(UPDATE) Opnamen Sinterklaasjournaal op Zaanse Schans

Gepubliceerd: 17-10-2018 10:10

(UPDATE) Opnamen Sinterklaasjournaal op Zaanse Schans

ZAANSTREEK - In deze dagen voor de komst van Sinterklaas moet je goed blijven opletten. Want voordat Pakjesboot 12 aankomt, worden er altijd verkennerspieten op uit gestuurd dingen te regelen. Zoals vanmorgen op de Zaanse Schans. Daar vonden opnamen plaats voor het Sinterklaasjournaal met ene Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan in de hoofdrol...

Een groepje kinderen en hun ouders hadden zich verzamelend rond mosterdmolen De Huisman. Nietsvermoedende toeristen struikelden bijna over de filmlampen, kabels en camera's en verbaasden zich (extra) over de mooie culturele aspecten die ons land rijk is. 
 
Speciale rol bleek weggelegd (ex)-Zaankanter Henny Huisman. De tv-coryfee is op de foto namelijk niet voor niets gespot met een emmer in zijn hand. Als Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan - met dank aan Annie M.G Schmidt - had hij deze keer niet de kraan open laten staan maar haalde water uit de Zaan. Hij deed dat echter in zo'n grote mate dat de waterstand van de Zaan drastisch zakte. Of dit ook gevolgen heeft voor het nog kunnen afmeren van de Pakjesboot is echter de grote vraag...   

De perspiet heeft wel deze exclusieve foto's aan RTV Zaanstreek gegeven van de opnamen van vanmorgen, maar met de dringende vraag verder weinig meer over de inhoud te verklappen. Of de actie van Hendrik Haan gevolgen heeft voor de intocht blijkt pas in de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. 

Die beginnen een week voor aankomst van Sinterklaas en zijn iedere avond tot en met 4 december te zien op Zapp (NPO 3), aanvang 18.00 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl