Gemeente Wormerland

 

Wormerland: 25-1-2023

Wormerland krijgt eigen Local Heroes

Een nieuwe groep Local Heroes start donderdag 26 januari. Deze keer bij de Poelboerderij in Wormer. Het maatschappelijke diensttijdprogramma geeft jongeren tussen de 14 en 28 jaar de kans hun talenten te ontdekken en in te zetten. ‘Het mooie van Local Heroes vind ik dat jongeren op een positieve manier benaderd worden op hun eigen interesses en mogelijkheden. Zo krijgen ze ruimte om hun identiteit te ontdekken en te laten bloeien. Het is fijn dat dit in een veilige omgeving kan’, aldus wethouder Rick Ossendorp. Er zijn nog een paar plekken over in de groep. Jongeren die willen meedoen, kunnen zich nog tot eind januari 2023 aanmelden.

De afgelopen 3 jaar hebben in de Zaanstreek ongeveer 240 jongeren verdeeld over 18 groepen deelgenomen aan Local Heroes. Het programma is breed opgezet op basis van de ontwikkelbehoeften en interesses van de jongeren. Trainingen die ze volgen, zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en omgaan met groepsdruk. Maar ze doen bijvoorbeeld ook activiteiten zoals een boksclinic van een Nederlands kampioen boksen en een graffiti workshop. Verder bezoeken ze bedrijven om inspiratie op te doen voor later. En om iets te betekenen voor de omgeving delen ze bijvoorbeeld ook verrassingspakketjes uit aan Oekraïense kinderen. Of ze organiseren een activiteit voor de buurt.

Wat is Local Heroes?

Local Heroes is het maatschappelijke diensttijdprogramma voor jongeren uit de Zaanstreek van 14 t/m 27 jaar die op zoek zijn naar nieuwe kansen. Het programma is ontwikkeld vanuit Platform ’t Lokaal waarin de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad samenwerken met het bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties. Local Heroes biedt een mooie kans voor jongeren om stappen te zetten in hun ontwikkeling. Jongeren die om wat voor reden dan ook ‘het even niet meer weten’. Door mee te doen aan Local Heroes ontdekken ze dat zij het verschil kunnen maken. Ze leren wat ze wél kunnen, waar hun talenten liggen en waar hun hart sneller van gaat kloppen. Als ze Local Heroes hebben afgerond, krijgen ze een certificaat maatschappelijke diensttijd dat goed staat op hun CV.

Hoe meld ik me aan voor Local Heroes?

Wil jij ook impact maken, jezelf ontwikkelen en een Local Hero worden? Dan kun je je aanmelden via: https://localheroes-mdt.nl

 


Gemeenten Wormerland: 24-1-2023

Knotploeg neemt wilgen Wormerland onder handen

Vanaf afgelopen maandag is de knotploeg van Werkom, samen met Ruud Meijer boomverzorging, losgelaten op 550 wilgen die nodig geknot moesten worden. Er was sprake van achterstallig onderhoud, dus de hoogste tijd om nu alle bomen tegelijk onder handen te nemen. Bij sommige bomen begonnen al flinke stammen op de knot te groeien. Om te voorkomen dat de bomen zou bezwijken hebben we dit jaar gekozen voor radicaal knotten van alle wilgen op het dorp.

Inmiddels zijn de geleerden het erover eens dat gefaseerd, dus bijvoorbeeld om en om knotten beter is. Zo houden we variatie in de natuur en behouden allerlei dieren hun voedsel-, leef-, schuil- en nestgelegenheid. Na jaren achterstallig onderhoud is dat dit jaar helaas niet mogelijk, maar het staat wel in de planning om de wilgen vanaf 2025 om het jaar gefaseerd te knotten.

Deze knotronde geeft hier en daar geluidsoverlast en er liggen tijdelijk takken op straat, maar die ruimen we ook weer op. Voor nu worden de wilgen van hun te zware takkenlast verlost en knapt het dorp er ook weer van op.

📷 Wormerland 

 

 


Gemeente Wormerland: 21-1-2023 

Na een geslaagde kerstevenement met de levende kerststal op 18 december 2022 vorig jaar was Kinderboerderij 't Weidje heel trots op wat ze met elkaar hadden neergezet.

De dag daarna was helaas daarom ook extra zuur dat de partytent compleet omvergeblazen was.

Hun eerst gedachten was een crowdfunding op te zetten.

Dit idee hadden ze ook al in een krant laten zetten.

Maar een lid van het Gerrit Blaauwfonds belde ze na het lezen van het artikel op met de verrassende mededeling dat zij graag een nieuwe tent wilden doneren.

Daar was Kinderboerderij 't Weidje natuurlijk superblij mee.

Nu kunnen ze weer leuke evenementen blijven organiseren. Ze Bedanken het Gerrit Blaauw Fonds nogmaals heel erg met deze mooie donatie.

 


Gemeenten Wormerland:19-1-2023

Werk in uitvoering Gemeente Wormerland.👷‍♂️

Vanwege herstelwerkzaamheden aan het gemeentelijk riool zijn de parkeervakken aan de Merckenrif en Pietersrif tijdelijk afgesloten.

De Merckenrif blijft bereikbaar.

Voor het realiseren van de oversteek wordt de Pietersrif tijdelijk afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats van tot en met eind januari. Let daar dus op ❗

 


Wormerland:19-1-2023

Vandaag en komende vrijdag  staking streekvervoer na het mislukt cao-overleg.😌

Duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen vandaag donderdag 19 januari en komende vrijdag 20 Januari het werk neer.

Dat meldde vakbond FNV afgelopen woensdag na een cao-overleg waarin de bonden en werkgevers niet tot een akkoord konden komen.

Ook touringcarchauffeurs sluiten zich aan bij de staking, maakten ze afgelopen woensdag bekend.

Mogelijk drukte op de weg verwacht.🚘


Wormerland 13-1-2024

 

Vanwege graafwerkzaamheden voor Liander zijn de Neck en Ringdijk gestremd van 16 t/m 27 januari 2023. De afsluiting gaat in op die maandag van 7:00 uur t/m vrijdag 16:00 uur.

In het weekend is de Neck wel open voor verkeer.🚘 🚴 🛵

De Ringdijk is gestremd vanaf woensdag 18 januari van 7:00 uur t/m vrijdag 20 januari 16:00 uur.

Verkeer van en ook naar Purmerend wordt omgeleid via de Zuiderweg/Oosterdwarsweg/Noorderweg👌🚘⬇️

📷 Gemeenten Wormerland. 

 


Gemeenten Wormerland 11-1-2023

Afgelopen Dinsdagavond ontving het bestuur van gemeente Wormerland i.s.m. het bestuur van de bedrijvenvereniging inwoners en ondernemers in het gemeentehuis voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.👌 Er was ook een mooie toespraak van burgemeester Judith Michel, die zij begint met te benoemen dat zij zich er extra van bewust is dat samenzijn een hele tijd echt niet mogelijk was en hier nu een beetje extra van aan genieten is.😀

Haar toespraak kunt u hier terugvinden op de gemeente pagina van Wormerland. bit.ly/3XdKQZ4

📷Gemeente Wormerland.

 


Gemeente Wormerland 10-1-2023

Afgedankte kerstbomen zijn geld waard!
Medewerkers van de gemeente staan morgen op woensdag 11 januari 2023 in Wormerland van 8:00 tot 9:00 uur bij de basisscholen om de oude kerstbomen in te zamelen. Voor iedere ingeleverde boom krijg je € 0,50.🫰🌲

Als u kind meer bomen heeft verzameld is het echt lastig om ze allemaal mee naar school te nemen. Daarom kun je ook die woensdag middag van 13:00-15:00 uur terecht op de gemeentewerf aan de Papiermakerstraat 6 om die in te leveren. Hoe meer bomen, hoe meer het opbrengt. Zo'n extra zakcentje is toch maar mooi meegenomen weer👌 🌲☺️

 


Gemeente Wormerland: 7-1-2023

 

Fietsverlichting

Het is een groot besproken punt in de Gemeentes.

Goede zichtbaarheid bevordert de veiligheid van de fietser maar ook van de auto. Aan de voorzijde van de fiets moet de verlichting wit of geel zijn, het mag niet knipperen en andere weggebruikers vooral niet verblinden. Aan de achterzijde van de fiets moet het licht rood zijn en voortdurend branden of knipperen.

Zo voorkom je boetes en nog veel belangrijker ongelukken in het verkeer.


Gemeente Wormerland: 5-1-2023  RTV Zaanstreek vertoont teken van leven.

📷 Noordhollands Dagblad 


Gemeente Wormerland: 3-1-2023

 

De Gemeente Wormerland en Bedrijvenvereniging Wormerland nodigen u van harte uit voor de gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie.

Ze hopen met u op het nieuwe jaar te toosten.Heeft u interesse?Meld u zich dan aan via kabinet@over-gemeenten.nl.

Het hele Programma ziet u hier onder.

19.30 uur Inloop gemeentehuis20.00 uur Nieuwjaarstoespraak burgemeester Michel21.00 uur EindeGemeentehuis, Koetserstraat 3 in Wormer De muziek wordt verzorgd door Ratatouille

📷Gemeente Wormerland