Haltpop

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 19-7-2023

 

Aannemersbedrijf Boskalis Nederland B.V neemt de uitvoering op zich voor het project Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg. Na een uitgebreid aanbestedingstraject is de uitvoering van het project gegund aan Boskalis. In het project wordt de verkeersdruk aangepakt, de doorstroming van het autoverkeer, het OV en de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd.

Gerard Slegers, wethouder Zaanstad en vicevoorzitter Vervoerregio Amsterdam: “Ik ben ontzettend blij dat er nieuwe stappen worden gezet bij het project. De Thorbeckeweg is een belangrijke toegangsweg. Niet alleen lokaal voor de gebieden Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum, maar ook regionaal rijden veel mensen via deze weg van en naar Zaanstad. Om Zaanstad en de regio in de toekomst beter bereikbaar te maken is het belangrijk dat we daar de verkeerdrukte aanpakken.”

In mei 2022 is gestart met de aanbesteding. Tijdens de aanbestedingsprocedure zijn gesprekken gevoerd met verschillende aannemers. Boskalis werd uiteindelijk het beste beoordeeld op de drie gunningscriteria: zo min mogelijk hinder voor het verkeer en de omgeving, zo min mogelijke milieubelasting en het ontzorgen van de opdrachtgever.

Project aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg
De aanpak verkeersdrukte Thorbeckeweg is een gezamenlijk project van de Vervoerregio Amsterdam, provincie Noord-Holland, gemeente Oostzaan en de gemeente Zaanstad. Doel van het project is om de doorstroming voor het wegverkeer en de fietsers te verbeteren bij de Thorbeckeweg. Daarnaast zorgt de herinrichting voor een kortere reistijd van het openbaar vervoer op de N516. Om dit doel te bereiken worden verschillende maatregelen getroffen, zoals een onderdoorgang op het kruispunt Vijfhoek (Thorbeckeweg/Wibautstraat) en een fietstunnel ter hoogte van bedrijventerrein Skoon in Oostzaan.

Rosemarijn Dral, wethouder mobiliteit gemeente Oostzaan: “De gunning is een prachtig moment in het project. Oostzaan krijgt straks een fietstunnel bij de Verlengde Stellingweg en een mooie fietsbrug bij de Ambacht. Dit betekent een betere verkeersveiligheid voor onze fietsers. Met de gunning is er nu een partij die dit gaat uitvoeren. Uiteraard ben ik daar heel blij mee.”

Verdere uitvoering
Gedeputeerde Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Mobiliteit en Bereikbaarheid: “De provinciale weg N516-Thorbeckeweg is een belangrijke ontsluitingsweg voor Zaanstad. Met het oog op de geplande woningbouw in het gebied is het noodzakelijk om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Met name voor fietsers zie ik mooie verbeteringen in de situatie. Met het gunnen van deze opdracht kan de realisatie van het project nu echt van start.”

Nu de gunning van de aanbesteding definitief is, gaat de aannemer aan de slag met het maken van een definitief ontwerp en een uitvoeringsontwerp. Dit proces neemt ruim één jaar in beslag. In dat jaar zijn in het projectgebied wel voorbereidende werkzaamheden te zien, zoals het verleggen van kabels en leidingen en het bouwrijp maken van de grond. Daarna vraagt de aannemer verschillende vergunningen aan, waaronder een omgevingsvergunning om te kunnen bouwen. Deze vergunningprocedure duurt ook een aantal maanden. Wij verwachten dat de aannemer de eerste helft van 2024 daadwerkelijk met de uitvoering van het hoofdwerk begint.

Voor meer informatie over de aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg: Home - Thorbeckeweg

 

 

๐Ÿ“ท Gemeenten Oostzaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Zaanstad: 19-7-2023

๐—Ÿ๐—˜๐—จ๐—ž ๐—ก๐—œ๐—˜๐—จ๐—ช๐—ฆ: ๐——๐—˜ ๐—ช๐—”๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—ข๐—ฅ๐—˜๐—ก ๐—ฉ๐—”๐—ก ๐—”๐—ฆ๐—ฆ๐—˜๐—ก๐——๐—˜๐—Ÿ๐—™๐—ง ๐—ช๐—ข๐—ฅ๐——๐—ง ๐—ž๐—”๐—”๐—ฆ๐—™๐—ข๐—ก๐——๐—จ๐—˜ ๐—ฅ๐—˜๐—ฆ๐—ง๐—”๐—จ๐—ฅ๐—”๐—ก๐—ง!

Na enkele maanden voorbereiden (en flink smullen) mogen ze het nu dan eindelijk bekend maken: vanaf ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฐ ๐—ฎ๐˜‚๐—ด๐˜‚๐˜€๐˜๐˜‚๐˜€ wordt De Watertoren van Assendelft een kaasfondue restaurant!

๐—ž๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐—ณ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜‚๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ e๐˜…๐˜๐—ฟ๐—ฎ ๐—ธ๐—ป๐—ผ๐—ณ๐—น๐—ผ๐—ผ๐—ธ: ๐—ฑ๐˜‚๐—ฟ๐—ณ ๐—ท๐—ถ๐—ท '๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป?

Bij het mooiste uitzicht van Noord-Holland kun je voortaan - samen met je vrienden/vriendinnen, familie en/of collega's - urenlang ongestoord genieten van een verrukkelijke huisgemaakte (Gruyère-Emmentaler) kaasfondue, die eventueel kan worden uitgebreid met een wijnarrangement. Naast deze traditionele kaasfondue kunnen jij en je gezelschap ook kiezen voor de extra knoflook variant. Bij beide fondues wordt - naast een salade en garnituur - het allerlekkerste en meest knapperige Franse stokbrood van Nederland geserveerd.

๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜€
De Watertoren van Assendelft
Communicatieweg Oost 12, Assendelft
Reserveren via e-mail: dewatertorenvanassendelft@gmail.com
of bel/WhatsApp naar 06 15183268

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 18-7-2023

De eikenprocessierups is weer gezien in verschillende eiken.

Deze rups met ruim 60.000 brandharen kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken.

Daarom pakt Zaanstad het beestje aan. Dit doen ze door:


De nesten weg te zuigen en te vernietigen.
Ook brengen ze op de nesten een plakkerig goedje aan.
Ze planten op verschillende plekken ook bollenmengsels en kruiden. Die zijn aantrekkelijk voor bijvoorbeeld de sluipwesp en vogels. Dit zijn de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

Wat kan jij zelf doen om ze uit jouw tuin te houden? Hang bijvoorbeeld een nestkastje op. Meer weten over de eikenprocessierups en tips hoe je ze het beste weg kunt halen?

๐Ÿ‘‡
https://bit.ly/Eikenprocessierups-in-Zaanstad

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-7-2023

Sportbedrijf Zaanstad organiseert in de zomervakantie leuke afwisselende, sport, cultuur & lifestyle workshops. Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 1 september kunnen kinderen GRATIS mee doen aan de Zaanse Zomer Experience.

De Experience biedt voor ieder wat wils. Waar de reguliere activiteiten afgestemd zijn op de doelgroep vanaf 6 jaar, is de Mini Experience voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar liefst 6 (dinsdag)ochtenden zijn gereserveerd voor de allerkleinsten.

 

Steeds meer verenigingen bieden activiteiten voor aangepast sporten, bij de Special Experience op 1 september tonen zij het aanbod en kunnen kinderen proberen welke sport zij leuk vinden. Dit doen de kinderen samen met broertjes, zusjes en vriendjes want samen sporten is een stuk leuker. Deze dag is niet alleen sportief, ook cultuur en lifestyle partijen zijn aanwezig met workshops.

 

Zaanse Sport Experience

Een primeur deze zomer is de Zaanse Sport Experience, zes sportclubs openen de accommodatie voor een sportieve middag. Kinderen die een sport beter willen leren of interesse hebben in een lidmaatschap kunnen deze (woensdag)middagen bezoeken en lekker sporten. Op het programma staat: beachvolleybal, voetbal, honkbal, rugby, hockey en tennis/padel.

 

Spetterende Zaanse Experience in De Crommenije

Ook nieuw deze zomer is een speciaal programma voor waterratjes. Iedere woensdagochtend vindt de Zaanse Experience plaats in zwembad De Crommenije met spellen in het water en op de kant. Wie mee wil doen in De Crommenije, moet zich vooraf online aanmelden en in het bezit zijn van een A&B zwemdiploma.

 

De Zaanse Zomer Experience is GRATIS toegankelijk voor alle kinderen van 2 tot en met 17 jaar. Sportverenigingen, cultuur- en lifestyle instellingen zorgen gezamenlijk voor een afwisselend programma gericht op sport, spel, kunst, cultuur, gezondheid en lifestyle.

 

Meedoen met deze activiteiten en aanmelden voor de Mini Experience, de Special Experience of de Zaans Experience in De Crommenije? Ga naar www.zaanse-experience.nl  hier staat ook het hele programma van zes weken Zaanse Zomer Experience.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 17-7-2023

Schanszichtpad officieel heropend.

Wandelaars kunnen weer volop genieten van de Kalverpolder nu het Schanszichtpad weer open is. Afgelopen vrijdagmiddag vond de officiële heropening plaats. In november 2018 ging het laarzenpad dicht vanwege onveilige staat van de bruggen. Dankzij financiële bijdragen van de provincie, het Edwin Bouw Fonds, de gemeente Zaanstad en Recreatieschap Twiske-Waterland konden deze worden hersteld. Het recreatieschap neemt het beheer van het pad met de bruggen over van Staatsbosbeheer.
Het wandelpad van circa een kilometer is in 2005 aangelegd als onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland, maar werd enkele jaren gesloten afgesloten omdat houtrot de bruggen teveel had aangetast. De betrokken partijen zochten samen met Stichting Kalverpolder naar oplossingen en vonden financiering voor vervanging van de bruggen en het langjarig beheer. De aannemer rondde de werkzaamheden dit voorjaar af, maar met de opening moest worden gewacht tot na het broedseizoen.

Aangepaste route:
Als onderdeel van de vernieuwing gaat het wandelpad over een door de Stichting Kalverpolder beheerd terrein van Staatsbosbeheer. De stichting gaat hier een natuurpark maken, zodat bezoekers het veenweidegebied nog beter kunnen beleven. Daarnaast maakt de aangepaste route het beheer van het gebied door vrijwilligers van Stichting Kalverpolder gemakkelijker. Ze kunnen met hun machines op de boot eenvoudiger de polder in varen. De bruggen zijn hoog gebleven, zodat de onderdoorgang van de schaatsroute blijft bestaan.

Het Schanszichtpad:
Het Schanszichtpad loopt tussen het scoutinggebouw aan de Kalverringdijk en de uitkijktoren naast het Zaans Museum. Het is een goed alternatief voor de drukke route over de Zaanse Schans. Vanaf het laarzenpad kijken wandelaars prachtig uit over het karakteristieke Hollandse landschap met zijn molens en weilanden. Staatsbosbeheer beheert de Kalverpolder in samenwerking met de stichting Kalverpolder. Zie:
https://www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/route/ommetje-zaanse-schans-blauw/16909

FotobijschriftIlse Zaal (gedeputeerde provincie Noord-Holland), Riena Tienkamp (Hoofd Staatsbosbeheer Noord-Holland) en de heer Breunesse (wethouder Zaanstad en bestuurslid Recreatieschap Twiske-Waterland) openen het Schanzichtpad op symbolische wijze.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 15-7-2023

Op zondag 23 juli is het zover Lex gaat echt weg.

Het is bijna zover: onze fenomenale bakker Lex vertrekt bijna, met zijn gezin, naar Bonaire. Daarmee vertrekt er 1.60 meter  bakkersgenialiteit uit onze streek. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan zegt Jongwijs.

Daarom nodigen ze jullie van harte uit om Lex op 23 juli 15:00 te komen uitzwaaien tijdens een unieke 'Zwaai-tea'. Ze hebben Lex uitgenodigd om onze gasten nog één keertje mee te nemen langs de hartige én zoetige lekkernijen uit de rijke bakkergeschiedenis van hem, zijn vader en zijn opa. En natuurlijk serveren we er met alle liefde bijpassende drankjes bij! De kosten voor Lex' lekkernijen die namiddag zijn 29,50 per persoon (excl. dranken).

Komen jullie zwaaien?

Reserveer dan hier:http://jongwijs.nl/?ft-restaurant=2e4cc174...

Let op: dat bakker Lex weg gaat, betekent niet meteen dat zijn bakkerijen stoppen, hoor! Zijn bakkerij in Assendelft blijft 'gewoon' doordraaien. Voor de winkel in Westzaan zoeken we een jongwijs winkelmens, of twee. Dus lijkt het je leuk om op één van de mooiste, lekkerste plekjes van de streek in de winkel te staan? Mail dan nu naar info@jongwijs.nl.

 

Foto: jongwijs

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 15-7-2023

Gratis zomerse activiteiten voor de Zaanse jeugd.

De zomervakantie staat bol van de kunst, cultuur, sport, spel, gezondheid en leefstijl activiteiten tijdens de Zaanse Zomer Experience. Maandag 24 juli gaat de Experience weer van start. Zes weken lang kunnen kinderen van 6 tot en met 17 jaar deelnemen aan sport-, cultuur- en lifestyle activiteiten in Zaanstad op verschillende buitenlocaties. Iedere dag is anders en vooraf aanmelden is niet nodig.

Speciaal voor kinderen van 2, 3, 4 en 5 jaar is er iedere dinsdagochtend de Zaanse Mini Experience. De vakantie wordt afgesloten met de Special Experience op vrijdag 1 september. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar met een beperking. Het gevarieerde aanbod biedt voor iedereen een leuke uitdaging. Neem broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee. Iedereen is welkom!

Meer info: www.sportbedrijfzaanstad.nl/activiteit/zaanse-zomer-experience-2023/

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 14-7-2023

ZAANLANDSE WIELERCLUB HEEFT ERKENNING VEILIG SPORTKLIMAAT

DTS beleid zorgt voor onderscheid in sportlandschap.

Gezelligheid, een open cultuur en een veilig sportklimaat zijn belangrijke (beleids)zaken voor plezierig wielrennen bij Zaanse Wielerclub DTS. In 2017 heeft de club dit al vastgelegd in de visie van de vereniging. Door dit beleid zichtbaarder te maken en te actualiseren, verdient DTS nu de erkenning voor het Veilig Sportklimaat beleid in Zaanstad.

 

Uit handen van Misja Pool (beleidsadviseur sport Gemeente Zaanstad) en verenigingsondersteuner Carlo de Vries van Sportbedrijf Zaanstad heeft Nol van der Linden de erkenning voor het Veilig Sportklimaat beleid ontvangen. Het bord dat de erkenning representeert wordt op een goed zichtbare plaats bij de vereniging op sportpark Kalverhoek geplaatst.

 

Nol van der Linden is samen met Jolanda Krijt vertrouwenscontactpersoon bij DTS, “Wij hebben bewust gekozen voor een vrouw en een man samen als vertrouwenscontactpersoon, zo kunnen we, mocht er een melding komen, passende begeleiding bieden.”

 

Het Veilig Sportklimaat beleid bestaat uit diverse onderdelen zoals het aanvragen van VOG’s, het opstellen van een gedragscode en aanname beleid, het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen en het zichtbaar tonen van omgangs- en gedragsregels. Sporters, toeschouwers, vrijwilligers en andere bezoekers van DTS komen bij een vereniging waar het veilig sportklimaat hoog in het vaandel staat.

 

Sportverenigingen met een veilig sportklimaat informeren en motiveren sporters, vrijwilligers en bezoekers om zich sportief, positief en respectvol te gedragen. Zodat iedereen in een veilige omgeving met plezier kan sporten. Het beleid besteed aandacht aan pesten, (LHBTI) discriminatie, ongewenste intimiteiten en onsportief gedrag. Gedrag dat niet thuishoort binnen een veilig sportklimaat. Door actief beleid te voeren en een meldpunt in te richten of vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te stellen, creëert een sportvereniging zelf een veilig sportklimaat. Bij verenigingen met een veilig sportklimaat beleid voeren respect, sportief en positief gedrag de boventoon.

 

Campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad

In 2018 hebben gemeente Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad de handen ineen geslagen en zijn de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad gestart. Onveilige situaties zijn belangrijk om te bespreken, ook al is dit soms ongemakkelijk of ligt dit gevoelig. De GGD heeft een centraal meldpunt ingericht voor sporters, bestuurders en bezoekers van de Zaanse sport.

 

Een groeiend aantal sportverenigingen is momenteel, tezamen met Sportbedrijf Zaanstad,  bezig met het opstellen en implementeren van een veilig sportklimaat beleid.

 

Meer weten over Veilig Sportklimaat Zaanstad? Kijk op www.veiligsportklimaatzaanstad.nl

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 13-7-2023

Proef waterzuivering ijzerzand in Het Twiske

 

Recreatieschap Twiske-Waterland streeft naar een goede kwaliteit van het water in Het Twiske.

Er wordt schoon regenwater vastgehouden, water ververst via pompen en de zwemstranden worden schoongehouden. Ondanks dat kan er blauwalg voorkomen en dit kan als gevolg hebben een verminderde waterkwaliteit.

Proef waterzuivering
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) werkt als onderdeel van de Kaderrichtlijn Water aan het verbeteren van de waterkwaliteit. In sommige gebieden, waar dat een groot verschil kan maken, zet HHNK het defosfateren van water in. Oftewel fosfaten, die een voedingsbodem zijn voor blauwalg, uit het water zuiveren. Het Twiske is een van de gebieden waar een proef is gestart.

IJzerzand
Als techniek om fosfaat uit water te zuiveren, is onder andere ijzerzand in opkomst. Dit is een opgewerkt product uit de drinkwaterzuivering, bestaande uit ijzer(roest-)korrels gehecht aan zandkorrels. Fosfaat hecht aan ijzer. HHNK wil graag zowel het water uit Het Twiske zelf, als het voedselrijke inlaatwater vanuit de naastgelegen polder via zo'n ijzerzandfilter gaan defosfateren.

Testen op kleine schaal
Om zeker te weten dat de beoogde techniek voor dit water werkt, en om te bepalen hoeveel ijzerzand voor een volschaal filterbed nodig is, vindt eerst een proef plaats op kleine schaal. De proefopstelling bestaat uit een bak met twee soorten ijzerzand (foto's). Daarin wordt water uit het Oostzanerveld gepompt, dat er als het goed werkt met minder fosfaten weer uit stroomt. De bak wordt begin juli 2023 geplaatst in de buurt van parkeerplaats P15 en de Hondenopvang Twiske.

Stichting Waterproef
Stichting Waterproef neemt regelmatig monsters van het in- en uitgaande water en analyseert deze in haar lab in Edam. De proef loopt tot februari 2024 en de installatie wordt voor het broedseizoen 2024 volledig verwijderd.

Meer informatie
Heb je vragen over deze proef of iets op te merken over de installatie, dan kun je contact opnemen met Steven Westerman van HHNK, tel. 072-5827262 of mail aan s.westerman@hhnk.nl.

https://www.twiske-waterland.nl/nieuws/proef-waterzuivering-ijzerzand-in-het-twiske/2107

Bron: Recreatieschap Twiske-Waterland

๐Ÿ“ท RTV Zaanstreek 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeente Zaanstad: 11-7-2023

Foodfestival aan de Zaan Wormerveer vrijdag  14 juli  het grootste openluchtrestaurant van de Zaanstreek met 60 foodtrucks, muziek en kindervertier.

ETEN, DRINKEN EN MUZIEK - IT JUST MAKES YOUR DAY

Ruim 60 foodtrucks, kramen en stallen bieden de lekkerste gerechten, keukens, drankjes en producten aan. Er is muziek, entertainment, gezelligheid en diverse activiteiten voor kinderen. Grote kans dat je deze dag heel veel (oude) bekenden treft. Mis de 7de editie van het Foodfestival niet en kom ook genieten!

Het festival bevindt zich van de winkel van K’ook aan de zuidkant, nabij de Stationsstraat, tot aan de kruising bij de Marktstraat aan de noordkant.

Meer info: www.facebook.com/FoodfestivalaandeZaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-7-2023

Zaanstad en Wormerland:

Stormschade nog lang niet weg.

Wat wij al eerder meldde is de gemeente Zaanstad en Wormerland nog wel voorlopig bezig met opruimen van de stormschade van de storm poly

Het fietspad Middel Westzaan is afgezet door de gemeente Zaanstad vanwege gevaar voor vallende takken met als andere plekken.

Er door heen fietsen kan, maar het is op eigen risico maar afgeraden.

Jammer genoeg zijn er wel altijd mensen die deze borden negeren.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-7-2023

Pontje Oostknollendam is voorlopig uit de vaart gehaald.

Dit doen zee om te voorkomen dat de ketting steeds vast komt te zitten aan het hek dat langs een wegzakkende kade staat. Ze zoeken naar een oplossing. Voorts is tot september regelmatig de weg op de Starnmeerdijk afgesloten vanwege werkzaamheden voor dijkverbetering. Het is voor nu direct doorfietsen naar knooppunt 89 (Oostknollendam) of 59 (Spijkerboor).

Foto: Recreatieschap Alkmaarder en Uitgeestermeer

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-7-2023

Nieuw in Zaandijk: Zomer Muziek Festival!.

Zondag 9 juli organiseert muziekvereniging ZFC Zaandijk het Zomer Muziek Festival in Zaandijk (Rooswijk, bij de kinderboerderij). De hele middag van 13 tot 17 uur zijn er (voor alle leeftijden) optredens, workshops, kraampjes en verschillende horeca om Zaandijkers een enerverende middag te bezorgen, in de sfeer van het zomerse buurtfeest dat Zaandijk ooit rijk was. Optredens worden verzorgd door slagwerkgroep De Saen, leerlingen van muziekvereniging en muziekschool ZFC Zaandijk en een afsluitend concert door het orkest van ZFC Zaandijk. Naast de optredens zijn er workshops ‘Sla Je Slag’ en ‘Blaas Maar Raak’ waar professionele docenten workshops geven voor kinderen t/m 18 jaar.

Verder is de kinderboerderij te bezoeken, kunnen instrumenten worden uitgeprobeerd en kunnen kinderen zich laten schminken door een echte schminker. Verschillende horeca zorgen ook goed voor de interne mens.

Muziekvereniging ZFC Zaandijk begon 133 jaar geleden in Zaandijk. Ook vandaag de dag is ZFC een zeer actieve muziekvereniging en organiseert ZFC vernieuwende concerten met een twist en wordt op hoog muzikaal niveau muziek gemaakt. ZFC is Zaandijks en zal dat altijd blijven en zoekt het liefst actief de verbinding met Zaandijk. Daarom zet de vereniging zich in om dit Zomer Muziek Festival voor Zaandijkers te organiseren, samen met de vrienden van slagwerkgroep De Saen. Het Zomer Muziek Festival is gratis te bezoeken.

Foto: ZFC Zaandijk

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 8-7-2023

Warme maar mooie dag vandaag.

Overal zoekt iedereen vandaag verkoeling, ook gezellig in het Twiske en jagersplas, maar check eerst even www.zwemwater.nl voor je het water in gaat.

 

Het wordt vandaag geleidelijk bewolkter maar het blijft zo goed als droog in onze streek. Vanmiddag stijgt de temperatuur tot 33 °C en is de wind matig, windkracht 3. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer 18 °C.

De komende dagen zijn er opklaringen en is het wisselvallig in onze streek. De temperatuur daalt tot 21 °C overdag en 14 °C 's nachts. De wind draait geleidelijk naar het zuiden en is matig, windkracht 4. Vanaf vrijdag wordt het overdag warmer met temperaturen rond 21 °C.

Foto: Twiske-Waterland

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-7-2023

Kort Zaans: 

Even ontspannen voor iedereen

Een super gezellig feestje voor alle medewerkers afgelopen donderdag bij het ZMC! Om de zomer in te luiden. En om elkaar (nog) beter te leren kennen en om even te ontspannen na het harde werk in het ziekenhuis.

En wat een geluk hadden ze met het mooie weer! Hun sportieve collega's speelden een toernooitje volleybal, ze konden limbodansen, er was heerlijk eten van verschillende foodtrucks en een zingende DJ bracht de sfeer er lekker in.

Foto's: ZMC

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 7-7-2023

Op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli 2023 tussen 11:00-16:00 opent de Imkerij Guisveld, in samenwerking met imkervereniging Zaanstreek, de lokale ambachtelijke bijenstand voor het publiek.

Op deze dagen kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Ervaren imkers en 'newbees' vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.
Kinderen kunnen kaarsjes rollen en er is honing te proeven van diverse Zaanse imkers

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, rondleiding door de imker(s) en een kijkje in de bijenkast. Misschien laat de bijenkoningin zich zien! Veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn. Tips voor een bijvriendelijke tuin, activiteiten voor de kids, presentaties en veel informatie! Uiteraard kunt u ook een authentieke lokale honing of andere streekproducten afkomstig van de natuurwijngaard proberen.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen (en bomen!) lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Te bereiken via de de tunnel van station Wormerveer links af richting Saenden voetbalvelden.

Foto: Imkerij Guisveld

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-7-2023

Kort Zaans:

Bakkie Leut aan de Zaan heeft eindelijk een nieuwe Pipowagen.


Vanaf afgelopen woensdag heeft Bakkie Leut aan de Zaan weer een Pipowagen! Ze gaan er komende tijd hard aan werken om alles weer in orde te maken zodat er geen heen weer gesjouwd hoeft te worden en ze alles weer vanuit de Pipowagen kunnen verzorgen.
Ze zijn er erg blij mee.

๐Ÿ“ทBakkie Leut aan de Zaan

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-7-2023

De Dam tot Dam Businessloop: het teamuitje van het jaar!

Inschrijven voor Dam tot Damloop nog steeds mogelijk -

Op zondag 17 september klinkt vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam het startschot voor de 37e editie van de Dam tot Damloop. Jaarlijks leggen 46.000 hardlopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 lopers die samen met collega's, relaties of klanten deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop. De grootste businessloop ter wereld en hét hardloopfeest dat je niet wilt missen! Daarnaast levert samen trainen naar de Dam tot Damloop ook nog eens gezondere collega's, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op.

Vitaliteit is de laatste jaren essentieel geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op prestaties van werknemers. Daarbij zorgt een gebrek aan vitaliteit ook voor meer ziekteverzuim en dat komt helaas steeds vaker voor in Nederland. Als veel collega's sporten en de uitdaging voor de Dam tot Damloop aangaan, ligt de drempel voor andere collega's om aan te sluiten lager. Onderlinge strijd op het gebied van bewegen versterkt de sociale cohesie, een interessant neveneffect is het wegvallen van hiërarchie. De receptionist of stagiair verslaat de directeur misschien wel in de eindsprint op de Peperstraat.

De Dam tot Damloop is absoluut een unieke ervaring voor iedere hardloper. Zowel beginnende hardlopers als getrainde hardlopers willen dit hardloopspektakel meemaken. Inmiddels staan er al meer dan 15.000 businesslopers van 1.000 bedrijven ingeschreven. De ongeëvenaarde sfeer, het feit dat de start en finish in twee steden liggen, kippenvel bij het lopen door de IJtunnel en de opzwepende muziek in Amsterdam-Noord maken dit evenement zo bijzonder. Op zaterdagavond 16 september vindt ook de Damloop by night plaats, het gevoel van de Dam tot Damloop maar dan in de avond en een kortere afstand, 5 Engelse Mijl (8 km).

De afterparty maakt dit teamuitje compleet!
Het Dam tot Dam Park is 'the place to be'. Een centrale plaats waar businessteams een eigen hotspot kunnen creëren voor personeel, klanten en/of relaties. Maar belangrijker nog, met elkaar kunnen proosten en nagenieten van de race. Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht waardoor de gehele dag en avond (live) muziek te horen is. Op zondag vindt ook de prijsuitreiking van de businessloop plaats in het Dam tot Dam Park.

Inschrijven
De inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop is nog steeds geopend en meedoen geeft vele voordelen. Bij afname van het businesspakket is alles van start tot finish goed geregeld. Alle bedrijven starten vanuit een gunstige startpositie, grotendeels in de ochtend vlak achter de wedstrijdlopers, een teamfoto voor de start als leuke herinnering en direct na de finish te downloaden. Inschrijven kan via damloop.nl

Wandelen en fietsen ook mogelijk!
Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen collega's ook wandelen of fietsen. In hetzelfde weekend wordt namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 wandelaars en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 fietsers georganiseerd. Ook hier zijn mogelijkheden om samen met collega's, relaties en/of klanten deel te nemen. Meer informatie: https://www.damloop.nl/dam-tot-dam-weekend

Foto's: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 6-7-2023

Fortuna Wormerveer ook de dupe.

We hebben het allemaal aan den lijve ondervonden. Gisteren waren er in onze streek zeer zware windstoten te meten van 100-120 km/u en plaatselijk nog meer, hiervoor was een code rood, weer alarm van kracht. In de eerste helft van de middag nam de wind weer af.
Ook de voetbalvereniging Fortuna Wormerveer is ook flink de dupe geweest...

Fortuna zegt zelf dat ze blij zijn dat het voetbalseizoen momenteel in rust staat.

Verder zijn er meerdere Sportclubs in Zaanstad en Wormerland geraakt met deze storm!

๐Ÿ“ท Fortuna Wormerveer

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 5-7-2023

‘A Lovely Afternoon in the Parc’ op zondag 9 juli gaat niet niet door.

Helaas moeten ze jullie berichten dat hun concert aanstaande zondag 9 juli niet door kan gaan.
Vanmorgen werden ze bericht door de vrijwilligers van het Wilhelmina park, dat de schade door de storm in het mooie park groot is.
Het gaat hen niet lukken om voor zondag alles op te ruimen en veilig te krijgen. Het 
Margriet Eshuijs PopKoor

vind het echt heel jammer. Ze hadden hun er zo op verheugd en er zo hard naar toe gewerkt. Maar het is niet anders.
Uiteraard gaan ze samen met het park en Anna's huis kijken voor een vervangende datum. Want die 'Lovely Afternoon in the Parc 2023" gaat er komen!!!

Reacties

Moon De jong
3 maanden geleden

In de speeltuin Wormerveer bij het doktershuis hangt over de glijbaan een hele grote boom die er vanaf de begraafplaats op is gekomen

Reactie plaatsen


Regio: 5-7-2023

De wilg aan de Wilgenkade/Sluispadsloot die het jarenlang heeft volgehouden moet zich nu toch echt overgeven.

Stormschade gezien?
Deel het met ons hier onder of mail het naar info@rtvzaanstreek.nl

Verder nog goed om te weten:

In de Gemeente Zaanstad en Wormerland en Oostzaan is de brandweer druk bezig met het opruimen van de bomen.

 

Foto's: Aangeleverd Met dank aan iedereen 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Gemeenten Oostzaan: 4-7-2023


Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden woensdag 5 juli worden de werkzaamheden aan de bruggen in De Haal één dag uitgesteld.
De stremming is nu gepland op donderdag 6 en vrijdag 7 juli, telkens tussen 09.00 en 16.00 uur.

Het doorgaande autoverkeer op De Haal en het Noordeinde vanaf huisnummer 101-124 is dan van 9.00-16.00 uur gestremd. Door o.a. weersomstandigheden kan het werk uitlopen of opschuiven.

In opdracht van de gemeente Oostzaan wordt onderhoud gepleegd aan een aantal bruggen op De Haal en het Noordeinde. De brugdekken worden voorzien van een nieuwe slijtlaag. Tijdens de werkzaamheden is geen doorgaand autoverkeer mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren onder begeleiding van de aannemer.

๐Ÿ“ท Gemeenten Oostzaan 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-7-2023

Siebel Juweliers opent haar 47e winkel in Zaandam. 

 

Siebel Juweliers opent op zaterdag 15 juli officieel haar deuren in de gezellige stad Zaandam aan de Gedempte Gracht 48-50. De nieuwe winkel biedt een uitgebreide collectie sieraden, horloges en trouwringen van de hoogste kwaliteit.

Ter ere van de opening biedt Siebel Juweliers een speciale actie aan: 40% korting op alle sieraden met diamant! Bovendien ontvangt u bij aankoop van een trouwring de tweede trouwring cadeau. Dit is een unieke kans om uw geliefde te verrassen met een schitterende diamanten ring of om uzelf te trakteren op een prachtig sieraad of horloge.

 Siebel Juweliers biedt ook een uitgebreide service. U kunt bij hen terecht voor het vervangen van een nieuwe batterij in uw horloge, graveren en het prikken van nieuwe oor-gaatjes.

 Deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het perfecte sieraad dat past bij uw persoonlijke stijl en smaak en om u te voorzien van professionele service. Of het nu gaat om een klassieke armband, een trendy horloge of een tijdloze (trouw)ring, bij Siebel Juweliers vindt u het allemaal.

 Maar dat is nog niet alles! Tijdens het feestelijke openingsweekend ontvangen de eerste klanten een goedgevulde goodiebag. Ook kunt u genieten van een hapje en drankje terwijl u hun collectie bewondert.

 

Foto: Aangeleverd 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 4-7-2023

ZaanFolk Festival 2023 op zaterdag 15 juli

Voor de zevende keer in successie vindt het gratis toegankelijke ZaanFolk Festival plaats in het Wilhelminapark in Wormerveer (’s middags) en in dichtbij het park gelegen café De Melterij (’s avonds). Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 15 juli, van 13.00 uur ’s middags tot middernacht. De nadruk van het festival ligt om muziekgroepen en solisten die uit de regio komen. Om de ontwikkeling en instandhouding van de folkmuziek in de Zaanstreek en omgeving gestalte te geven. Het programma omvat ook dit jaar een hoofdpodium, een kleiner – open – podium en een balfolk podium. En er wordt gezorgd voor kindervertier en voor muziek op onverwachte plekken. De eerste namen kunnen al bekend worden gemaakt: The Old Time String Band en De Band Zonder Toekomst treden aan. Beiden speelden met veel succes al op eerdere edities van het ZaanFolk Festival. Het toegang is gratis,

Meer info: www.zaanfolk.n

Foto: ZaanFolk Festival

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


Regio: 3-7-2023

Zaan de Wandel ondersteunt onderzoek naar borstkanker en feliciteert Tessa Steenbruggen met haar promotie tot doctor.

Zaan de Wandel kondigt met heel veel trots aan dat Tessa Steenbruggen aan de Universiteit van Amsterdam is gepromoveerd tot doctor. Met succes heeft zij haar proefschrift "Optimizing Breast Cancer Therapy: Escalate When Necessary, De-escalate When Possible" verdedigd. Tessa is sinds 2014 betrokken bij onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) in Amsterdam en wordt jaarlijks ondersteund met 50% van de opbrengst van Zaan de Wandel.

 

In haar proefschrift beschrijft Tessa dat Zaan de wandel als een rode draad door haar onderzoek is verweven. Het is geweldig om te ervaren dat dit gevoel andersom ook wederzijds is. Tessa staat altijd klaar om Zaan de Wandel te ondersteunen en is gemakkelijk bereikbaar. Ze heeft deelgenomen aan verschillende fondsenwervingsdiners van [Z]aan Tafel, waar ze in begrijpelijke taal heeft uitgelegd waar haar onderzoek precies over gaat. Het team van Zaan de Wandel was dan ook buitengewoon trots toen bekend werd dat haar onderzoek en de ondersteuning van Zaan de Wandel wereldwijd wordt opgepakt om betere behandelingen voor borstkankerpatiënten te realiseren. Dit is waar Zaan de Wandel het allemaal voor doet.

 

Zaan de Wandel nodigt iedereen uit om naar de website te gaan en zich aan te melden als particuliere wandelaar, met een vriendenteam of met een bedrijventeam. Er worden fantastische resultaten behaald met de opbrengst! Daarnaast zal Tessa dit jaar het startschot geven voor de 10 kilometer. Het belooft weer een prachtige editie te worden voor de strijd tegen borstkanker.

Meer info en of aanmelden: