Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten, dorpen en steden.


VACATURE CHAUFFEUR WIJKBUS WORMERLAND M/V (vrijwillig)

Autorijden was nog nooit zo leuk. Je ontmoet nieuwe mensen, je kunt rijden in een ruime bus en mensen zijn blij dat je er bent!

Voor de Wijkbus Wormerland zoeken we een enthousiaste vrijwillige chauffeur. Wil jij deel uitmaken van het leuke team van chauffeurs en bijrijders van de wijkbus?
Ben je in het bezit van rijbewijs B en voor een dagdeel in de week beschikbaar? Je bent van harte welkom!

Mail dan naar wormerland@welzijnwonenplus.nl of bel
075-641 96 68 (ma t/m vr 09.30-12.00 uur) en vraag naar Ruud Zijp.

 


Helpende handen gevraagd.

 

helpende handen, gevraagd voor op het terras van
Bakkie Leut aan de Zaan”.

Bakkie Leut aan de Zaan is een koffiecorner in de vorm van een terras met 25 zitplaatsen. De locatie bevindt zich aan de Zaan ter hoogte van de Marktstraat. Het initiatief is ontstaan in 2014 vanuit de stichting Wormerveer Heeft Meer (bewonersinitiatief). 

Vooral mensen met een krappe beurs kunnen geen gebruik meer maken van de bestaande terrassen in de Zaanbocht, doordat wij uitsluitend en alleen met vrijwilligers werken kunnen wij het voor alle Wormerveerders betaalbaar maken!

Talloze bezoekers willen wij weer in mei gaan verwennen
met koffie, thee en een appelgebakje terwijl ze op het terras
aan het water genieten van elkaar, de zon en de Zaan.
Vlakbij winkels en aanlegplekken voor boten is het hier
vaak een gezellige drukte.

Wij zoeken eenieder die om mensen geeft
en zich wil inzetten om de bezoekers van het terras
van een kopje koffie met eventueel wat lekkers
te voorzien en een paar uur per dag of een dagdeel tijd
heeft om dit sociale evenement weer een kans te geven.

Veel mensen zullen wij blij maken met de herstart
van Bakkie Leut aan de Zaan

Dus meldt u aan en geniet samen met de “koffiedrinkers”
van een gemoedelijk en vrolijk
koffie-uurtje met een prachtig zicht op de Zaan.

U kunt het formulier invullen als u een helpende hand wilt bieden.

Door uw gegevens in te vullen en op het betreffende vakje te klikken voor de tijd per week die u eventueel beschikbaar zou zijn, dan kunt u daarna het formulier verzenden.
Wij nemen dan z.s.m. contact met u op voor verdere details. 

Meer info: https://ap.lc/swYlW

Foto: RTV Zaanstreek / bakkie leut aan de Zaan


Zaanse Stichting Dierenzorg zoekt vrijwilligers.

Ben jij graag met dieren bezig? En vind je het ook niet erg om fysiek zwaarder werk te verrichten? En achteraf heerlijk te kunnen knuffelen met katten of misschien wel een wandeling met een hond te maken?

Voor zowel de honden als katten afdeling zoekt de Zaanse Stichting Dierenzorg vrijwilligers die hun kunnen helpen met de dagelijkse schoonmaak. Op dit moment hebben ze vooral op de maandag, vrijdag, zaterdag en zondag vrijwilligers nodig voor de honden afdeling. En op maandag, donderdag, zaterdag en zondag op de katten afdeling. Maar ze kunnen in principe elke dag nog nieuwe vrijwilligers erbij gebruiken!

Dus heb jij 1 ochtend per week of misschien wel meerdere ochtenden tijd om de dieren weer een schoon verblijf te geven? En daarna gezellig katten te knuffelen of een hondje uit te laten? Neem dan gauw contact met hun op via asiel@dierenzorg.net.


De Zaansche Molen ZOEKt EEN BALIEMEDEWERKER BIJ HET MOLENMUSEUM (GEMIDDELD 16 UUR PER WEEK)

Wat houdt jouw wereldjob in?

Museumbalie
In het Molenmuseum op de Zaanse Schans worden onze gasten aan de museumbalie ontvangen. Je bent verantwoordelijk voor de kaartverkoop aan de kassa, verkopen van museumproducten uit de museumwinkel en je geeft uitleg aan de bezoekers. Verder open en sluit je het museum en zorg je dat het museum netjes is. Je wordt daarbij ondersteund door onze vrijwilligers.

Locatie
Molenmuseum en indien nodig bij de molens op de Zaanse Schans.

Ze vragen
Je bent op korte termijn beschikbaar voor minimaal 2 dagen per week, ook in het weekend.
Je bent gastvrij, sociaalvaardig en stressbestendig en je beheerst naast het Nederlands tenminste de Engelse taal. Je bent minimaal 20 jaar.

Ze bieden
Een geweldige en uitdagende omgeving met een fijn team van collega’s en vrijwilligers.
Een contract op oproepbasis met een minimum uurloon, voorlopig voor een aantal maanden en mogelijk met zicht op verlenging van vaste uren. Check hier de wettelijke uurloontarieven. 

Meer weten of solliciteren?
Stuur een mail met je cv en motivatie naar Hester Gräfe via: info@zaanschemolen.nl of bel haar voor vragen of meer informatie op 06-45753106.

www.zaanschemolen.nl

 


OPEN SOLLICITATIE MOLENAAR.

Regelmatig zijn ze op zoek naar een (hoofd) molenaar.

Ben jij in het bezit van het Getuigschrift Molenaar van De Hollandsche Molen, heb je ervaring in het werken op en bedienen van windmolens en wil je graag aan de slag als molenaar bij de Zaansche Molen?

Laat dit ons dan weten door je aan te melden via onderstaand mailadres. Wij nemen je dan op in ons bestand en mocht er een vacature zijn dan kunnen we je benaderen.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae ter attentie van Hester Gräfe (HRM) via hestergrafe@zaanschemolen.nl.

www.zaanschemolen.nl


Meer vrijwilligers gezocht voor pontje Molletjesveer.

Nog steeds zijn meer vrijwillige schippers nodig voor het elektrisch pontje Molletjesveer om het huidige team te versterken.

Het is een ideale manier om een diversiteit aan mensen te ontmoeten en lekker op het water bezig te zijn.

Het pontje vaart over de Nauernasche Vaart tussen Krommeniedijk en Westknollendam. Vorig seizoen zijn meer dan 6500 mensen veilig overgezet.

De schipper is verantwoordelijk voor het veilig en comfortabel overzetten van de passagiers. Je hebt hiervoor een klein vaarbewijs (of bent bereid deze te behalen) en een VOG-verklaring nodig. Ze bieden je alle benodigde materialen, werkkleding, gereedschap, cursussen en begeleiding om deze rol succesvol te vervullen. Meer info: https://ap.lc/GtPgD