AFAS/AZ dak komt er weer op

23-05-2020 11:56

AFAS/AZ dak komt er weer op

STREEK - Na alle perikelen rondom het dak van het AFAS Stadion, de thuisbasis van de BVO Alkmaar/Zaanstreek, staan alle seinen nu weer op groen. De club heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek over het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Een pak van menig AZ hart.

Met de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe dak is inmiddels gestart. Het dak - naar een ontwerp van ZJA - wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand. BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De werkzaamheden zullen ook plaatshebben tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn is opgetogen. "Stap vooruit" is zijn korte samenvatting van het geheel. “Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden. Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit. We bieden onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion.”

Bijzonder trots
Vanuit de BAM Bouw en Techniek is het directeur Eric Moleman de verheugd kan melden dat zijn mensen nu echt aan de slag kunnen. “De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderingen. We zijn er bijzonder trots op dat we de kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ.”

Ervaren stadionbouwer
BAM heeft ruime nationale en internationale ervaring in stadionbouw. In Nederland is BAM betrokken (geweest) bij de Johan Cruyff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip. In Duitsland bouwde BAM onder meer nieuwe stadions in Berlijn, Mainz, Karlsruhe, Dresden en Stuttgart. BAM realiseerde in Johannesburg Soccer City, waar de finale van het WK 2010 werd gespeeld.

Bron AZ Media/Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl