Actie Zaanstad: win een mini-bos

Gepubliceerd: 08-11-2019 7:11

Actie Zaanstad: win een mini-bos

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad geeft een minibos cadeau voor wie uiterlijk 10 november een mailtje stuurt, met motivatie om dit stuykje natuur bij de eigen woning te willen hebben, naar steenbreek@zaanstad.nl

Het is ook niet zo dat er een onbeperkt aantal ‘mini-bossen’ beschikbaar zijn. Er zijn vijf minibos-pakketten te vergeven in de Zaanstreek. Een minibos is een tuintje van zes vierkante meter met diverse inheemse kruiden, struiken en bomen, samengesteld door de partner voor dit project, het IVN. Door de speciale manier van planten, is dit minibos redelijk onderhoudsvrij. Wel moeten de eigenaren mulchen (een laag organisch materiaal waar je de bodem mee bedekt), water geven (bij voorkeur opgevangen regenwater) en snoeien.

Meedoen
In de aanvraag moeten wel zaken staan als welke plek in de (voor)tuin(en) of op het terrein is geschikt voor het minibos, (met foto), een Google Maps foto met kruisje op de plaats voor het minibos en de motivatie die het antwoord geeft op vragen als waarom wil je/jullie een minibos winnen, hoeveel tegels kunnen er door het minibos uit de tuin? (hoeveel m2) en natuurlijk de contactgegevens.

Deze actie geldt alleen voor inwoners, bedrijven en organisaties in de Zaanstreek. De gemeente gaat vervolgens de inzendingen beoordelen. De geselecteerde mogelijke winnaars worden in een blinde trekking gekozen en donderdag 14 november geïnformeerd. De minibossen worden in de week na de bekendmaking samen met de winnaars en de gemeente gerealiseerd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl