Sport

 

De nieuwe hoofdtrainer inmiddels bekend is staat als een paal boven het Watering- en ander water in onze streek. Ter aanvulling op het eerder introductieverhaal nu nog de achtergrond van Alex.

Een trainer uit de streek die in de jeugd speelde van SVA tot en met de C junioren. Daarna kwam hij bij KFC te voetballen waar hij op zijn 17e in het eerste elftal debuteerde. Zijn trainer toen was Floor Buma. Dat hij een echt voetbaldier bleek te zijn kwam naar voren toen hij na zijn HAVO diploma de ALO koos voor zijn vervolgopleiding. Daar wist hij het TC3 en TC2 (bevoegdheid trainerschap 1e klasser KNVB) te behalen. 

Bij KFC kon hij zijn hart ophalen. Hij werd trainer bij de B junioren (3 seizoenen) en C junioren (3 seizoenen). Zelf noemde hij het eerder een hectische maar leuke tijd: opleiding, trainer en speler bij KFC. 

In 2006 kreeg hij als 30 jarige de kans om jeugdtrainer te worden bij FC Volendam. Dat verblijf duurde 4 seizoenen. Het enthousiasme bij Alex groeide gestaag verder. Zo begon hij aan TC1 en had daarbij een stageplek nodig en kwam op voorspraak van Jan Olde Riekerink, hoofd jeugdopleiding bij Ajax, terecht bij trainer Robin Pronk van de B1 waar hij spelers als Davy Klaassen en Stefano Denswil onder zijn hoede had. Totaal verbleef Alex 4 seizoenen bij de Amsterdammers waar hij onder andere de E1 en E3 pupillen trainde.

Na een jaar ‘in den vreemde’ - want zo mag je Qatar nu toch wel omschrijven - en een seizoen bij de jeugd van FC Utrecht startte hij als oefenmeester bij de senioren van vierdeklasser VVV Westzaan (2017-2018). Aansluitend werd hij trainer bij VV Assendelft (2018-2021) en toen volgde de voor velen logische stap omhoog naar het  Heemskerkse Odin’59 (2021-2022).

Dat avontuur eindigde vier duels voor het einde van het seizoen. Hij werd toen merkwaardig genoeg op non-actief gezet terwijl hij in december daarvoor nog zijn contract verlengde. Medio juli 2022 werd Alex bij Koninklijke HFC als assistent van Gertjan Tamereus aangesteld.

En voor komend seizoen zal Fortuna Wormerveer zijn standplaats zijn.


Wormerveer 16-1-2023

Op het moment dat bekend werd dat de sportieve wegen van Fortuna Wormerveer en hoofdtrainer Rene van Elsland aan het einde van het seizoen gingen scheiden was natuurlijk meteen de vraag wie zijn opvolger moest gaan worden.

Langs de lijn zoemde het als vanouds van de namen.

Aan liefhebbers ook geen gebrek. Uiteindelijk is het Alex Geernaert die de nieuwe verantwoordelijke hoofdtrainer gaat worden.

đź“·Fortuna Wormerveer