'Racers' club met potentie

30-07-2020 09:14

'Racers' club met potentie

ZAANDAM - Dat voetbalvereniging Racing Club Zaandam (in de volksmond de Racers) bruist als nooit te voren staat als een paal boven het Zaanwater. De club, opgericht op 1 juli 1921, gaat dit jaar haar honderdste seizoen in. De feestelijkheden zijn in verband met de huidige situatie een poosje uitgesteld, maar het staat buiten kijf dat RCZ bloeit en groeit, zowel bij de senioren als bij de jeugd.

Want welke club kan zeggen dat er voor het komend seizoen liefst drie nieuwe seniorenteams ingeschreven staan in de competitie? Daarmee staat de club op zaterdag met zes teams en op zondag met vijf teams op het veld. Er is een damesteam in de maak. De zondagselectie, onder leiding van Harry Volkers, komt uit in de 4e klasse B, een poule met veel leuke derby’s. Die ploeg is inmiddels met de voorbereiding begonnen, waarbij onder andere een toernooi op 13 en 15 augustus tegen Hercules, Westzaan en Beverwijk op het programma staat op het RCZ-complex en oefenwedstrijden thuis tegen VVS ’46 en WSV ’30. Bij de jeugd gaan in september maar liefst 32 teams van start in de competitie, waaronder zes meisjesteams.

Op woensdag 12 augustus is sportpark het Jagersveld het toneel van de Zaanse Voetbal Experience van Sportbedrijf Zaanstad. Kinderen van 6 t/m 12 jaar met of zonder voetbalervaring mogen mee doen met deze training die in het thema staat van samenwerken en techniek. Iedereen is van harte welkom om mee te doen en de sfeer van voetballen bij RCZ te proeven. 

Al jaren een fenomeen in de Zaanstreek is de RCZ dwergentraining. Iedere zaterdagochtend staan RCZ trainers klaar om kinderen van 4 en 5 jaar kosteloos kennis te laten maken met het spelletje. De kick-off van de dwergentraining is op zaterdag 15 augustus om 9.30 uur en daarna wekelijks om 10.00 uur.

De jongste jeugd (JO7 t/m JO12) start het seizoen met een kick-off trainingsdag op zaterdag 15 augustus. Voor de oudere jeugd (JO13 t/m JO18 en MO13 t/m MO17) is er een kick-off dag op zaterdag 22 augustus. Ben je nog geen lid, maar wil je een keer meetrainen om te zien of RCZ ook de club voor jou is? Dat kan! Je bent van harte welkom om mee te doen met deze kick-off dagen of een proeftraining. 

RCZ hanteert een zeer lage contributie: voetbal moet voor zoveel mogelijk mensen mogelijk zijn. Komend seizoen spelen de RCZ Miniracers (kinderen met geboortejaar 2014) zelfs gratis, als één van de acties voor het 100-jarig bestaan.

Aanmelden voor een proeftraining of lidmaatschap en meer informatie lezen over deze en alle andere activiteiten van RCZ kan op www.rcz.nu

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl